Slik løser du problemer med overoppheting med Samsung Galaxy S5 etter Lollipop Update

En telefon som er så kraftig som Samsung Galaxy S5 vil mest sannsynlig varme opp etter langvarig bruk. Det er fordi batteriet, prosessoren, RAM og skjerm vil akkumulere varme. Mengden varme som disse komponentene produserer, er imidlertid ikke nok til at telefonen blir varm til varm. Samsung-ingeniører brukte allerede hundrevis av timer med testing før utgivelsen av enheten.

Overoppheting-Samsung-Galaxy-S5

Vi mottok massevis av e-poster fra S5-eiere, og et av de vanligste problemene de rapporterte er problemet med overoppheting etter den mest forventede lollipop-oppdateringen. Les videre for å vite om du har samme problem som de jeg adresserte i dette innlegget.

For de som kanskje har andre problemer med Galaxy S5, kan du gjerne sende oss en e-post på [email protected] om, så hjelper vi deg med å løse problemene dine.

 1. Galaxy S5 overoppheting og tømming av batteri etter oppdatering av Lollipop
 2. Galaxy S5 overopphetes plutselig og batteriet tømmes raskere enn normalt
 3. Galaxy S5 overoppheting og fungerer veldig sakte etter oppdatering av Lollipop
 4. Galaxy S5-skjerm og rygg veldig varm og tastaturet reagerer ikke
 5. Galaxy S5 overopphetes under lading
 6. Galaxy S5-skjermen overopphetes, slås av uventet

Galaxy S5 overoppheting og tømming av batteri etter oppdatering av Lollipop

Problem: Hei Droid Guy. Jeg har nylig oppdatert Galaxy S5 til Android 5.0 Lollipop, og siden den gang har jeg problemer med at telefonen overopphetes og tømmer batteriet så raskt. Jeg har fulladet batteriet innen 3 timer, men det som er rart er at telefonen gikk fra 100 prosent batterilevetid til 10 prosent, selv om jeg ikke bruker det. Jeg vet at det ikke er normalt fordi selve telefonen, både front- og baksiden, ble veldig varm å ta på som om den brenner opp. Tror du oppdateringen har forårsaket meg dette problemet? I så fall hva skal jeg gjøre for å fikse det? Eventuelle innspill vil bli verdsatt. Takk. - Deborah

Forslag: Selv om Android 5.0 Lollipop sies å være ganske glatt på Galaxy S5 sammenlignet med andre enheter som mottar oppdateringen, er det fortsatt noen problemer i programvaren som har påvirket brukeropplevelsen. Blant de vanlige klagene er tvunget appkrasj, overoppheting og batteridrift. Overoppheting og batteridrift er de mest repeterende problemene, som burde vært adressert av mindre versjoner (oppdateringer) som ble rullet ut av Samsung etter den store firmwareutgivelsen.

Uansett, Deborah, har du prøvd å sjekke telefonens Wi-Fi hvis den er stabil eller ikke? Fordi dette var det som så ut til å være den viktigste grunnen til at mange S5-eiere har opplevd raske problemer med batteriets tømming og overoppheting etter Lollipop-oppdateringen. Noe i Lollipop-oppdateringen har skrudd opp telefonens trådløse funksjonalitet. Når Wi-Fi fortsetter å koble fra og koble til igjen, søker telefonen automatisk og kobler til et tilgjengelig mobildatanettverk. Og hvis det mislykkes, vil det skanne og prøve å koble til Wi-Fi-nettverket igjen. Dette fører til at batteriet tappes raskere og telefonen overopphetes. For å løse dette problemet, deaktiver mobildata og smart nettverksbryter på Galaxy S5. Jeg har opprettet en feilsøkingsdel som inneholder trinnene for å utføre disse metodene. Bare bla ned til denne siden hvis du trenger hjelp.

