Hva skal jeg gjøre hvis Galaxy S8 rask trådløs lading ikke lenger fungerer etter en oppdatering

Vår feilsøkingsartikkel for i dag dekker et nytt problem om noen # GalaxyS8-enheter som har problemer med hurtiglading. Som alle andre strøm- eller oppstartsrelaterte problemer, er løsningene i dette innlegget de samme som vi alltid anbefaler. Når det gjelder feilsøking av programvare, er Android-brukere begrenset til de vi gir nedenfor.

Problem nr. 1: Hva skal jeg gjøre hvis Galaxy S8 rask trådløs lading ikke lenger fungerer etter en oppdatering

Hallo. Når jeg kobler til den trådløse laderen fra Samsung "Fast Charge", får jeg en blå, deretter grønn, og deretter blå blink på indikatoren, så ingenting. Alt dette er INGEN TELEFON på laderen. Laderen fungerte før, nå fungerer den ikke. Ingenting med telefonen min har endret seg (sak osv.), Men jeg la merke til dette etter min siste systemoppdatering. Jeg er ikke veldig datamaskinkyndig, så hvis du spør om en oppfølging, vil jeg gjøre mitt beste for å hjelpe. Forresten, telefonen er omtrent 6 måneder gammel og ble kjøpt helt ny fra Verizon. Takk for tiden din og all hjelp du kan gi meg. - Laurence. Laurence D Mason

Løsning: Hei Laurence. Det er normalt at Samsung hurtigladeplate viser blått, grønt og et annet blått lys når du starter den opp. Hvis dette LED-lyset bytter hele tiden, og selv når det ikke blir belastet noen telefon, kan det være et tegn på noe galt. Siden du ikke nevnte det, vil vi bare spørre deg direkte: lader den raske trådløse laderen fortsatt telefonen din normalt? Hvis den gjør det, så er det bare å ignorere LED-oppførselen. På dette punktet er vi ikke sikre på om det er pågående problemer med S8-enheter som får trådløse ladere til å oppføre seg uberegnelig eller ikke. Vi sjekket minst 2 S8 trådløse ladere, og begge fungerer helt fint. Det som skjer er sannsynligvis isolert på enheten din.

Hvis den trådløse laderen ikke lenger fungerer (vil ikke lade S8) på dette tidspunktet, bør du gjøre noen feilsøkingstrinn for å se hvor problemet ligger. Hvis du er sikker på at laderen var bra før du installerte en oppdatering på telefonen, kan det være et programvareproblem med S8 og ikke nødvendigvis selve laderen. Åpenbart kan den trådløse laderen ikke oppdateres, så eventuelle feil som påvirker den, må komme eksternt, i denne situasjonen, din S8. Med mindre den trådløse laderen har et maskinvareproblem, må all feilsøking være fokusert på telefonen din. Nedenfor er ting du må gjøre for å løse problemet.

Bruk en annen offisiell Galaxy S8 trådløs lader

Selv om vi allerede mener at problemet må være utenfor selve den trådløse laderen, må du fortsatt bekrefte det selv. Og det er ingen bedre måte å gjøre det enn å bruke en annen kjent fungerende trådløs lader. Vi vet at det er mange gode ettermarkedsladere der ute, men vi anbefaler på det sterkeste at du begrenser deg til offisielle trådløse Samsung-ladere. Husk at når vi sier trådløs lader, refererer vi ikke bare til den trådløse puten, men også til USB-kabelen og adapteren. Hvis du ikke kan sikre deg en annen trådløs lader, kan du prøve å besøke en Samsung-butikk og se om de kan la deg låne en offisiell lader til en S8. Fordi du har problemer med en trådløs Samsung-lader, må du sørge for at du bare tester en annen offisiell trådløs lading for feilsøkingsformål.

Hvis S8-en din lader fint med en annen trådløs lader, betyr det at du har en dårlig trådløs lader. Du må erstatte den hvis du vil løse problemet.

På den annen side, hvis S8 forblir problematisk når du lader med den andre laderen, må det være et problem i selve telefonen. Sørg for å følge rådene våre nedenfor.

Tøm cachepartisjonen

En av de vanligste årsakene til at det utvikler seg feil etter installasjon av en oppdatering, er en ødelagt systembuffer. Dette gjelder vanligvis hvis denne hurtigbufferen blir ødelagt etter en oppdatering. For å sjekke om S8 har en ødelagt systembuffer, må du tømme hurtigbufferpartisjonen der systembufferen er lagret. Slik gjør du det:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vil vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Trykk på Volum ned-tasten for å markere "tørk cache-partisjon."
 5. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 6. Trykk på Volum ned-tasten for å markere “ja” og trykk på av / på-knappen for å velge.
 7. Når tørk cache-partisjonen er fullført, blir “Start systemet på nytt nå” uthevet.
 8. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.
 9. Lad opp S8 trådløst og se etter problemet.

Lad i sikkermodus

Skulle ingenting endres etter å ha tørket S8s cache-partisjon, er det neste gode du kan gjøre å lade telefonen når den er i sikker modus. Målet med dette feilsøkingstrinnet er å se etter mulige tredjepartsapper som kan forstyrre Android-operativsystemet. Også kjent som diagnostisk modus, sikker modus, blokkerer alle tredjepartsapper fra å kjøre på S8, så hvis enheten din lades trådløst bra, er det et tydelig tegn på at en av appene dine har skylden.

