Hvorfor krasjer Facebook stadig på Samsung Galaxy S8? Slik løser du det ...

Facebook kommer som en av de forhåndsinstallerte appene på Samsung Galaxy S8, og mange eiere har klaget over appen som begynte å krasje. Det er tider når apper krasjer uansett om de er forhåndsinstallert eller fra tredjepart. Oftere er disse krasjene begrenset til apper som er nevnt i feilmeldingen, men det er også tilfeller der de er forårsaket av en feil i systemet eller på grunn av tjenester som også krasjer i bakgrunnen. Med andre ord, vi vet ikke helt sikkert hva problemet egentlig er hvis vi ikke prøver å feilsøke telefonen din.

Så i dette innlegget vil jeg gå gjennom feilsøking av Galaxy S8 med sin Facebook-app som fortsetter å krasje. Oftere er appkrasj preget av feilmelding, og i dette tilfellet vil det "Dessverre har Facebook stoppet" eller appen lukkes bare uten noen form for advarsel. Hvis du er en av eierne av denne telefonen og for øyeblikket er bugged av et lignende problem, så fortsett å lese nedenfor, da dette innlegget kan hjelpe deg med å løse problemet.

Men før noe annet, hvis du for øyeblikket opplever forskjellige problemer med telefonen din, foreslår jeg at du besøker feilsøkingssiden Samsung Galaxy S8, for vi har allerede begynt å støtte våre lesere som eier denne enheten. Vi forstår at telefonen din fortsatt er helt ny, og den skal fungere perfekt uten problemer, men ikke engang Samsung kan garantere at det ikke vil være noen problemer. Det vi gjør her er å hjelpe våre lesere så godt vi kan, så hvis vi ikke har publisert innlegg om din bekymring, kan du gjerne kontakte oss ved å fylle ut spørreskjemaet vårt om Android-spørsmål.

Hvordan feilsøke Galaxy S8 med "Facebook har stoppet" feil

Å være en av den forhåndsinstallerte appen, kan ikke Facebook fjernes fra telefonen din. Du kan bare deaktivere, tilbakestille og oppdatere den. Nå, før vi fortsetter med feilsøking, la meg først sitere mulige årsaker til at appen krasjer:

 • noen av cachene kan ha blitt ødelagt
 • det kan bare være et midlertidig problem med appen eller fastvaren
 • en app som er tilknyttet den, kan være den som forårsaker krasj
 • noen apper eller tjenester fra tredjeparter kan ha krasjet og få FB til å krasje også
 • telefonen din kan ha et alvorlig fastvareproblem

Det er selvfølgelig andre muligheter, men de jeg nevnte er de vanligste, og denne feilsøkingsveiledningen vil være basert på disse fakta. Med alt det blir sagt, her er hva jeg foreslår at du gjør med det:

Trinn 1: Tilbakestill Facebook-appen

Enten appen lukkes alene eller om du får feilen "Dessverre har Facebook stoppet", må du gjøre denne prosedyren, da den er spesifikk for selve appen og kan være veldig nyttig for å løse problemet. På dette tidspunktet vet vi ikke helt sikkert om det bare er et appproblem eller et problem med fastvaren, så vi gjør en trygg prosedyre før vi går videre til de mer kompliserte prosedyrene.

Å tilbakestille en app betyr å tømme hurtigbufferen og dataene, og slik gjør du det på Galaxy S8:

 1. Fra startskjermbildet sveiper du opp på et tomt sted for å åpne appbrettet.
 2. Trykk på Innstillinger> Apper.
 3. Sveip noen ganger for å se innholdet i ALLE-fanen.
 4. Finn og trykk på Facebook.
 5. Trykk på Lagring.
 6. Trykk på Fjern data og deretter på OK.
 7. Trykk på Tøm hurtigbuffer.

Ikke bekymre deg, du mister ikke noen av filene eller dataene dine, men du må logge på Facebook-kontoen din når du er ferdig med å tilbakestille appen.

Trinn 2: Tving omstart Galaxy S8

Etter å ha ryddet hurtigbufferen og dataene til Facebook-appen og den fremdeles krasjer, må vi se på muligheten for at dette bare er en mindre feil i systemet. For dette er alt du trenger å gjøre, tvungen omstartprosedyre, som vil oppdatere telefonens minne. Forutsatt at det bare er en mindre feil i systemet, kan det hende at appen ikke lenger krasjer etter dette: Trykk og hold Volum ned og Av / på-tastene sammen i 10 sekunder. Telefonen din starter på nytt, og deretter prøver du å åpne Facebook-appen.

Trinn 3: Prøv å oppdatere Messenger

Facebook skilte Messenger fra hovedappen, og hvis du ser på meldingene dine, åpnes Messenger. Det var lignende tilfeller vi har opplevd før, hvor oppdatering av messenger løste problemet, så det er det vi vil at du skal gjøre, det er tross alt enkelt og trygt å gjøre:

 1. Fra startskjermbildet sveiper du opp på et tomt sted for å åpne appbrettet.
 2. Trykk på Play Store.
 3. Trykk på menytasten og deretter på Mine apper. For å holde appene dine oppdatert automatisk, trykk på Meny> Innstillinger og trykk deretter på Auto-oppdater apper for å merke av i avmerkingsboksen.
 4. Finn og trykk på Messenger, og trykk deretter på Oppdater for å oppdatere den.

