Hva skal jeg gjøre hvis GTA 5 ikke lastes eller fortsetter å krasje | PS4

Et av de vanligste problemene med GTA 5 gjennom årene er spillkrasj. Basert på rapporter og litteratur om dette problemet, er det ingen eneste grunn til at dette skjer. I denne artikkelen inkluderer vi de vanligste årsakene til dette problemet, og hvordan du best kan løse det.

Årsaker til at GTA 5 fortsetter å krasje på PS4

Det er fire grunner til at GTA 5-spillet fortsetter å krasje. La oss diskutere hver av disse faktorene nedenfor.

Tilfeldig GTA 5-spillfeil.

Siden debuten har GTA 5-utviklere allerede gitt ut mange oppdateringer for kjente feil. Dette pågår til nå, selv etter flere år siden dette spillet ble utgitt. Spillfeil oppstår fra tid til annen, og heldigvis er flertallet av dem mindre. Hvis GTA 5-spillet ditt krasjer sjelden uten mønster, kan det hende at konsollen din har støtt på en tilfeldig feil. Prøv å starte den på nytt for å se om det vil løse problemet.

PS4 firmwarefeil.

Andre ganger kan problemet ligge i selve konsollen, enten på grunn av et programvareproblem, eller med maskinvaren. Det er vanligvis ingen direkte måte å vite hvilken som er den virkelige årsaken til et problem, så du må utføre en rekke feilsøkingstrinn for å eliminere så mange faktorer som mulig.

Dårlig spillplate.

En skitten, riper eller sprukket spilldisk kan føre til at PS4s optiske stasjon slutter å laste inn eller lese spillet. Hvis en PS4 slutter å lese en plate, er det vanligvis en feil som dukker opp på skjermen, men noen ganger kan noen spill ganske enkelt krasje.

Hvis du har plateversjonen av GTA 5, må du sørge for at du tar vare på spillplaten din ved å rengjøre overflaten før du setter den inn i konsollen.

Overtid kan spillplater utvikle overflateskrap som kan føre til leseproblemer. Hvis det bare er for mye riper på platen og GTA 5 fortsetter å krasje på grunn av det, kan det hende du enten må skaffe deg en ny plate eller kjøpe en digital versjon.

Det verste som kan skje på en spillplate er sprekker. Sprekker utvikler seg vanligvis midt på platen hvis du ikke er forsiktig med å håndtere den. Ettersom sprekker gradvis vokser fra innsiden og ut, kan det hende at konsollen ganske enkelt slutter å lese spillet helt.

Konsollen er overopphetet.

En mindre vanlig årsak til at noen spill krasjer er mangel på ventilasjon. PS4 kan starte på nytt hvis den interne temperaturen blir for varm. Unngå å plassere PS4 på steder der den er utsatt for direkte varme. Du vil også sørge for at luft kan sirkulere fritt rundt PS4-en.

Hvordan fikse GTA 5 krasjproblem på PS4

Det er noen triks du kan prøve hvis GTA 5-spillet krasjer på deg.

 1. Start PS4 på nytt.

  Først vil du starte systemet på nytt. Noen mindre feil og problemer løses ved å gjøre denne enkle løsningen.

  Start konsollen på nytt ved å gjøre det på kontrolleren din først. Alternativt kan du prøve å trykke og holde inne strømknappen foran for å starte systemet på nytt. 

  Hvis den ikke svarer, trekker du den ut av stikkontakten eller strømuttaket og venter i ca. 1 minutt før du slår den på igjen.

 2. Kontroller om det er skitt, riper og sprekker på platen.

  Hvis du har GTA 5 på platen, kan du prøve å tørke den av med en ren mikrofiberklut for å fjerne fingeravtrykk eller støv. Den riktige måten å gjøre dette på er å tørke fra innsiden av platen og utover. 

  Hvis platen din har mange riper, kan dette være grunnen til at PS4 har problemer med å laste spillet, eller krasjer midt i et spill. Som sprekker er dype riper permanente og kan ikke fikses. Hvis spillet ikke lastes i det hele tatt selv etter at du har rengjort platen, kan det hende at PS4 ikke leser diskproblemer.

 3. Oppdater spill og firmware.

  En mulig løsning på noen problemer med spillkrasj er å holde spillene og PS4 firmware oppdatert. Som standard bør PS4 gi deg beskjed om behovet for å oppdatere GTA 5 hvis den er koblet til internett. Det samme bør også være tilfelle hvis PS4-firmware må oppdateres.

  I tilfelle du bare vil bruke konsollen offline, kan du vurdere en PS4 offline oppdatering.

 4. Forsikre deg om at PS4 er godt ventilert.

  Overoppheting kan føre til at PS4 krasjer tilfeldig. Forsikre deg om at du plasserer PS4 på et kjølig sted med mye ventilasjon. 

  Hvis du la merke til at konsollen har blitt for varm og forårsaker at systemet krasjer, må du slå det av i omtrent 1 time før du bruker det igjen. 

  Hvis overoppheting skjer ofte, selv om den er godt ventilert, kan dårlig maskinvare være å klandre. Du bør kontakte Sony for å få reparert konsollen.

Foreslåtte målinger:

 • Slik løser du Civ 6 (Civilization 6) krasjproblem på Nintendo Switch
 • Slik løser du Borderlands 3 Multiplayer vil ikke koble til Xbox One
 • Slik løser du Battlefield 5-krasjproblem på Xbox One
 • Slik løser du PS4 Controller Trackpad (Touchpad) fungerer ikke

Få hjelp fra oss.

Har du problemer med telefonen din? Kontakt oss gjerne ved hjelp av dette skjemaet. Vi prøver å hjelpe. Vi lager også videoer for de som ønsker å følge visuelle instruksjoner. Besøk vår GalaxyS2 Youtube-kanal for feilsøking.