Slik løser du Galaxy S8 Plus som fortsetter å vise fuktdetektert advarsel når du er av og lader

Et av de irriterende problemene som tidligere har berørt mange Galaxy-brukere, var problemet med oppdaget fuktighet. I denne artikkelen om feilsøking svarer vi på en variant av dette problemet. En av våre lesere rapporterte at hans # GalaxyS8Plus fortsetter å vise advarsel om fuktighet bare når den er av og lades. Vi håper dette innlegget vil hjelpe til med å løse dette problemet.

Problem nr. 1: Slik løser du en Galaxy S8 Plus som fortsetter å få oppdaget fuktighetsvarsel når den er slått av og lader

Jeg har en Samsung Galaxy S8 Plus i omtrent 9 måneder. for omtrent en uke siden begynte jeg å få varsler om at det var fuktighet i ladeporten. Dette skjer bare når telefonen er slått av. Når telefonen er på, er det ikke noe problem å lade telefonen. Jeg har rengjort ladeporten og sørget for at den var tørr. Jeg kan til og med starte telefonen godt, jeg får fuktmelding og at den begynner å lades ordentlig. 

Løsning: Normalt oppstår feil påvist fuktighet bare når systemet oppdager fuktighet eller vann i eller nær ladeportområdet. Hvis det du sier om feilen bare oppstår når enheten lades av, skyldes det sannsynligvis en programvarefeil. Dette betyr at operativsystemet kan få feil parametere på grunn av en dårlig app eller programvarefeil. For å løse dette problemet, må du gjøre et sett med feilsøkingstrinn. Sørg for å følge våre forslag nedenfor.

Forsikre deg om at ladeporten er tørr

Før du gjør noen feilsøking av programvare, må du sørge for at ladeporten faktisk er tørrfuktfri. Vannmolekyler fordamper normalt alene, så prøv å fremskynde prosessen litt ved å sørge for at telefonen er plassert optimalt. Du kan gjøre det ved å plassere enheten i nærheten av en indirekte varmekilde som baksiden av et TV- eller datatårn, slik at den får mild varme. La telefonen være i denne stillingen i minst 24 timer. Du kan også riste telefonen kraftig for å fjerne vann eller fuktighet som kan være skjult.

Unngå å stikke noe i ladeporten eller bruke en boks med trykkluft. Sistnevnte kan skyve vannet lenger inn, spesielt hvis telefonens vannmotstandsbeskyttelse har blitt kompromittert.

Tøm cachepartisjonen

Tømning av hurtigbufferpartisjonen er nødvendig i dette tilfellet, spesielt hvis problemet startet etter en oppdatering. Noen ganger kan Android-systembufferen bli ødelagt etter en oppdatering eller av andre grunner. Følg trinnene nedenfor for å sikre at telefonen har god systembuffer:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vil vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere "tørk data / tilbakestilling av fabrikken."
 5. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 6. Trykk på Volum ned-tasten for å markere "tørk cache-partisjon."
 7. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 8. Trykk på Volum ned-tasten for å markere “ja” og trykk på av / på-knappen for å velge.
 9. Når tørk cache-partisjonen er fullført, blir “Start systemet på nytt nå” uthevet.
 10. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Observer og lad i sikkermodus

Et annet godt feilsøkingstrinn du kan gjøre i dette tilfellet, er å sjekke om problemet skyldes en av appene dine. Ikke alle apper er bygget med samme ferdigheter og ekspertise, så det er alltid en sjanse for at en forårsaker problemer eller forstyrrer Android. For å sjekke om mistanken vår er sann, vil du starte telefonen i sikker modus. I denne modusen vil ingen tredjepartsapper få lov til å kjøre, så hvis S8 Plus lades normalt etter at du har startet den i sikker modus, kan du satse på at en av appene må ha skylden.

