Slik løser du Note10-dataproblemer etter Android 10-oppdatering

Ankomsten av Android 10-oppdateringen har gitt mange gleder for Android-fellesskapet. For noen skjønt begynte det å oppstå rare problemer etter installering av den nyeste Android-iterasjonen. I denne feilsøkingsveiledningen viser vi deg hvordan du løser dataproblemer på en Galaxy Note10 etter en Android 10-oppdateringsinstallasjon.

Dette problemet kan ikke være forårsaket av Android 10 i det hele tatt. Fordi hver enhet til en viss grad er unik fra hverandre, kan det oppstå problemer etter en større programvareoverhaling som kanskje ikke er til stede for andre. Men hvis du opplever noen form for dataproblemer på din Note10, håper vi at denne artikkelen vil hjelpe deg med å fikse det.

Hva er årsakene til mobildataproblemer på Galaxy Note10 etter en Android 10-oppdatering?

Det er en rekke vanlige årsaker til dataproblemer på en Note10 som kjører en Android 10-oppdatering. Noen av disse inkluderer følgende:

 • Dårlig eller svakt signal
 • Nettverksbrudd
 • Begrensninger på nettverk eller på kontosiden
 • Ødelagt SIM-kort
 • Programvarefeil
 • Maskinvarefeil (inkluderer SIM)

Kan denne typen problemer løses?

Ja. De fleste dataproblemer, selv de av Galaxy Note10 etter en Android 10-oppdatering, er lett å fikse. Lær hva du kan om dette problemet ved å følge våre forslag nedenfor.

Løsninger på Samsung Galaxy Note10 mobildataproblemer etter en Android 10-oppdatering

Mobildataproblemer kan ha mange mulige årsaker, så du må utføre en rekke feilsøkingstrinn for å isolere årsaken. Denne guiden viser deg hva du må gjøre for å finne den beste løsningen som vil fungere i saken din.

Finn ut om det er nettverkstjeneste i ditt område

Før du feilsøker på Note10, er det viktig for deg å vite om problemet er nettverksrelatert eller ikke. Du må bekrefte om problemet er dårlig eller svak signalstyrke ved å sjekke signallinjeindikatorene på statuslinjen.

Generelt, hvis signalstengene fortsetter å forsvinne eller hvis stolpene bare spiller mellom 0 og 2 barer, kan det bety at du befinner deg i et dårlig dekket område. Hvis du befinner deg på et sted med dårlig signaldekning, vil signalstengene vises som svake eller konstant svingende. Hvis det bare er to søyler mindre, kan du ikke forvente at mobildataene vil være raske.

Prøv å flytte til et annet område og se om det vil forbedre signalstengene før du tester mobildata igjen. Hvis du er inne i en bygning, kan du gå til et mer åpent område og ta signal fra signalstengene på telefonen.

Værforhold kan også påvirke hvordan nettverkstjenester fungerer. Du kan forvente dårlig nettverk eller lave signalbjelker når det er storm, regn eller tunge eller vindfulle forhold. Hvis området ditt allerede har dårlig nettverksdekning og været er dårlig, kan det hende at mobildata på Galaxy Note10 ikke fungerer som de skal.

Er andre nettverkstjenester berørt?

Hvis teksting og stemmeanrop også ikke fungerer på dette tidspunktet, kan du anta at det enten er en dårlig signalsituasjon eller at det er et pågående nettverksbrudd. Prøv å flytte til et mer åpent område med kjent nettverksdekning av høy kvalitet, for eksempel områder i sentrum, og se om dataproblemene dine forsvinner.

Bekreft at mobildatabonnementet ditt er aktivt

I de fleste tilfeller er mobildata ikke gratis for abonnenter, så et plutselig stopp for denne tjenesten kan bety at du først må betale regningene.

Hvis du tror at denne faktoren kan spille en rolle i din situasjon, må du sørge for å få råd fra operatøren din om hva du skal gjøre.

I de fleste tilfeller vil betaling av utestående tjeneste automatisk gjenopprette tjenesten.

Oppdater systemet ved å starte det på nytt

Å gjøre en enkel løsning som omstart kan noen ganger også fikse nettverksfeil. Hvis du ikke har prøvd det ennå, må du huske å starte Note10 på nytt.

