Pixel 3A vs Moto G7 Best Budget Phone i 2020

Når vi snakker om budsjetttelefoner, er valgene helt klart i overflod. Men når vi begrenser det til en bestemt mobil plattform og et marked, blir valget mye enklere. To av de beste budsjetttelefonene akkurat nå er Google Pixel 3A og Moto G7.

Produkt Merke Navn Pris
Motorola Moto G7 Sjekk pris på Amazon
Google Google - Pixel 3a Sjekk pris på Amazon

* Hvis du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. For mer informasjon, besøk vår side om personvernregler.

Begge håndsettene ble lansert omtrent samtidig med at Moto G7 har æren av å ankomme et par måneder tidligere enn Pixel 3a. Imidlertid er begge smarttelefonene ganske like når det gjelder maskinvare og ytelse. Dette er det som gjør valget mellom de to enhetene til et vanskelig prospekt. Selv om det er enkelt å rabatt på Moto G7 som bare en annen budsjett-smarttelefon, har den mer til felles med Pixel 3a enn du tror. Når det er sagt, vil det være vanskelig å konvertere tidligere Pixel-enhetseiere som fortsatt er så lojale til Googles produkter, spesielt maskinvaren. Dette kan gi en interessant sammenligning, spesielt med tanke på at det er veldig lite å skille mellom de to. Men hvis du ser nøye på hvert aspekt, er det ikke så vanskelig å begrense hvilken man virkelig tar kaken til.

Så uten å vente lenger, la oss ta en titt på begge enhetene.

Pixel 3A vs. Moto G7 beste budsjettelefon i 2020

Pixel 3A

Spesifikasjoner og funksjoner

Mens Google ble antatt å begrense seg til avanserte Pixel-telefoner, ble forestillingen raskt endret da Pixel 3a ble kunngjort i mai i år. Denne telefonen bringer avanserte spesifikasjoner til budsjettformatet mens du gjør noen ofre i prosessen. Når man tar hensyn til disse aspektene, er det trygt å si at telefonen har eldet seg godt. Den leveres med en 5,6-tommers OLED-skjerm med en oppløsning på 2220 x 1080 piksler. I stedet for Cornings Gorilla Glass bruker Google Asahi Dragontrail Glass på Pixel 3a. Når det gjelder programvarefunksjoner, har OLED-skjermen også plass til en alltid på skjerm.

Telefonen er 8,2 mm tykk, noe som er så bra som det blir for smarttelefoner i dag. Google bruker en plastkropp til smarttelefonen, noe som hjelper til med å holde vekten nede mens den kompromitterer utseendet. Under det klare eksteriøret er det octa-core Snapdragon 670-brikkesettet, som absolutt ikke er den beste prosessoren i markedet i dag.

Når det gjelder varianter, er det bare en. Smarttelefonen pakker 64 GB ikke-utvidbar lagring sammen med 4 GB RAM, så Pixel 3a er anstendig når det gjelder ytelse hver dag. I kameraavdelingen pakker Pixel 3a en 12,2 MP bakkamera-sensor med en blenderåpning på f / 1,8. Det er også et 8MP f / 2.0-kamera ombord, og tilbyr anstendige selfies og vidvinkelbilder.

Audiophiles vil være glade for å vite at håndsettet leveres med stereohøyttalere om bord, selv om ytelsen ikke er spesielt den beste i bransjen. Det er en USB C-port her for hurtiglading og dataoverføring, noe som har vært standarden i over et år nå. Google tilbyr Pixel 3a i Just Black, Clear White, Purple -ishh farger, med alle varianter som pakker en bakmontert fingeravtrykkskanner. Til tross for at den var en tidlig enhet i 2019, pakker Pixel 3a fortsatt 3,5 mm hodetelefonkontakten, og gir et stort sukk for lettelse for eiere av kablede hodetelefoner. Avrunding av funksjonslisten er Android 9.0 Pie, med løftet om å være den første som mottar Android-oppdateringer i overskuelig fremtid. Gitt at Pixel 3a ble lansert nylig, forventer vi at telefonen vil motta oppdateringer til minst 2021 eller til og med utover.

Batteri

Google bruker et 3000 mAh batteri her, som gir anstendig sikkerhetskopi spesielt på lange dager. Det er enda enklere å lade opp telefonen takket være støtte for 18 W hurtiglading som standard. Telefonen støtter også USB Power Delivery 2.0.

