Hva skal jeg gjøre hvis Galaxy S8 berøringsskjerm ikke fungerer som den skal

Dårlig følsomhet på berøringsskjermen er vanligvis et resultat av maskinvarefeil, men til tider kan det også skyldes apper eller programvarefeil. I dagens innlegg viser vi trinnene du kan prøve hvis Galaxy S8-berøringsskjermen ikke fungerer som forventet.

Problem: Galaxy S8 berøringsskjerm fungerer ikke

Jeg har en Samsung Galaxy S8 med skjermproblemer. Skjermen reagerer på berøring, men bare med veldig harde trykk. Jeg bruker telefonen mye for streaming av video. Spill / pause-knappene krever veldig harde trykk. Flere prøver å få telefonen til å svare hver gang på tvers av flere apper. Lignende problemer med å justere volum og endre til og fra fullskjerm. Når du velger show inne i appene fra menyene, reagerer skjermen fint. Aldri å berøre mer enn en gang. Men når videoen begynner å spilles, må jeg jævla meg med å angripe skjermen med fingeren for å få den til å svare. Videoavspilling er ikke den eneste gangen skjermen virker opp. Tar meg flere forsøk på å trekke ned toppmenyen når jeg trenger det. Når Wifi er åpnet, tar Bluetooth og andre brytere som er mye, flere trykk for å slå på og av. Men ting som NFC og andre innstillinger i menyen fungerer bra.Ett trykk, og de slås av og på. Dette er bare når telefonen står loddrett, skjermen er i normal stilling. Når du snur og skjermen roteres, fungerer toppmenyen bra. Hjem-tasten nederst krever et veldig hardt trykk for å bruke også. Men de to andre hurtigtastene fungerer bra. Noen ganger krever apper flere trykk for å åpne også. Jeg starter telefonen på nytt sjelden, men jeg har prøvd den for å rette opp problemet. Jeg holder det optimalisert. Lukk alle appene når jeg er ferdig, så ingenting kjører i bakgrunnen. Har rundt 80 apper installert. Jeg har et skjermdeksel av herdet glass på telefonen. Av merke fra Walmart fordi de ikke har mange for den buede skjermen. Ville ikke betale $ 75 eller mer for noe som ble laget for å bli ødelagt. Så jeg gikk billig. Men jeg tror ikke dette er problemet fordi skjermen reagerer bra på noen ting, men ikke på andre.Jeg har ikke prøvd noen andre feilsøkingsmetoder på dette tidspunktet.

Jeg har også litt skjermbrenning fra DirecTV-appen. Jeg sovner med videoer som spiller mye. DirecTV holder av en eller annen grunn skjermen på selv etter at videoen har gått ut. Ingen andre streaming-apper gjør dette, og jeg kan ikke finne ut hvordan jeg kan stoppe det. Hvis du kunne hjelpe til med skjermen, ville det også være bra, men jeg kan leve med det.

Jeg har vært en lojal Galaxy-eier siden S2. Ingen av mine andre telefoner har noen gang hatt dette problemet. Selv de med AMOLED- eller OLED-skjermene. Jeg elsker telefonen og har ikke tenkt å erstatte den, men det er ekstremt frustrerende når jeg må kjempe for å få den til å svare.

En ting til å legge til. Jeg har en penn med en gummi berøringsskjerm ting på toppen. Jeg må kjempe med det også. Ikke bare fingeren min. Eventuelle ideer vil bli satt stor pris på. Takk!

Løsning : Det er flere mulige årsaker til at berøringsskjermen ikke er så responsiv som forventet:

 • skjermen er fysisk skadet
 • en programvarefeil som får apper til å fungere feil
 • det er et fastvareproblem (for skjermen)
 • Dårlig herdet glassinstallasjon

Skjermen har maskinvareskader

Basert på beskrivelsen din er dette den mest sannsynlige forklaringen vi kan tenke oss. Vi kan ikke vite dette sikkert, så du må bekrefte det selv. Vi kjenner ikke hele historikken til enheten din, men hvis den har blitt droppet før, kan det være en intern feil som skyldes den.

