Slik løser du problemer med Galaxy Tab A wifi wifi vil ikke koble til eller koble fra

Wifi-problemer kan variere, så denne feilsøkingsartikkelen gir bare generelle løsninger. Hvis Galaxy Tab A har wifi-problemer, og du ikke vet hva du skal gjøre, må du følge forslagene i dette innlegget. Vi gir deg 9 løsninger som du kan prøve å fikse det wifi-problemet du måtte ha.

Slik løser du problemer med Galaxy Tab A wifi wifi vil ikke koble til eller holder på å koble fra

Flertallet av wifi-problemer på Galaxy Tab A kan løses på slutten av en bruker. Lær hva du kan gjøre hvis du har wifi-problemer på denne enheten.

Galaxy Tab A wifi-problemer løser nr. 1: Sjekk ruteren

Hvis du støter på wifi-problemer på Galaxy Tab A, er det første feilsøkingstrinnet du må gjøre å sjekke om problemet stammer fra selve ruteren. Hvis du har en annen trådløs enhet (smarttelefon, bærbar PC, nettbrett), kan du prøve å koble den til ruteren og se om problemet oppstår. Hvis den andre enheten har det samme problemet, kan det være et problem med ruteren. Du bør fokusere på å feilsøke ruteren først for å løse problemet. Hvis du ikke vet hvordan du gjør det, kan du kontakte Internett-leverandøren din (ISP) for veiledning. 

Som en del av denne prosessen, bør du starte ruteren på nytt. Koble strømkabelen til ruteren i omtrent 5 sekunder før du kobler alt til igjen. Når ruteren er oppdatert, må du se etter problemet igjen. 

Hvis du ikke har tilgang til ruteren og bare har problemer med å koble til et bestemt nettverk som skole eller hotell wifi, snakk med nettverksadministratoren for å få hjelp.

Galaxy Tab A wifi-problemer løser nr. 2: Få feilen

Hvis det er en feilkode eller melding som dukker opp hver gang wifi kobler fra eller krasjer, bør du sørge for at du legger merke til det. Feil er vanligvis nøkkelen til å fikse problemer. Det du må gjøre er å Google søke i feilen for å se om det er en online løsning du kan følge. Hvis problemet er voldsomt og påvirker mange brukere, kan det være en publisert online løsning. 

Galaxy Tab A wifi-problemer fix # 3: Utfør soft reset

Å starte en enhet på nytt med et wifi-problem er noen ganger effektivt. Hvis du ikke har startet Galaxy Tab A på nytt med wifi-problemer, må du gjøre det nå. Prøv å starte den på nytt først ved å trykke på av / på-knappen for å få tilgang til oppstartsmenyen. Velg deretter Start på nytt og se om det fungerer.

En annen måte å starte enheten på nytt er ved å trykke og holde nede Volum ned-knappen og av / på-knappen samtidig i 10 sekunder eller til enhetens skjerm slås på. Dette simulerer effekten av å ha koblet batteriet fra enheten. Hvis dette fungerer, kan dette låse opp enheten.

Hvis det ikke hjelper å gjøre den vanlige omstarten, kan du prøve dette:

 1. Trykk og hold Volum ned-knappen først, og ikke slipp den.
 2. Mens du holder den nede, trykker du på og holder inne av / på-tasten.
 3. Hold begge tastene nede i 10 sekunder eller mer. 

Den andre og tredje omstartsprosedyren prøver å simulere effekten av å ta ut batteripakken. På eldre enheter er å koble fra batteriet ofte en effektiv måte å fikse enheter som ikke svarer. Hvis ingenting endres skjønt, fortsett til neste forslag.

Å starte enheten på nytt regelmessig minst en gang i uken kan være gunstig. Hvis du pleier å glemme ting, foreslår vi at du konfigurerer telefonen din til å starte på nytt alene. Du kan planlegge den for å gjøre denne oppgaven ved å gjøre disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Device Care.
 3. Trykk på 3-punktet øverst.
 4. Velg Automatisk omstart.

Galaxy Tab A wifi-problemer løser # 4: Koble fra wifi-nettverket

Som myk omstart eller omstart kan det hende at noen ganger fungerer å koble fra wifi-nettverket. Sørg for å prøve denne enkle potensielle løsningen før du går videre til andre forslag nedenfor. Følg disse trinnene for å koble fra wifi:

 1. På en hvilken som helst skjerm, trekk ned varslingslinjen fra toppen.
 2. Trykk og hold på Wifi-ikonet.
 3. Trykk på wifi-nettverket.
 4. Trykk på Glem nederst.
 5. Når Galaxy Tab A har koblet seg fra nettverket, må du starte den på nytt før du kobler til igjen.

