Slik løser du et Galaxy S6-mikrofonproblem (gjelder også Galaxy S6 Edge og S6 Edge Plus)

Hvis du leter etter løsninger for hvordan du løser et problem der personen på den andre linjen har problemer med å høre deg, eller ikke kan høre deg i det hele tatt, kan dette innlegget hjelpe.

S5 mikrofon

Tre av våre lesere delte # GalaxyS6-mikrofonproblemene til oss, og de virker alle like. Vi håper at løsningene vi tilbyr i denne artikkelen effektivt kan hjelpe deg med å løse problemet.

Hvis du har andre problemer med #Android, ikke nøl med å kontakte oss ved å bruke lenken nederst på siden.


Problemer:

Hei. Jeg fant forumet ditt online, og jeg kom over et problem mannen min har med telefonen sin. Han fikk akkurat Samsung S6 Plus som i forrige uke, og ved å ringe og motta samtaler kan ikke den andre parten høre ham. Han har allerede startet telefonen på nytt flere ganger. Det fungerte kanskje de første to dagene. Og etter det, ingenting. Men andre kan høre ham når han har telefonen på høyttaleren.

Vi kan ikke ta det med leverandøren før lørdag, men jeg ville se om du kom over mer av dette problemet. Og dobbeltsjekk for å se om du har noen løsninger.

FYI at han ikke har en sak på telefonen, og det er ikke noe plast over mikrofonen siden den andre parten kan høre ham når han har høyttaler.

Håper det var mange detaljer.

Takk. - Mary

Problemet jeg har, har vært fra dag 1 som var i juli en stund. Men når du ringer og bytter til høyttalertelefon ... den andre personen kan ikke høre meg ... Jeg er i stand til å høre dem. Jeg har gjennomsøkt mange av appene mine og verktøyene mine, ser på innstillinger og prøver forskjellige ting, men ikke lykke. Min kone har samme telefon, og har ikke problemet.

Jeg har funnet det meste motsatte problemet som er oppført på nettfora, i og med at den som ringer kan høre deg, men du kan ikke høre dem. Hva gir?? - Tim

Har nylig kjøpt en Samsung Galaxy S6 Edge, for omtrent en uke siden, og jeg har problemer med å snakke i telefonen. Noen ganger fungerer det normalt, men det meste av tiden klager folk på at stemmen min virker fjern eller helt uhørbar (som om telefonen har slått seg av, den 'døde stillheten' som telefonen gir når noen treffer END). Jeg tror det er et problem med mikrofonen, men igjen, noen ganger fungerer det noen ganger gjør det ikke. Jeg har absolutt ingen problemer med taleopptak med WhatsApp eller talememoer, og samtalene fungerer perfekt hvis jeg setter dem i høyttalermodus.

Jeg har gjenopprettet telefonen, byttet SIM-kort, bekreftet om Innstillinger> Tilgjengelighet> Hørsel> Slå av alle lyder var av ... og ingenting.

Takk på forhånd for all hjelp du kan gi og gratulerer med innsatsen !! - Carlos

Løsning:

Hei folkens. Problemene du tar opp her er mer eller mindre like, så de potensielle løsningene vi tilbyr her bør fungere på dem.

Først og fremst er mikrofonproblemer svært sjelden forårsaket av firmware, så det er stor sannsynlighet for at du kan ende opp med å få telefonen fysisk sjekket og reparert. Selv om det er mye lignende litteratur som flyter rundt på internett som viser at mikrofonproblemer på Android-telefoner er omfattende, er det knapt noen bevis for at programvare eller firmware er å klandre. Noen tredjepartsapplikasjoner kan påvirke hvordan mikrofonen på en Android-telefon oppfører seg, men den kan lett nøytraliseres ved å tilbakestille fabrikken.

Til tross for det begrensede antallet tilfeller der programvaren har skylden, betyr ikke dette at du ikke bør gjøre det nødvendige trinnet for å isolere roten til problemet. Når det er sagt, la oss gjøre den første feilsøkingsoppgaven.