Å vite om det er et berøringsskjermproblem på grunn av dårlig maskinvare, er enkelt. Det samme stedet på skjermen oppfører seg likt, så hvis det er en del som er skadet, vil du ikke kunne bruke den uavhengig av app eller oppgave du prøver å gjøre. For eksempel, hvis den øverste delen av berøringsskjermen har blitt påvirket eller fysisk skadet av en eller annen grunn, vil det fungere det samme om du spiller et spill eller tapper på wifi-bryteren eller -knappen. Lurer på hvorfor toppmenyen fungerer normalt når skjermen vendes? Dette kan være forklaringen.

Vi er ikke veldig optimistiske med problemet ditt her, og du vil sannsynligvis ende opp med skjermutskifting eller reparasjon. Gjør dette hvis skjermen er sprukket, eller hvis du tidligere har mistet telefonen.

Hvis du er helt sikker på at S8 aldri ble tapt eller fysisk skadet på noen måte, kan du fortsette med feilsøking nedenfor.

Sjekk for dårlig appproblem

Hvis S8 ikke har fysisk skade, er det neste feilsøkingstrinnet du kan gjøre, å se etter mulig dårlig appproblem. Noen tredjepartsapper kan forstyrre Android. For å sjekke om en av de installerte appene forårsaker problemet, må du starte telefonen på nytt i sikker modus. Dette er hvordan:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold inne av / på-tasten forbi skjermbildet for modellnavn.
 3. Når “SAMSUNG” vises på skjermen, slipper du av / på-tasten.
 4. Rett etter at du slipper av / på-tasten, holder du nede Volum ned-tasten.
 5. Fortsett å holde volum ned-tasten til enheten er ferdig med å starte på nytt.
 6. Sikker modus vises nederst til venstre på skjermen.
 7. Slipp Volum ned-tasten når du ser Sikker modus.
 8. Sjekk hvordan skjermen fungerer.

Hvis skjermen fungerer normalt i sikker modus, kan du satse på at en dårlig app er synderen. For å identifisere hvilke av appene dine som forårsaker problemer, bør du starte telefonen tilbake i sikker modus og følge disse trinnene:

 1. Start opp i sikker modus.
 2. Se etter problemet.
 3. Når du har bekreftet at en tredjepartsapp har skylden, kan du begynne å avinstallere apper individuelt. Vi foreslår at du begynner med de siste du la til.
 4. Etter at du har avinstallert en app, må du starte telefonen på nytt til normal modus og se etter problemet.
 5. Hvis S8 fortsatt er problematisk, gjenta trinn 1-4.

Tørk av telefonen (via fabrikkinnstilling)

Hvis ingenting endres i sikker modus, er neste feilsøkingstrinn å avgjøre om det er en programvarefeil som forårsaker problemet. Du kan gjøre det ved å tilbakestille programvareinnstillingene til enheten til standardinnstillingene. Slik tilbakestiller du S8 til fabrikken:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'wipe data / factory reset'.
 5. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 6. Trykk på Volum ned-tasten til 'Ja - slett alle brukerdata' er uthevet.
 7. Trykk på av / på-knappen for å velge og starte master reset.
 8. Når hovedtilbakestillingen er fullført, er 'Start systemet på nytt nå' uthevet.
 9. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Fabrikkinnstilling er den beste måten å finne ut om dårlig programvare er skyld i. Hvis det er en ukjent programvarefeil som forårsaker problemet, vil tilbakestilling av fabrikken mest sannsynlig løse det.

Fjern herdet glass fra skjermen

Du nevnte at det var installert et herdet glass, så hvis tilbakestilling av fabrikken ikke er effektiv, bør du sørge for at du fjerner det. Hvis det ikke er riktig installert, kan herdet glass redusere berøringsskjermens følsomhet.

La Samsung sjekke enheten

Hvis alle løsningene ovenfor ikke hjelper, kan du ta telefonen til det lokale Samsung-servicesenteret slik at det kan repareres.