Slik kjører du S8 til sikker modus:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold inne av / på-tasten forbi modellnavnskjermen som vises på skjermen.
 3. Når SAMSUNG vises på skjermen, slipper du av / på-tasten.
 4. Rett etter at du slipper av / på-tasten, holder du nede Volum ned-tasten.
 5. Fortsett å holde volum ned-tasten til enheten er ferdig med å starte på nytt.
 6. Når sikkermodus vises nederst til venstre på skjermen, slipper du volum ned-tasten.
 7. La telefonen kjøre i noen minutter og se etter problemet.

Hvis du tror at det er et appproblem, kan du prøve å identifisere det ved å følge disse trinnene:

 1. Start opp i sikker modus.
 2. Se etter problemet.
 3. Når du har bekreftet at en tredjepartsapp har skylden, kan du begynne å avinstallere apper individuelt. Vi foreslår at du begynner med de siste du la til.
 4. Etter at du har avinstallert en app, må du starte telefonen på nytt til normal modus og se etter problemet.
 5. Hvis J3 fortsatt er problematisk, gjenta trinn 1-4.

Fabrikkinnstilling

Til slutt må du tørke telefonen ved å tilbakestille fabrikken hvis ingenting skulle fungere. Dette er den eneste måten å fikse programvarefeil som forårsaker dette ladeproblemet ditt. Siden du allerede har slått fast at den trådløse laderen din fungerer på dette tidspunktet, må det være noe i telefonen din som forhindrer at den lades trådløst. Med en nylig tilbakestilt enhet kan du være sikker på at alle programvareinnstillinger oppdateres. Vi vet med sikkerhet at dette problemet ikke er der når alle programvareinnstillinger er i fabrikkinnstillingene, så dette er den beste måten å vite om S8 har et programvareproblem eller ikke.

Slik tilbakestiller du S8 til fabrikken:

 1. Ta en sikkerhetskopi av dine personlige data.
 2. Slå av enheten.
 3. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 4. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 5. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'wipe data / factory reset'.
 6. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 7. Trykk på Volum ned-tasten til 'Ja - slett alle brukerdata' er uthevet.
 8. Trykk på av / på-knappen for å velge og starte master reset.
 9. Når hovedtilbakestillingen er fullført, er 'Start systemet på nytt nå' uthevet.
 10. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Få støtte fra Samsung

Hvis problemet forblir selv etter at du tilbakestiller S8 til fabrikken, betyr det at en maskinvarefeil sannsynligvis ligger bak problemet. Hvis funksjonen for trådløs lading er viktig for deg, bør du konsultere Samsung for en løsning. De vil sannsynligvis ende opp med å be deg om å sende inn enheten din for undersøkelse og reparasjon.

Problem nr.2: Galaxy S8 tømmer batteriet raskt selv når du lader, hurtiglading fungerer ikke lenger

Min Samsung S8 har begynt å gå tom for batteri. Hvis det lades fra 30% og en app er på, tømmes den til 0% mens den lades.

Den lades ikke lenger raskt selv når den er slått av. I løpet av få minutter brukte batteriet mitt bare 34 krom og er nede på 16 på mindre enn 10 minutter. Aldri vært slik før Mange apper, selv whatsapp fungerer ikke i bakgrunnen. Kan et batteri byttes ut hvis det kreves? Eller hvordan kan jeg løse dette problemet? Takk skal du ha. - Mrsmmari

Løsning: Hei Mrsmmari. Gitt at det er minst to symptomer som skjer på S8 på dette tidspunktet (hurtig batteridrift og rask lading fungerer ikke), sier vi at problemet sannsynligvis skyldes en skadet ladeport enn et dårlig batteri. De to problemene du nevner er vanligvis de vanligste tegnene på en ladningsportfunksjon. Uansett om du har en ødelagt ladeport eller et dårlig batteri, trenger du fortsatt profesjonell hjelp, slik at du sannsynligvis vil ende opp med reparasjon i noen av disse tilfellene.

For å bekrefte at dette ikke er et programvareproblem, må du sørge for at du kalibrerer Android og batteriet på nytt først. Slik gjør du det:

 1. Tøm batteriet helt . Dette betyr at du bruker enheten til den slås av av seg selv og batterinivået leser 0%.
 2. Lad telefonen til den når 100% . Sørg for å bruke originalt ladeutstyr til enheten og la den lade seg opp helt. Ikke koble fra enheten i minst to timer til, og bruk den heller ikke mens du lader den.
 3. Koble fra enheten etter utløpt tid .
 4. Utfør en varm omstart ved å holde strøm- og hjem-knappene samtidig til oppstartslogoen vises.
 5. Bruk telefonen til den går helt tom for strøm igjen.
 6. Gjenta trinn 1-5.

Batterikalibrering brukes hvis enheten ikke lenger viser de riktige batterinivåene, eller hvis batteriet har blitt uberegnelig etter lading som i din situasjon. Hvis det ikke vil hjelpe deg med å løse problemet, bør du gjøre tilbakestilling av fabrikken.

Hvis begge programvareløsningene ikke løser problemet ditt i det hele tatt, og du vil ha en permanent løsning på problemet, må du la Samsung ta en titt på enheten, slik at de kan anbefale reparasjon eller erstatning for den.

Alternativt kan du bruke telefonens trådløse hurtigladefunksjon hvis du ikke vil gjennomgå Samsungs reparasjonsprosess. Trådløs hurtiglading er tregere enn rask kabellading, men det er det eneste gode valget for deg hvis du ikke vil sende telefonen inn.