Slik løser du problemet med Nintendo Switch Joy-Con Controller

Hvis en eller to av Nintendo Switch Joy-Con-kontrollere fortsetter å koble fra, er årsaken til problemet mest sannsynlig midlertidig. De fleste av kontrollerproblemene for denne konsollen har så langt vært løst på brukerens nivå. Så hvis du er en av de uheldige spillerne som har en frakoblingskontroller hele tiden, kan denne feilsøkingsveiledningen hjelpe deg.

Lær hva du trenger å gjøre nedenfor for å løse problemet.

Årsaker til at Joy-Con-kontrollere kan koble fra på Nintendo Switch

Det er flere mulige årsaker til problemet med kontrolleren. Du vil eliminere den ene etter den andre for å identifisere årsaken til problemet ditt.

Tilfeldig feil.

Elektroniske enheter kan støte på feil som kan føre til store problemer. En av de kjente feilene for Nintendo Switch-konsoller så langt er fenomenet at noen Joy-Con-kontrollere kobler seg ut tilfeldig. Selv om problemet har ligget i mange år, har Nintendo foreløpig ikke tilbudt en permanent løsning, sannsynligvis fordi faktorene kan variere i et berørt system.

Interferens med Bluetooth-signal.

Noen Joy-Con-tilkoblingsproblemer kan spores til dårlig Bluetooth-tilkobling. Hvis du har flere Bluetooth-enheter som kjører rundt huset mens du spiller, er det mulig at en av dem kan forstyrre konsollen eller kontrollerne. Moderne Bluetooth-enheter, inkludert Nintendo Switch, kan håndtere Bluetooth-signalforstyrrelser etter design, men fra tid til annen kan problemer fortsatt komme ut fra ingensteds.

Maskinvarefeil.

Dårlig maskinvare kan sannsynligvis skyldes hvis alle feilsøkingstips for programvare, inkludert tilbakestilling av fabrikken, har blitt prøvd. Du bør vurdere å kontrollere konsollen av en profesjonell fra Nintendo hvis du allerede har prøvd alle programvareløsninger.

Akkurat som alle elektroniske enheter er Joy-Con-kontrollere ikke immun mot maskinvareskader. Hvis du mistet eller skadet en funksjonsfeil kontroller før du la merke til problemet, kan du ha et fysisk problem for hånden. I dette tilfellet kan det hende du må bytte ut den skadede kontrolleren.

Programvarefeil.

Flertallet av kontrollerproblemer er programvarerelatert. Dette betyr at en tilbakestilling av fabrikken mest sannsynlig vil løse problemet. Ikke nøl med å initialisere konsollen hvis kontrollerne fortsetter å koble fra.

Feilsøking av Nintendo Switch Joy-Con-tilkoblingsproblemer

Du må gjøre en rekke feilsøkingstrinn for å løse problemet med tilkoblingen til Joy-Con-kontrolleren. Nedenfor er ting du må gjøre.

 1. Installer en programvareoppdatering.

  Å holde konsollens programvare oppdatert kan forhindre og fikse kjente feil. Hvis du ikke har sjekket for programvareoppdatering i det siste, følg trinnene nedenfor.

  Forsikre deg om at Nintendo Switch er koblet til internett.

  Gå til Hjem-menyen.

  Velg Systeminnstillinger .

  Velg System .

  Velg Systemoppdatering .

  Vent et øyeblikk slik at systemet kan se etter ny programvareversjon.

  Hvis en oppdatering er tilgjengelig, starter nedlastingsprosessen automatisk.

 2. Start konsollen på nytt.

  Dette er en enkel løsning som ofte løser tilkoblingsproblemer på grunn av tilfeldige feil. Å starte systemet, holder ganske strømknappen i omtrent tre sekunder, gå til Strømalternativer , og velg Omstart .

  Hvis du ikke har slått av konsollen på en stund, kan du i stedet velge å bruke Slå av i stedet for Startnytt .

 3. Kalibrer Joy-Con-kontrollere på nytt.

  I noen tilfeller løser et tilkoblingsproblem ved å kalibrere kontrollerne selv. En rask kalibrering kan koble fra og koble kontrolleren til konsollen, noe som kan være nok til å oppdatere forbindelsen og eliminere feilen.

  Slik kalibrerer du en Joy-Con-kontroller på nytt:

  Gå til Hjem-menyen .

  Velg Systeminnstillinger .

  Velg Kontrollere og sensorer .

  Velg Calibrate Control Stick .

  Velg Bevegelseskontroller .

 4. Koble fra og koble Joy-Cons manuelt til.

  Du kan også prøve å koble fra kontrollerne selv hvis du ikke har hell så langt med å fikse dem.

  Gå til Hjem-menyen .

  Velg Systeminnstillinger .

  Velg Kontrollere og sensorer .

  Velg Koble fra kontrollere.

  Når du har koblet fra kontrollerne, kan du koble dem til igjen ved å skyve dem inn i sidene av konsollen igjen.

 5. Sett programvaren tilbake til standardinnstillingene (tilbakestilling av fabrikken).

  Hvis ingen av løsningene ovenfor har løst problemet ditt, kan du anta at det kan være et dypere programvareproblem. På dette tidspunktet må du tilbakestille konsollen for å tilbakestille alle programvareinnstillingene til den kjente, fungerende fabrikktilstanden.

 6. Få hjelp fra Nintendo.

  Hvis Nintendo Switch-systemet fremdeles er under garanti, må du ta det tilbake til butikken eller til din lokale Nintendo-butikk for reparasjon. Du vil gjøre dette i tilfelle alle programvareløsningene i denne håndboken ikke klarte å fikse problemet med tilkoblingen til Joy-Con-kontrolleren.

  Hvis den defekte kontrolleren ikke lenger er i garanti, har du ikke noe annet alternativ enn å erstatte den.

Foreslåtte målinger:

 • Slik løser du problemet med Nintendo Switch Fast Battery Drain
 • Slik løser du Nintendo Switch-spillkortet ikke fungerer
 • Enkle trinn for å koble en Nintendo-bryter til en TV
 • Slik løser du TikTok-krasjproblem på Android

Få hjelp fra oss

Har du problemer med telefonen din? Kontakt oss gjerne ved hjelp av dette skjemaet. Vi prøver å hjelpe. Vi lager også videoer for de som ønsker å følge visuelle instruksjoner. Besøk vår GalaxyS2 Youtube-kanal for feilsøking.