Prøv å starte den på nytt først ved å trykke på av / på-knappen for å få tilgang til oppstartsmenyen. Velg deretter Start på nytt og se om det fungerer.

En annen måte å starte enheten på nytt er ved å trykke og holde nede Volum ned-knappen og Bixby / Power-tasten samtidig i 10 sekunder eller til enhetens skjerm slås på. Dette simulerer effekten av å ha koblet batteriet fra enheten. Hvis dette fungerer, kan dette låse opp enheten.

Hvis det ikke hjelper å gjøre den vanlige omstarten, kan du prøve dette:

 1. Trykk og hold Volum ned-knappen først, og ikke slipp den.
 2. Mens du holder den nede, trykker du på og holder inne av / på-tasten.
 3. Hold begge tastene nede i 10 sekunder eller mer.

Den andre omstartsprosedyren prøver å simulere effekten av å ta ut batteripakken. På eldre enheter er å koble fra batteriet ofte en effektiv måte å fikse enheter som ikke svarer. Hvis ingenting endres skjønt, fortsett til neste forslag.

Å starte enheten på nytt regelmessig minst en gang i uken kan være gunstig. Hvis du pleier å glemme ting, foreslår vi at du konfigurerer telefonen din til å starte på nytt alene. Du kan planlegge den for å gjøre denne oppgaven ved å gjøre disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Device Care.
 3. Trykk på 3-punktet øverst.
 4. Velg Automatisk omstart.

Fjern gjeldende nettverkskonfigurasjon

Et av de grunnleggende feilsøkingstrinnene i denne situasjonen er å fjerne gjeldende nettverkskonfigurasjon. Dette er fordi systemendringer noen ganger kan påvirke nettverksinnstillinger som mobilkonfigurasjon. Heldigvis er løsningen enkel når dette skjer. Man trenger bare å tilbakestille nettverksinnstillingene til enheten til alt nettverksrelatert blir returnert til sin siste kjente arbeidskonfigurasjon. Hvis du ikke har prøvd denne ennå, må du sørge for å gjøre det. Dette er hvordan:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Generell ledelse.
 3. Trykk på Tilbakestill.
 4. Trykk på Tilbakestill nettverksinnstillinger.
 5. Trykk på Tilbakestill innstillinger for å bekrefte.

Feilsøk SIM-kortet (SIMtoolkit eller SimMobilityKit)

Hvis dataproblemene dine forblir på Galaxy Note10 etter en Android 10-oppdatering og ikke vil forsvinne, kan du også sjekke SIM-kortet.

Etter noen feilsøking av programvare kan det noen ganger koke ned til dårlig SIM-korttilstand eller ukjent SIM-maskinvarefeil.

Det er tre ting du vil gjøre med SIM-kortet og dets tilhørende app:

 • Sjekk kortet fysisk
 • Tving avslutte SIM-kortappen (SIMtoolkit eller SimMobilityKit)
 • Fjern SIM-cache-appbufferen
 • Sett SIM-kortappen tilbake til standardinnstillingene

Sjekk SIM-kortet fysisk

En av de grunnleggende tingene du kan gjøre når du arbeider med nettverksproblemer som mobildata som ikke fungerer, er å sikre at SIM-kortet er i god stand. Dette er viktig, spesielt hvis du pleier å fjerne og sette inn SIM-kortet frem og tilbake.

Når du tar ut et SIM-kort, vil du forsikre deg om at Note10 er slått av for å unngå å ødelegge noen data. Når du har tatt ut SIM-kortet, må du tørke av kobberkontaktene med en ren, myk klut for å fjerne smuss som kan forårsake dårlig forbindelse.

Du vil også undersøke om kortet har tydelige tegn på skade. Selv om SIM-kortet er ganske tøft og tåler til og med lang vanneksponering, kan det fortsatt gå i stykker. Hvis du merker tegn til fysisk skade, kan du få en ny fra operatøren din.

Tving avslutte SIM-kortappen (SIMtoolkit eller SimMobilityKit)

Før du begynner å feilsøke SIM-appen, som kan være SIMtoolkit, SimMobilityKit eller andre lignende navn, må du sørge for at du setter inn det fysiske kortet riktig.

