Slik løser du Xbox One-kontrolleren ikke synkroniseres Vil ikke koble til

Har du et problem med Xbox One-kontrolleren din som ikke synkroniseres? Vel, du har kommet til riktig blogg. I denne artikkelen viser vi deg måter du enkelt kan løse problemet på.

En Xbox One-kontroller kan fortsette å jobbe i årevis fordi de er bygget med tanke på holdbarhet. Uansett hvor bra maskinvaren er, kan noen Xbox One-brukere oppleve et ganske frustrerende problem: en trådløs kontroller som ikke vil pares. Hvis du er en av de uheldige brukerne med dette problemet, kan du lære hva du kan gjøre ved å følge løsningene i dette innlegget.

Hvorfor Xbox One-kontrollere ikke vil synkronisere eller koble til

Det er en rekke mulige faktorer som kan forårsake et synkroniseringsproblem for Xbox One-kontrolleren. La oss diskutere hver av dem kort.

Kontroller eller konsollfeil.

Akkurat som alle elektroniske enheter, kan både kontrolleren og Xbox One-konsollen støte på tilfeldige feil som kan hindre en forbindelse fra å fungere normalt. Hvis kontrolleren din normalt jobbet med Xbox One-konsollen din tidligere, kan det ha utviklet en tilkoblingsfeil. Slik feil kan eller ikke kan forsvinne lett, avhengig av problemet.

Maskinvarefeil.

Kontrollere kan dø av slitasje så vel som av fysisk skade. Fordi trådløse kontrollere noen ganger kan gli fra hendene våre, kan interne komponenter knekke. Kontrolleren kan se plettfritt ut, men det kan ha en intern feil etter et tilfeldig fall. Hvis Xbox One-kontrolleren ikke slår seg på i det hele tatt, er det et annet sett med feilsøkingstrinn du må følge.

Signalforstyrrelser.

Xbox One-kontrolleren din bruker det samme trådløse spekteret som andre vanlige hjemmeinnretninger. Det er mulig at en eller flere enheter du har kan forstyrre kontrollerens signaler. Du kan se på denne muligheten ved å slå av alle trådløse enheter som telefoner, rutere, babymonitorer, mikrobølgeovner osv.

Svake batterier.

Bruk av gamle eller svake batterier kan fortsatt slå på kontrolleren, men det er ikke nok strøm til at systemet kan fungere skikkelig. Hvis du bruker oppladbare batterier, kan du prøve å lade dem til 100% før du tester det med kontrolleren igjen. Alternativt kan du prøve å bruke et nytt sett med batterier for å være sikker.

Feilsøking av problemer med synkronisering av Xbox One-kontrolleren

Hvis Xbox One-kontrolleren din har problemer når du prøver å koble til eller sammenkoble med konsollen, kan det skyldes programvarefeil, signalforstyrrelser, maskinvarefeil eller andre årsaker. Følg settet med feilsøkingstrinn nedenfor for å identifisere årsaken til problemet ditt.

 1. Bekreft at kontrolleren ikke er synkronisert med en annen kontroller.

  Hvis du har mer enn én Xbox One-konsoll hjemme, må du sørge for at den du har problemer med å synkronisere ikke allerede er synkronisert med en annen Xbox. 

  Husk også at en Xbox One-konsoll bare tillater maksimalt 8 synkroniserte kontrollere . Hvis du prøver å koble til en annen på toppen av den nåværende 8, fungerer den ikke. Koble fra en annen kontroller før du kobler til en ny.

 2. Bruk kontrolleren rett ved siden av konsollen.

  Xbox One-kontrolleren din bruker Bluetooth-teknologi for å opprette en forbindelse med konsollen, og som sådan er den bare begrenset til ca. 20 fot rekkevidde. Hvis du er utenfor dette området, kan du ha problemer med å bruke eller synkronisere kontrolleren med konsollen. Tykke vegger, metallgjenstander, glass og andre kilder til signalforstyrrelser kan redusere rekkevidden til den trådløse kontrolleren dramatisk. For feilsøkingsformål, prøv å bringe kontrolleren så nær konsollen som mulig og se om den synkroniseres.

