Løst Samsung Galaxy S8 Internett Ikke tilgjengelig på Wi-Fi-nettverk

#Samsung #Galaxy # S8 er et flaggskiptelefon som ble utgitt i fjor, og er en forbedring i forhold til forgjengeren som er S7. Denne nye modellen er best kjent for sin store 5,8 tommers Super AMOLED-skjerm og fingeravtrykkssensoren som nå er plassert på baksiden. Telefonen bruker en kraftig maskinvarearkitektur som gjør at den kan fungere jevnt, selv om flere apper kjører samtidig. Selv om dette er en solid telefon, er det tilfeller der visse problemer kan oppstå som vi skal ta opp i dag. I denne siste delen av feilsøkingsserien vil vi takle Galaxy S8 Internett som ikke er tilgjengelig på Wi-Fi-nettverksproblemer og andre relaterte problemer.

S8 Internett er ikke tilgjengelig på Wi-Fi-nettverk

Problem: så som du vet har jeg et stort problem med å koble til Wi-Fi-nettverket mitt med Samsung Galaxy S8. Det står at internett kanskje ikke er tilgjengelig. Jeg prøvde bokstavelig talt alt med telefonen min nesten alle råd og løsninger som jeg finner på internett og forum. Hver annen telefon i huset, PCer, bærbare datamaskiner og nettbrett, til og med en TV, har ingen problemer med å koble til denne ruteren, så jeg er ikke sikker på at ruteren har noen problemer. Har du noen råd hva du skal gjøre? Jeg er så desperat og frustrert over Samsung at jeg skal gi tilbake en telefon. Takk for oppmerksomheten. Jeg gleder meg til svaret ditt.

Løsning: Det første du bør gjøre akkurat nå er å isolere ruteren ved å koble telefonen til et annet Wi-Fi-nettverk, og deretter sjekke om det samme problemet oppstår. Hvis den ikke gjør det, kan det være en innstilling i ruteren din som forhindrer telefonen i å gå online. Imidlertid, hvis telefonen fremdeles ikke kan gå online når du kobler til et annet Wi-Fi-nettverk, bør du fortsette med feilsøkingstrinnene som er oppført nedenfor.

  • Glem Wi-Fi-tilkoblingen fra telefonen din, og prøv å koble til den igjen.
  • Start telefonen i sikkermodus, og kontroller om problemet oppstår i denne modusen. Hvis ikke, kan problemet skyldes en app du lastet ned. Finn ut hvilken app dette er, og avinstaller den.
  • Tørk cachepartisjonen på telefonen fra gjenopprettingsmodus.
  • Sikkerhetskopier telefondataene dine, og gjør deretter en tilbakestilling av fabrikken. Når tilbakestillingen er fullført, må du ikke installere noen apper på telefonen ennå. Prøv å sjekke om problemet fortsatt oppstår.

Hvis trinnene ovenfor ikke løser problemet, må du ta telefonen til et servicesenter og få den sjekket, da dette allerede kan være forårsaket av en defekt maskinvarekomponent.

S8 kobler ikke til mobildata

Problem: Så min S8 vil ikke koble til data, jeg har prøvd disse løsningene, til ingen nytte: Tilbakestilt APN Datatørking / tilbakestilling av fabrikken Kontaktet mobiltelefonleverandør Jeg prøvde også å sette SIM-kortet mitt i vennetelefonen min, hvor han lett kunne for å nå data. Jeg frykter dataradioen i telefonen min har blitt feil. det skjedde etter at telefonen min hadde lav strøm og ble tilbakestilt to ganger, etter at jeg hadde ladet telefonen, kunne jeg ikke nå data igjen. ps jeg bor i Danmark og leverandøren min er Telmore

Løsning: Hvis du allerede har utført en tilbakestilling av fabrikken, i et område med et sterkt LTE-signal, og sørget for at telefonen bruker de riktige APN-innstillingene, men du fremdeles ikke kan bruke mobildataforbindelsen, er dette mest sannsynlig en maskinvare relatert problem allerede. Du må ta telefonen til et servicesenter og få den sjekket.

S8 kobler ikke til mobildata etter programvareoppdatering

Problem: Etter en systemoppdatering i forrige uke, vil ikke telefonen min lenger gjenkjenne at den er koblet til Internett (f.eks. Apper fungerer ikke og Google vil ikke utføre søk osv.), Selv om den sier at det er 4G. Den fungerer bare på Wi-Fi. Batteriet ser også ut til å tømmes mye raskere, men kanskje det er fordi det søker etter Internett-tilkobling? Android 7.0 installert.

Løsning: Det første du må gjøre er å sørge for at telefonens APN-innstilling er riktig. Denne innstillingen lar telefonen bruke mobildatanettverket. Bare få innstillingen som operatøren din bruker (denne informasjonen er vanligvis angitt på nettsiden deres), og sammenlign den med innstillingene på telefonen din. Gjør de nødvendige endringene på enheten om nødvendig.

Hvis telefonen bruker de riktige APN-innstillingene og problemet vedvarer, bør du vurdere å tilbakestille fabrikken. Sørg for å sikkerhetskopiere telefondataene dine før du tilbakestiller fabrikken.

S8 Wi-Fi slår seg ikke på etter programvareoppdatering

Problem: Hei, jeg har en Samsung Galaxy S8, og siden jeg oppdaterte enheten, slår wifi ikke på den, den blir bare grå i stedet for å bli grønn, det lille wifi-ikonet .. er det noe jeg kan gjøre for å fikse dette problemet .. enheten er ikke forankret

Løsning: Det beste du kan gjøre akkurat nå er å sikkerhetskopiere telefondataene dine og deretter tilbakestille fabrikken. Hvis problemet fremdeles oppstår etter tilbakestillingen, er Wi-Fi-brikken på telefonen mest sannsynlig defekt. Du må ta telefonen til et servicesenter og få den sjekket.