Slik løser du Xbox One vil ikke installere spill Installasjon stoppet feil

Noen Xbox One-brukere kan oppleve at konsollen ikke vil installere spill, uansett hva de gjør. Heldigvis kan dette problemet løses enkelt hvis du vet hva som forårsaker det. Denne artikkelen vil lede deg gjennom løsningene på hvordan du løser dette problemet.

Årsaker til at Xbox One kanskje ikke installerer spill

Det er en rekke faktorer du må sjekke for å identifisere årsaken til problemet. La oss sjekke hver enkelt nedenfor.

Avbrutt installasjon.

Xbox One kan slutte å installere et spill eller en app hvis systemet lar en ny oppdatering installeres. Dette kan skje fra tid til annen, spesielt hvis det er tilfeldige oppdateringer for spill eller programvare samtidig. Dette kan også skje hvis du ikke har koblet konsollen til internett på en stund og oppdateringer blir presset til den samtidig under installasjonen.

Korrupt lokalt lagret spill.

En annen grunn til at Xbox One kan stoppe spillinstallasjonen, er når den oppdager et ødelagt lagret spill. Utdaterte lagrede versjoner av spill kan også forhindre installasjon fra tid til annen.

Tilfeldig konsollfeil.

Installasjoner kan bli stoppet på grunn av uforklarlige konsollfeil. Dette kan skje tilfeldig, avhengig av programvarens tilstand. I de fleste tilfeller forsvinner en tilfeldig feil ved å starte systemet på nytt.

Spillplateproblem.

Noen ganger kan Xbox One starte en spillinstallasjon, men vil til slutt stoppe hvis den ikke kan ta de nødvendige dataene fordi den ikke kan lese platen helt. Sørg for å sjekke spillplaten for riper eller sprekker. Bruk bare en spillplate som er rengjort ordentlig og ikke har noen tydelige tegn på skade. Husk at konsollen kan fortsette å lese spillplaten din selv om det er riper på den. Imidlertid, hvis den leser eller installerer andre spillplater helt fint bortsett fra den du har et problem med, kan du ha problemer med spillplaten. Prøv å bytte ut platen med en ny.

Hvis Xbox One ikke kan lese noen spillplate, må du følge et annet sett med feilsøkingstrinn.

Feilsøking av en Xbox One som ikke installerer spill

Nedenfor er de mulige løsningene du kan gjøre for å fikse en Xbox One som ikke installerer spill.

 1. Rengjør spillplaten.

  Hvis du prøver å installere et spill fra en plate, må du sørge for at du rengjør platen med en ren mikrofiberklut før du setter den i konsollen. Hold platen fra kantene for å unngå å få støv på overflaten fra fingrene. 

  Hvis platen har en synlig sprekk eller riper på den, kan du prøve å bytte ut spillplaten. Du må gjøre dette, spesielt hvis Xbox One leser andre spillplater uten problemer.

 2. Fjern lokale lagrede spill.

  Hvis du har en god fungerende plate, men Xbox One fortsatt ikke vil installere spill, er ditt neste trekk å slette lokale lagrede spill. Dette er spilldata som bare holdes i konsollen din, og som ikke vil påvirke spill eller spillfremdrift som er lagret i Xbox Live-skyen. 

  Slik sletter du et lokalt lagret spill:

  -Fjern platen fra konsollen.

  -Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.

  -Gå til System

  -Velg Innstillinger

  -Gå til System

  -Velg Lagring .

  -Velg Fjern lokale lagrede spill .

  -Velg Ja for å bekrefte

  -Når konsollen har startet på nytt, kan du prøve å installere spillet igjen.

 3. Slå på Xbox One.

  Noen installasjonsproblemer kan løses ved å tilbakestille Xbox One. Dette kan fungere hvis problemet skyldes en tilfeldig feil etter at konsollen har blitt kjørt i en lengre periode.

 4. Sjekk Xbox Live-status.

  Hvis du prøver å installere en digital versjon av et spill (ikke bruker en plate), må du kontrollere at du kontrollerer Xbox Live-serverstatus. Det er mulig at det kan være et kontinuerlig avbrudd.

 5. Bekreft om du bruker riktig Xbox-profil.

  Hvis det er lagret flere Xbox Live-profiler i konsollen din, må du dobbeltsjekke at du er logget på den som kjøpte det digitale innholdet. Du kan logge ut den nåværende profilen og deretter logge inn for å sjekke.

  Ignorer dette feilsøkingstrinnet hvis du prøver å installere et spill fra en plate.

 6. Sjekk lagringsplass.

  Hvis du legger til mange spill, kan det hende at konsollens lagringsplass ikke er nok til at et nytt spill kan installeres. Sjekk Xbox One-varslene for å vite om det er noe lagringsrelatert problem. Følg trinnene nedenfor:

  -Trykk på Xbox-knappen for   å åpne guiden.

  -Velg System

  -Gå til App- og systemvarsler .

  -Sjekk om det er varsler om lite eller utilgjengelig harddiskplass. Xbox One vil varsle deg når du går tom.

  Hvis det er et varsel om lite harddiskplass, må du enten slette innhold for å frigjøre plass eller legge til en ekstern stasjon.

Foreslåtte målinger:

 • Slik løser du Xbox One tilfeldig omstartproblem | Slår av tilfeldig
 • Slik løser du en Xbox One-strømforsyning som ikke fungerer
 • Slik løser du Xbox One-kontrolleren ikke synkroniseres Vil ikke koble til
 • Slik løser du Xbox One Slow Game- eller appnedlastinger

Få hjelp fra oss.

Har du problemer med telefonen din? Kontakt oss gjerne ved hjelp av dette skjemaet. Vi prøver å hjelpe. Vi lager også videoer for de som ønsker å følge visuelle instruksjoner. Besøk vår GalaxyS2 Youtube-kanal for feilsøking.