Enkle måter å fikse PS4 Ingen videoproblem | Vil ikke koble til TV

Noen PS4-brukere kan noen ganger møte et frustrerende problem med konsollen som ikke viser noen video på TV-en eller skjermen. I noen tilfeller er det bare en tom eller svart skjerm når konsollen prøver å spille et spill eller lese en plate. Alle disse situasjonene kan være forårsaket av programvarefeil, tilfeldig feil eller maskinvarefeil.

Hvis du ikke ser noe på TV-en, eller hvis konsollen bare viser en svart skjerm, må du gjøre noen feilsøkingstrinn for å fikse det. Denne guiden viser deg hva du skal gjøre.

Årsaker til PS4 er ikke noe videoproblem

Det er en rekke mulige årsaker til PS4-videoproblemet ditt. La oss diskutere hver av disse årsakene nedenfor.

Feil HDMI-port.

Hvis det er første gang du setter opp en PS4, må du sjekke igjen om du bruker riktig HDMI-port på TV-en. Spor HDMI-kabelen manuelt fra PS4 til TV-en, og sørg for at du kobler kabelen tett.

Dårlig HDMI-kabel.

Det neste du kan gjøre er å sørge for at HDMI-kabelen fungerer. Prøv en annen kabel hvis den er tilgjengelig. Hvis du ikke har noen annen HDMI-kabel, bruk den du har til å koble PS4 til en annen TV. Dette bør hjelpe deg med å isolere om problemet er kabel-relatert eller ikke. Hvis PS4 fortsatt ikke har noen video når den er koblet til en annen TV, er det enten et kabelproblem eller et problem med selve konsollen. Du kan begrense årsakene ved å gjøre resten av feilsøkingstrinnene i denne veiledningen.

HDCP-relatert feil.

PS4 bruker et Intel-utviklet High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) kodeskjema som gjør at digitalt innhold (både lyd og video) forblir beskyttet mens det går gjennom forskjellige tilkoblinger. I utgangspunktet er det ment å beskytte eiere av digitale skapelser fra piratkopiering.

Hvis DHCP er aktivert, hjelper konsollen din med å filtrere piratkopierte versjoner av innhold, og det kan bety at du blokkerer video- eller lydsignaler. Slike ekstra anti-piratkopiering evner kan hindre konsollen i å spille av videoer fra å bli vist til en TV. Du kan prøve å slå av DHCP for å se om det hjelper.

Lær hvordan du gjør dette nedenfor.

TV-firmwareproblem.

Å kjøre utdatert fastvare på TV-en, PS4-konsollen eller begge deler kan føre til noen problemer. Hvis TV-en din hele tiden er koblet til internett, kjører den sannsynligvis den siste firmwareversjonen, men du kan dobbeltsjekke den. Se TV-dokumentasjonen for å se hvordan du kan se etter firmwareoppdateringer manuelt.

På konsollen må du sørge for at PS4-en din også er fullstendig oppdatert, spesielt hvis du ikke har koblet den til internett på lenge.

PS4-programvareproblem.

Noen ganger kan en programvarefeil i konsollen føre til visse problemer. Dette kan noen ganger skje hvis det er endringer med programvaren som etter en oppdatering, eller hvis programvaren er endret.

Feilsøking PS4 ikke noe videoproblem

Dette er trinnene du kan gjøre hvis PS4 ikke viser video eller ikke vil koble til TV-en.

 1. Sjekk HDMI-porten.

  Koble TV-en din til PS4 via HDMI. Fordi noen avanserte 4K-TV-er har flere HDMI-porter, vil du sørge for at du bruker riktig port, spesielt hvis du har en PS4 Pro og prøver å streame 4K-innhold. Hvis du ikke streamer 4K-innhold, kan du ignorere dette feilsøkingstrinnet.

 2. Bytt ut HDMI-kabelen.

  En dårlig HDMI-kabel kan virkelig ødelegge spillet ditt. Sørg for å sjekke om kabelen fungerer ved å bruke den på en annen konsoll, eller koble PS4 til den til en annen TV. Bytt ut HDMI-kabelen hvis det samme problemet oppstår på en annen TV.

 3. Deaktiver HDCP.

  Hvis PS4-skjermen blir svart når du prøver å spille en plate eller et spill, kan det ha noe å gjøre med HDCP. Slå av den ved å følge trinnene nedenfor:

  -Åpne Innstillinger på PS4 .

  -Velg System

  -Deaktiver HDCP (fjern merket for Aktiver HDCP ).

 4. Oppdater TV-firmware.

  Å holde enhetene dine oppdatert kan holde bugs unna, men også fikse kjente. Forsikre deg om at både TV- og PS4-konsollen kjører den nyeste fastvaren. 

  Hvis du ikke vet hvordan du skal oppdatere TV-en, kan du få detaljene i manualen eller dokumentasjonen.

 5. Installer PS4-programvareoppdateringer.

  For å se etter PS4-oppdatering, kan du gå til Innstillinger> Systemprogramvareoppdatering.

 6. Tilbakestill PS4 til fabrikken.

  Hvis PS4 fortsatt ikke har noe videoproblem på dette tidspunktet, vil du utføre en tilbakestilling av fabrikken. Dette vil tørke harddisken ved å tømme alle brukerdata (nedlastinger, lagrede spilldata osv.), Samt returnere programvaren til standardinnstillingene. Følg trinnene nedenfor for hva du skal gjøre:

  -Logg på PS4.

  -Gå til Innstillinger.

  -Velg initialisering.

  - Velg Initialiser PS4.

  -Velg Full tørke. 

  Avhengig av størrelsen på harddisken, kan denne prosessen ta noen minutter til over en time eller enda lenger. Bare vent til hele prosessen er ferdig, og pass på at du ikke forstyrrer den. Du kan potensielt skade harddisken hvis du avbryter formateringsprosessen.

Kontakt Sony: Send inn din PS4.

Hvis løsningene ovenfor ikke hjelper, er det sannsynligvis et dypere problem hvorfor PS4 ikke har noen video. Det kan ha et grafikkortproblem, eller det er et annet hovedkortproblem. Kontakt Sony slik at du kan avtale en avtale for reparasjon.

Foreslåtte målinger:

 • Enkle måter å fikse Xbox One uten lydproblem | Lyd fungerer ikke
 • Hva du skal gjøre hvis PS4 ikke har lyd | Enkel løsning for ingen lyd
 • Enkel løsning for problemer med tilkobling av dyr på Nintendo Switch
 • Slik løser du Borderlands 3 fortsetter å krasje på Xbox One

Få hjelp fra oss

Har du problemer med telefonen din? Kontakt oss gjerne ved hjelp av dette skjemaet. Vi prøver å hjelpe. Vi lager også videoer for de som ønsker å følge visuelle instruksjoner. Besøk vår GalaxyS2 Youtube-kanal for feilsøking.