Galaxy S5 overopphetes plutselig og batteriet tømmes raskere enn normalt

Problem: Jeg hadde min Galaxy S5-beredskap på skrivebordet for tre dager siden. Da jeg tok den opp, brant den for varmt til å berøre. Jeg la også merke til at batteriet tømmes for fort at det på mindre enn en time tømmes til 50 prosent fra 100 prosent. Telefonen er også merkbart tregere enn normalt. Jeg har hatt det siden september i fjor og hadde aldri opplevd noen større problemer med det. Det er bare de siste dagene med at det har blitt nesten ubrukelig. Jeg prøvde å skanne den etter mulig virus ved hjelp av virusscanneren jeg har, men det står at det ikke er funnet noe virus. Noen forslag til hvordan du kan avgjøre om det er en app som kjører konstant, blir useriøs, eller noe sånt? Jeg venter på svaret ditt. På forhånd takk og mer kraft til dere! - Steve

Forslag: Takk for at du nådde oss Steve! Har du prøvd å sjekke batteriforbruket fra telefoninnstillingene? Fordi ting som disse umiddelbart skal vises på batterirapporten. Se hvilken app som bruker mesteparten av telefonens batteristrøm. Hvis en app bruker mer enn 50 prosent av telefonens batteri, er det ikke normalt. Prøv å deaktivere appen og se hva som skjer etterpå.

Hvis du mistenker at et program gjør telefonen din så rar, kan du starte telefonen i sikkermodus for å forhindre at tredjepartsapper kjører automatisk. På den måten kan du enkelt finne ut om en app forårsaker problemet ditt. Jeg foreslår også at du avinstallerer antivirusprogrammet du har fordi smarttelefoner som Galaxy S5 faktisk ikke trenger virusbeskyttelse.

En annen mulig skyldige er telefonens batteri, som sannsynligvis har avskrevet eller verst allerede skadet. For å forsikre deg om at dette ikke gir deg dette problemet, kan du prøve å ta ut batteriet og se om det føles eller ser bulket ut. Prøv også å plassere batteriet på et flatt underlag (begge sider) og pass på at det ikke vipper. Hvis det gjør det, bør du vurdere å bytte ut batteriet umiddelbart.

Galaxy S5 overoppheting og fungerer veldig sakte etter oppdatering av Lollipop

Problem: Etter Lollipop-oppdateringen fortsetter Galaxy min å bli verre som om den fungerer med oppringingshastighet. Jeg la også merke til at skjermen blir ekstremt varm sammen med baksiden av telefonen. Jeg har lest en rekke lignende problemer med mine over Internett. Noen sa at en tilbakestilling av fabrikken kunne løse problemet som det jeg har sett mye rundt forumene med brukere som hevder at det hjelper. Men jeg var motvillig til å tilbakestille fabrikken siden Lollipop fordi jeg er lat og jeg har mye informasjon å sikkerhetskopiere på enheten min. Tror du at jeg burde gjøre hard reset eller er det noen andre ting jeg kan gjøre for å få dette problemet løst? Jeg vil sette pris på svaret ditt. - Thomas

Forslag: Hei Thomas! Du kan prøve å tømme hurtigbufferen på Galaxy S5, men hvis det ikke hjelper, vil jeg si at du også bør vurdere å tilbakestille fabrikken. Tilsynelatende har det gjort underverker for andre, så jeg synes det er verdt et skudd. Ja, alle dataene dine blir utslettet under prosessen, men det vil gi enheten en ny start med det nye operativsystemet, og gjør vanligvis at telefonen din fungerer normal igjen og enda bedre. Jeg antar at det allerede er verdt innsatsen du vil bruke på å lage sikkerhetskopier av alle viktige data før prosessen.

Etter tilbakestilling av fabrikken, foreslår jeg også å sjekke alternativet Auto Update Apps i Google Play og sørge for at det er deaktivert. Installer bare appene du trenger, og oppdater appene individuelt.

