Hva skal jeg gjøre hvis Samsung Galaxy Note 8 ikke oppdager SD-kort (enkle trinn)

Med konstant nedlasting av apper og nytt innhold vil den innebygde lagringen av Samsung Galaxy Note 8 til slutt ta slutt. Når dette skjer, vil du ikke lenger kunne lagre flere filer på telefonen ettersom internminnet blir fullt opptatt. Som oppløsning kan du få ekstra lagring gjennom et SD-kort eller eksternt lagringsmedium. Alt du trenger å gjøre er å sette kortet inn i telefonen, montere kortet hvis du blir bedt om det, og du bør da være klar til å legge til flere filer du kan bruke på telefonen. Men igjen, det er faktorer som kan få ting til å gå galt, og plutselig sviktet enheten din eller klarte ikke å lese SD-kortet, selv når det satt riktig. Og hvis dette skjer, har du et problem å løse.

For å gi deg flere innspill til hvordan du skal håndtere aktuelle problemer på Galaxy Note 8, som når enheten ikke oppdager SD-kortet, har jeg kartlagt noen mulige løsninger og løsninger som du kan prøve. Dette bør tjene som gratis referanse hvis du noen gang trenger mer hjelp.

Før du går videre, hvis du fant dette innlegget fordi du prøvde å finne en løsning på problemet ditt, kan du prøve å besøke feilsøkingssiden til Galaxy Note 8, siden vi allerede har adressert de fleste av de ofte rapporterte problemene med telefonen. Vi har allerede gitt løsninger på noen av problemene som er rapportert av leserne, så prøv å finne problemer som ligner på din, og bruk løsningene vi foreslo. Hvis de ikke fungerer for deg, og hvis du trenger ytterligere hjelp, kan du fylle ut spørreskjemaet for Android og trykke på send.

Slik feilsøker du Galaxy Note 8 som ikke kan oppdage SD-kortet ditt

SD-kortfeil i mobile enheter som avbildet av feilmeldingen om at SD-kort ikke oppdages, ikke gjenkjennes, eller at ikke noe SD-kort er satt inn, er vanligvis knyttet til programvarefeil, om ikke maskinvareskade. Programvarerelaterte feil angående SD-kortdeteksjon, for eksempel, utløses vanligvis av ødelagte data i SD-kortet eller selve telefonsystemet. Dette er vanligvis tilfeldige hendelser som kan løses ved noen løsninger. På den annen side skyldes maskinvarerelaterte feil med SD-kortet vanligvis en dårlig eller skadet kortleser i bruk, skadet SD-kortspor eller skuff på telefonen, eller selve SD-kortet er fysisk skadet og / eller fungerer dårlig. Det er også andre tilfeller der telefonen ikke kan lese SD-kortet på grunn av inkompatibilitetsproblemer, som når du bruker et SD-kort som ikke støttes av Note 8.

Før du får en ny erstatning for SD-kort, kan du prøve disse tingene først.

Første løsning: Start telefonen på nytt (soft reset).

Hvis SD-kortfeilen påføres ved tilfeldige firmwarefeil, kan det mulig å fikse det på nytt ved å utføre en omstart eller myk tilbakestilling på telefonen. En myk tilbakestilling sletter mindre systemfeil og midlertidige filer (cache) fra telefonens internminne og oppdaterer systemet også. Så lenge det er et mindre problem, vil en myk tilbakestilling ta seg av det. Så hvis du ikke har gjort det ennå, følg disse trinnene for å tilbakestille eller starte Galaxy Note 8 på nytt:

 1. Trykk og hold inne av / på-knappen i noen sekunder til strøm av- meldingen vises.
 2. Trykk på alternativet Startnytt .
 3. Trykk på Start på nytt for å bekrefte.
 4. Gi telefonen opptil 90 sekunder for å fullføre omstartsprosessen.

Alternativt kan du bruke maskinvaretastene til å tilbakestille enheten din, spesielt når den blir frossen av feilen. Slik gjør du det:

 1. Trykk og hold inne av / på- knappen og volum ned-knappen samtidig i opptil 45 sekunder.
 2. Slipp begge knappene når strømmen går.

Begge disse omstartsmetodene påvirker ikke dataene dine, så du trenger ikke sikkerhetskopier.

Andre løsning: Demonter og monter SD-kortet igjen.

Mange faktorer kan utløse bestemte apper til å bli rogue eller bli ødelagt. Og når dette skjer, er det større sjanse for at andre systemfunksjoner blir påvirket. Dette kan føre til visse feil, inkludert SD-kortlesingsfeil. Som en mulig løsning, prøv å demontere SD-kortet på telefonen og deretter montere det igjen. Følg disse trinnene for å komme i gang:

 1. Naviger til Lagring .
 2. Rull ned og trykk på alternativet for å demontere SD-kort.
 3. Vent til telefonen din sier at det er trygt å kaste ut SD-kortet.
 4. Trekk SD-kortet forsiktig ut av skuffen.
 5. Undersøk SD-kortet for synlige tegn på fysisk skade som kan hindre telefonen i å lese det. Blant mulige tegn på skade er manglende gullstikker og bulker i kortet. I dette tilfellet kan det hende du må bytte ut SD-kortet.
 6. For å kvitte deg med støvpartikler som kan forstyrre kortet ditt, kan du blåse SD-kortet forsiktig eller tørke det av med en myk eller mikrofiber klut.