For å starte opp i sikker modus:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold inne av / på-tasten forbi skjermbildet for modellnavn.
 3. Når “SAMSUNG” vises på skjermen, slipper du av / på-tasten.
 4. Rett etter at du slipper av / på-tasten, holder du nede Volum ned-tasten.
 5. Fortsett å holde volum ned-tasten til enheten er ferdig med å starte på nytt.
 6. Sikker modus vises nederst til venstre på skjermen.
 7. Slipp Volum ned-tasten når du ser Sikker modus.
 8. Lad telefonen og se hva som skjer.

For å identifisere hvilke av appene dine som forårsaker problemer, bør du starte telefonen tilbake i sikker modus og følge disse trinnene:

 1. Start opp i sikker modus.
 2. Se etter problemet.
 3. Når du har bekreftet at en tredjepartsapp har skylden, kan du begynne å avinstallere apper individuelt. Vi foreslår at du begynner med de siste du la til.
 4. Etter at du har avinstallert en app, må du starte telefonen på nytt til normal modus og se etter problemet.
 5. Hvis S8 fortsatt er problematisk, gjenta trinn 1-4.

Installer siste Android-oppdatering

Noen Galaxy-brukere klarte å fikse fuktdetekterte feil tidligere ved ganske enkelt å installere en oppdatering. Som standard skal S8 automatisk laste ned og installere Android-oppdateringer, men hvis du endret denne oppførselen, må du sjekke manuelt under Innstillinger> Programvareoppdatering .

Fabrikkinnstilling

Til slutt må du kanskje ty til tilbakestilling av fabrikken hvis alle forslagene ovenfor ikke fungerer. Fabrikkinnstilling vil slette alle brukerdata og returnere all programvareinformasjon til standardinnstillingene. Hvis årsaken til problemet skyldes en ukjent programvarefeil, kan tilbakestilling av fabrikken hjelpe. Slik utfører du en tilbakestilling av fabrikken på S8 Plus:

 1. Slå av enheten. Dette er viktig. Hvis du ikke kan slå den av, vil du aldri kunne starte opp i gjenopprettingsmodus. Hvis du ikke klarer å slå av enheten regelmessig via strømknappen, må du vente til telefonens batteri er tømt. Lad deretter telefonen i 30 minutter før du starter opp i gjenopprettingsmodus.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'wipe data / factory reset'.
 5. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 6. Trykk på Volum ned-tasten til 'Ja - slett alle brukerdata' er uthevet.
 7. Trykk på av / på-knappen for å velge og starte master reset.
 8. Når hovedtilbakestillingen er fullført, er 'Start systemet på nytt nå' uthevet.
 9. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Problem nr.2: Hvordan fikse en Galaxy S8 med svart skjerm for død (slås ikke på)

Jeg har en Samsung Galaxy S8 som har Black Screen of Death. Jeg klarte å få skjermen til å svare veldig sakte etter en myk tilbakestilling, men da jeg prøvde å få tilgang til tilbakestilling av fabrikken, fikk jeg kontinuerlig en feil som sa at systemgrensesnittet ikke reagerer og ga meg valget om å drepe det eller vente. Jeg prøvde å vente gjentatte ganger mens jeg sakte kom frem, til det stoppet helt. Jeg har prøvd Volum ned, Av / på-knapp. Volum opp av / på-knapp. Volum opp hjem og strømknapp. Men det vil ikke starte på nytt eller gå inn i menyen. Telefonen lades. LED-lyset blinker fortsatt for varsler, og telefonen lager av og til varsellyder. Men skjermen vil ikke komme på og den vil ikke starte på nytt. Dessverre er jeg et par måneder unna å kunne oppgradere.

Løsning: Telefonen din kan ha støtt på en operativsystemfeil den ikke kan løses av seg selv. Avhengig av hva du gjorde tidligere som førte til denne situasjonen, kan det være eller ikke være en måte å løse det på. I denne situasjonen er det bare tre forslag vi kan gi deg:

 • tørk cachepartisjon
 • master reset
 • blinkende fastvarevare til enheten.

