Samsung Galaxy Note 4 Frysing og omstart av problemer og andre relaterte problemer

#Samsung #Galaxy # Note4 er en av de eldre generasjons notatmodellene som fortsatt brukes mye i dag. Utgitt i 2014, er denne telefonen kjent for å være en pålitelig daglig driver, da mange bruker den til deres daglige kommunikasjonsbehov. Spesifikasjoner er denne enheten fortsatt konkurransedyktig og kan til og med overgå noen av de nyeste smarttelefonutgivelsene. Det er imidlertid tilfeller der visse problemer kan oppstå på denne telefonen som vi skal ta opp i dag. I denne siste delen av feilsøkingsserien tar vi tak i Galaxy Note 4-fryse- og omstartproblemet og andre relaterte problemer.

Hvis du eier en Samsung Galaxy Note 4 eller annen Android-enhet for den saks skyld, er du velkommen til å kontakte oss ved hjelp av dette skjemaet. Vi hjelper deg mer enn gjerne med eventuelle bekymringer du måtte ha med enheten din. Dette er en gratis tjeneste vi tilbyr uten streng. Vi ber imidlertid om at når du kontakter oss, prøver å være så detaljerte som mulig slik at en nøyaktig vurdering kan gjøres og riktig løsning kan gis.  

Hvis du vil bla gjennom de forrige delene i denne serien, kan du sjekke ut denne lenken.  

Du kan også nå oss på Facebook- og Google+ sosiale mediekontoer.

Merknad 4 Frysing og omstart

Problem:Hei, jeg kjøpte en ulåst Samsung Galaxy Note 4-telefon av en person på craigslist. Opprinnelig kommer telefonen fra Tmobile, men jeg bruker den med ATT. Så jeg dro hjem og tilbakestilt fabrikken på den. Jeg satte inn micro sd-kortet og sim-kortet mitt og begynte å bruke det. Jeg lastet ned noen apper, og det var da det begynte å fryse og starte på nytt. Jeg kjørte deretter telefonen i sikker modus for å se hvordan den ville gjøre, og det fungerte veldig bra. Jeg gikk deretter tilbake på reg-modus og slettet apper og fortsatte å fryse og starte på nytt. Jeg tok ut microsd-kortet i går og tenkte at det kunne være det, men telefonen gjør fortsatt det samme. Noen ganger slås telefonen av og vil ikke starte opp igjen, så jeg må ta ut batteriet i omtrent 15-20 minutter før det begynner å fungere igjen.Jeg klarte å få det i gang igjen, og jeg tilbakestilte det på nytt uten micro sd-kortet og samme problemer. Telefonen ble treg igjen, frøs og ble slått av. Hjelp meg!

Beslektet problem: Merk 4 fortsatt fryser, starter på nytt og starter ikke etter tilbakestilling av fabrikken. Batteriet må utelates i omtrent 10 minutter før det starter opp. Hvis jeg prøver for tidlig, vil det ikke gjøre noe. Kan ikke trygt starte. Takk for hjelpen!

Beslektet problem: Hei Problemet startet for noen dager siden, telefonen min henger igjen, og den vil fryse og starte på nytt. Jeg tilbakestillte fabrikken noen ganger, men problemet er der fortsatt. Ikke sikker på hva mer å gjøre. Er det noen måte jeg kan diagnostisere hvis det er et problem med hovedkortet eller den interne lagringen? Er det noen måte å prøve å nedgradere OS-versjonen til 5? Takk skal du ha

Beslektet problem: Siden jeg oppgraderte til 6.0.1, fryser telefonen og starter på nytt. Jeg har tørket cachepartisjonen og tilbakestilt til fabrikkstandard to ganger uten å laste inn noen sikkerhetskopidato. Etter tilbakestillingen sender ATT en enhetsoppdatering, og den mislykkes.

Løsning: Det er flere faktorer som kan bidra til at telefonen fryser og starter på nytt. På toppen av listen er useriøse apper som du kanskje har installert på enheten din. En korrupt systemprogramvare, microSD-kortet eller et defekt batteri er også primære mistenkte. For å feilsøke dette problemet må du utføre feilsøkingstrinnene som er oppført nedenfor. Sjekk om problemet fortsatt oppstår etter å ha utført hvert trinn, og gå deretter til neste hvis det skjer.

  • Start telefonen i sikkermodus. Hvis problemet ikke oppstår i sikkermodus, kan problemet skyldes en app du installerte. Finn ut hvilken app dette er, og avinstaller den.
  • Prøv å fjerne microSD-kortet.
  • Sjekk om problemet oppstår når telefonen er koblet til laderen. Hvis ikke, bør du vurdere å skaffe deg et nytt batteri.
  • Tørk cachepartisjonen på telefonen fra gjenopprettingsmodus.
  • Sikkerhetskopier telefondataene dine, og gjør deretter en tilbakestilling av fabrikken.

Hvis trinnene ovenfor ikke løser problemet, kan dette allerede være forårsaket av en intern komponent som ikke fungerer. Du må ta med telefonen til et servicesenter og få sjekket om dette er tilfelle.