Hvis SD-kortet ser bra ut for deg, setter du det inn i SD-kortsporet på telefonen og deretter ser om det fungerer. Ellers bør du vurdere andre alternativer.

Tredje løsning: Formater SD-kort på Note 8.

Hvis du tror SD-kortet ditt er ødelagt eller ikke fungerer, kan du muligens fikse det ved å reformatere det. Dette vil tørke alt innholdet du har lagret på kortet, så ikke glem å lage en kopi av viktige filer på forhånd. Det er forskjellige måter du kan formatere et microSD-kort på. Du kan gjøre SD-kortformateringen via telefoninnstillingene eller ved hjelp av en datamaskin.

Slik formaterer du SD-kort på Note 8:

 1. Trykk på Innstillinger .
 2. Naviger til Lagring eller SD- og telefonlagring.
 3. Bla til og trykk på alternativet Slett SD-kort eller Format SD-kort.
 4. Hvis Format SD-kortet er deaktivert eller nedtonet, må du først demontere SD-kortet ved å trykke på alternativet Demontere SD-kort .
 5. Hvis du blir bedt om det, trykk på alternativet for å bekrefte SD-kortformatering. Dette vil få enheten til å starte formateringsprosessen på SD-kortet og slette alt innholdet.

Etter at du har formatert SD-kortet, må du montere det igjen og se om Note 8 allerede kan lese det denne gangen.

Andre alternativer å vurdere

Første alternativ: Oppdater enhetsprogramvaren til den nyeste versjonen.

Installering av den nyeste programvareoppdateringen på enheten din kan også være nøkkelen til å løse problemet, spesielt hvis noen tøffe feil påfører det. Det kan være noen komplekse feil som oppstår på Galaxy Note 8-systemet, og til slutt forårsaket telefonens SD-kortlesesystem å krasje og fungere. Programvarefeil adresseres vanligvis av en reparasjonsoppdatering som er inneholdt i den nye programvareoppdateringen, så alt du trenger å gjøre er å installere oppdateringsfilen for å implementere reparasjonsoppdateringen.

 • For å se etter programvareoppdatering på Notat 8, åpner du App- skuffen og går deretter til Innstillinger-> Programvareoppdateringsmeny . Trykk deretter på alternativet for å laste ned oppdateringer manuelt. Trykk på OK og deretter på nytt . Når omstartsmeldingen vises, trykker du på OK for å bekrefte.

Etter omstart, prøv å se om telefonen din allerede oppdager SD-kortet.

Andre alternativ: Test SD-kortet ditt på en annen enhet.

Prøv å sette inn SD-kortet til andre kompatible enheter, og se om det blir oppdaget. Hvis SD-kortet gjenkjennes av de andre enhetene dine, er problemet sannsynligvis innenfor notat 8. I så fall må du utføre mer avanserte løsninger for å feilsøke og fikse komplekse programvareproblemer på enheten din.

Hvis problemet startet etter å ha installert en ny Android-versjon, og det vedvarte etter å ha brukt alle mulige løsninger på din side, så kontakt Samsung Support i stedet for å rapportere problemet og be om ytterligere hjelp og anbefalinger.

Ta kontakt med oss

Vi er alltid åpne for dine problemer, spørsmål og forslag, så kontakt oss gjerne ved å fylle ut dette skjemaet. Dette er en gratis tjeneste vi tilbyr, og vi belaster deg ikke en krone for det. Men vær oppmerksom på at vi mottar hundrevis av e-poster hver dag, og det er umulig for oss å svare på hver eneste en av dem. Men vær trygg på at vi leser hver melding vi mottar. For de som vi har hjulpet, kan du spre ordet ved å dele innleggene våre til vennene dine eller ved å like Facebook- og Google+ siden eller følge oss på Twitter.

Innlegg du kanskje også vil sjekke ut:

 • Hva skal jeg gjøre med den nye Samsung Galaxy Note8 med et skjermblinkende problem [Feilsøkingsveiledning]
 • Hvordan fikse Samsung Galaxy Note 8 med feilmeldingen "Dessverre har kameraet stoppet" (enkle trinn)
 • "Dessverre har kameraet stoppet" -feilen fortsetter å dukke opp på Samsung Galaxy Note 8 [Feilsøkingsveiledning]
 • Verizon Galaxy Note 8 lange meldinger delt opp i mindre meldinger, SMS er ute av drift, andre sms-problemer
 • Hvordan fikse Samsung Galaxy Note8 som viser "Dessverre har meldinger stoppet" feil [Feilsøkingsveiledning]
 • Hvorfor kan Samsung Galaxy Note 8 ikke åpne eller vise e-postvedlegg, og hvordan fikser jeg det? [Feilsøkingsveiledning]