Slik løser du en Xbox One-strømforsyning som ikke fungerer

Fungerer ikke Xbox One-strømforsyningen din? Eller mistenker du at det er skadet og forårsaker et konsollproblem?

En problematisk strømforsyningsenhet (PSU) kan føre til alvorlige problemer med Xbox One-konsollen. Xbox One kan være en kilde til hodepine for deg hvis du ikke takler PSU-problemet ditt med en gang. Du må feilsøke strømforsyningen hvis den ikke fungerer, eller hvis konsollen din opplever noen av disse situasjonene:

 • Xbox One starter tilfeldig på egenhånd
 • Xbox One slås ikke på.

Årsaker til problemer med Xbox One-strømforsyningsenhet

En Xbox One PSU kan gå dårlig på grunn av strømstøt, dårlig vedlikehold, dårlig ventilasjon eller på grunn av vanlig slitasje. Plutselige spenninger i hovedledningen kan skade apparater og all elektronikk. Hvis du befinner deg i et område med uberegnelige kraftledninger, kan dette være en grunn til at strømforsyningen er skadet. Tordenvær som treffer en elektrisk ledning kan også steke alle tilkoblede elektriske enheter i hjemmet ditt.

Hvis strømforsyningsenheten din er plassert i nærheten av en direkte kilde som en ovn, ovn, varmeapparat, direkte sollys eller en forsterker, kan det bli for varmt. Dens termiske ytelse kan forringes til et punkt der den kan mislykkes permanent.

En annen mulig årsak til PSU-feil er støv. Forsikre deg om at du rengjør den regelmessig akkurat som konsollen for å unngå problemer.

Feilsøking En Xbox One-strømforsyning som ikke fungerer

Det er et par trinn du kan gjøre for å fikse en dårlig Xbox One PSU.

 1. Luft PSU. 

  Sett strømforsyningsenheten vekk fra kilder med direkte varme som radiator, ovn, ovn, forsterker eller varmeregister. Hvis den plasseres i nærheten av en varmekilde, kan strømforsyningsenheten lett bli for varm og føre til at komponenter smelter eller blir skadet.

  Rengjør strømforsyningsenheten for støv, da den termiske ytelsen kan reduseres dramatisk hvis det er for mye støv på den. Forsikre deg om at strømforsyningsenheten får avkjøles hvis den har blitt altfor varm til å berøre.

  MERK : PSU kan bli varm selv når du arbeider normalt. Men hvis det har blitt unormalt varmt å ta på, eller hvis det lukter brennende plast, må du koble det fra strømuttaket og konsollen med en gang.

 2. Tilbakestill PSU.

  Hvis Xbox One-konsollen ikke fungerer, eller hvis du mistenker at det er et problem med PSU, er det en god ide å tilbakestille PSU. 

  Hvordan tilbakestille en original Xbox One PSU.

  - Slå av Xbox One-konsollen og koble strømkabelen fra Xbox og stikkontakten. 

  -Vent i 10 sekunder for å la PSU tilbakestilles. 

  -Koble deretter strømkabelen til stikkontakten, men IKKE til konsollen ennå. 

  -Sjekk PSU-lampen eller LED-lampen Hvis LED-lampen på PSU-en slås på, kobler du den andre enden av strømkabelen fra PSU-en til konsollen, men ikke slå på konsollen ennå. 

  Det er to situasjoner som kan skje etter dette:

  Xbox One-konsollen slås på igjen,

  Xbox One-konsollen slås ikke på, men PSU-LED er PÅ, eller

  PSU-LED-en slås ikke av eller blinker.

  Xbox One-konsollen slås ikke på, men PSU-lampen lyser

  Hvis dette er situasjonen på slutten, sjekk LED-lampen på PSU igjen. Hvis LED-lampen fortsatt er PÅ på PSU (etter å ha koblet strømkabelen til konsollen), må du slå på konsollen igjen ved å trykke på Xbox-knappen foran. Hvis konsollen slås på, kan det hende du har løst problemet.

  Hvis konsollen ikke slås på, men PSU-lampen fortsatt er PÅ , har du et problem med Xbox One-konsollen og IKKE med PSU. Å bytte ut PSU på dette tidspunktet er ubrukelig. Du må reparere konsollen i stedet. 

  PSU-LED vil ikke slå seg av eller blinke

  Hvis PSU-lampen slås av eller fortsatt blinker når du kobler til konsollen etter en PSU-tilbakestilling, er det et PSU-problem . Du må ha PSU-en byttet ut, ettersom konsollen sannsynligvis er ok. Du kan kontakte Microsoft slik at de kan la deg kjøpe en PSU. 

  MERKNAD : I skrivende stund produseres ikke Xbox One lenger, så du vil sannsynligvis ende opp med å få en ny Xbox One siden Microsoft ikke lenger tilbyr sin offisielle reparasjon for den. Hvis du kjenner en tredjepartsbutikk som kan hjelpe, ta konsollen til dem.

  Hvordan tilbakestille en Xbox One X eller S PSU.

  Xbox One S- eller X-modellene har intern PSU. Hvis konsollen ikke slås på eller fortsetter å starte på nytt, må du kanskje tilbakestille PSU for å fikse det. Dette kan skje, spesielt hvis det nylig har skjedd en kraftoverspenning.

  Slik tilbakestiller du en Xbox One X eller S PSU:

  -Koble strømledningen fra konsollen.

  -Vent i 10 sekunder.

  -Koble ledningen tilbake i konsollen, og trykk deretter Xbox-knappen foran på konsollen.

  Hvis konsollen slås på, virket den interne strømtilbakestillingen. Gjør dette trinnet hvis problemet oppstår igjen.

MERKNAD : I skrivende stund produseres ikke Xbox One lenger, så du vil sannsynligvis ende opp med å få en ny Xbox One siden Microsoft ikke lenger tilbyr sin offisielle reparasjon for den. Hvis Xbox One eller strømforsyningen fortsatt ikke fungerer, kan du prøve å besøke en lokal elektronikkbutikk for å se om de kan hjelpe deg med å fikse enheten.

Foreslåtte målinger:

 • Slik løser du Xbox One-kontrolleren ikke synkroniseres Vil ikke koble til
 • Slik løser du Xbox One Slow Game- eller appnedlastinger
 • Enkle trinn for å fikse Xbox One som ikke vil koble seg til live
 • Måter å tilbakestille en Xbox One (Factory Reset, Soft Reset, Hard Reset)

Få hjelp fra oss.

Har du problemer med telefonen din? Kontakt oss gjerne ved hjelp av dette skjemaet. Vi prøver å hjelpe. Vi lager også videoer for de som ønsker å følge visuelle instruksjoner. Besøk vår GalaxyS2 Youtube-kanal for feilsøking.