Hvordan fikse tastaturet som ikke fungerer på Galaxy S10 Samsung-tastatur vises ikke

Galaxy S10 kommer med standard Samsung Keyboard-app. Vanligvis er denne appen stabil mesteparten av tiden, og bare av og til har vi problemer med den. Hvis du finner ut at Galaxy S10-tastaturet ikke fungerer i det siste, er dette innlegget for deg. Lær hvordan du feilsøker dette problemet ved å følge de foreslåtte løsningene nedenfor.

Før vi fortsetter, vil vi minne deg på at hvis du leter etter løsninger på ditt eget # Android-problem, kan du kontakte oss ved å bruke lenken nederst på denne siden. Når du beskriver problemet ditt, vær så detaljert som mulig, slik at vi enkelt kan finne en relevant løsning. Hvis du kan, vennligst ta med de nøyaktige feilmeldingene du får for å gi oss en ide om hvor du skal begynne. Hvis du allerede har prøvd noen feilsøkingstrinn før du har sendt oss en e-post, må du huske å nevne dem slik at vi kan hoppe over dem i svarene våre.

Hvordan fikse tastaturet som ikke fungerer på Galaxy S10 tastaturet vises ikke

Hvis Samsung-tastaturet ikke fungerer eller forsvinner uten noen åpenbar grunn, er det på tide at du prøver å feilsøke hvor problemet ligger. Følg trinnene nedenfor for hva du skal gjøre.

Tastatur fungerer ikke rett nr. 1: Start appen på nytt

Hvis du finner ut at du må håndtere uregelmessig tastatur, er det første du vil gjøre, å starte hvilken app du har problemer med. Dette betyr ikke nødvendigvis at det er et problem med tastaturappene. Noen ganger er årsaken til problemet ikke i tastaturappen, men i appen som bruker den. For eksempel, hvis det ser ut til at tastaturappen ikke fungerer som den skal når du bare bruker en meldingsapp, bør du vurdere å starte den på nytt. Med dette mener vi å lukke appen. Her er hva du kan gjøre:

 1. Trykk på skjermtasten Nylig apper på skjermen (den med tre loddrette linjer til venstre for Hjem-knappen).
 2. Når skjermbildet Nylige apper vises, sveiper du mot venstre eller høyre for å se etter Innstillinger-appen. Det burde være her hvis du klarte å kjøre det tidligere. Sveip deretter opp på appen for å lukke den. Dette bør tvinge lukke det. Hvis den ikke er der, klikker du bare på Lukk alle-appen for også å starte alle appene på nytt.

En annen måte å tvinge lukke en app på er:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Apper.
 3. Trykk på ikonet Flere innstillinger (trepunktsikon, øverst til høyre).
 4. Trykk på Vis systemapper.
 5. Finn og trykk på Innstillinger-appen.
 6. Trykk på Force Stop.

Tastatur fungerer ikke rett nr. 2: Utfør myk tilbakestilling

Skulle problemet komme tilbake etter at du har startet om selve appen, er det neste du vil gjøre en myk tilbakestilling. Dette bør fjerne systemet og muligens også bli kvitt feilen. For å gjøre det, trykk og hold inne av / på- og volum ned-knappene i omtrent 10 sekunder. Når telefonen har startet på nytt, slipper du knappene. Dette er vanligvis effektivt for å fjerne feil som ble utviklet når et system er i gang en stund. Vi foreslår at du starter S10 på nytt med denne metoden minst en gang i uken for å redusere sjansene for feil.

For noen Galaxy S10 kan det være en litt annen måte å komme til samme metode. Dette er hvordan:

 1. Trykk og hold nede Power + Volume Down-knappene i omtrent 10 sekunder eller til enheten slår på. La flere sekunder før skjermbildet Maintenance Boot Mode vises.
 2. Velg Normal oppstart fra skjermbildet Maintenance Boot Mode. Du kan bruke volumknappene til å bla gjennom de tilgjengelige alternativene og nedre venstre knapp (under volumknappene) for å velge. Vent i opptil 90 sekunder til tilbakestillingen er fullført.

Tastatur fungerer ikke fix # 3: Tøm cache for tastaturapp

Å tømme hurtigbufferen til en problemapp er et annet grunnleggende feilsøkingstrinn du kan gjøre i denne situasjonen. Lær hvordan du gjør det nedenfor.

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Apper.
 3. Trykk på ikonet Flere innstillinger (trepunktsikon, øverst til høyre).
 4. Trykk på Vis systemapper.
 5. Finn og trykk på Samsung-tastaturet (se etter passende hvis du ikke bruker dette) -appen.
 6. Trykk på Lagring.
 7. Trykk på Fjern cache-knapp.
 8. Start telefonen på nytt og se etter problemet.