De to første alternativene krever at telefonen starter til gjenopprettingsmodus mens den tredje trenger Odin- eller nedlastingsmodus. For å få tilgang til disse modusene, må telefonen slås av først. Å trykke på knappekombinasjonene uten å slå av telefonen først, fungerer ikke.

Slik starter du S8 til gjenopprettingsmodus:

 1. Slå av enheten. Dette er viktig. Hvis du ikke kan slå den av, vil du aldri kunne starte opp i gjenopprettingsmodus. Hvis du ikke klarer å slå av enheten regelmessig via strømknappen, må du vente til telefonens batteri er tømt. Lad deretter telefonen i 30 minutter før du starter opp i gjenopprettingsmodus.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Prøv å tørke cachepartisjonen først. Hvis det ikke fungerer, må du tilbakestille fabrikken.

For å starte S8 til Odin eller nedlastingsmodus:

 1. Slå av enheten. Dette er viktig. Hvis du ikke kan slå den av, vil du aldri kunne starte opp i Odin-modus. Hvis du ikke klarer å slå av enheten regelmessig via strømknappen, må du vente til telefonens batteri er tømt. Lad deretter telefonen i 30 minutter før du starter opp i gjenopprettingsmodus.
 2. Trykk og hold Volum ned-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Vent til du ser nedlastingsskjermen.
 4. Følg blinkende prosedyre for enheten.

VIKTIG: Blinking anbefales bare for avanserte Android-brukere. Hvis du ikke har hørt om begrepet, eller hvis det er første gang du gjør det, må du sørge for å gjøre den nødvendige undersøkelsen. Blinkende kan potensielt skade programvaremiljøet til enheten for alltid, så vær klar til å akseptere risikoen for at du kan miste telefonen hvis du mislykkes. Bruk Google til å se etter en god guide for å blinke telefonen.

Problem nr.3: Galaxy S8 fryser og batterinivået tømmes veldig raskt

S8 spilte frysing for et par uker siden, og dette ble hyppigere. For å løse ville jeg utføre en myk omstart (strøm og volum ned) som fungerte bra til for en uke siden, når den startet på nytt, ville batteristrømmen gå ned til 1%. Nå i dag ladet jeg det helt, men det ville slå seg av etter 2 minutter med bruk. Dette ble deretter kortere (tiden på b4 slås av). Jeg koblet den til igjen og utførte en oppdatering som foreslått, men nå starter den ikke i det hele tatt. Jeg får Samsung S8-skjermen, så gnist så kjedelig blinkende Samsung og deretter av. Jeg prøvde et av forslagene dine om å tørke cachen og har sørget for at ingen apper kjører i bakgrunnen. Noen ideer om hva som kan skje?

Telefonen brukes nå av datteren min, så ingen samtaler eller meldinger, bare apper for det meste Musicly og kamera / videoer. Det var den gamle telefonen min. Charlotte Lee

Løsning: Telefonens batteri kan ha en feil som forårsaker at telefonen slås av for tidlig. For å se om du kan fikse det, prøv å kalibrere operativsystemet og batteriet på nytt. Dette er hvordan:

  1. Tøm batteriet helt. Dette betyr at du bruker enheten til den slås av av seg selv og batterinivået leser 0%.
  2. Lad telefonen til den når 100% . Sørg for å bruke originalt ladeutstyr til enheten og la den lade seg opp helt. Ikke koble fra enheten i minst to timer til, og bruk den heller ikke mens du lader den. 
  3. Etter at tiden har gått, kobler du fra enheten. 
  4. Start enheten på nytt.
  5. Bruk telefonen til den går helt tom for strøm igjen.
  6. Gjenta trinn 1-5.

Du kan også tilbakestille telefonen for å tilbakestille all programvareinformasjon til standardinnstillingene. Hvis årsaken til problemet er et programvareproblem, bør tilbakestilling av fabrikken fungere. Følg trinnene ovenfor for hvordan du gjør det.

Skulle ingen feilsøking av programvare løse problemet, kan du anta at dårlig maskinvare er skylden. Ta telefonen til Samsung for reparasjon eller utskifting.