Galaxy S5-skjerm og rygg veldig varm og tastaturet reagerer ikke

Problem: Jeg fikk Galaxy S5 siden desember i fjor, og den fungerte helt fint. Men nylig legger jeg merke til at telefonens skjerm og baksiden blir veldig varme, noe som gjør berøring på skjermen allerede ubehagelig. Jeg kan føle skjermen som blir varm selv om jeg brukte telefonen i bare 5 minutter med å spille spill eller sjekke e-post. Jeg la også merke til at tastaturet ikke vil svare i noen tilfeller, og etterlater det ganske ubrukelig. Det handler ikke slik før. Jeg tenkte å ta det med til servicefolket, men i mellomtiden vil alle forslag som jeg trenger å se på bli satt stor pris på. Takk! - Caleb

Forslag: Hei Caleb! Før du tar telefonen ut for reparasjon, kan du prøve å utføre en cache-partisjonstørking på telefonen. Hvis du trenger hjelp til hvordan du tørker cachepartisjon på Galaxy S5, har jeg opprettet en feilsøkingsprosedyre under denne siden som inneholder en trinnvis veiledning om hvordan du utfører denne metoden.

Jeg lurer også på om problemet startet rett etter installasjon av visse apper (tredjepartsapp) på telefonen din. Fordi det også kommer tilfeller som din der en app oppfører seg dårlig, noe som får telefonen til å ikke svare og / eller overopphetes. Du kan prøve å deaktivere eller avinstallere apper du nylig har lastet ned, og deretter utføre en myk tilbakestilling eller starte telefonen på nytt etterpå. Se om det fortsatt gjør det samme etterpå. En annen måte å finne ut om en tredjepartsapp forårsaker dette problemet, er å starte telefonen i sikker modus. Hvis problemet er borte mens du bruker telefonen i sikker modus, er det tilsynelatende en tredjepartsapp som forårsaker konflikt. Ellers kan du vurdere å utføre en tilbakestilling av fabrikken eller hovedtilbakestilling for å gi telefonen en ny start. Bare vær sikker på å sikkerhetskopiere alle viktige filer på telefonen, da de også blir fjernet under prosessen.Se trinnene for hvordan du tørker cachepartisjon og master reset av Galaxy S5, som jeg har demonstrert under denne siden.

Galaxy S5 overopphetes under lading

Problem: Jeg er så glad for at nettstedet ditt eksisterer. Uansett har jeg allerede blitt plaget med et problem på Galaxy S5 i over noen få uker. Jeg la merke til at både skjermen og batteriet på telefonen min blir varme når jeg slår den på og lader. Jeg har lest et foruminnlegg som sier IKKE å slå på telefonen, spesielt når du lader, da det kan føre til dette problemet. Men jeg har gjort denne tingen i flere ganger allerede, og bare denne gangen når telefonen varmer opp så mye. Bare så du vet at jeg fikk telefonen min rundt november i fjor. Kan det være batteriet som er skadet, eller er det laderen? Både batteriet og laderen jeg bruker fulgte med denne telefonen, så jeg synes det burde være greit. Ser frem til å høre svaret ditt. Takk skal du ha! - Robert

Forslag: Telefonen din kan bli varm når du lader, bruker GPS, bruker mye data over nettverksoperatøren eller på Wi-Fi eller under lange samtaler. Baksiden av Galaxy S5 kan bli varm eller varm, spesielt i kraftig drift med høy CPU-bruk. Det oppstår vanligvis når du spiller spill og når du lader ettersom CPU-en må levere must-power og genererer varme, som en stasjonær eller bærbar datamaskin. Gitt at smarttelefonkomponentene er bygd veldig nær hverandre, kan enheten bli varm på baksiden i langvarig intensiv bruk. Det er normalt skjønt. Overoppheting er imidlertid allerede annerledes og indikerer at noe er galt på enheten din.