Tastatur fungerer ikke rett # 4: Tilbakestill tastaturappen

Hvis tastaturappen fremdeles ikke fungerer, må du følge forrige trinn med å tømme appens data. Dette vil tilbakestille appen til standardinnstillingene. Dette er hvordan:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Apper.
 3. Trykk på ikonet Flere innstillinger (trepunktsikon, øverst til høyre).
 4. Trykk på Vis systemapper.
 5. Finn og trykk på Samsung-tastaturet (se etter passende hvis du ikke bruker dette) -appen.
 6. Trykk på Lagring.
 7. Trykk på Fjern data-knappen.
 8. Start telefonen på nytt og se etter problemet.

Tastatur fungerer ikke fix # 5: Tørk cachepartisjonen

Android er avhengig av et sett med midlertidige filer som kalles systembuffer for å laste apper raskt. Hvis denne hurtigbufferen blir ødelagt eller utdatert, kan en enhet plutselig forsinke, fryse eller vise tegn på langsom ytelse. Andre ganger kan det oppstå uvanlige feil, i tillegg til at systemets totale ytelse også kan bli påvirket. For å sikre at S10 har god systembuffer, foreslår vi at du tømmer den en gang i løpet av noen få måneder. Slik gjør du det:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'tørk cache-partisjon'.
 5. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 6. Trykk på Volum ned-tasten til 'ja' er uthevet, og trykk på av / på-knappen.
 7. Når tørk cache-partisjonen er fullført, blir “Start systemet på nytt nå” uthevet.
 8. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Tastatur fungerer ikke fix # 6: Tilbakestill appinnstillinger

Noen feil er det direkte resultatet av utdaterte eller feil appinnstillinger. Dette kan skje når en oppdatering har funnet sted, eller når det er endringer i hele systemet. Apper må jobbe med andre system- eller standardapper for å kunne fungere ordentlig i systemet. Noen ganger kan en standardapp være deaktivert av en eller annen grunn og forårsake problemer med andre apper. For å sikre at alle standard appinnstillinger er på plass, prøv å gjøre disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Apper.
 3. Trykk på Flere innstillinger øverst til høyre (trepunktsikon).
 4. Velg Tilbakestill appinnstillinger.
 5. Start S10 på nytt og se etter problemet.

Tastatur fungerer ikke rett nr. 7: Installer app- og Android-oppdateringer

Selv om det ikke er kjent av mange Android-brukere, gir installasjoner av oppdateringer noen ganger også nødvendige løsninger for kjente feil. Forsikre deg om at du ikke utsetter installasjonen av noen system- eller appoppdateringer. Som standard bør S10 varsle deg om tilgjengelige oppdateringer, men i tilfelle du slår av denne mekanismen, er det på høy tid at du manuelt ser etter dem.

Slik ser du etter Android- eller systemoppdatering:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Programvareoppdatering.
 3. Trykk på Last ned og installer.
 4. Vent til enheten ser etter oppdateringer.
 5. Installer oppdateringen. Hvis det ikke er noen ny oppdatering, bør telefonen fortelle deg det.

For bærermerkede Galaxy S10-enheter, eller de som ble levert av operatøren din, kan det hende det ikke er et alternativ å manuelt se etter oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å bare bekrefte om det er et varsel om en oppdatering og tillate installasjon av oppdateringen.

Slik ser du etter appoppdateringer:

 1. Åpne Play Store-appen.
 2. Trykk på Flere innstillingsikon (øverst til venstre).
 3. Trykk på Mine apper og spill.
 4. Trykk på Oppdater alle-knappen.

Tastatur fungerer ikke fix # 8: Boot to Safe Mode

Det er ikke en dårlig ide å se etter en dårlig tredjepartsapp som kan være årsaken til problemet. Hvis tastaturappen slutter å virke etter at du har installert en ny app, kan du prøve å slette den appen fra systemet og se hvordan den går. Hvis du ikke kan huske noen nylig app du la til, kan du prøve å starte telefonen på nytt i sikker modus i stedet. Slik gjør du det:

 1. Trykk og hold nede strømknappen til vinduet Slå av vises, og slipp deretter.
 2. Trykk og hold på Slå av til ledeteksten i sikker modus vises, og slipp den deretter
 3. For å bekrefte, trykk på Sikker modus.
 4. Prosessen kan ta opptil 30 sekunder å fullføre.
 5. Ved omstart vises "Sikker modus" nederst til venstre på startskjermen.

Husk at tredjepartsapplikasjoner er deaktivert i denne modusen, så det du kan bruke er forhåndsinstallerte apper. Hvis keybaord-appen begynner å fungere igjen i sikker modus, betyr det at problemet skyldes en dårlig app. Avinstaller appen du nylig har installert, og se om det løser det. Hvis problemet vedvarer, bruk eliminasjonsprosessen for å identifisere den useriøse appen. Dette er hvordan:

 1. Start opp i sikker modus.
 2. Se etter problemet.
 3. Når du har bekreftet at en tredjepartsapp har skylden, kan du begynne å avinstallere apper individuelt. Vi foreslår at du begynner med de siste du la til.
 4. Etter at du har avinstallert en app, må du starte telefonen på nytt til normal modus og se etter problemet.
 5. Hvis S10 fortsatt er problematisk, gjenta trinn 1-4.