Galaxy Tab A wifi-problemer løser nr.5: Tilbakestill nettverksinnstillinger

Hvis det å glemme nettverket ikke fungerer, er ditt neste trinn å sikre at du sletter den gjeldende nettverkskonfigurasjonen. Ved å gjøre dette tørker du effektivt alle nettverkskonfigurasjoner inkludert alle lagrede wifi-nettverk samt passordene. Slik sletter du nettverksinnstillinger:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Generell ledelse.
 3. Trykk på Tilbakestill.
 4. Trykk på Tilbakestill nettverksinnstillinger.
 5. Trykk på RESET SETTINGS-knappen for å bekrefte.
 6. Start Galaxy Tab A på nytt og se etter problemet.

Galaxy Tab A wifi-problemer løser nr. 6: Tørk cachepartisjonen

Hvis Galaxy Tab A wifi-problemer startet etter installasjon av en systemoppdatering eller app, kan det være et problem med systembufferen. Denne hurtigbufferen brukes av Android for å laste apper raskt. Hvis systembufferen på Galaxy Tab A er skadet eller utdatert, kan det forstyrre noen Android-funksjoner eller forårsake andre problemer. For å sikre at Galaxy Tab A-systembufferen er fersk, må du tømme hurtigbufferpartisjonen fra tid til annen. Slik gjør du det:

 1. Slå av enheten. Dette er viktig. Hvis du ikke kan slå den av, vil du aldri kunne starte opp i gjenopprettingsmodus. Hvis du ikke klarer å slå av enheten regelmessig via strømknappen, må du vente til telefonens batteri er tømt. Lad deretter telefonen i 30 minutter før du starter opp i gjenopprettingsmodus.
 2. Trykk og hold Volum opp-knappen og Av / på-knappen samtidig i 5 sekunder.
 3. Slipp strøm- og volum opp-knappene.
 4. Gjenopprettingsskjermmenyen vises nå. 
 5. Bruk Volum ned-knappen til du fremhever 'Tørk cache-partisjon.'
 6. Trykk på av / på-knappen for å velge 'Tørk cache-partisjon.'
 7. Bruk Volum ned for å markere Ja.
 8. Trykk på av / på-knappen for å fortsette med å tømme cachepartisjonen.
 9. Etter å ha ryddet hurtigbufferpartisjonen, trykk på av / på-knappen igjen for å starte systemet på nytt nå.
 10. Det er det!

Galaxy Tab A wifi-problemer fix # 7: Observer i sikkermodus

En annen mulig årsak til at det kan være wifi-problemer på Galaxy Tab A, kan være en dårlig app. Noen ganger kan dårlig kodede apper forstyrre Android og forårsake problemer. Andre ganger er skadelig programvare eller dårlige apper med vilje designet for å forårsake problemer eller forhindre at visse funksjoner ikke fungerer. Hvis du la merke til at wifi-funksjonalitet begynte å fungere uberegnelig etter installasjon av en ny app, kan det være nyttig å slette den appen. Hvis du ikke kan huske hvilken app du har installert, eller hvis du mistenker at en av appene har skyld, kan du prøve å starte enheten på nytt i sikker modus. I SAfe-modus er alle tredjepartsapper suspendert og kan ikke kjøres. Hvis du ikke kan huske appen, kan du prøve å starte enheten på nytt i sikker modus og se hva som skjer. Så hvis problemet bare forsvinner i sikker modus, er det en klar indikasjon på at årsaken er en dårlig tredjepartsapp. Slik starter du enheten i sikker modus:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold inne av / på-tasten.
 3. Når Samsung vises på skjermen, slipper du av / på-tasten.
 4. Rett etter at du slipper av / på-tasten, holder du nede Volum ned-tasten.
 5. Fortsett å holde volum ned-tasten til enheten er ferdig med å starte på nytt. Dette kan ta opptil 1 minutt. Bare vær tålmodig og vent på det.
 6. Slipp Volum ned-tasten når du ser Sikker modus på enheten.

Husk at tredjepartsapplikasjoner er deaktivert i denne modusen, så det du kan bruke er forhåndsinstallerte apper. Hvis Galaxy Tab A wifi bare fungerer normalt i sikker modus, betyr det at problemet skyldes en dårlig app. Avinstaller appen du nylig har installert, og se om det løser det. Hvis problemet vedvarer, bruk eliminasjonsprosessen for å identifisere den useriøse appen. Dette er hvordan:

 1. Start opp i sikker modus.
 2. Se etter problemet.
 3. Når du har bekreftet at en tredjepartsapp har skylden, kan du begynne å avinstallere apper individuelt. Vi foreslår at du begynner med de siste du la til.
 4. Etter at du har avinstallert en app, må du starte telefonen på nytt til normal modus og se etter problemet.
 5. Hvis Galaxy Tab A fremdeles ikke vil slå på normalt (men fungerer i sikker modus), gjentar du trinn 1-4.