Vanlige årsaker til hvorfor en enhet blir ekstremt varm eller overopphetes når den lades, inkluderer bruk av tredjepartslader og batteri. Men siden du har sagt at du bruker den originale laderen og batteriet, vil jeg at du skal sørge for at det ikke er skader på begge deler (batteri og lader). Kontroller batteriet og sørg for at det ikke er oppblåst. Prøv også å bruke en annen lader som er kompatibel med telefonen din bare for å teste. Hvis telefonen ikke blir overopphetet, er det sannsynligvis laderen som er feil. Denne gangen kan du vurdere å kjøpe en ny Samsung-godkjent lader til telefonen. Unngå også å utsette telefonen for ekstrem varme eller kalde temperaturer, da disse også kan påvirke enheten og batteriet, slik at de føles uvanlig varme.

Bortsett fra batteriet og laderen, kjører apper som ikke fungerer bra, andre faktorer som kan forårsake dette problemet. Det er derfor det anbefales å slå av telefonen når du lader den. Dette vil også lade telefonen raskere. Dermed anbefaler jeg sterkt at du slår av enheten mens du lader, og så ser hva som skjer. Det anbefales også å kalibrere batteriet på nytt i dette tilfellet. Se trinnene under denne siden.

Galaxy S5-skjermen overopphetes, slås av uventet

Problem: Hei gutter! Jeg har Galaxy S5 i over 5 måneder. Det pleide å fungere helt fint til den andre dagen da jeg la merke til at det føles varmt og slår seg av ved uventet mens jeg surfer på noe på Internett. Jeg har latt det lade seg i et par timer, og etter det er alt bra. Men igjen, problemet gikk tilbake da jeg brukte det i går i omtrent 2 timer eller så. Omstart av telefonen ser ut til å lindre problemet litt, men av noen grunner kommer det stadig tilbake. Hva tror du hadde fått telefonen min til å oppføre seg slik? Jeg håper du kan hjelpe meg med å fikse det før jeg planlegger et besøk til et servicesenter. Takk. - Stephan

Forslag: Problem med overoppheting er utbredt blant Galaxy S5-brukere. Likevel er det en rekke tilgjengelige løsninger du kan prøve å håndtere det. Basert på de oppgitte detaljene, virker det som om problemet har noe å gjøre med prosessene eller appene du ofte bruker på enheten. For eksempel har du sagt at den første forekomsten da du la merke til at telefonen var overopphetet og ble død, var da du surfer på Internett. Selv om du ikke har nevnt hvor lenge, er det sannsynligvis grunnen til at slikt har skjedd i løpet av den tiden. Også i andre omgang sa du at det skjedde da du spilte et spill på telefonen din i omtrent 2 timer.

Husk at ved langvarig bruk kan enheten bli ubehagelig varm. Unødvendige apper som kjører i bakgrunnen, kan også legge overpress på telefonen. Prøv å sjekke telefonens applikasjonsbehandling og tvinge lukk alle apper som ikke er nødvendige. En annen ting du må vurdere, spesielt hvis problemet nylig ble manifestert, er en useriøs app. Avinstaller eller deaktiver apper du nylig har installert, og se om problemet forsvinner. Sørg også for at telefonen kjører den nyeste programvareversjonen. Gå til Innstillinger -> Enhet -> Installer systemoppdateringer -> Sjekk nå.

Hvis alt annet ikke løste problemet, er din siste utvei å gjenopprette telefonen til fabrikkinnstillingene ved å utføre en hovedtilbakestilling. Husk å lage en sikkerhetskopi av all din personlige informasjon på forhånd, da de vil bli slettet under prosessen. Etter tilbakestilling av fabrikken, test enheten og se om problemet er borte. Hvis det vedvarer, er det sannsynligvis maskinvaren som er feil. De neste alternativene dine er å kontakte telefonoperatøren for å eskalere problemet, eller ta telefonen til et Samsung-autorisert servicesenter for maskinvarekontroll og / eller reparasjon.

Problemer med feilsøking

Følgende er prosedyrene som brukes til å feilsøke vanlige problemer med Galaxy S5.

