Hva du skal gjøre hvis Xbox One fortsetter å koble seg fra Sparket fra live

Noen Xbox One-brukere kan til tider innse at konsollen deres fortsetter å koble fra Xbox Live. Tilfeldig frakoblingsproblem oppstår vanligvis i et trådløst oppsett, men fra tid til annen kan til og med kablede konsoller ha det også. Hvis du prøver å håndtere et tilfeldig frakoblingsproblem akkurat nå, kan denne feilsøkingsveiledningen hjelpe.

Hvorfor kobler Xbox One deg fra eller blir sparket ut av Live?

Det er tre generelle grunner til at Xbox One-konsollen din kanskje kobles fra Internett eller Live. La oss diskutere hver av dem kort.

Problem med Xbox Live-serveren.

Det er ingen perfekt teknologi, og fra tid til annen kan Xbox Live-tjenester gå ned. Noen er planlagt vedlikehold, mens andre kan være helt tilfeldige og uventede. Hvis du tidligere var koblet til Live uten problemer, må du sjekke om det er et pågående Xbox Live-brudd eller problem før du feilsøker nettverksenhetene eller konsollen.

Lokalt nettverksproblem.

Den andre mulige årsaken til Xbox Live-tilkoblingsproblemer er nettverksmaskinvaren din, det vil si modemet, ruteren eller andre lignende enheter. Noen ganger kan en utdatert fastvare føre til at et modem eller en ruter ikke fungerer som den skal. I noen situasjoner kan en maskinvare fungere på grunn av alder eller normal slitasje.

Hvis du har et trådløst oppsett, kan det være andre faktorer du bør vurdere, for eksempel signalinterferens, generell tildeling av båndbredde eller ISP-problemer.

Feil på konsollen.

Den tredje mulige årsaken kan tilskrives selve konsollen. En programvarefeil eller maskinvarefeil kan føre til at Xbox One fungerer dårlig. Skader på interne komponenter kan føre til maskinvarefeil, noe som kan være grunnen til at det ikke lenger kan opprettholde internettforbindelse.

I noen andre tilfeller kan det oppstå en programvarefeil, noe som også kan være årsaken til at Xbox One ikke kan koble til.

Hvordan fikser jeg problemet med tilfeldig frakobling av Xbox One?

Hvis Xbox One fortsetter å bli koblet fra Live, må du sjekke en rekke ting for å identifisere årsaken og løse problemet. Gå gjennom listen over løsninger nedenfor og se hvilken som kan løse problemet.

 1. Sjekk Xbox Live-serverstatus.

  Gå til den offisielle Xbox Live Server-statussiden for å se om det er strømbrudd.

 2. Se etter problemer med lav båndbredde.

  Hvis det er flere enheter koblet til ruteren din, er det mulig at en eller noen av dem kan hakke båndbredden. Prøv å koble fra alle tilkoblede enheter unntatt Xbox One-konsollen, og se om det vil løse det tilfeldige frakoblingsproblemet.

 3. Slå på Xbox One-konsollen.

  Å starte Xbox One på nytt kan noen ganger løse tilkoblingsproblemer. 

  -Trykk på Xbox-knappen og hold den inne til lyset bak slukkes (ca. 5 sekunder). Dette skal slå av konsollen.

  -Etter at Xbox har slått av, trekker du ut strømledningen og venter i 2 minutter.

  -Koble alle kablene til igjen og slå på Xbox One.

  Disse trinnene skal tømme nettverkskortet, tømme hurtigbufferen og bør oppdatere systemet generelt.

 4. Start nettverksutstyret ditt på nytt (modem, ruter, hub osv.).

  Hvis Xbox One fremdeles fortsetter å koble fra tilfeldig etter at du har startet den på nytt, er det neste du vil gjøre å strømforsyne modemet / ruteren. Slå av modemet / ruteren og trekk ut stikkontakten i omtrent 30 sekunder. Etter det, slå den tilbake og se etter problemet igjen på konsollen.

 5. Prøv å bruke en annen nettverkskabel.

  En defekt Ethernet-kabel kan føre til tilkoblingsproblemer. Hvis Xbox One er koblet til modemet eller ruteren, kan du prøve å bruke en annen nettverkskabel for å se om det vil gjøre en forskjell.

 6. Bruk en annen ruteport (kablet tilkoblingsoppsett).

  En annen mulig årsak til dette problemet er et dårlig modem eller ruteport. Prøv å bruke en annen port i modemet / ruteren for å se om det vil hjelpe.

 7. Se etter wifi-problemer.

  Hvis du bruker wifi, må du sørge for at Xbox One får et godt signal. Wifi-signalet er vanligvis bare effektivt for rundt 30 meter rundt ruteren. Hvis det er en tykk vegg, et glass eller et metall mellom Xbox og ruteren, kan dette signalet bli hindret og forårsake langsom eller intermitterende forbindelse. 

  Andre trådløse enheter som trådløse telefoner, babymonitor, naboens rutere eller andre trådløse enheter kan også forstyrre wifi-signalet ditt. Sørg for at du feilsøker wifi for å se om dette er årsaken til problemet.

 8. Aktiver DMZ på ruteren din.

  Hvis du ikke er sikkerhetsbevisst, kan du også vurdere å slå på DMZ på ruteren din for å frigjøre Xbox One fra Internett-begrensninger som nettverksbrannmuren. Nøyaktige trinn for hvordan du gjør dette, avhenger av utstyret ditt, så hvis problemet ikke er løst på dette tidspunktet, kan du kontakte leverandøren av Internett-leverandøren eller ruteren din for å få hjelp til hvordan du konfigurerer DMZ.

  Når DMZ-funksjonaliteten er aktivert på ruteren din, kan du kjøre en internettnettverkstest på Xbox One eller fortsette å spille online for å se om det har løst problemet.

 9. Prøv kablet tilkobling.

  En midlertidig løsning som du kan prøve hvis Xbox One bare opplever frakoblingsproblemer når du er på wifi, er et kablet oppsett. Få en kjent Ethernet-kabel og koble Xbox One direkte til ruteren.

Foreslåtte målinger:

 • Hva du skal gjøre hvis Nintendo Switch-spillet ditt fortsetter å krasje
 • Hvordan fikse Nintendo Switch-programvaren ble lukket Feil
 • Slik løser du Nintendo-bryteren uten å oppdage SD-kort
 • Slik gjør du en frakoblet oppdatering på PS4 USB manuell oppdatering

Få hjelp fra oss.

Har du problemer med telefonen din? Kontakt oss gjerne ved hjelp av dette skjemaet. Vi prøver å hjelpe. Vi lager også videoer for de som ønsker å følge visuelle instruksjoner. Besøk vår GalaxyS2 Youtube-kanal for feilsøking.