Merknad 4 Kan ikke oppgradere programvareversjon

Problem: Jeg kjøpte min Samsung Galaxy Note 4 på nettet, men for å oppgradere kan jeg ikke, for ikke AT & T lar meg oppgradere den til å være 4.4.4-versjonen. Jeg hørte om firmware, men vet ikke hvordan jeg skal bruke den, og ikke gjør det på pc-en min. Hjelp meg med å instruere meg hvordan jeg kan fikse det.

Løsning: Det er flere grunner til at telefonen ikke kan få den nyeste programvareoppdateringen som vi har listet opp nedenfor.

  • Telefonen din er rotfestet.
  • Telefonen din kjører på en tilpasset programvare.
  • Hvis telefonen din var ulåst, burde den kjøre på det opprinnelige nettverket.

Du kan prøve å oppdatere telefonen manuelt ved å bruke Kies. Koble telefonen ved hjelp av en USB-ledning til en datamaskin som kjører KI-er. Du vil bli varslet hvis en oppdatering er tilgjengelig. Hvis ingen oppdateringer er tilgjengelige, må du sikkerhetskopiere telefondataene og deretter tilbakestille fabrikken. Når tilbakestillingen er fullført, bruk Kies igjen for å oppdatere telefonen.

Hvis trinnene ovenfor mislykkes, må du blinke den oppdaterte firmwarefilen manuelt til telefonen. Last ned den oppdaterte firmware-filen for AT&T for telefonen fra Sammobile-nettstedet. Du finner også detaljerte instruksjoner for hvordan du kan blinke telefonen fra nettstedet.

Merknad 4 fryser når den tas ut av hvilemodus

Problem: hei jeg har note 4 med siste oppdatering android 6.0.1 jeg har problemer med dyp søvn. når telefonen min sover eller jeg slår av skjermen etter en stund når jeg slår på den, blir den fryst, ingenting fungerer, og når jeg klikker mange ganger på knappen foran på hjemmeknappen eller strømknappen, starter den på nytt fordi den fikk mye arbeid. nå bruker jeg wakelock for ikke å fryse, men med denne metoden får jeg batteriet forferdelig tappet og telefonen fryser ikke. prøvde hard reset, fungerer ikke. Jeg antar at problemet er med selve systemfilene. eller Android-system. hvordan kan jeg fikse dette takk.

Løsning: For dette spesielle problemet må du utføre en tilbakestilling av fabrikken. Sørg for å sikkerhetskopiere telefondataene dine før du tilbakestiller. Når tilbakestillingen er fullført, må du ikke installere noen apper ennå på telefonen. Prøv å sjekke om problemet fortsatt oppstår. Hvis det gjør det, er dette mest sannsynlig et maskinvarerelatert problem, i så fall bør du ta telefonen til et servicesenter og få den sjekket.

Merknad 4 Dessverre har telefonen sluttet å fungere etter programvareoppdatering

Problem: For omtrent tre uker siden gjorde jeg en programvareoppdatering på notat 4, og siden da når jeg får en telefon .. En pop-up fortsetter å si .. Dessverre har telefonen sluttet å fungere .. Og når jeg velger OK, kommer den stadig opp igjen .. Det skjer ikke med alle samtalene mine, men en god del av dem ..

Løsning: Dette problemet skyldes vanligvis en eller annen form for gammel programvaredata som ikke ble slettet under oppgraderingsprosessen. Den beste måten å håndtere dette problemet på er å tilbakestille fabrikken. Bare sørg for å sikkerhetskopiere telefondataene dine før du tilbakestiller.

Merknad 4 Veldig sakte slås av på egen hånd

Problem: Hei, notat 4 har nylig gått veldig sakte, det fryser og slås av av seg selv uten grunn. Jeg har prøvd metodene du anbefalte, men selv da jeg prøvde å tørke cachepartisjonen, frøs den. Jeg gjorde også en tilbakestilling av fabrikken, og den ville fortsatt fryse. Enhver hjelp ville være bra.

Løsning: Har du et microSD-kort installert i telefonen? Hvis du har en, kan du prøve å fjerne den, da dette også kan forårsake denne typen problemer. Hvis du ikke har et kort installert, eller hvis problemet fortsatt oppstår, selv etter at du har fjernet kortet, bør du vurdere å blinke telefonen manuelt med den oppdaterte firmwarefilen. Instruksjoner om hvordan du gjør dette finner du på flere av de populære Android-forumene på nettet.

Hvis trinnene ovenfor ikke løser problemet, kan dette allerede være forårsaket av en feil intern maskinvarekomponent. Hvis dette er tilfelle, bør du ta telefonen til et servicesenter og få den sjekket.

Send oss ​​gjerne dine spørsmål, forslag og problemer du har opplevd mens du bruker Android-telefonen din. Vi støtter alle Android-enheter som er tilgjengelige i markedet i dag. Og ikke bekymre deg, vi belaster deg ikke en eneste krone for spørsmålene dine. Kontakt oss ved hjelp av dette skjemaet. Vi leser hver melding vi mottar, kan ikke garantere rask respons. Hvis vi kunne hjelpe deg, kan du hjelpe oss med å spre ordet ved å dele innleggene våre med vennene dine.