Deaktiver Smart Network Switch på S5

 1. Sveip ned fra toppen av skjermen med en finger.
 2. Trykk på Innstillinger-ikonet øverst til høyre.
 3. Trykk på WiFi-ikonet.
 4. Trykk på menyikonet øverst til høyre på skjermen.
 5. Velg Avansert fra rullegardinmenyen.
 6. Fjern merket i ruten ved siden av "Smart nettverksbryter".

Soft Reset Galaxy S5

 1. Mens telefonen er på, fjern bakdekselet og trekk ut batteriet.
 2. Trykk og hold inne strømknappen i et minutt.
 3. Sett på plass batteriet og bakdekselet.
 4. Slå på telefonen og koble laderen til.
 5. La telefonen lade seg over natten, og finn ut om morgenen om problemet var løst.
 6. Hvis problemet vedvarer, må du starte S5 i sikker modus og lade den over natten mens du er i den tilstanden.

Start Galaxy S5 i sikkermodus

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold inne av / på-tasten.
 3. Når 'Samsung Galaxy S5' vises på skjermen, slipper du av / på-tasten.
 4. Rett etter at du slipper av / på-tasten, holder du nede Volum ned-tasten.
 5. Fortsett å holde volum ned-tasten til enheten er ferdig med å starte på nytt.
 6. Sikker modus vises nederst til venstre på skjermen.
 7. Slipp Volum ned-tasten når du ser Sikker modus.

Tørk cachepartisjon på S5

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold på følgende tre knapper samtidig: Volum opp-tast, Hjem-tast og Av / på-knapp.
 3. Når telefonen vibrerer, slipper du av / på-tasten, men fortsetter å trykke og holde nede Volum opp-tasten og Hjem-tasten.
 4. Når skjermbildet for Android-systemgjenoppretting vises, slipper du Volum opp og Hjem-tastene.
 5. Trykk på Volum ned-tasten for å markere 'tørk cache-partisjon.'
 6. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 7. Når tørk cache-partisjonen er fullført, blir 'Start systemet på nytt' uthevet.
 8. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Master Reset Galaxy S5

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold på følgende tre knapper samtidig: Volum opp-tast, Hjem-tast og Av / på-knapp.
 3. Når telefonen vibrerer, slipper du av / på-tasten, men fortsetter å trykke og holde nede Volum opp-tasten og Hjem-tasten.
 4. Når skjermbildet for Android-systemgjenoppretting vises, slipper du Volum opp og Hjem-tastene.
 5. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'tørk data / tilbakestilling av fabrikken'.
 6. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 7. Trykk på Volum ned-tasten til 'Ja - slett alle brukerdata' er uthevet.
 8. Trykk på av / på-knappen for å velge og starte master reset.
 9. Når hovedtilbakestillingen er fullført, er 'Start systemet på nytt nå' uthevet.
 10. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Kalibrer batteriet på Galaxy S5

 1. Tøm batteriet helt til telefonen slås av. Forsikre deg om at batteriet ikke slås på.
 2. Ta ut batteriet.
 3. Vent i 10 sekunder, og sett deretter inn batteriet igjen.
 4. Når batteriet er sikret og er på plass igjen, må du koble laderen og lade telefonen mens telefonen er av.
 5. Vent til telefonen er ladet 100 prosent, og ta deretter av laderen.
 6. Lad det igjen for å få det tilbake til hundre prosent.
 7. Slå på telefonen igjen.

Ta kontakt med oss

Vi er alltid åpne for dine problemer, spørsmål og forslag, så send dem gjerne på [e-postbeskyttet] Vi støtter alle tilgjengelige Android-enheter, og vi er seriøse i det vi gjør. Dette er en gratis tjeneste vi tilbyr, og vi belaster deg ikke en krone for det. Men vær oppmerksom på at vi mottar hundrevis av e-poster hver dag, og det er umulig for oss å svare på hver eneste en av dem. Men vær trygg på at vi leser hver melding vi mottar. For de som vi har hjulpet, kan du spre ordet ved å dele innleggene våre til vennene dine eller ved å like Facebook- og Google+ siden eller følge oss på Twitter.