Start S6 i sikker modus

Som nevnt kan noen tredjepartsapper kontrollere hvordan mikrofonen oppfører seg (enten ved å ødelegge stasjonene eller med vilje gjøre det av andre grunner), så omstart av telefonen i sikker modus kan hjelpe deg med å bekrefte det. I sikker modus vil bare førsteparts- eller forhåndsinstallerte apper få kjøre, så det er veldig nyttig å isolere om en app er synderen. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 • Slå av enheten.
 • Trykk og hold inne av / på- tasten.
 • Når Samsung Galaxy S6  vises på skjermen, slipper du av / på- tasten.
 • Rett etter at du slipper av / på- tasten, holder du nede Volum ned- tasten.
 • Fortsett å holde volum ned- tasten til enheten er ferdig på nytt.
 • Sikker modus vises nederst til venstre på skjermen.
 • Slipp Volum ned- tasten når du ser Sikker modus.

Hvis mikrofonen fungerer bra i sikker modus, kan du begynne å avinstallere tredjepartsapper som kan forårsake problemer.

Utfør en tilbakestilling av fabrikken

Som du kanskje sikkert visste nå, er tilbakestilling av fabrikken en enkel måte å bringe telefonens standardinnstillinger tilbake på få minutter. Denne prosedyren anbefales alltid hvis du mistenker at et problem skyldes feil innstillinger, ødelagt firmware eller uberegnelige apper. Hvis du tilbakestiller fabrikken, slettes alt som er lagret i telefonens internminnelagring, så sørg for at du har en sikkerhetskopi av dine personlige data før du fortsetter.

Slik gjør du det:

 • Slå av Galaxy S6.
 • Trykk og hold Volum opp- knappen, Hjem- knappen og Av / på- knappen sammen til du ser Android på skjermen.
 • Bruk Volum ned for å markere slettingsdata / tilbakestillingsalternativ , og trykk på av / på- knappen for å velge det.
 • Bruk Volum ned igjen for å markere Ja - slett alle brukerdata og trykk på Strøm for å velge den.
 • Bruk av / på- knappen for å velge Start på nytt nå .
 • Når S6 starter på nytt, skal den tørkes helt og klar til å settes opp igjen.

Koble fra hodetelefoner eller Bluetooth-enheter som er koblet til telefonen

Hvis du pleier å ringe noen som bruker hodetelefoner eller Bluetooth-enheter, kan du prøve å koble dem fra for å kontrollere tilstanden til telefonens mikrofon.

Ta opp en simulert samtale og hør på den

Hvis en tilbakestilling av fabrikken ikke endrer noe, har du sannsynligvis et maskinvareproblem for hånden. En av de beste måtene å bekrefte det på er å prøve å spille inn din egen stemme eller ringe ved hjelp av en opptaksapp. Hvis stemmen din høres svak eller knapt hørbar, fortsett til neste trinn.

Rengjør mikrofonhullet

Forsikre deg om at det lille pinhullet på bunnen av Galaxy S6 er fritt for synlig smuss eller rusk som kan blokkere stemmen din. Prøv å bruke trykkluft til å blåse på hullet.

Få sjekket telefonen

Hvis ingenting ser ut til å endres etter å ha gjort alle prosedyrene ovenfor, må du ha en dårlig mikrofon i enheten. La en tekniker sjekke maskinvaren slik at den kan løses i samsvar med dette.


Gi oss beskjed hvis du er en av brukerne som støter på et problem med enheten din. Vi tilbyr løsninger for Android-relaterte problemer gratis, så hvis du har et problem med Android-enheten din, bare fyll ut det korte spørreskjemaet i denne lenken,  og vi vil prøve å publisere svarene våre i de neste innleggene. Vi kan ikke garantere rask respons, så hvis problemet ditt er følsomt i tid, kan du finne en annen måte å løse problemet på. 

Når du beskriver problemet ditt, vær så detaljert som mulig, slik at vi enkelt kan finne en relevant løsning. Hvis du kan, vennligst ta med de nøyaktige feilmeldingene du får for å gi oss en ide om hvor du skal begynne. Hvis du allerede har prøvd noen feilsøkingstrinn før du har sendt oss en e-post, må du huske å nevne dem slik at vi kan hoppe over dem i svarene våre.

Hvis du synes dette innlegget er nyttig, kan du hjelpe oss ved å spre ordet til vennene dine. GalaxyS2 har også sosialt nettverk, så det kan være lurt å samhandle med samfunnet vårt på våre Facebook- og Google+ sider.