Når du har gjort det, kan du begynne å feilsøke appen. Du kan begynne med å starte den på nytt. Dette er vanligvis effektivt for å fikse bestemte typer mindre app-bugs.

For å tvinge avslutte en app:

Metode 1: Lukk en app ved hjelp av nylige apper-tasten

 1. Trykk på skjermtasten Nylig apper på skjermen (den med tre loddrette linjer til venstre for Hjem-knappen).
 2. Når skjermbildet Nylige apper vises, sveiper du mot venstre eller høyre for å se etter appen. Det burde være her hvis du klarte å kjøre det tidligere.
 3. Sveip deretter opp på appen for å lukke den. Dette bør tvinge lukke det. Hvis den ikke er der, klikker du bare på Lukk alle-appen for også å starte alle appene på nytt.

Metode 2: Lukk en app ved hjelp av App Info-menyen

En annen måte å tvinge lukking av en app på er å gå inn i appens innstillinger selv. Det er en lengre vei sammenlignet med den første metoden ovenfor, men den er like effektiv. Du vil bruke denne metoden hvis du planlegger å gjøre annen feilsøking for nevnte app, for eksempel å tømme hurtigbufferen eller dataene. Slik gjør du det:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Apper.
 3. Trykk på ikonet Flere innstillinger (trepunktsikon, øverst til høyre).
 4. Trykk på Vis systemapper.
 5. Finn og trykk på appen.
 6. Trykk på Force Stop nederst.

Fjern SIM-cache-appbufferen

Hvis det ikke hjelper å lukke SIM-appen, er det en god ide å fortsette feilsøking av appen ved å tørke cachen. Apper holder et bestemt sett med midlertidige filer for å utføre oppgaver mer effektivt. Noen ganger kan en appbuffer bli ødelagt og føre til at appen oppfører seg feil.

Slik tømmer du en appbuffer:
 1. Gå til startskjermen.
 2. Trykk på Apps-ikonet.
 3. Åpne Innstillinger-appen.
 4. Trykk på Apper.
 5. Hvis du leter etter et system eller en standardapp, trykker du på Flere innstillinger øverst til høyre (trepunktsikon).
 6. Velg Vis systemapper.
 7. Finn og trykk på den aktuelle appen.
 8. Trykk på Lagring.
 9. Trykk på Fjern hurtigbuffer-knappen nederst.

Sett SIM-kortappen tilbake til standardinnstillingene

Hvis de to første feilsøkingene for SIM-app ikke har hjulpet så langt, anbefaler vi at du tømmer dataene til appen. Dette har effekten av en mini tilbakestilling av fabrikken for appen da alle innstillingene returneres til den opprinnelige fabrikkstatusen. Dette kan noen ganger fungere hvis den aktuelle appen har et problem med den nye appoppdateringen.

Slik tømmer du appens data:

 1. Gå til startskjermen.
 2. Trykk på Apps-ikonet.
 3. Åpne Innstillinger-appen.
 4. Trykk på Apper.
 5. Hvis du leter etter et system eller en standardapp, trykker du på Flere innstillinger øverst til høyre (trepunktsikon).
 6. Velg Vis systemapper.
 7. Finn og trykk på den aktuelle appen.
 8. Trykk på Lagring.
 9. Trykk på Fjern data-knappen.

Hold appene oppdatert

Husk å tillate Play Store å oppdatere apper automatisk. Dette er standardinnstillingen, men hvis du endrer den før, må du sørge for at du manuelt ser etter appoppdateringer fra tid til annen.

Slik ser du etter Play Store-appoppdateringer på Galaxy Note10:

 1. Åpne Play Store-appen.
 2. Trykk på Flere innstillingsikon øverst til venstre (tre horisontale linjer).
 3. Trykk på Innstillinger.
 4. Trykk på nedlastingsinnstilling.
 5. Velg bare Over wifi (velg Over ethvert nettverk hvis du ikke har wifi).
 6. Trykk på Ferdig.
 7. Trykk på Oppdater apper automatisk.
 8. Trykk på Over wifi bare (velg Over ethvert nettverk hvis du ikke har wifi).
 9. Trykk på Ferdig.

