Slik legger du til albumkunst til MP3

Hvis du ofte åpner programmer som Windows Media Player, iTunes eller Google Play Musikk på smarttelefonen din, har du sannsynligvis lagt merke til at noen av albumene dine manglet albumgrafikk. Generelt sett, hvis du kjøper musikk digitalt, blir albumgrafikk automatisk lagt til albumet i biblioteket ditt fordi albumgrafikken alltid er der. Imidlertid, hvis du kjøpte musikk via en CD eller lastet ned musikk uetisk, har du sannsynligvis ikke noe albumgrafikk for disse albumene i noen av musikkapplikasjonene og programmene dine.

Når det er sagt, vil du kanskje legge til albumbilder i albumene som mangler det bare for å rydde opp i musikkbiblioteket og få ting til å se litt finere ut. Hvordan gjør du det hvis du ikke har tilgang til albumkunst for disse albumene? Hvis du følger med nedenfor, viser vi deg hvordan det veldig enkelt kan legge til albumgrafikk til de fleste av albumene dine i et par forskjellige programmer.

I Windows Media Player

Hvis du fremdeles kjører Windows Media Player regelmessig, og av en eller annen grunn ikke har erstattet den med iTunes, legger du til albumbilder ganske enkelt i den. Windows Media Player har faktisk en måte at du automatisk kan legge til albumgrafikk i programmet. Klikk på Album på venstre sidefelt under Musikk-delen. På et album som ikke har albumgrafikk, høyreklikker du på det og klikker på knappen som sier Finn albuminfo . Windows Media Player vil da automatisk søke på Internett etter riktig informasjon og albumgrafikk for det albumet. Hvis den ikke finner riktig albumgrafikk, må du kanskje legge den til musikken din manuelt.

Klikk på Finn albuminfo igjen, så vises et vindu der du kan velge albumomslag for det valgte albumet.

Som vi sa, kan du legge til albumbilder i albumene dine manuelt, og prosessen er enkel. Søk på Google etter “albumets navn” etterfulgt av albumgrafikk. Finn riktig albumgrafikk for albumet ditt, høyreklikk på bildet og klikk på Kopier .

Deretter, tilbake i Windows Media Player, høyreklikker du på albumet vi jobber med, og klikker på knappen som sier Lim inn albumkunst . Ta da!

I iTunes

Apple gjør det enkelt å legge til albumkunst i album også. Hvis du er Windows-bruker og ikke har iTunes ennå, kan du laste den ned på datamaskinen din gratis her. Åpne iTunes på datamaskinen din, og velg deretter delen Album i venstre sidefelt . Høyreklikk bare på ett av albumene dine uten kunstverk, og velg alternativet som sier Få albumgrafikk .

Husk at den ovennevnte metoden bare fungerer hvis du har en Apple-ID. Hvis du ikke gjør det, må du kanskje legge til albumbilder manuelt. For å legge til albumbilder manuelt, søk på nettet etter "albumnavn" etterfulgt av "albumillustrasjoner." Last ned riktig albumgrafikk til harddisken.

Deretter, tilbake i iTunes, velger du Album og høyreklikker albumet som ikke har kunstverk. Denne gangen vil du klikke på alternativet som sier Get Info . Gå til Artwork- delen i menyen, og last deretter opp albumgrafikken du nettopp lastet ned for albumet.

I Google Play Musikk

Du kan redigere albumgrafikk fra Google Play Musikk fra Web Player veldig enkelt. Gå til datamaskinen din og åpne Web Player. Velg en sang, eller trykk og hold nede Ctrl for å velge en rekke forskjellige sanger.

Neste, nær toppen av skjermen, klikker du på blyantikonet. Dette er bildet for redigering av sangdetaljer. Deretter er det bare å oppdatere tekstfeltene eller velge Endre i Album Art-området for å laste opp et nytt kunstverk.

Kjennelse

Som du kan se, er det veldig enkelt å redigere og legge til albumgrafikk. Med noen få enkle trinn kan du manuelt legge til albumomslag til albumene som mangler det. Eller ved en tilfeldighet kan du bruke programvaren til musikkspilleren til å hente albumgrafikk automatisk.