Å fikse batteridriftproblem på Galaxy Note 5, mer strømrelaterte problemer

Merknad 5

Samsungs beslutning om å gjøre det nye Galaxy Note 5-batteriet ikke-flyttbart, akkurat som med Galaxy S6-serien, er en av de største avstengningene for denne ellers fine smarttelefonen. Mange mangeårige Samsung-brukere syntes denne designbryteren var ugunstig. Det faktum at det ikke ble gjort mye for å forbedre batterikapasiteten og fikse det flerårige batteridreneringsproblemet gjør bare saken verre. Innlegget vårt i dag deler noen av strømproblemene som er sendt til oss av noen medlemmer av vårt GalaxyS2-samfunn.

 1. Problem med batteridrift på splitter nye Galaxy Note 5
 2. Vannskadet Galaxy Note 5
 3. Galaxy Note 5 starter på nytt tilfeldig
 4. Galaxy Note 5 får stadig Power Sharing og Samsung Gear VR pop-ups
 5. Hva påvirker raskt batteriforbruk på Galaxy Note 5

Hvis du leter etter løsninger på ditt eget #Android-problem, kan du kontakte oss ved å bruke lenken nederst på denne siden.


Problem nr. 1: Batteridrift på helt nye Galaxy Note 5

Jeg har hatt notat 5 i under en måned nå. Batterilevetiden var god. Jeg vil bare lade den en gang per dag og er veldig bevisst på å ta den ut av laderen når den treffer 100%. Jeg lader den vanligvis før sengetid, og trekker ut kontakten og setter den i flymodus mens du sover. Når jeg våkner 7-8 timer senere, har telefonen bare mistet ca. 4% batterilevetid. Vel ut av ingenting, for noen dager siden, gjorde jeg min normale rutine, satte telefonen i flymodus og la meg. Da jeg våknet, mistet telefonen rundt 50% batterilevetid. Jeg trodde kanskje det var en engangs ting, men så skjedde det igjen i går kveld.

Jeg installerer ikke mange apper. Jeg har ingen spill eller apper på sosiale medier. Og hvorfor endringen fra ingensteds, spesielt i flymodus! Det eneste er fire dager før dette skjedde, jeg lastet ned Hobby Lobby-appen. Men jeg har avinstallert den siden, men det ser ut til at batteriet fortsatt tømmes ganske raskt. Skal jeg gå tilbake til Verizon, som jeg sa, jeg fikk knapt denne telefonen den 22/22 og i dag er den 17.12. - Mary

Løsning: Hei Mary. Vi tror at det fremdeles kan være en annen app som forårsaker batteridrift på notatet 5. I stedet for å slå på flymodus, prøv å starte telefonen på nytt i sikker modus før du går i dvale og observer den i to netter. Hvis batteriet fungerer bra, er det en indikasjon på at en av appene dine har skylden. Her er trinnene for å starte telefonen på nytt i sikker modus:

 • Slå telefonen helt av.
 • Trykk og hold inne av / på-tasten.
 • Når 'Samsung Galaxy Note5' vises, slipper du av / på-tasten og holder umiddelbart nede Volum ned-knappen.
 • Telefonen starter på nytt, men hold Vol Down-knappen inne.
 • Når telefonen er startet på nytt, vises 'Safe mode' i nedre venstre hjørne av skjermen.
 • Du kan nå slippe Volum ned-knappen.

Du vil også tilbakestille telefonen fra fabrikken før du ber om en erstatning. Husk at erstatningstelefonen ikke lenger er helt ny og kan ha egne problemer også. Å fikse dette problemet på den splitter nye telefonen din er bedre enn å få en renovert enhet. Så lenge det ikke er noe maskinvareproblem involvert, bør tilbakestilling av fabrikken lett ta seg av problemet med batteridrift. Slik gjør du det:

 • Slå av Samsung Galaxy Note 5 helt.
 • Trykk og hold Volum opp og Hjem-knappene først, og trykk deretter og hold inne av / på-knappen.
 • Hold de tre knappene nede, og når 'Samsung Galaxy Note5' vises, slipper du av / på-tasten, men fortsett å holde de to andre.
 • Når Android-logoen viser, slipper du både Volum opp og Hjem-knappene.
 • Merknaden 'Installere systemoppdatering' vil vises på skjermen i 30 til 60 sekunder før skjermbildet for systemgjenoppretting av Android vises med alternativene.
 • Bruk Volum ned-tasten for å markere alternativet 'Ja - slett alle brukerdata' og trykk på av / på-knappen for å velge det.
 • Når prosessen er fullført, bruk Volum ned-tasten for å markere alternativet 'Start systemet på nytt' og trykk på av / på-tasten for å starte telefonen på nytt.
 • Det kan ta litt lengre tid å starte omstart, men ikke bekymre deg og vent til enheten blir aktiv.

