Hvordan fikse en frossen eller ikke svarer Samsung Galaxy Tab S4

Den nye Samsung Galaxy Tab S4 er en utmerket nettbrett i sin klasse, men den er ikke perfekt. Fra tid til annen kan til og med flotte telefoner og nettbrett støte på feil som kan fryse systemet. Hvis du ikke svarer på Samsung Galaxy Tab S4, bør denne artikkelen hjelpe.

Hva kan føre til at Galaxy Tab S4 fryser eller ikke reagerer

Noen av de vanligste årsakene til at en Android-enhet kan fryse er følgende:

 • midlertidig system sakte ned
 • Inkompatibel eller dårlig kodet app
 • overoppheting
 • langsom ytelse
 • maskinvarefeil

Hvordan fikse en frossen eller ikke svarer Samsung Galaxy Tab S4

Som de fleste Android-problemer, er det ingen direkte måte å vite hva som forårsaker at Galaxy Tab S4 fryser eller ikke reagerer. Du må gjøre en rekke feilsøkingstrinn for å både begrense faktorene og finne en løsning.

Tvunget omstart

En av de vanligste årsakene til at en Android-enhet ikke svarer, er en midlertidig feil. En slik feil kan oppstå av en eller annen grunn. Hvis du oppdager at Galaxy Tab S4 plutselig blir frossen, må det være det første feilsøkingstrinnet du vil prøve å tvinge den til å starte på nytt. I eldre Samsung Galaxy-enheter med flyttbare batteripakker, er det vanligvis nok å koble fra batteriet for å fikse et frossent system. Siden Galaxy Tab S4 har et ikke-flyttbart batteri, er alt du kan gjøre å simulere effekten av å ha koblet fra batteriet ved å trykke og holde inne strømknappen og volumknappen samtidig i mer enn 7 sekunder . Dette vil tvinge enheten til å starte den på nytt som om du har tatt ut batteriet og satt det inn igjen.

Tøm cachepartisjonen

Noen ganger kan Samsung Galaxy-enheter støte på problemer med forsinkelse eller frysing når systembufferen er ødelagt. For å holde systembufferen på Samsung Galaxy Tab S4 i toppform, må du sørge for å tømme hurtigbufferpartisjonen regelmessig. Å gjøre det en gang i løpet av noen få måneder bør være greit. Tørking av hurtigbufferpartisjonen etter en systemoppdatering anbefales også for å redusere sjansene for at denne hurtigbufferen blir utdatert. Å gjøre det:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold inne av / på-tasten, starttasten og opp volumtasten samtidig.
 3. Slipp alle tastene når Android-bildet vises.
 4. Trykk på Volum ned-tasten for å velge Tørk cache-partisjon.
 5. Trykk på av / på-tasten.
 6. Når Cache wipe complete vises, trykker du på av / på-tasten for å velge Reboot system now.
 7. Enheten starter på nytt når tørken er ferdig.

Se etter dårlig tredjepartsapp

Ikke alle apper er like. Mens flertallet av Android-appene er fine, kan det hende at noen ikke er det. Noen få kan forårsake problemer med andre apper eller med Android. For å se om en app forstyrrer Android-operativsystemet, sett telefonen i sikkermodus og følg den i noen tid.

For å starte på nytt i sikker modus:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold inne av / på-tasten.
 3. Når Samsung vises på skjermen, slipper du av / på-tasten.
 4. Rett etter at du slipper av / på-tasten, holder du nede Volum ned-tasten.
 5. Fortsett å holde volum ned-tasten til enheten er ferdig med å starte på nytt.
 6. Slipp Volum ned-tasten når du ser Sikker modus på enheten.

Når telefonen har startet i sikker modus, blir alle nedlastede apper suspendert. Dette betyr at bare apper som fulgte med operativsystemet, får lov til å kjøre. Så hvis Galaxy Tab S4 fungerer bra i sikker modus (sørg for at du bruker den i noen timer), men blir problematisk igjen når du returnerer den til normal modus, er det et tydelig tegn på et dårlig appproblem. Bruk eliminasjonsmetoden for å identifisere hvilken som er problematisk. Dette er hva du må gjøre:

 1. Start opp i sikker modus.
 2. Se etter problemet.
 3. Når du har bekreftet at en tredjepartsapp har skylden, kan du begynne å avinstallere apper individuelt. Vi foreslår at du begynner med de siste du la til.
 4. Etter at du har avinstallert en app, må du starte telefonen på nytt til normal modus og se etter problemet.
 5. Hvis Galaxy Tab S4 fremdeles er problematisk, gjenta trinn 1-4.

Tilbakestill appinnstillinger

Apper kan bli et problem av flere grunner, men en av de vanligste årsakene skyldes en deaktivert standardapp eller -tjeneste. For å utføre en bestemt oppgave er de fleste apper avhengig av standard Samsung- eller Android-apper. Hvis en nødvendig standardapp av en eller annen grunn er deaktivert, kan tredjepartsapper som kanskje trenger det, ikke fungere skikkelig. En slik situasjon kan føre til problemer. For å sikre at alle standardapper er aktivert, prøv å tilbakestille appinnstillingene dine med disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Apper.
 3. Trykk på Flere innstillinger (trepunkts) ikon øverst til høyre.
 4. Trykk på Tilbakestill appinnstillinger.

Tilbakestill alle innstillinger

En annen god ting å gjøre i dette tilfellet er å returnere programvareinnstillingene til enheten til standardinnstillingene uten å tilbakestille fabrikken. Dette er vanligvis effektivt når du håndterer problemer på grunn av feil konfigurasjon. Dette er hvordan:

 1. Fra startskjermbildet sveiper du opp på et tomt sted for å åpne appbrettet.
 2. Trykk på Innstillinger> Generell styring> Tilbakestill> Tilbakestill innstillinger.
 3. Trykk på TILBAKESTILL INNSTILLINGER.
 4. Hvis du har konfigurert en PIN-kode, skriver du den inn.
 5. Trykk på TILBAKESTILL INNSTILLINGER.
 6. Enheten starter på nytt for å utføre tilbakestillingen av innstillingene.

Installer oppdateringer

En ofte glemt måte å minimere feil og til tider å løse kjente problemer direkte er å installere oppdateringer. Sørg for å holde systemet oppdatert ved å installere oppdateringer for både Android og apper.

Fabrikkinnstilling

En drastisk måte å løse de fleste programvarerelaterte problemer på er tilbakestilling av fabrikken. Du vil bare gjøre denne løsningen hvis ingen av forslagene ikke hjelper.

 1. Sikkerhetskopier data i internminnet. Hvis du har logget på en Samsung-konto på enheten, har du aktivert tyverisikring og trenger Samsung-legitimasjonen din for å fullføre hovedtilbakestillingen.
 2. Slå av enheten.
 3. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 4. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 5. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'wipe data / factory reset'.
 6. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 7. Trykk på Volum ned-tasten til 'Ja - slett alle brukerdata' er uthevet.
 8. Trykk på av / på-knappen for å velge og starte master reset.
 9. Når hovedtilbakestillingen er fullført, er 'Start systemet på nytt nå' uthevet.
 10. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Få støtte fra Samsung

I noen sjeldne tilfeller kan konstant frysing eller forsinkelse tilskrives maskinvarefeil eller skade. Hvis Samsung Galaxy Tab S4 ble tapt eller utsatt for elementer før du la merke til problemet, er det en god sjanse for at dårlig maskinvare er synderen. La Samsung sjekke enheten hvis den fortsetter å fryse etter en tilbakestilling av fabrikken.