Feilsøk Samsung Galaxy S7 kan ikke sende SMS og MMS-meldinger

Tekstmeldinger er den mest grunnleggende tjenesten en telefon kan tilby, men noen av Samsung Galaxy S7 (#Samsung # GalaxyS7) eiere klaget over ikke å kunne sende og / eller motta SMS og MMS-meldinger. Så i denne artikkelen vil jeg se på dette problemet og gi noen trinn du kan bruke for å feilsøke det.

Galaxy-S7-meldinger-app

Det er flere faktorer som kan ha forårsaket dette problemet. Hensikten med denne feilsøkingsveiledningen er å vite, eller i det minste ha en ide, hva problemet er, slik at når det er noe du ikke kan fikse på egenhånd, vet du hvordan du skal fortelle teknikeren om det, slik at det blir lettere og mye tryggere å feilsøke.

Før noe annet, her er en av de faktiske meldingene vi mottok fra leserne våre ...

Hei, jeg har vanskelig for å sende og motta MMS via tekstmeldinger, selv om mobildataene mine er på. Jeg har søkt mye på internett for å lete etter svar, og jeg så at APN også er med på å sende og motta bilder via tekstmeldinger. Så jeg prøvde å gå til Innstilling> Mobilnett> APN-innstillinger, og jeg stirrer bare på det fordi det ikke er mulig å legge til eller velge en APN. Og jeg fant også ut at jeg skulle ha APN-innstillingene for sprint som er på APN-navnene, men ikke valgt. Hva burde jeg gjøre? - Helen

Feilsøking av SMS-problemer med Galaxy S7

Short Message Service (SMS) ellers kjent som tekstmeldinger krever at enheten er koblet til mobilnettverket for å kunne sende data i liten størrelse. Dermed er det helt avhengig av kvaliteten på dekningen telefonen får. Saken er at problemet kan variere fra et enkelt telefonproblem til et mer komplisert nettverksproblem, og siden vi ikke kan utelukke sistnevnte uten hjelp fra leverandøren, er det bedre å sjekke på telefonen før du ringer teknisk support.

Trinn 1: Start Galaxy S7 på nytt

Hvis problemet skjedde utenom det blå uten åpenbar grunn eller årsak, er det en sjanse for at det bare er en mindre feil i enten firmware eller maskinvare. Ting som dette skjer hele tiden, men de er veldig enkle å fikse, og den vanligste og mest effektive måten å adressere dem på er omstart.

Trinn 2: Kontroller signalstengene for dekning

Etter omstart og du fremdeles ikke kan sende / motta SMS, se på varslingslinjen for å se om telefonen fremdeles oppdager signal fra tårnet. Hvis signalstengene er fulle, betyr det at du er i et område med utmerket dekning, selv om det noen ganger oppstår serviceavbrudd.

Trinn 3: Hvis signalstengene viser dårlig dekning, kan du prøve å gå til et åpent område

Hvis enheten din får dårlig dekning når du er inne i rommet eller hjemme, kan du prøve å gå utenfor for å se om dekningen forbedres. Hvis ikke, kan du være i et område med dårlig signaldekning. Du må ringe leverandøren din og spørre om det fordi det er et nettverksproblem.

Trinn 4: Hvis signalstengene viser utmerket dekning, sjekk innstillingene på telefonen

Hvis problemet ditt er med å sende ut tekstmeldinger, må problemet være med meldingssenternummeret. det kan ha blitt ødelagt, slettet, redigert osv.

Åpne meldingsappen din og trykk MER> Innstillinger> Flere innstillinger> Tekstmeldinger> Meldingssenter. Det skal være et nummer synlig for deg, kopier det og ring leverandøren din for å bekrefte om det er riktig eller ikke.

Hvis meldingssenternummeret på telefonen din er riktig og problemet fremdeles oppstår, må du kontrollere at det ikke er noen barer i kontoen din som hindrer deg i å sende tekstmeldinger.

Trinn 5: Hvis signalstengene er fulle, men du ikke kan motta meldinger

Prøv å sjekke om det er nok lagringsplass igjen på telefonen din. Jeg forstår at den er ny, men 32 GB er lett å fylle, faktisk er det ikke nok å holde noen få full HD-filmer. Poenget mitt er at det er en sjanse for at det er et lagringsplassproblem enn noe annet. Det kan være lurt å overføre filer til microSD-kortet ditt hvis du har en montert på telefonen. Hvis det er nok lagringsplass igjen, er det på tide at du tømmer hurtigbufferen og dataene til Meldinger-appen. Du kan miste all SMS og MMS når du gjør dette:
 1. Fra Hjem-skjermen , trykker du på Apps -ikonet.
 2. Finn og trykk på Innstillinger.
 3. Trykk på Programmer og deretter på Applikasjonsbehandling .
 4. Sveip til ALLE-fanen .
 5. Finn og trykk på Meldinger- appen.
 6. Trykk først på Force Close- knappen.
 7. Trykk deretter på Lagring.
 8. Trykk på Fjern hurtigbuffer og deretter Slett data , Slett.