For å gå tilbake til normal modus eller slå av sikker modus:

 1. Trykk og hold inne av / på-tasten.
 2. Trykk på Start på nytt.
 3. Enhetene starter på nytt i normal modus.

Galaxy Tab A wifi-problemer løser nr. 8: Installer oppdateringer

Utdatert programvare og apper kan noen ganger føre til problemer. Forsikre deg om at Android OS og alle apper kjører de nyeste tilgjengelige versjonene. Hvis Galaxy Tab A fortsatt har wifi-problemer på dette tidspunktet, kan du se etter oppdateringer og installere dem hvis de er tilgjengelige. Ikke bare gir oppdateringer kosmetiske endringer, men de løser også kjente feil. Selv om det ikke er kjent av mange Android-brukere, gir installasjoner av oppdateringer noen ganger også nødvendige løsninger for kjente feil. Forsikre deg om at du ikke utsetter installasjonen av noen system- eller appoppdateringer. Som standard bør telefonen varsle deg om tilgjengelige oppdateringer, men i tilfelle du slår av denne mekanismen, er det på høy tid at du manuelt ser etter dem.

Slik ser du etter Android- eller systemoppdatering:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Programvareoppdatering.
 3. Trykk på Last ned og installer.
 4. Vent til enheten ser etter oppdateringer.
 5. Installer oppdateringen. Hvis det ikke er noen ny oppdatering, bør telefonen fortelle deg det.

For Galaxy Tab A-enheter som er merket av bæreren, eller de som ble levert av operatøren din, kan det hende det ikke er et alternativ å manuelt se etter oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å bare bekrefte om det er et varsel om en oppdatering og tillate installasjon av oppdateringen.

Slik ser du etter appoppdateringer:

 1. Åpne Play Store-appen.
 2. Trykk på Flere alternativikon (øverst til venstre).
 3. Trykk på Mine apper og spill.
 4. Trykk på Oppdater alle-knappen.

Galaxy Tab A wifi-problemer fix # 9: Slett enhet (tilbakestilling av fabrikk)

Hvis ingen av løsningene ovenfor fungerer, kan problemet skyldes en programvarefeil. Prøv å gjøre en tilbakestilling av fabrikken og se om det løser problemet. Husk at dette vil slette programvaren og slette alle personlige data. Husk å lage en sikkerhetskopi for å unngå å miste filer. Etter en tilbakestilling av fabrikken vil programvaren din gå tilbake til det opprinnelige oppsettet.

Nedenfor er de to metodene for hvordan du kan nullstille Galaxy Tab A.

Metode 1: Slik tilbakestiller du hardt på Samsung Galaxy Tab A via Innstillingsmeny

Under normale omstendigheter bør tilbakestilling av fabrikken under Innstillinger-menyen være den viktigste måten for deg. Det er enklere å gjøre og krever ikke å trykke på maskinvareknapper, noe noen brukere kan synes det er vanskelig å gjøre.

 1. Lag en sikkerhetskopi av dine personlige data og fjern Google-kontoen din.
 2. Åpne Innstillinger-appen.
 3. Bla til og trykk på Generell ledelse.
 4. Trykk på Tilbakestill.
 5. Velg Tilbakestill fabrikkdata fra de gitte alternativene.
 6. Les informasjonen, og trykk deretter på Tilbakestill for å fortsette.
 7. Trykk på Slett alt for å bekrefte handlingen.

Metode 2: Slik tilbakestiller du hardt på Samsung Galaxy Tab A ved hjelp av maskinvareknapper

Hvis saken din er at telefonen ikke starter opp, eller den starter, men Innstillinger-menyen er utilgjengelig, kan denne metoden være nyttig. Først må du starte enheten til gjenopprettingsmodus. Når du har fått tilgang til Gjenoppretting, er det på tide at du begynner med riktig tilbakestillingsprosedyre. Det kan ta noen forsøk før du får tilgang til Recovery, så vær tålmodig og bare prøv igjen.

 1. Hvis det er mulig, kan du lage en sikkerhetskopi av dine personlige data på forhånd. Hvis problemet ditt forhindrer deg i å gjøre det, er det bare å hoppe over dette trinnet.
 2. Du vil også sørge for at du fjerner Google-kontoen din. Hvis problemet ditt forhindrer deg i å gjøre det, er det bare å hoppe over dette trinnet.
 3. Slå av enheten. Dette er viktig. Hvis du ikke kan slå den av, vil du aldri kunne starte opp i gjenopprettingsmodus. Hvis du ikke klarer å slå av enheten regelmessig via strømknappen, må du vente til telefonens batteri er tømt. Lad deretter telefonen i 30 minutter før du starter opp i gjenopprettingsmodus.
 4. Trykk og hold Volum opp-knappen og Av / på-knappen samtidig i 5 sekunder.
 5. Slipp strøm- og volum opp-knappene.
 6. Gjenopprettingsskjermmenyen vises nå. 
 7. Bruk Volum ned-knappen til du markerer 'Tørk data / tilbakestilling av fabrikken'.
 8. Trykk på av / på-knappen for å velge 'Wipe data / factory reset.'
 9. Bruk Volum ned for å markere Ja.
 10. Trykk på av / på-knappen for å bekrefte tilbakestilling av fabrikken.

Hvis du synes dette innlegget er nyttig, kan du hjelpe oss ved å spre ordet til vennene dine. GalaxyS2 har også sosiale nettverk, så det kan være lurt å samhandle med samfunnet vårt på våre Facebook- og Twitter-sider.