Slik fjerner du popup-annonser og virus fra Google Pixel 3 XL

Med millioner av Android-enheter nå aktive, er det ingen overraskelse at det nå har blitt det viktigste målet for virus, malware eller popup-annonser. I denne korte guiden vil vi vise deg hvordan du kan rydde opp i Google Pixel 3 XL hvis du tror det er blitt infisert av et virus eller skadelig programvare.

Hvis Pixel har vist ett eller flere av følgende elementer nedenfor, er det mest sannsynlig infisert:

 • popup-annonser forsvinner ikke
 • en melding eller ledetekst om å installere en app vises stadig
 • hjemmesiden til nettleserappen endres kontinuerlig, eller standard søkemotoren endres uten at du vet om det
 • tilstedeværelse av apper du ikke kjenner igjen
 • varsler om virus- eller malwareinfeksjon og ber deg skanne enheten

Hvis du har noen av disse tingene i Pixel 3 XL, er det på tide å fjerne viruset eller skadelig programvare fra systemet.

Slik fjerner du popup-annonser og virus fra Google Pixel 3 XL

Hvis du tror at Google Pixel 3 XL har et virus eller skadelig programvare, eller hvis det fortsetter å vise annonser eller popup-vinduer, nedenfor er trinnene du kan gjøre for å rense den.

Start på nytt i sikker modus

Annonsevinduer og / eller skadelig programvare på de fleste Android-enheter spres vanligvis av apper. Hvis du får vedvarende popup-annonser eller blir bedt om å installere en app, kan det hende du har installert en tredjepartsapp som tar over systemet slik at det hele tiden viser annonser. For å sjekke, prøv å starte enheten i sikker modus. Det er to måter å starte sikker modus på telefonen på.

Slik starter du en Google Pixel 3 XL på nytt i sikker modus mens den er PÅ:

 1. Trykk og hold på enhetens strømknapp.
 2. Trykk og hold på Slå av på skjermen.
 3. Trykk om nødvendig på OK.
 4. Enheten starter i sikker modus. Du ser "Sikker modus" nederst på skjermen.

Slik starter du en Google Pixel 3 XL på nytt i sikker modus mens den er AV:

 1. Trykk enhetens strømknappen.
 2. Når animasjonen starter, trykk og hold inne enhetens Volum ned- knapp. Fortsett å holde den nede til animasjonen slutter og enheten starter i sikker modus.
 3. Du ser "Sikker modus" nederst på skjermen.
 4. (For å avslutte sikker modus, bare start enheten på nytt).

Husk at oppstart til sikker modus ikke automatisk forteller deg hvilke av appene dine som er plagsomme. Du må følge telefonen og sjekke om popup-annonser gjenstår. Hvis de stopper i sikker modus, men kommer tilbake når telefonen er i normal modus, kan du satse på at en app er synderen. For å identifisere hvilke av appene dine som forårsaker problemer, bør du starte telefonen tilbake i sikker modus og følge disse trinnene:

 1. Start opp i sikker modus.
 2. Se etter problemet.
 3. Når du har bekreftet at en tredjepartsapp har skylden, kan du begynne å avinstallere apper individuelt. Vi foreslår at du begynner med de siste du la til.
 4. Etter at du har avinstallert en app, må du starte telefonen på nytt til normal modus og se etter problemet.
 5. Hvis Pixel 3 XL fremdeles er problematisk, gjenta trinn 1-4.

Slett mistenkelige apper

Hvis du husker den sist installerte appen, og du tror det er den som kan ha overtatt systemet for å tvinge den til å vise apper, bør du først slette den. Slik sletter du en app fra Google Pixel 3 XL:

 1. Berør og sveip opp fra startskjermen for å vise alle appene.
 2. Trykk på Innstillinger-appikonet.
 3. Trykk på Apper og varsler-ikonet.
 4. Trykk på høyre pilikon og se alle appene.
 5. Trykk på en app.
 6. Trykk på Avinstaller.
 7. Trykk på OK for å bekrefte.

