Slik løser du Samsung Galaxy Note 3 ikke lader - Feilsøkingsveiledning

Samsung Galaxy Note 3 er fortsatt en av de kraftige tablettene som er tilgjengelige på markedet i dag, men hvis den ikke lades, blir den ubrukelig hvis batteriet er tømt. Når du feilsøker en telefon som ikke vil slå på, er det veldig viktig å kontrollere om enheten fremdeles lades fordi årsaken til at den ikke slås på, kan være fordi batteriet bare er tappet. Samsung-Galaxy-Note-3-ikke-ladingI dette innlegget vil jeg veilede deg gjennom feilsøking av en Samsung Galaxy Note 3 som ikke lades. Dette er også et svar på spørsmålene som ble sendt fra våre lesere tidligere som ba om hjelp. Trinnene jeg brukte i denne veiledningen er de samme som trinnene vi teknikere bruker når vi feilsøker det samme faktiske problemet, bare fordi vi ikke fysisk kan inspisere telefonen.

Slik løser du Samsung Galaxy Note 3 ikke lader - Feilsøkingsveiledning

Hovedformålet med feilsøking er å vite hva problemet er og hva som forårsaker det. Det garanterer ikke en løsning, men informasjon. Når du har detaljene i problemet, kan du finne måter å omgå det.

Trinn 1: Koble laderen til og la telefonen lade

Hvis telefonen fremdeles er på, vil du umiddelbart koble til laderen hvis den lades eller ikke, eller om enheten reagerer når kabelen fra en aktiv lader er koblet til ladeporten. det vanlige ladeikonet vises. På den annen side, hvis telefonen er av, vil LED-indikatoren fortelle deg om den lades eller ikke.

Trinn 2: Kontroller portene og kontaktene

Korrosjon vil forstyrre den normale ladeprosessen, det er derfor det er nødvendig å sjekke om ladeporten er korrodert av smuss eller annet rusk. Bare ved å se direkte inn i havnen, vil den fortelle deg om det er noe rusk som sitter fast i den. En måte å sikre at det er klart, er å skaffe seg en liten børste, sette inn bustene og starte børstebevegelsen.

Når du er ferdig med å sjekke porten på telefonen, må du sjekke begge ender av USB-kabelen du bruker til lading. Rengjøring av begge ender vil også hjelpe. Til slutt, sjekk porten på laderen og rengjør den som du gjorde på telefonen din. Etter å ha gjort alt dette, prøv å lade telefonen.

Trinn 3: Bekreft at laderen fortsatt fungerer

Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke en annen lader og se om telefonen reagerer på den. I så fall må laderen din byttes ut, ellers er det mer enn problemet enn en oppladet lader.

Hvis det er umulig å bruke en annen lader, men du har andre enheter, kan du prøve å lade dem med laderen og se om de reagerer på den. Hvis de ikke gjør det, betyr det ikke at laderen er ødelagt. Det kan være kabelen du bruker.

Trinn 4: Bekreft at USB-kabelen ikke er ødelagt

Å bruke en annen USB-kabel er den mest effektive måten å avgjøre om originalen er ødelagt eller ikke. Ledningen bygger bro over laderen og telefonen, så hvis det er en pause et sted, kan ikke strøm føres.

Notat 3 bruker USB 3.0-kabelen, men du kan faktisk bare bruke andre kabler som støtter USB 3.0. Eller hvis du kjenner noen med Note 3, kan du låne kabelen og prøve den på telefonen.

Trinn 5: Kontroller at batteriet er riktig montert og fungerer

Fjern bakdekselet, trekk ut batteriet og prøv å rengjøre kontaktene. Begynn med å inspisere kontaktene på baksiden av telefonen. Se om det er en bøyd pinne som kanskje ikke gir god kontakt med batterikontaktene. Få dessuten en tørr klut og tørk av kontaktene på batteriet bare for å sikre at det ikke er korrosjon.

Etter rengjøringen, plasser batteriet igjen og sørg for at det er riktig montert. Fest den med bakdekselet, og prøv å lade telefonen. Hvis det fortsatt ikke er noe, er det på tide at du søker hjelp fra en tekniker.

Trinn 6: Send telefonen inn for reparasjon

Hvis alt annet mislykkes, er det trygt å anta at problemet er med maskinvaren. Søk hjelp fra en tekniker som fysisk og grundig kan inspisere telefonen for maskinvarefeil. Hvis det ikke var maskinvaren som forårsaket problemet, kan firmwaren ha noe å gjøre med det, men igjen er det utenfor din rekkevidde.

Ladeproblemer er ikke bare maskinvareproblemer. Fastvaren har også noe å gjøre med den siden den oppdager strømmen og kontrollerer strømmen inn i batteriet mens den slår på noen komponenter (som LED-indikatoren) og viser ladetegnene.

Har du problemer med telefonen din som ikke lades?

Vi kan hjelpe deg med feilsøking. Vi har allerede publisert feilsøkingsveiledninger for følgende enheter:
  • Samsung Galaxy S2
  • Samsung Galaxy S3
  • Samsung Galaxy s4
  • Samsung Galaxy S5
  • Samsung Galaxy S6
  • Samsung Galaxy S6 Edge
  • Samsung Galaxy Note 2
  • Samsung Galaxy Note 3
  • Samsung Galaxy Note 4