Problem nr.2: Vannskadet Galaxy Note 5

Jeg la ved et uhell notat 5 i en bøtte med vann. Etter de første minuttene etter at jeg tørket den, blinket skjermen med forskjellige farger da jeg slo på den. Så etter at jeg ga det et par timer, fungerer alt bra, men med noen problemer. Disse problemene er at både kameraer foran og bak er tåke, fingeravtrykkskanneren ikke fungerer, og hjemme-knappen (på siden) ikke vil fungere lenger, så det er vanskelig å slå av telefonen, og berøringsskjermen vant ' fungerer ikke med mindre jeg bruker S-Pen.

Er det uansett jeg kan fikse disse selv, eller må jeg gå til et verksted? Ville verkstedet til og med kunne fikse kameraet og knappen? Baksiden kan ikke fjernes, noe som kan komplisere ting. - Jack

Løsning: Hei Jack. Vi anbefaler ikke at du åpner selve telefonen, spesielt hvis du ikke reparerer elektronikk. Akkurat nå er det ingen som forteller hvilken komponent som er skadet. Det anbefales heller ikke å slå på en vanndratt elektronikk, da det bare kan forsterke den opprinnelige skaden.

Det beste alternativet akkurat nå er å bringe enheten til et verksted og la fagpersoner sjekke og håndtere situasjonen. Husk at hvis skaden er omfattende og har påvirket mange komponenter i logikkortet, er telefonen sannsynligvis godt borte.

Lignende lesing: Ting å gjøre når du har en vannskadet Android-telefon

Problem nr.3: Galaxy Note 5 starter på nytt tilfeldig

Min Galaxy Note 5 (med Verizon trådløs) slår seg noen ganger (men sjelden) plutselig av fra opptil 60% batteri, og når den slås på igjen, er batterilevetiden så lav som 20%. Et annet problem er at hver gang batteriet kommer ned til 20% (med mindre jeg tar det med en gang), faller det til 10%, og deretter dør 3% i løpet av 1-3 minutter.

Hver gang ved en av disse anledningene begynner telefonen å varmes opp rett under og litt til venstre (hvis du ser på telefonens bakside) av kameraet og igjen, må jeg ta ut og sette inn batteriet på nytt eller sette det til å lade for å slå den på.

Når jeg tar bilder (enten det er lagring på enheten eller i eksternt minne) og batteriet er <31%, slås det garantert også av. Noen ganger, men sjelden, slår den seg av etter å ha tatt et bilde, med mer ladning. Jeg har gjort alle løsningene og har tilbakestilt telefonen på fabrikken. Før jeg lastet ned noen apper etter fabrikkinnstillingen, ønsket jeg å se om det fortsatt gjorde dette, og det gjorde det. Jeg har prøvd å kalibrere batteriet på nytt og ingenting. Jeg kjører Verizon-programvare på lager.

Jeg har lagt merke til en betydelig forskjell i batterilevetid etter 5.0.1-oppdateringen. Det eneste jeg har igjen å gjøre er å kjøre en annen rom, men jeg har ikke gjort det fordi jeg er usikker på prosessen med å installere den.

Takk for hjelpen på forhånd. - Pedro

Løsning: Hei Pedro. Telefonen din kan ha et sjeldent strømstyringsproblem der et system i en elektronisk enhet ikke lenger fungerer som beregnet, og får den til å starte på nytt tilfeldig. Siden du allerede har prøvd å tilbakestille fabrikken, er det neste beste å bare be om en erstatning fra Verizon.

Problem nr.4: Galaxy Note 5 får stadig Power Sharing og Samsung Gear VR pop-ups

Hallo. Så i dag mens jeg var på jobb fikk jeg stadig denne skjermen på telefonen min og sa velkommen til Samsung Gear VR. Jeg trodde kanskje noen i jobben min prøvde å koble til telefonen sin, og kanskje det tok opp min. Så noen timer senere når jeg er hjemme, får jeg stadig denne pop-up-meldingen og sier maktdeling (jeg tror det er det), og jeg vet ikke hvor det kommer fra. Har du noen anelse om hvordan du kan bli kvitt det? Hjelp, jeg vil ikke måtte skaffe meg en ny telefon, jeg har bare hatt denne siden sommeren. - Patricia

