Slik løser du Android-telefonen som ikke vises på PC-problemet

En av de raskeste metodene for å overføre innhold fra Android-telefonen din til en PC eller omvendt er ved å koble begge enhetene med en USB-ledning. Mesteparten av tiden vil forbindelsen fungere sømløst, men det er tilfeller når datamaskinen ikke vil gjenkjenne telefonen. I denne siste delen av feilsøkingsserien vil vi takle Android-telefonen som ikke vises på PC-problemet.

Hvis du har problemer med datamaskinen eller Android-enheten din, er du velkommen til å kontakte oss ved hjelp av dette skjemaet. Vi hjelper deg mer enn gjerne med eventuelle bekymringer du måtte ha med enheten din. Dette er en gratis tjeneste vi tilbyr uten streng. Vi ber imidlertid om at når du kontakter oss, prøver å være så detaljerte som mulig slik at en nøyaktig vurdering kan gjøres og riktig løsning kan gis.  

Slik løser du Android-telefonen som ikke vises på PC-problemet

Før du utfører noen av de anbefalte feilsøkingstrinnene som er oppført nedenfor, er det best å starte datamaskinen og Android-telefonen på nytt først. Denne handlingen oppdaterer operativsystemet og fjerner korrupte midlertidige data som kan forårsake problemet.

Prøv å bruke en annen USB-ledning

En av de vanligste faktorene som kan forårsake dette problemet er en defekt USB-ledning, og derfor bør du først eliminere denne muligheten.

  • Koble telefonen til datamaskinen ved hjelp av en annen USB-ledning.
  • Prøv å koble telefonen til en annen USB-port.

Sjekk om Android-telefonen ikke vises på PC-problemet fortsatt oppstår.

Rengjør USB-porten

Skitt eller rusk som kan sitte fast i datamaskinens USB-port, kan forhindre at det opprettes en forbindelse mellom telefonen og datamaskinen. For å sjekke om dette er årsaken til problemet, bør du inspisere USB-porten på datamaskinen og telefonen, og hvis du finner noe rusk, kan du fjerne dette med et tannpirker. 

Sjekk om Android-telefonen ikke vises på PC-problemet fortsatt oppstår.

Sjekk tilkoblingsmodus

Når du kobler Android-telefonen til datamaskinen din, vil det være flere tilkoblingsmodi tilgjengelig. Sørg for å velge MTP, Overfør filer eller Enhetsfilbehandling.

  • Koble enheten til PCen.
  • Trekk ned varslingsvinduene på telefonen din og velg MTP select. Avhengig av produsent, kan dette alternativet ha forskjellige navn som Overfør filer eller Enhetsfilbehandling.

Sjekk om Android-telefonen ikke vises på PC-problemet fortsatt oppstår.

Oppdater MTP-driveren

Du bør sjekke om telefonen er riktig identifisert av datamaskinen din. Gå til Kontrollpanel og fortsett til Enheter og skrivere. Hvis du klarer å finne navnet på Android-enheten din, fungerer MTP-forbindelsen som den skal. Hvis enheten din heter MTP eller uspesifisert, må du oppdatere noen drivere.

  • Høyreklikk på Start-knappen, og klikk deretter på Enhetsbehandling.
  • Utvid bærbare enheter og se om enheten din er der. Hvis det ikke inneholder enhetens virkelige navn, eller det har et gult utropstegn, høyreklikker du på det og klikker på Oppdater driver.
  • Oppdater drivervinduet vil nå be deg om å enten søke etter driveren automatisk eller å bla gjennom datamaskinen din manuelt etter den. Velg sistnevnte.
  • Klikk på "La meg velge fra en liste over enhetsdrivere på datamaskinen min".
  • Klikk på MTP USB-enhet for å markere den, og klikk deretter på Neste.
  • Den gamle driveren skal byttes ut med en ny. Vent til prosessen er ferdig. Android-enheten din skal nå sees på som en multimediaenhet i File Manager.

Sjekk om Android-telefonen ikke vises på PC-problemet fortsatt oppstår.