Slå av roaming

Hvis du ikke er i hjemlandet ditt og mobildata ikke fungerer på Galaxy Note10, kan det hende roaming har skylden. Du må vanligvis aktivere Roaming-funksjonen i kontoen din før du forlater hjemlandet ditt, slik at du kan fortsette å bruke nettverkstjenester normalt i utlandet. Nøyaktige prosedyrer for hvordan roaming aktiveres varierer fra operatør, så sørg for å kontakte nettoperatøren for nøyaktig informasjon.

På den annen side, hvis du nettopp kom tilbake fra en utenlandsreise, kan årsaken til problemet ditt akkurat nå være at roaming ikke er slått av. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Tilkoblinger.
 3. Trykk på Mobilnettverk.
 4. Flytt glidebryteren for dataroaming til venstre for å slå den AV.

Endre nettverksmodus

Hvis du fortsatt har dataproblemer på din Note10 etter Android 10-oppdatering, kan du prøve å endre enhetens nettverksmodus. Hvis du har brukt 4G LTE for dine databehov, kan du prøve å bytte til for eksempel 3G og se om det vil gjøre en forskjell. Hvis du ikke har prøvd å gjøre dette fra dette punktet, er det trinnene du må følge:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Tilkoblinger.
 3. Trykk på Mobilnettverk.
 4. Trykk på Nettverksmodus og velg 3G eller 2G.
 5. Start enheten på nytt og gjenta trinn 1-3.
 6. Trykk på 4G eller LTE eller koble til automatisk for å gå tilbake til den opprinnelige konfigurasjonen.

Koble manuelt fra hjemmenettverket ditt

En annen mulig løsning du kan gjøre i denne situasjonen er å tvinge telefonen til å koble seg fra operatørens nettverk. Dette kan noen ganger rydde opp i nettverksfeil.

Slik gjør du det:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Tilkoblinger.
 3. Trykk på Mobilnettverk.
 4. Trykk på Nettverksoperatører.
 5. Trykk på Velg manuelt.
 6. Vent til enheten din søker etter nettverk.
 7. Når det er søkt, velger du et annet nettverk å koble til. Hvis du for eksempel er på T-Mobile, velger du AT&T eller et hvilket som helst annet nettverk.
 8. Telefonen din blir tvunget til å returnere med en feil fordi den ikke kan registrere seg.
 9. Velg deretter ditt eget nettverk igjen og se om enheten din nå kan registrere seg på nytt.

Kjør enheten i sikkermodus

Sikker modus er et viktig verktøy for både teknikere og gjennomsnittlige brukere for å diagnostisere dårlig tredjepartsapp i et system. Hvis du fortsetter å ha dataproblemer på din Note10 som kjører den siste Android 10-oppdateringen, må du vurdere å sjekke om en dårlig tredjepartsapp har skylden.

Slik starter du Samsung Galaxy Note10 i sikker modus:

 1. Når enheten er slått på, trykker du på og holder nede strømknappen til menyen Slå av vises, og slipp deretter.
 2. Trykk og hold på Slå av til ledeteksten i sikker modus vises, og slipp den deretter
 3. For å bekrefte, trykk på Sikker modus.
 4. Prosessen kan ta opptil 30 sekunder å fullføre.
 5. Ved omstart skal "Sikker modus" vises nederst til venstre på startskjermen.
 6. Se etter problemet.

Sikker modus kan være et nyttig triks for å se etter et problem, men det vil ikke finne den nøyaktige appen. For å identifisere hvilke av appene dine som kan være bak problemet, må du gjøre en eliminasjonsprosess. Her er hva du trenger å gjøre nøyaktig:

 1. Start Galaxy Note10 i sikker modus.
 2. Se etter problemet.
 3. Hvis problemet kommer tilbake, eller når du har bekreftet at en tredjepartsapp har skylden, kan du begynne å avinstallere apper en etter en. Du må bruke litt tid på å gjøre dette hvis du har mange apper installert. Vi foreslår at du begynner med de siste du la til.
 4. Det er viktig at du bare avinstallerer en enkelt app om gangen. Etter at du har fjernet en app, start telefonen på nytt til normal modus og se etter problemet igjen.
 5. Hvis Galaxy Note10 fremdeles er problematisk, gjenta trinn 1-4 til den useriøse appen er identifisert.

