Hvordan fikse Roku feilkode 003-utgave rask og enkel måte

Roku-enheten er en av de beste streaming-spillerne som kan spille opp til 4K Ultra HD-innhold til en budsjettvennlig pris. Du kan glede deg over å se Netflix, YouTube eller noe annet online streaminginnhold ved å koble denne enheten til TV-en din. Selv om bruk av denne enheten er så enkelt som plug and play, er det tilfeller når problemet med Roku feilkode 003 vil oppstå, og dette er det vi skal ta opp i dag.

Hvis du har problemer med datamaskinen eller Android-enheten din, er du velkommen til å kontakte oss ved hjelp av dette skjemaet. Vi hjelper deg mer enn gjerne med eventuelle bekymringer du måtte ha med enheten din. Dette er en gratis tjeneste vi tilbyr uten streng. Vi ber imidlertid om at når du kontakter oss, prøver å være så detaljerte som mulig slik at en nøyaktig vurdering kan gjøres og riktig løsning kan gis.  

Slik løser du Roku Error Code 003-problemet

Før du utfører de anbefalte feilsøkingstrinnene for dette spesielle problemet, foreslår jeg at du prøver å starte systemet på nytt. Fjern Roku-enheten fra TV-en, og koble fra strømkilden, og slå deretter av TV-en. Vent i minst et minutt, og slå deretter på TVen og koble til Roku-enheten. Dette vil oppdatere operativsystemet, samt fjerne korrupte midlertidige data, og er ganske effektivt for å løse de fleste programvarerelaterte problemer.

Det er flere faktorer som kan forårsake dette spesielle problemet, alt fra et serverproblem til et problem med nettverkssikkerhetsprotokollen. Nedenfor er feilsøkingstrinnene du trenger å gjøre for å løse dette problemet.

Sjekk om Roku-serveren er online

Det første du må gjøre i dette tilfellet er å sjekke om det er serverbrudd eller om det er servervedlikehold på gang. Du kan besøke dette nettstedet //www.roku.com/en-gb/maintenance for å sjekke om det er noe servervedlikehold som gjøres. Du kan også gå til //downdetector.com/status/roku/ for å sjekke om Roku-serverne er online.

Endre nettverkssikkerhetsprotokollen

En av grunnene til at dette problemet oppstår, er på grunn av Wi-Fi-sikkerhetsprotokollen. Hvis du bruker AES, kan du prøve å endre dette til WPA2-PSK (TKIP).

  • Gå til ruterenes innstillinger ved å skrive IP-adressen i en nettleser. Denne adressen finnes hovedsakelig på baksiden av ruteren eller er tilstede i dokumentasjonen. Det meste av tiden skal det være '192.168.8.1'.
  • Når du er i innstillingene, naviger til Trådløs eller Sikkerhet og sørg for at sikkerhetsmodus ikke er angitt som AES. Det kan være WPA2-PSK (TKIP).
  • Etter at du har endret sikkerhetsmetoden, kan du prøve å koble fra Roku til nettverket med de nye innstillingene implementert.

Sjekk om Roku feilkode 003-problemet fortsatt oppstår.

Bruk en kablet tilkobling

Hvis trinnene ovenfor ikke løser problemet, kan du prøve å bruke en Ethernet-tilkobling i stedet for en trådløs tilkobling for å koble Roku-enheten til ruteren. På denne måten kan du eliminere muligheten for at WiFi-tilkoblingen forårsaker problemet.

Sjekk om Roku feilkode 003-problemet fortsatt oppstår.