Hvor mye data bruker Waze og hva du skal gjøre hvis det fortsetter å krasje

Waze er en av navigasjonsappene du kan laste ned fra Play Store gratis, men siden du skal bruke den på farten, må du bruke mobildata for å få veibeskrivelse i sanntid. Spørsmålet mange brukere stiller er hvor mye data bruker appen faktisk? I motsetning til streaming-apper eller -tjenester bruker Waze ikke mye data når det brukes. For å sette det i perspektiv, vil streaming av et enkelt spor gjennom Spotify koste deg mer enn når du kjører en hel time med Waze. Unødvendig å si at du ikke trenger å bekymre deg for mye, selv om du planlegger å kjøre i timevis med appen som din guide.

Merke Beste forhåndsbetalte plan Høydepunkter Pris
Tello Black Friday-tilbud
 • 4 GB + Ubegrenset snakk og tekst GRATIS
 • Ingen kontrakt, ingen forpliktelse
 • Oppgrader eller nedgrader når som helst
 • Sjekk pris

  * Hvis du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. For mer informasjon, besøk vår side om personvernregler.

  Apple Maps og Google Maps bruker mer data, hvor sistnevnte er mer økonomiske. Google Maps bruker rundt 0,6 MB data per time, og Waze bruker bare omtrent 0,23 MB i timen, og det vil gå lavere enn det hvis du plotter veibeskrivelsen eller kartene mens du er på Wifi. Mobildata må være slått på for GPS og andre posisjonstjenester som kjører i bakgrunnen, men de bruker også mindre data. En 3-timers kjøretur koster kanskje bare 1,2 MB, og det er ikke mye.

  Hvis du har planer, kan du fortsatt bruke Waze hver dag i en måned uten å måtte bekymre deg for å bruke opp dine tildelte data før måneden slutter. Så nå som du vet hvor mye data Waze bruker, er det på tide å gå videre til et mer presserende problem - Waze fortsetter å krasje.

  Vi har mottatt rapporter fra våre lesere som sier at appen krasjer fra tid til annen, og det er ingen åpenbar grunn eller årsak til problemet. Det er ikke umiddelbart klart om problemet bare er med appen, eller om det er en årsak til et mer alvorlig problem. Det er grunnen til at du må feilsøke det. Når det er sagt, her er hva du bør gjøre med det ...

  1. Start telefonen på nytt eller utfør tvungen omstart . Det er tider når applikasjoner krasjer på grunn av en mindre fastvarefeil. Dette problemet er kanskje ikke mer enn bare en feil i appen eller systemet, men uansett om det er dette eller det, kan du alltid fikse det ved å utføre den tvungne omstartprosedyren. Det meste av tiden er det bare å trykke og holde både volum ned-knappen og av / på-knappen sammen i 10 sekunder eller mer. Eller bare trykk på av / på-knappen og hold den nede i 30 sekunder eller mer. Telefonen vil starte på nytt som normalt når tvungen omstart utføres vellykket. Etter det, prøv å sjekke om Waze fortsatt krasjer, for hvis den fortsatt gjør det, så prøv neste prosedyre.
  2. Fjern Wazes cache og data . Dette vil tilbakestille appen tilbake til standardinnstillingene og konfigurasjonen, og hvis problemet er med appen, er dette alt du trenger å gjøre for at den skal fungere feilfritt igjen. Men vær oppmerksom på at du vil slette nedlastede veibeskrivelser eller kart, men ikke bekymre deg, du kan fortsatt laste dem ned på nytt ved å logge på appen når problemet er løst. Men hvis det fortsetter å krasje etter dette, må du prøve neste løsning.
  3. Prøv å oppdatere Waze hvis mulig . For å løse et mulig kompatibilitetsproblem, prøv å sjekke om det er en oppdatering tilgjengelig for appen. Start Play Store, gå til Mine apper, og du kan se derfra om det er en tilgjengelig oppdatering for Waze. Hvis det er, oppdater det og se om problemet blir løst. Hvis det fremdeles krasjer etter oppdatering, eller hvis det ikke er noen tilgjengelig oppdatering for det, har du ikke noe annet valg enn å gjøre neste prosedyre.
  4. Avinstaller / installer Waze på nytt . Når det gjelder å fikse problemer med tredjepartsapplikasjoner, er dette en veldig effektiv prosedyre. Ved å avinstallere appen, fjerner du alle tilknytninger til andre apper samt firmware. Du vil også slette alle datafiler og cacher. Ved å installere den på nytt, sørger du for at du har den nyeste versjonen av appen som kjører på enheten din. Jeg er sikker på at dette vil gjøre at appen kjører perfekt igjen hvis andre prosedyrer mislykkes.

  Jeg håper at dette hvordan-innlegget har hjulpet deg på en eller annen måte. Hjelp oss med å spre ordet ved å dele dette innlegget til dine venner eller folk som også kan ha lignende problemer. Takk for at du leste!

  Ta kontakt med oss

  Vi er alltid åpne for dine problemer, spørsmål og forslag, så kontakt oss gjerne ved å fylle ut dette skjemaet. Dette er en gratis tjeneste vi tilbyr, og vi belaster deg ikke en krone for det. Men vær oppmerksom på at vi mottar hundrevis av e-poster hver dag, og det er umulig for oss å svare på hver eneste en av dem. Men vær trygg på at vi leser hver melding vi mottar. For de som vi har hjulpet, kan du spre ordet ved å dele innleggene våre til vennene dine eller ved å like Facebook- og Google+ siden eller følge oss på Twitter.

  Merke Beste forhåndsbetalte plan Høydepunkter Pris
  Tello Black Friday-tilbud
 • 4 GB + Ubegrenset snakk og tekst GRATIS
 • Ingen kontrakt, ingen forpliktelse
 • Oppgrader eller nedgrader når som helst
 • Sjekk pris

  * Hvis du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. For mer informasjon, besøk vår side om personvernregler.