Tørk av telefonen og sett programvaren tilbake til standardinnstillinger (Tilbakestill fabrikken)

Dette er en drastisk løsning som kan forårsake mye bry for en bruker hvis han eller hun ikke er helt opptatt av det. Fabrikkinnstilling vil slette dine personlige data som dokumenter, bilder, videoer, kontakter osv., Så vær sikker på at du sikkerhetskopierer dem på forhånd.

Fabrikkinnstilling kan være effektiv, men hvis hovedårsaken til problemet er programvarerelatert. Hvis du har utført alle forslagene våre ovenfor, og din Note10 fortsatt har dataproblemer når Android 10-oppdateringen ble installert, ikke nøl med å tørke enheten.

Nedenfor er de to måtene å tilbakestille din Note10 fra fabrikken:

Metode 1: Slik tilbakestiller du hardt på Samsung Galaxy Note10 via Innstillingsmeny

Dette er den enkleste måten å tørke av Galaxy Note10. alt du trenger å gjøre er å gå under Innstillinger-menyen og følge trinnene nedenfor. Vi anbefaler denne metoden hvis du ikke har problemer med å gå under Innstillinger.

 1. Lag en sikkerhetskopi av dine personlige data og fjern Google-kontoen din.
 2. Åpne Innstillinger-appen.
 3. Bla til og trykk på Generell ledelse.
 4. Trykk på Tilbakestill.
 5. Velg Tilbakestill fabrikkdata fra de gitte alternativene.
 6. Les informasjonen, og trykk deretter på Tilbakestill for å fortsette.
 7. Trykk på Slett alt for å bekrefte handlingen.

Metode 2: Slik tilbakestiller du hardt på Samsung Galaxy Note10 ved hjelp av maskinvareknapper

Hvis saken din er at telefonen ikke starter opp, eller den starter, men Innstillinger-menyen er utilgjengelig, kan denne metoden være nyttig. Først må du starte enheten til gjenopprettingsmodus. Når du har fått tilgang til Gjenoppretting, er det på tide at du begynner med riktig tilbakestillingsprosedyre. Det kan ta noen forsøk før du får tilgang til Recovery, så vær tålmodig og bare prøv igjen.

 1. Hvis det er mulig, kan du lage en sikkerhetskopi av dine personlige data på forhånd. Hvis problemet ditt forhindrer deg i å gjøre det, er det bare å hoppe over dette trinnet.
 2. Du vil også sørge for at du fjerner Google-kontoen din. Hvis problemet ditt forhindrer deg i å gjøre det, er det bare å hoppe over dette trinnet.
 3. Slå av enheten. Dette er viktig. Hvis du ikke kan slå den av, vil du aldri kunne starte opp i gjenopprettingsmodus. Hvis du ikke klarer å slå av enheten regelmessig via strømknappen, må du vente til telefonens batteri er tømt. Lad deretter telefonen i 30 minutter før du starter opp i gjenopprettingsmodus.
 4. Trykk og hold inne Volum opp-knappen og Bixby-knappen samtidig.
 5. Mens du fremdeles holder nede Volum opp og Bixby-tastene, holder du inne av / på-knappen.
 6. Gjenopprettingsskjermmenyen vises nå. Når du ser dette, slipper du knappene.
 7. Bruk Volum ned-knappen til du markerer 'Tørk data / tilbakestilling av fabrikken'.
 8. Trykk på av / på-knappen for å velge 'Wipe data / factory reset.'
 9. Bruk Volum ned for å markere Ja.
 10. Trykk på av / på-knappen for å bekrefte tilbakestilling av fabrikken.

Foreslåtte målinger

 • Slik løser du S10 Bluetooth-problemer etter Android 10-oppdatering
 • Slik løser du Galaxy Note10-frysing etter Android 10-oppdatering
 • Slik løser du Note10 Instagram krasjer etter Android 10-oppdatering
 • Slik løser du Note10 Facebook krasjer etter Android 10-oppdatering

 Få hjelp fra oss

Har du problemer med telefonen din? Kontakt oss gjerne ved hjelp av dette skjemaet. Vi prøver å hjelpe. Vi lager også videoer for de som ønsker å følge visuelle instruksjoner. Besøk Youtube-siden vår for feilsøking.