Hva du skal gjøre hvis PS4 ikke har lyd | Enkel løsning for ingen lyd

Noen PS4-eiere kan støte på et lydproblem (ingen lyd) når de setter opp konsollen, eller når de har endret noen innstillinger. I noen tilfeller avsluttes PS4-lyden uten noen åpenbar grunn. Hvis du har problemer med lyden til PS4, kan du lese denne guiden og følge løsningene våre.

Årsaker til PS4 Ingen lydproblemer

Hvis PS4-en din viser video, men den ikke har lyd i det hele tatt, er den mest sannsynlige årsaken til feil oppsett. Hvis ikke, er det noen andre faktorer du må sjekke.

Feil TV-inngang.

Normalt vil det mangle video og lyd hvis du ikke har valgt riktig “inngang” eller “kilde” på TV-en. Det du trenger å gjøre er å prøve alle innganger eller kilder på TV-apparatets fjernkontroll for å løse problemet.

Feil lydinnstillinger.

Hvis du fikk riktig TV-inngang og ser video fra PS4, er det fortsatt mulig at lydinnstillingene på konsollen kan være feil. Det er to sett med innstillinger du må sjekke for å sikre at PS4 kan videresende lyd til TVen eller til kontrolleren (hvis du bruker et kontrollertilkoblet hodesett). Forsikre deg om at du sjekker innstillingene for lydenheter og lydutgangsinnstillinger . Begge er tilgjengelige under Innstillinger- menyen.

Fastvareproblem.

I noen sjeldne tilfeller kan et kodingsproblem med fastvaren føre til at lyd mislykkes. For å redusere sjansene for firmware-relatert feil, må du sørge for at PS4 alltid er oppdatert. Hvis du bare bruker konsollen for offline spill mesteparten av tiden, er det nå du vurderer å koble den til internett slik at den kan laste ned oppdateringer.

Ødelagt HDMI-kabel eller -port.

Hvis du ikke er forsiktig når du setter inn eller trekker ut en HDMI-kabel, kan HDMI-porten på konsollen bøyes eller bli skadet. Dette er en annen mulighet som du må sjekke om du ikke kan få lyd til å fungere i det hele tatt.

Du vil også forsikre deg om at HDMI-kabelen du bruker, fungerer. Prøv å bruke HDMI til en annen konsoll og se om den bærer lydsignaler bra.

Hvordan fikser jeg PS4 uten lydproblem?

Nedenfor er de mulige løsningene du kan prøve å fikse en PS4 uten lyd.

 1. Bla gjennom TV-ens innganger.

  Sørg for å bruke de andre HDMI-inngangene eller kildene på TV-en din hvis en ikke fungerer. Det er mulig at du bruker feil inngang. For eksempel, hvis du bruker HDMI 1 akkurat nå, kan du prøve å bruke HDMI 2 eller 3, avhengig av antall HDMI-porter på TV-en.

 2. Sjekk HDMI-porten.

  Inspiser HDMI-porten på både TV-en og PS4-en for å sikre at de ikke blir skadet. Skitt eller fremmedlegemer kan blokkere HDMI-kabelen og forårsake en ufullstendig tilkobling. 

  Unngå å sette noe inn i porten for å forhindre skade på kontaktene. Bruk trykkluft til å rengjøre støv eller smuss fra HDMI-porten om nødvendig.

 3. Bruk en annen HDMI-kabel.

  En annen ting å sjekke er HDMI-kabelen. Hvis du har en annen spillkonsoll, bruk HDMI-kabelen i den og se om den fungerer. Alternativt kan du bruke en annen HDMI-kabel.

 4. Kontroller innstillingene for lydenheter.

  Hvis du bruker et hodesett eller hodetelefon og ikke får lyder i det hele tatt, må du sjekke innstillingene for lydenheter. Følg trinnene nedenfor for å kontrollere innstillingene for lydenheter.

  -Åpne Innstillinger på PS4 .

  -Velg enheter .

  -Velg lydenheter.

  -Velg utgang til hodetelefoner.

  -Velg All Audio .

  Når du har sjekket innstillingene, kan du gå tilbake til spillet ditt og se om lyden nå fungerer.

 5. Konfigurer innstillingene for lydutgang.

  Hvis det fremdeles ikke er lyd på PS4, må du kontrollere at du sjekker lydutgangsinnstillingene . Dette er hvordan:

  -Åpne Innstillinger på PS4 .

  -Gå til lyd og skjerm.

  -Velg lydutgangsinnstillinger.

  -Velg primær utgangsport

  -Velg DIGITAL OUT (OPTICAL) .

  -Velg formatene som oppsettet ditt støtter ved å merke av i boksene. 

  -Velg OK .

  -Gå tilbake til Audio Output Settings og velg Audio Format (Priority)

  -Velg Bitstream (Dolby) .

  Når du har sjekket innstillingene, kan du gå tilbake til spillet ditt og se om lyden nå fungerer.

 6. Oppdater systemprogramvaren.

  Koble PS4 til internett og sørg for å installere tilgjengelig programvareoppdatering ved å gå under Innstillinger> Systemprogramvareoppdatering .

 7. Gjenopprett standardinnstillingene i sikkermodus.

  Hvis lydproblemet fortsatt er der på dette tidspunktet, må du vurdere å tilbakestille konsollinnstillingene til standardinnstillinger. Følg trinnene nedenfor.

  - Slå av konsollen ved å trykke på av / på- knappen på frontpanelet. Vent til strømindikatoren blinker noen ganger.

  -Når konsollen er helt av, trykker du på og holder inne av / på- knappen. Slipp den etter at du har hørt to pip: en når du først trykker på, og en annen 7 sekunder senere.

  -Koble DualShock4-kontrolleren med den medfølgende USB-kabelen og trykk på PS-knappen.

  -Hvis sikkermodus startet, velg alternativ 4 - Gjenopprett standardinnstillinger .

Få hjelp fra Sony: Reparer.

Hvis ingen av løsningene ovenfor hjelper, kan du anta at PS4 kan ha maskinvarefeil. Det kan være et hovedkortproblem som påvirker lydbrikken. I dette tilfellet trenger du profesjonell hjelp til å diagnostisere, så sørg for å besøke din lokale Sony Store eller servicesenter.

Foreslåtte målinger:

 • Enkel løsning for problemer med tilkobling av dyr på Nintendo Switch
 • Slik løser du Borderlands 3 fortsetter å krasje på Xbox One
 • Enkle måter å fikse en PS4 som ikke leser plater | Ukjent plate-feil
 • Slik løser du PS4 Holder ut mating av plater Vil ikke skyve ut plater

Få hjelp fra oss

Har du problemer med telefonen din? Kontakt oss gjerne ved hjelp av dette skjemaet. Vi prøver å hjelpe. Vi lager også videoer for de som ønsker å følge visuelle instruksjoner. Besøk vår GalaxyS2 Youtube-kanal for feilsøking.