Priser og tilgjengelighet

Pixel 3a er tilgjengelig via flere forhandlere akkurat nå, men den billigste avtalen du kan finne er på Amazon. Så du kommer til å spare et stort beløp hvis du får det via Amazon. Det er imidlertid viktig å merke seg at prisene alltid varierer, og det er ingen garanti for at denne prisen kan forbli i fremtiden.

Moto G7

Spesifikasjoner og funksjoner

Moto G7 ble lansert med liten fanfare, noe som nesten var forventet gitt Motos lunken ytelse i mobilbransjen i det siste. Mens selskapet har kjørt ut flere lavpris smarttelefoner, ble løftet om den nye Moto etter Moto X aldri virkelig oppfylt. Imidlertid har selskapet en vekkelse de siste par årene, og det siste tilskuddet til selskapets comeback er Moto G7. Dette håndsettet er et budsjetttilbud som du sannsynligvis forventet, men funksjonen som er her, er god nok til å konkurrere med noen dyrere smarttelefoner i markedet i dag.

Mens Moto G7 har en større 6,2-tommers skjerm, er det bare et LCD-panel og har en marginalt bedre oppløsning på 1080 x 2270. Så dette kan betraktes som en stor ulempe i forhold til Pixel 3a allerede, selv om de fleste telefoner i markedet i dag bruker LCD-paneler, så det er ikke en stor utelatelse, spesielt på et budsjettapparat. For beskyttelse bruker smarttelefonen Cornings Gorilla Glass 3 her. Moto G7 er bare 8 mm tykk, noe som er en enorm fordel med tanke på at telefonen er betydelig større enn Pixel 3a. Utseendet til Moto G7 er avansert, og det er takket være glassets bakpanel. Rammen på håndsettet er laget av plast, noe som er forståelig. Gitt materialene som er brukt, er Moto G7 betydelig tyngre enn Pixel 3a. Den veier 172 gram mens Pixel 3a bare veier 147 gram.

I kameraavdelingen er Moto G7 utstyrt med et dobbeltkameraoppsett bestående av en 12MP standard sensor og en 5MP dybdesensor for fantastiske bokeh-bilder. Håndsettet har også et 8MP frontkamera, som skal tilby ytelse på linje med Pixel 3a. Imidlertid er bakkameraet her tydeligvis bedre og designet for lukkerfeil, mens Pixel 3a tilbyr en litt underspilt ytelse, spesielt i sammenligning med de større Pixel-søsken.

Behandlingskraft er et område der Moto G7 faller noe bak. Pixel 3a bruker 10nm Qualcomm Snapdragon 670, Moto G7 bruker et mer moderat 14m Snapdragon 632 brikkesett under panseret. Husk at det er vanskelig å se forskjellen under daglig bruk, og forskjellen vil bare være tydelig når du sammenligner referansepoeng. Smarttelefonen kompenserer stort sett for mangelen på en raskere CPU ved å tilby microSD-lagringsutvidelse. Dette kommer i tillegg til 64 GB intern lagring som kommer som standard. Dette aspektet alene gjør det til en populær favoritt blant budsjett-smarttelefoner i dag. Pixel 3a tilbyr ingen lagringsutvidelse i sammenligning, og begrenser brukerne til bare den opprinnelige lagringsplassen, noe som kan gå tom ganske raskt hvis du tar bilder, videoer og har rikelig med lagrede medier.

Moto har også brukt litt tid på lydattributtene til Moto G7. Telefonhøyttalerne støtter Dolby Audio som standard, mens selskapet også tilbyr en 3,5 mm hodetelefonkontakt for kablede ørepropper. For lading og dataoverføring er Moto G7 avhengig av gjeldende standard, dvs. den reversible USB C-porten. Ikke bare kan denne porten lade raskere, men også øke hastigheten på dataoverføring betydelig. Siden Pixel 3a også har disse funksjonene, kan vi egentlig ikke betrakte det som en fordel for Moto G7. Enheten kommer også med funksjoner som sprutmotstand, som betydelig styrker telefonens holdbarhetsinformasjon. Takket være delvis at Moto bruker en relativt uforfalsket versjon av Android, kommer oppdateringer raskt til enhetene sine. Moto G7 kjører Android 9.0 Pie som standard,og bør være i kø for å motta de to neste store oppdateringene fra Google, i det minste. Moto tilbyr G7 i to farger - Keramisk svart og klar hvit, selv om tilgjengeligheten kan variere avhengig av forhandlerens tilgjengelighet. To andre varianter - Marine Blue og Deep Indigo er også oppført på nettet, men er sjelden på lager.