Tastatur fungerer ikke rett nr. 9: Fabrikkinnstilling

Å tørke av enheten med tilbakestilling av fabrikken kan høres drastisk ut på dette punktet, men dette er faktisk et viktig feilsøkingstrinn å prøve. Det er ingen direkte måte å vite hvilken app eller programvarefeil som forårsaker problemet, så det beste du kan gjøre er å bare gjenopprette programvaren til sin mer stabile fabrikkstatus.

Fabrikkinnstilling sletter personlige data som bilder, videoer, dokumenter, musikk osv. Husk å sikkerhetskopiere dem hvis du ikke vil miste dem for alltid. Følg trinnene nedenfor for å tilbakestille S10 fra fabrikken. Nedenfor er de to måtene å tilbakestille S10 fra fabrikken:

Metode 1: Slik tilbakestiller du hardt på Samsung Galaxy S10 via Innstillinger-menyen

Dette er den enkleste måten å tørke av Galaxy S10. alt du trenger å gjøre er å gå under Innstillinger-menyen og følge trinnene nedenfor. Vi anbefaler denne metoden hvis du ikke har problemer med å gå under Innstillinger.

 1. Lag en sikkerhetskopi av dine personlige data og fjern Google-kontoen din.
 2. Åpne Innstillinger-appen.
 3. Bla til og trykk på Generell ledelse.
 4. Trykk på Tilbakestill.
 5. Velg Tilbakestill fabrikkdata fra de gitte alternativene.
 6. Les informasjonen, og trykk deretter på Tilbakestill for å fortsette.
 7. Trykk på Slett alt for å bekrefte handlingen.

Metode 2: Slik tilbakestiller du hardt på Samsung Galaxy S10 ved hjelp av maskinvareknapper

Hvis saken din er at telefonen ikke starter opp, eller den starter, men Innstillinger-menyen er utilgjengelig, kan denne metoden være nyttig. Først må du starte enheten til gjenopprettingsmodus. Når du har fått tilgang til Gjenoppretting, er det på tide at du begynner med riktig tilbakestillingsprosedyre. Det kan ta noen forsøk før du får tilgang til Recovery, så vær tålmodig og bare prøv igjen.

 1. Hvis det er mulig, kan du lage en sikkerhetskopi av dine personlige data på forhånd. Hvis problemet ditt forhindrer deg i å gjøre det, er det bare å hoppe over dette trinnet.
 2. Du vil også sørge for at du fjerner Google-kontoen din. Hvis problemet ditt forhindrer deg i å gjøre det, er det bare å hoppe over dette trinnet.
 3. Slå av enheten. Dette er viktig. Hvis du ikke kan slå den av, vil du aldri kunne starte opp i gjenopprettingsmodus. Hvis du ikke klarer å slå av enheten regelmessig via strømknappen, må du vente til telefonens batteri er tømt. Lad deretter telefonen i 30 minutter før du starter opp i gjenopprettingsmodus.
 4. Trykk og hold inne Volum opp-knappen og Bixby-knappen samtidig.
 5. Mens du fremdeles holder nede Volum opp og Bixby-tastene, holder du inne av / på-knappen.
 6. Gjenopprettingsskjermmenyen vises nå. Når du ser dette, slipper du knappene.
 7. Bruk Volum ned-knappen til du markerer 'Tørk data / tilbakestilling av fabrikken'.
 8. Trykk på av / på-knappen for å velge 'Wipe data / factory reset.'
 9. Bruk Volum ned for å markere Ja.
 10. Trykk på av / på-knappen for å bekrefte tilbakestilling av fabrikken.

Tastatur fungerer ikke fix # 10: Bruk en annen tastaturapp

Det er svært lite sannsynlig at tilbakestilling av fabrikken ikke løser problemet med tastaturappen, men hvis det ikke gjør det, er alt du trenger å gjøre å bytte til en annen tastaturapp. Det er mange gode alternativer til det vanlige Samsung-tastaturet på S10. Bare besøk Play Store og se etter en. Googles egen Gboard-app er også fantastisk, så prøv den først.


Gi oss beskjed hvis du er en av brukerne som støter på et problem med enheten din. Vi tilbyr løsninger for Android-relaterte problemer gratis, så hvis du har et problem med Android-enheten din, bare fyll ut det korte spørreskjemaet i denne lenken, og vi vil prøve å publisere svarene våre i de neste innleggene. Vi kan ikke garantere rask respons, så hvis problemet ditt er følsomt i tid, kan du finne en annen måte å løse problemet på.

Hvis du synes dette innlegget er nyttig, kan du hjelpe oss ved å spre ordet til vennene dine. GalaxyS2 har også sosialt nettverk, så det kan være lurt å samhandle med samfunnet vårt på våre Facebook- og Google+ sider.