Trinn 6: Hvis alt annet mislykkes, må du utføre hovedtilbakestillingen

Hvis problemet fortsatte etter trinn 5, er det på tide at du bringer telefonen tilbake til fabrikkinnstillingene. Det er også den beste måten å forberede telefonen for sjekk eller erstatning, da tilbakestillingen sletter all personlig informasjon. Men før du gjør det, må du sikkerhetskopiere alle dataene dine, og deretter fjerne Google-kontoen din og deaktivere skjermlåsen for ikke å utløse tyverifunksjonen.

 1. Slå av Samsung Galaxy S7.
 2. Trykk og hold nede Hjem og Volum opp- tastene, og trykk deretter på og hold inne av / på- tasten.

MERKNAD : Det spiller ingen rolle hvor lenge du holder nede Hjem- og volum opp-tastene, det påvirker ikke telefonen, men når du trykker og holder inne av / på-tasten, begynner det å svare på telefonen.

 1. Når Samsung Galaxy S7 vises på skjermen, slipper du av / på-tasten, men fortsetter å holde inne Hjem- og volum opp-tastene.
 2. Når Android-logoen vises, kan du slippe begge tastene og la telefonen være i omtrent 30 til 60 sekunder.

MERK : Den “Installere systemoppdatering” melding kan vises på skjermen i flere sekunder før bildet vises Android systemgjenoppretting menyen. Dette er bare den første fasen av hele prosessen.

 1. Bruk Volum ned- tasten til å navigere gjennom alternativene og utheve 'wipe data / factory reset.'
 2. Når du er uthevet, kan du trykke på av / på-knappen for å velge den.
 3. Marker nå alternativet 'Ja - slett alle brukerdata' ved hjelp av Volum ned-tasten og trykk på strømknappen for å velge den.
 4. Vent til telefonen er ferdig med Master Reset. Når du er ferdig, markerer du "Start systemet på nytt nå" og trykker på av / på-knappen.
 5. Telefonen vil nå starte på nytt lenger enn vanlig.

Etter tilbakestillingen og problemet fortsatt, send det inn for kontroll og mulig utskifting.

Feilsøking av MMS-problemer med Galaxy S7

Det første du bør vite om Multimedia Messaging Service eller populært kalt MMS er at den bruker mobildata for å kunne overføre meldinger, bilder, filer osv. Det er unødvendig å si at mobildataene i Galaxy S7 skal være aktivert for å koble til leverandørens nettverk. Enheten din skal imidlertid være registrert i nettverket og konfigurert riktig for å kunne bruke denne tjenesten.

Tjenester som ofte blir referert til som gruppetekst, bildemeldinger, vedlegging av en fil til tekst, sending av kontaktinformasjon eller Vcards, forbedret meldinger osv. Regnes som MMS. Det har vært mye forvirring om gruppesendinger i det siste; mange brukere tror det bare er en annen form for SMS, men det er det ikke. I det øyeblikket du gruppechatter, bruker du allerede data, og før jeg glemmer det, vil vedlegg av emojier til tekstmeldingene dine også konvertere (som standard) til MMS.

Her er noen enkle trinn jeg vil at du skal gjøre hvis du har problemer med denne tjenesten:

Trinn 1: Bekreft at mobildata er aktivert på telefonen din

I det øyeblikket du får problemer med sending og mottak av MMS, må du umiddelbart sjekke om mobildata er aktivert. Det kan bare spare deg for mye tid på feilsøking.

Trinn 2: Hvis mobildata allerede er aktivert, kan du prøve å starte telefonen på nytt

Selve grunnen til dette er å oppdatere telefonens minne og lukke alle apper som kjører i bakgrunnen. Hvis problemet oppstod uten tilsynelatende grunn, kan det bare være en feil eller et appproblem. Start telefonen på nytt og se om det gjør en forskjell.

Trinn 3: Kontroller APN-innstillingene på telefonen

Forutsatt at problemet ikke ble løst ved omstart, er det på tide å sjekke APN. Tilgangspunktsnavnet er et sett med data som brukes av telefonen din for å koble til leverandørens mobile datanettverk. Hvis det har blitt ødelagt eller redigert, er det ingen måte for telefonen din å få service. Hvis du vet riktig APN, kan du sammenligne det med det som er satt på telefonen. Imidlertid, hvis du ikke vet den riktige eller hvis det som er satt på enheten din, men du fremdeles ikke får datatjeneste, er det på tide at du ringer leverandøren din. Det kan hende at selskapet har endret APN, og telefonen din må konfigureres på nytt. Eller det kan være noen problemer med kontoen din. På dette tidspunktet er tjenesteleverandøren den som kan hjelpe deg bedre.