5 måter å fjerne blokkering av YouTube på skolen eller jobben i 2020

En av de populære tingene som skjer på skoler og på kontoret ditt er at disse organisasjonene vanligvis blokkerer YouTube og andre mediesider (Reddit, Facebook, osv.) For ikke bare å blokkere tvilsomt innhold i nettverkene sine, men også for å øke produktiviteten. Studenter og ansatte kaster bort timer med å sjekke de nyeste YouTube-videoene og innhente Facebook-feed, så skoler og kontorer blokkerer disse tjenestene. Hvis du vil oppheve blokkeringen av YouTube (og andre tjenester) på skolen, må du følge med nedenfor. Vi skal vise deg de fem beste måtene du kan oppheve blokkeringen av denne typen nettstedblokkering på skolen.

Bruk A VPN

En av de veldig enkle måtene å oppheve blokkeringen av et nettsted som YouTube i skolens nettverk, er å bruke et VPN. Ved å bruke en VPN tunneler du nettverkstrafikken din gjennom VPN-leverandøren, som krypterer dataene dine og skjuler dem fra Internett-leverandøren. Alt Internett-leverandøren kan se er kryptert trafikk, og kan ikke fortelle hva det er. Derfor kan ikke Internett-leverandøren se om du surfer på YouTube eller ikke, og derfor kan den ikke blokkere adressen mens du er koblet til et VPN.

Med en VPN vil ikke din ISP (eller skole) kunne se hva du gjør eller nettsteder du besøker i nettverket. Disse VPN-leverandørene er i stand til å gjøre dette ved å gi deg en 256-biters AES-krypteringsnøkkel, samt SHA256-autentisering.

Produkt Merke Navn Pris
ExpressVPN ExpressVPN Sjekk pris
NordVPN NordVPN Sjekk pris

* Hvis du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. For mer informasjon, besøk vår side om personvernregler.

Proxy-nettsteder

Ikke en stor fan av å bruke VPN? Deretter kan du også bruke et proxy-nettsted for å få tilgang til YouTube. Et proxy-nettsted fungerer i likhet med et VPN når du blokkerer YouTube. Du går inn på proxy-nettstedet i nettleseren din, og deretter i skjemaet på proxy-nettstedet skriver du inn adressen du vil oppheve blokkeringen - i dette tilfellet YouTube - og den åpner YouTube, blokkert, i en annen fane. For å oppheve blokkeringen av YouTube kan du bruke nettsteder som KProxy og Proxify. Disse gir deg tilgang til YouTube ikke noe problem, men husk at disse nettstedene generelt er fulle av annonser. Proxify, derimot, er en betalt proxy-tjeneste, og har ingen annonser.

Bruk HTTPS

Ja, tilgang til YouTube i nettleseren din kan være så enkelt som å bruke en HTTPS-tilkobling over en HTTP-forbindelse. Sistnevnte er en usikret forbindelse, mens den første er en sikret, kryptert forbindelse. Mange institusjoner vil manuelt oppgi nettadressen som skal blokkeres, slik at de skriver inn, si "//youtube.com." Så den blokkerer den spesifikke adressen, men den blokkerer ikke noen endringer i den adressen, for eksempel “//youtube.com.” Så hvis institusjonen ikke har blokkert domenet i seg selv, og bare en endring av domenet, bør du fortsatt ha tilgang til YouTube uten problemer.

Tor-nettleseren

En annen metode du kan bruke for å få tilgang til YouTube, er å bruke Tor-nettleseren. Tor-nettleseren lar deg surfe på Internett 100% anonymt. Tor skjuler IP-adressen din, slik at du får tilgang til alle blokkerte nettsteder som institusjonen din sensurerer. En av de store fordelene med Tor-nettleseren er at det ikke kommer til å koste deg en krone. Tor-nettleseren er gratis, og alle kan laste den ned.

Skaff deg Tor-nettleseren: Tor

Utvidelser

Det er absolutt mange måter å komme seg rundt en institusjon som blokkerer et nettsted, men en av de siste måtene vi skal dekke er gjennom utvidelser, også kjent som nettleser-plugins. En av utvidelsene du kan bruke - gratis - er Hola-utvidelsen. Hola-utvidelsen er i stand til å oppheve blokkeringen av nettsteder som er sensurert av nesten alle. Det er en ulempe med Hola-utvidelsen, og det er en å huske på hvis du har problemer: Hola-utvidelsen har vært kjent for å redusere forbindelsen din og selger faktisk båndbredden din. Det kan være galt, men Hola-utvidelsen må tjene penger på en eller annen måte, og det er slik de gjør det. Så hvis du opplever alvorlige forsinkelser eller problemer i opplevelsen av Hola-utvidelsen, kan det være lurt å slette den fra nettleseren din.

Få det her: Hola

Kjennelse

Så, hva er den beste metoden for å oppheve blokkering av YouTube på skolen eller på jobben? Den beste og enkleste måten er å bruke en VPN. En VPN gir fordelen med å få tilgang til nettsteder som er sensurert, men i tillegg legger de til et sikkerhetslag i surfingen din ved å legge til en 256-biters AES-krypteringsnøkkel i nettlesingen din (samt SHA256-autentisering). Hvis du ikke vil laste ned VPN, er det neste beste alternativet å bruke Tor-nettleseren.

Vi mottar salgskommisjon hvis du kjøper varer ved hjelp av koblingene våre. Lære mer.