Sett alle programvareinnstillinger tilbake til standardinnstillingene

Hvis du ikke ser ut til å finne problemappen, eller hvis du har mange apper og ikke har tid til å identifisere den, kan du bare tilbakestille Pixel 3 XL fra fabrikken. Dette vil slette alle dine personlige data, tilpasninger og enda viktigere, alle nedlastede apper. Å gjøre det:

 1. Lag en sikkerhetskopi av dine personlige data.
 2. Sørg for å kjenne brukernavnet og passordet for Google-kontoen i telefonen.
 3. Åpne Innstillinger-appen.
 4. Trykk på System.
 5. Trykk på Avansert.
 6. Trykk på Tilbakestill alternativer.
 7. Trykk på Slett alle data (fabrikkinnstilling) og deretter Tilbakestill telefon. Om nødvendig, skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet ditt.
 8. For å slette all data fra telefonens interne lagring, trykk på Slett alt.
 9. Når telefonen er slettet, velger du alternativet for å starte på nytt.

Siden du har å gjøre med en sannsynlig dårlig app, kan problemet komme tilbake hvis du installerer det samme settet med apper etter en tilbakestilling av fabrikken. Sørg for å skjerme appene du installerer etter en tilbakestilling for å eliminere problemet. Installer bare apper fra offisielle kilder og unngå apper fra tvilsomme utviklere.

Bruk Play Protect

For å minimere sjansene for dårlige apper i systemet, må du sørge for at du aktiverer Play Protect. Dette er en sikkerhetsfunksjon i Google Play Butikk-appen din som skanner enheten din for uønskede eller dårlige apper eller andre sikkerhetstrusler. Slik slår du på Play Protect:

 1. Åpne Android-enhetens Google Play Butikk-app.
 2. Trykk på menyikonet (tre horisontale linjer)
 3. Trykk på Play Protect.
 4. Slå på Skann enhet for sikkerhetstrusler.

Bruk antivirusapper

Telefonen din er en liten datamaskin og kan ha stor nytte hvis du bruker forebyggende tiltak som å installere et antivirus- eller sikkerhetsapp. Prøv å besøke Play Store og få minst en antivirusapp for systemet ditt. Antivirusapper kan være gratis eller ikke, så det er opp til deg å bestemme hvilken du skal få. Husk å bruke bare kjent eller offisiell sikkerhetsapp. Noen dårlige apper kan være forkledd som en antivirusapp, så vær forsiktig med ditt valg.

Sørg også for at du bare har en antivirusapp installert. Å ha mer enn en kan forårsake alvorlige ytelsesproblemer. Velg en og hold deg til den.

Slå av apptillatelse

Hvis du stadig får popup-annonser som ikke forsvinner når du bruker en nettleser som Chrome, kan du stoppe varslene fra et nettsted. Her er trinnene for å gjøre det:

 1. Åpne Chrome-appen.
 2. Gå til en webside.
 3. Trykk på Mer-ikonet (tre prikker) til høyre for adresselinjen.
 4. Trykk på Informasjonsikon (sirkel med et i ).
 5. Trykk på Nettstedsinnstillinger.
 6. Trykk på Varsler under «Tillatelser».
 7. Hvis du ikke ser "Tillatelser" eller "Varsler", er ikke varslene aktivert på nettstedet.
 8. Slå av innstillingen.

Hvordan forhindre virus, popup-annonser eller skadelig programvare på Google Pixel 3 XL

Å unngå virus på Android-enheten din handler om innsats. Du er den første forsvarslinjen på telefonen din, så du har mest skyld hvis enheten blir infisert. Dette er de viktige tipsene du vil vurdere for å unngå skadelig programvare:

 • Gjør alltid aktsomhet når du installerer en app. Du vil sjekke anmeldelser fra andre brukere eller surfe på internett for tilbakemelding for appen hvis du ikke er sikker på om det er trygt eller ikke.
 • Hold deg til offisielle apper.
 • Ikke klikk på lenker som viser deg hvordan du installerer en app. Bruk Play Store til kun å installere apper.
 • Unngå å besøke kjente nettsider som er fanget. Pornosider er beryktede kilder til virus, men det er også uskyldige.
 • Unngå smarte popup-vinduer som advarer deg om at enheten din er infisert eller har et virus. Størstedelen av tiden vil popup-vinduer av slike typer kjøre en kode etter at du trykker eller klikker på den. Telefonen din vil til slutt bli tvunget til å laste ned apper eller annen uønsket programvare.
 • Minimer apper så mye som mulig. Sannheten blir fortalt, det er ingen "gratis" app i det hele tatt. Det er dyrt å utvikle en app, så utviklere vil prøve å tjene penger på produktene sine på en eller annen måte. En vanlig måte for dårlige utviklere å tjene på appene sine, er å infisere en enhet slik at den hele tiden viser annonser.