 3. Se etter funksjonen for automatisk avstenging.

  Hvis du har lagt merke til at kontrolleren din kobler fra eller slår seg av etter å ha forlatt den i noen tid, ikke vær bekymret. Dette er en designfunksjon og ikke en feil for å forlenge batteriets levetid. En Xbox One-kontroller vil slå seg av av seg selv hvis den ikke brukes etter 15 minutter.

  Hvis du ikke vil fortsette å synkronisere eller slå den på igjen, kan du prøve å trykke på minst en knapp før 15 minutter er opp. Et godt triks du kan gjøre er å engasjere en av de analoge pinnene ved å tappe den ned slik at kontrolleren kan fortsette å sende kommando til konsollen. Vær imidlertid forsiktig, da dette kan forkorte batteriet.

 4. Bruk et nytt sett med batterier.

  Svake batterier kan redusere rekkevidden til kontrolleren din betydelig. Lad opp batteriene eller bytt dem ut med et nytt sett om nødvendig. 

 5. Synkroniser kontrolleren med en USB-kabel.

  Hvis kontrolleren din ikke kan synkronisere trådløst til konsollen, kan du prøve å gjøre det mens den er bundet via en USB-kabel. Bare koble mikro-USB-kabelen til kontrolleren og konsollen, og trykk og hold inne Xbox-knappen på kontrolleren for å koble enhetene. Kontrolleren din skal fortsatt synkroniseres med konsollen, selv etter at du kobler fra USB-kabelen.

 6. Koble fra headsettet.

  Hvis kontrolleren din fortsatt ikke vil synkronisere med Xbox One på dette tidspunktet, kan du prøve å koble fra headsettet og se om det hjelper. Noen brukere klarte å parre kontrolleren og konsollen igjen etter å ha gjort denne løsningen.

 7. Sjekk for signalforstyrrelser.

  Prøv å flytte kontrolleren så nær konsollen som mulig (det må ikke være vegger, glass eller metallgjenstander mellom dem). Forsikre deg om at det ikke er andre trådløse enheter i feilsøkingsområdet ditt. Slå av trådløse innretninger nær eller rundt konsollen og kontrolleren. Husk at Bluetooth-rekkevidden til begge enhetene er omtrent 20 fot (for å være nøyaktig), så fjern eventuelle kilder for mulig signalforstyrrelse innenfor dette området.

 8. Oppdater fastvaren til kontrolleren.

  I noen tilfeller kan det hende at en kontrollers firmware må oppdateres før den kan fungere igjen med konsollen. Følg disse trinnene for å sjekke om kontrolleren krever en oppdatering:

  -Koble kontrolleren din til konsollen med en USB-kabel.

  -Logg på Xbox Live.

  -Trykk på Menu-knappen på kontrolleren din, og velg Innstillinger .

  -Velg Enheter og tilbehør .

  -Velg kontrolleren du bruker.

  -Velg Oppdater .

  -Velg Fortsett .

  -La systemet se etter oppdateringer. Etterpå, se etter problemet igjen.

Hva kan du gjøre hvis den trådløse Xbox One-kontrolleren fortsatt ikke synkroniseres?

Hvis ingen av løsningene ovenfor hjelper i det hele tatt, kan det være et dypere problem med kontrolleren eller konsollen. Hvis en annen kontroller synkroniserer bra med konsollen, kan det hende at kontrolleren du har problemer med, kan ha maskinvarefeil. Dessverre betyr dette at du må bytte ut kontrolleren hvis du trenger trådløs funksjonalitet når du spiller.

Hvis bare den trådløse funksjonaliteten til kontrolleren din er død, kan du fortsatt bruke den med en USB-kabel.

Foreslåtte målinger:

 • Slik løser du Xbox One Slow Game- eller appnedlastinger
 • Enkle trinn for å fikse Xbox One som ikke vil koble seg til live
 • Måter å tilbakestille en Xbox One (Factory Reset, Soft Reset, Hard Reset)
 • Slik løser du Xbox One uten video Problem med svart eller tom skjerm

Få hjelp fra oss.

Har du problemer med telefonen din? Kontakt oss gjerne ved hjelp av dette skjemaet. Vi prøver å hjelpe. Vi lager også videoer for de som ønsker å følge visuelle instruksjoner. Besøk vår GalaxyS2 Youtube-kanal for feilsøking.