Løsning: Hei Patricia. Pop-up du får skyldes en vedvarende Samsung-app som fortsetter å varsle brukere om nye flaggskiptelefoner om å installere sin egen Power Sharing-app og bruke Samsung Gear VR. Det du kan gjøre i dette tilfellet, siden du ikke kan avinstallere førstepartsapplikasjoner, er å tvinge til å stoppe eller deaktivere alle Samsung Gear VR- eller Samsung-relaterte apper. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 • Gå til Innstillinger.
 • Fortsett til applikasjoner.
 • Velg Administrer applikasjoner.
 • Trykk på Alle-fanen.
 • Se etter den aktuelle appen og trykk på den.
 • Derfra vil du se knappene Force Stop eller Disable.

Problem nr.5: Hva påvirker raskt batteriforbruk på Galaxy Note 5

Batteriprosens: 49% 18:42. Jeg kjøpte Galaxy Note 5 og forsto at batterilevetiden var bedre enn en Galaxy Note 3 (min forrige enhet). Enten ble jeg feilinformert, eller så er det noe galt. Jeg er 100% sikker på at jeg ble fortalt at batterilevetiden ble gitt minst en times inaktivitet på den senere Galaxy. Jeg kan ikke gå gjennom en dag uten å måtte lade telefonen min to ganger. 43% 18:50. Dette er den eneste appen som kjører på telefonen min for øyeblikket. Da jeg tok telefonen inn ble jeg fortalt at den nyere telefonen gir flere timer, men ofrer disse timene for ytelse. Jeg er frustrert fordi jeg ikke kan bruke telefonen i det hele tatt, (ikke engang for å sjekke tiden) hvis jeg drar om morgenen og tar sikte på å gå gjennom en hel dag uten lading.

Dette har vært min situasjon siden kjøpet mitt i mai 2015. Nylig nedlastede apper har ikke endret noe for meg, på godt og vondt. - Robert

Løsning: Hei Robert. Batteriforbruk på enheter varierer avhengig av skjerminnstillinger, apper som kjører, bruksvaner osv. Batteri utholdenhetsmessig er Note 5 rangert høyere enn den eldre Note 3, men igjen, det er mange faktorer som kan påvirke hastigheten på batteriets tømming av en bestemt enhet på et bestemt tidspunkt. Selv på den samme enheten kan batteriforbruket noen ganger endres betydelig raskere på grunn av endringer i programvaren. Forutsatt at batteriet ditt er bra på dette tidspunktet, er det første som er bra å tilbakestille fabrikken (trinnene gitt ovenfor). Så må du vente i minst 24 timer før du installerer de andre appene dine, slik at du vet om problemet vedvarer.

Utdaterte apper kan noen ganger føre til at batteriet tømmes ved å tvinge telefonens prosessor til å kjøre i lengre perioder. Selv vanlige, offisielle apper kan også gjøre det. E-handel, sosiale nettverk, shopping og lignende andre apper kan tappe batteristrøm raskere enn du kanskje skjønner, så sørg for at du sjekker innstillingene, spesielt på hvor ofte de synkroniseres med eksterne servere.

E-postapper kan også føre til rask batteritømming hvis synkroniseringsfunksjonen ikke administreres bra.

Beslektet lesing: De beste tipsene for å forlenge batterilevetiden på Samsung Galaxy S4 og S5


Gi oss beskjed hvis du er en av brukerne som støter på et problem med enheten din. Vi tilbyr løsninger for Android-relaterte problemer gratis, så hvis du har et problem med Android-enheten din, bare fyll ut det korte spørreskjemaet i denne lenken,  og vi vil prøve å publisere svarene våre i de neste innleggene. Vi kan ikke garantere rask respons, så hvis problemet ditt er følsomt i tid, kan du finne en annen måte å løse problemet på. 

Når du beskriver problemet ditt, vær så detaljert som mulig, slik at vi enkelt kan finne en relevant løsning. Hvis du kan, vennligst ta med de nøyaktige feilmeldingene du får for å gi oss en ide om hvor du skal begynne. Hvis du allerede har prøvd noen feilsøkingstrinn før du har sendt oss en e-post, må du huske å nevne dem slik at vi kan hoppe over dem i svarene våre.

Hvis du synes dette innlegget er nyttig, kan du hjelpe oss ved å spre ordet til vennene dine. GalaxyS2 har også sosialt nettverk, så det kan være lurt å samhandle med samfunnet vårt på våre Facebook- og Google+ sider.