Hvis du har andre apper som må oppdateres, kan du prøve å oppdatere dem alle mens du er på denne skjermen.

Trinn 4: Start Galaxy S8 på nytt i sikkermodus

Etter å ha gjort trinnene ovenfor og appen fremdeles krasjer, la oss isolere problemet da noen av appene du installerte kan forårsake det. Denne gangen må du bare starte telefonen på nytt i sikkermodus, og slik gjør du det:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold inne av / på-tasten forbi skjermbildet for modellnavn.
 3. Når “SAMSUNG” vises på skjermen, slipper du av / på-tasten.
 4. Rett etter at du slipper av / på-tasten, holder du nede Volum ned-tasten.
 5. Fortsett å holde volum ned-tasten til enheten er ferdig med å starte på nytt.
 6. Sikker modus vises nederst til venstre på skjermen.
 7. Slipp Volum ned-tasten når du ser Sikker modus.

Du vil fortsatt kunne åpne Facebook i denne modusen, da det er en forhåndsinstallert app. Hvis det likevel krasjer, kan det være et fastvareproblem, og du må gå videre til neste trinn. Men hvis feilen ikke vises, betyr det at en eller noen av appene du installerte forårsaker problemet. Finn den appen og avinstaller den.

 1. Fra startskjermbildet sveiper du opp på et tomt sted for å åpne appbrettet.
 2. Trykk på Innstillinger> Apper.
 3. Trykk på ønsket program i standardlisten eller trykk på 3 prikkikon> Vis systemapper for å vise forhåndsinstallerte apper.
 4. Trykk på ønsket applikasjon.
 5. Trykk på Avinstaller.
 6. Trykk på Avinstaller igjen for å bekrefte.

Trinn 5: Slett alle systembuffer for noen kan være ødelagte

Forutsatt at appen fremdeles krasjer i sikkermodus, kan problemet skyldes noen systembuffer som allerede er foreldet eller korrupt. Prøv å slette dem alle slik at de blir erstattet med nye og friske. For å gjøre det, må du bare starte telefonen i gjenopprettingsmodus og deretter tørke cachepartisjonen:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vil vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere "tørk cache-partisjon."
 5. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 6. Trykk på Volum ned-tasten for å markere “ja” og trykk på av / på-knappen for å velge.
 7. Når tørk cache-partisjonen er fullført, blir “Start systemet på nytt nå” uthevet.
 8. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Hvis Facebook fremdeles krasjer etter dette, har du ikke noe annet valg enn å gjøre det neste trinnet.

Trinn 6: Sikkerhetskopier filer og data, og tilbakestill deretter telefonen

Når det gjelder appkrasj, vil en tilbakestilling sikkert fikse dem, men denne prosedyren kommer ofte på slutten av feilsøking på grunn av bryet med å sikkerhetskopiere filer, data, apper og andre viktige ting du har lagret på telefonen og gjenopprette dem senere. Men på dette punktet er det ikke noe annet valg enn å tilbakestille telefonen, så sørg for å ta en sikkerhetskopi av viktige filer og data, og deaktiver deretter tyverifunksjonen på telefonen din før du faktisk tilbakestiller den.

Slik deaktiverer du Factory Reset Protection på Galaxy S8

 1. Fra startskjermbildet sveiper du opp på et tomt sted for å åpne appbrettet.
 2. Trykk på Innstillinger> Cloud og kontoer.
 3. Trykk på Kontoer.
 4. Trykk på Google.
 5. Trykk på Google ID-e-postadressen din hvis flere kontoer er konfigurert. Hvis du har flere kontokonfigurasjoner, må du gjenta disse trinnene for hver konto.
 6. Trykk på ikonet med tre prikker.
 7. Trykk på Fjern konto.
 8. Trykk på FJERN KONTO.

Hvordan utføre Master Reset på Galaxy S8

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere “tørk data / tilbakestilling av fabrikken.
 5. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 6. Trykk på Volum ned-tasten til 'Ja - slett alle brukerdata' er uthevet.
 7. Trykk på av / på-knappen for å velge og starte master reset.
 8. Når hovedtilbakestillingen er fullført, blir “Start systemet på nytt nå” uthevet.
 9. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Jeg håper at denne feilsøkingsveiledningen kan hjelpe deg med å løse problemet.

Ta kontakt med oss

Vi er alltid åpne for dine problemer, spørsmål og forslag, så kontakt oss gjerne ved å fylle ut dette skjemaet. Dette er en gratis tjeneste vi tilbyr, og vi belaster deg ikke en krone for det. Men vær oppmerksom på at vi mottar hundrevis av e-poster hver dag, og det er umulig for oss å svare på hver eneste en av dem. Men vær trygg på at vi leser hver melding vi mottar. For de som vi har hjulpet, kan du spre ordet ved å dele innleggene våre til vennene dine eller ved å like Facebook- og Google+ siden eller følge oss på Twitter.