Batteri

Overraskende nok har Moto gått med et relativt moderat 3000 mAh batteri her. Dette betyr at smarttelefonen kanskje ikke varer lenger enn Pixel 3a på en enkelt lading. Vi må også vurdere det faktum at Pixel 3a har en OLED-skjerm mens dette bruker et standard LCD-panel, noe som kan øke batteriforbruket ytterligere. Imidlertid har Google gjort store innhopp med hensyn til batteriytelse med hver store Android-oppdatering, og man kan trygt si at brukerne skal kunne ta ut minst en dag med full bruk på 100% batteri.

Når det gjelder lading, tilbyr Moto en 15W hurtigladeadapter med G7, som skal øke ladetiden betydelig. Til sammenligning bruker Pixel 3a et 3000 mAh batteri, men tilbyr en litt raskere 18W hurtiglader. Tydeligvis har Moto fortsatt noe å ta igjen når det gjelder hurtigladeteknologi.

Priser og tilgjengelighet

Moto G7 er utvilsomt den mer økonomiske av de to. Selv om prisene varierer avhengig av en rekke faktorer, kan den kjøpes på Amazon. Lagrene for håndsettet er for tiden tilgjengelige, men det kan endres basert på etterspørselen etter håndsettet. Sørg for å se nærmere på enheten. Det er viktig å merke seg at det er mange lister på Amazon for G7, og noen kan være importerte modeller uten garanti. Noen forhandlere tilbyr også dual-SIM-varianten av håndsettet, som kommer med sine egne advarsler.

Konklusjon

Når det gjelder det beste budsjetthåndsettet, kan kronen skifte oftere enn vi kan forestille oss. Gitt det store antallet smarttelefoner som kommer ut hver dag, kan det være umulig å holde rede på dem alle. Men hvis vi vurderer disse to smarttelefonene for øyeblikket, er det klart at du virkelig ikke kan gjøre det bedre enn noen av dem akkurat nå, spesielt til prisen de selger for.

Men hvis du skulle velge mellom de to, ville jeg personlig valgt Moto G7. Den større skjermen, kombinert med at den også koster mindre, er definitivt et stort pluss for meg. Vel, den imponerende kameraytelsen og den utvidbare lagringsplassen vil også være noe folk ser nøye på. Med dette i bakhodet vil nesten alle være hardt presset til å velge Moto G7.

Men hva om du også tar hensyn til skjermkvalitet samt løftet om konstant programvare og sikkerhetsoppdateringer direkte fra Google? Pixel 3a er det beste alternativet akkurat nå. Selv om det kan mangle utseende, kamerakvalitet samt størrelse, er det en rekke andre faktorer til fordel for smarttelefonen. Først og fremst er det mer behagelig i hånden, selv om rammene er ganske imponerende, spesielt for en 2019-enhet. Det er klart at Moto har brukt mer tid på å tenke på utseendet til enheten, mens Google bare fokuserte på verktøyet så vel som kjernefunksjonene som brukerne ser etter.

Den eneste grunnen til å velge Pixel 3a over Moto G7 vil være skjermkvaliteten. Forskjellen mellom et standard LCD-panel og en OLED-skjerm er ganske sterk, og dette er først og fremst grunnen til at de fleste flaggskip i dag kommer med OLED-paneler. Det er også verdt å merke seg at OLED-paneler er litt mer økonomiske enn LCD-paneler, ved at de bruker mindre batteri enn LCD-motstykket.

Begge telefonene kommer med 4G LTE-nettverk, så du bør kunne få tilgang til høyhastighetsnettverk på kompatible GSM-nettverk i USA. Med dette i bakhodet er det knapt noe å skille de to uten å sperre funksjonene vi har diskutert ovenfor. Pixel 3a og Moto G7 retter seg ikke helt mot den samme demografien som Pixel 3a er en budsjettversjon av sin "rene Android" maskinvareserie. Moto G7 er bare en av den lange listen over budsjett- og mellomstore enheter som kjører ut av Motos fabrikker. Men hvis vi vurderer maskinvareattributter alene, er det veldig vanskelig å slå Moto G7.

Produkt Merke Navn Pris
Motorola Moto G7 Sjekk pris på Amazon
Google Google - Pixel 3a Sjekk pris på Amazon

* Hvis du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. For mer informasjon, besøk vår side om personvernregler.

Vi mottar salgskommisjon hvis du kjøper varer ved hjelp av koblingene våre. Lære mer.