Nokia 10 lanseringsdato, nyheter og rykter

Mens Nokia var fraværende i mobilbransjen i noen år, er selskapet tilbake under HMD Globals støtte. Vi har sett flere mellomstore og avanserte flaggskip lansert siden Nokias store comeback, og vi skal snakke om et av Nokias fremtidige flaggskip som kan bryte dekning når som helst snart.

Denne telefonen forventes å lykkes med Nokia 9 Pureview fra 2019, og kan trolig ha noen oppgraderinger på noen viktige områder for å gjøre den til en seriøs konkurrent i smarttelefonsegmentet.

Nokia 10, som det er kjent for nå, kan også kalles Nokia 9.1 eller 9.2 gitt Nokias merkelige ordninger for navngivning av enheter. Selv om det ikke er noen bekreftelse på denne fronten, vil vi referere til dette kommende Nokia-flaggskipet som Nokia 10. Kan det gi oppgraderinger til det ikoniske femkameraoppsettet? Vil det være et større batteri ombord? Vi prøver å finne ut av disse mysteriene i denne artikkelen.

Nokia 10 lanseringsdato, nyheter og rykter

Nokia 10 Nyheter

Det har vært snakket ved flere anledninger om bruk av et desimalsystem for Nokia 9 Pureview-etterfølgeren. Med dette i bakhodet er det sannsynlig at Nokia kan kalle det Nokia 9.2 i stedet for Nokia 10.

HMD Global tok nylig pakken av Nokia 8.3, som offisielt var Nokias første 5G-telefon. Dette gir muligheten for at Nokia 10 også kommer med 5G-funksjoner.

Utgivelsesdato for Nokia 10

Det er ingen konkret informasjon tilgjengelig på denne fronten ennå, men med tanke på at Nokia 9 ble utgitt i fjor, er det veldig sannsynlig at Nokia 10 vil bli avduket en gang i 3. kvartal 2020. Imidlertid kan den pågående pandemien ha lagt til noen flere måneder til flaggskipets ankomst.

Nokia 10 rykter

Nokia 10

Størrelse og design

Dessverre er det ikke mye vi vet om smarttelefonens design, men mange antyder at Nokia 10 kan se ut for å kutte ned på unødvendige rammer for å gi en mer raffinert brukeropplevelse. Det var litt rart at Nokia bestemte seg for å holde bunnkantene intakte, til tross for at Nokia 9 hadde en optisk fingeravtrykkskanner under skjermen. Kanskje ønsket selskapet å opprettholde symmetri med topprammen som huser frontkameraene.

Vise

Hvis forgjengeren er en indikator, bør Nokia 10 pakke en skjerm nær 6 tommer. Selv om dette gjorde telefonen litt vanskelig å holde, spesielt med de ekstra rammene, kan det hende at selskapet ikke vurderer å endre dette aspektet. Skjermen bør også sannsynligvis forbli et OLED-panel, med tanke på at LCD-skjermer sjelden blir sett på flaggskip lenger.

Det er også håpet at smarttelefonen vil legge til et oleofobt belegg på skjermen slik at fingeravtrykk ikke blir værende på skjermen.

Noen konsepter spådde sent i fjor en 90 Hz-skjerm for Nokia 10, noe som også virker sannsynlig gitt markedstrenden akkurat nå. Samsungs nylige flaggskip kommer for eksempel med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Kamera

Nokia vil sannsynligvis opprettholde samme penta-kameraoppsett på baksiden, selv om dets muligheter sannsynligvis vil bli bedre. På programvarefronten vil Nokia se etter å legge til noen manglende funksjoner til smarttelefonen, fortrinnsvis med hensyn til bedre nattmodusfotografering, noe som blir en vanlig funksjon blant flaggskip.

Når det gjelder frontkameraet til Nokia 10, fant vi ingen spesielle klager med 20MP-sensoren som ble brukt på Nokia 9 Pureview, selv om det alltid er rom for forbedring som eksperter antyder. Selv om det har vært snakk om et selfie-kamera under skjermen som brukes på Nokia 10, tror vi ikke at selskapet kan ta det trinnet så tidlig på dagen. Bedrifter som Samsung sies for tiden å teste et selfie-kamera under skjermen.

Andre funksjoner

For et flaggskip i 2019 var Nokia 9 ganske godt utstyrt med hensyn til RAM og intern lagring. Med dette i bakhodet, bør vi se at Nokia 10 har minst 8 GB RAM, og muligens to lagringsvarianter (128 GB og 256 GB). Siden forgjengeren ikke hadde et microSD-kortspor, er det ganske mulig at trenden vil fortsette med Nokia 10.

Telefonen vil sannsynligvis kjøre Android 10 som standard, mens en oppdatering til Android 11 kan bli gitt senere i 2020. Vi er nysgjerrige på å lære om programvareendringene som er gjort av Nokia for det nye flaggskipet.

Nokia 9 Pureview hadde bare en fingeravtrykkskanner på skjermen og ingen støtte for sikker ansiktsgjenkjenningsteknologi. Kanskje dette er et område der selskapet ønsker å forbedre seg med etterfølgeren.

Noen rapporter i desember 2019 antydet at ankomsten av Nokia 10 hadde blitt forsinket til senere i 2020 på grunn av forsinkelsen i å anskaffe Qualcomms Snapdragon 865 SoC, som også bringer 5G til ligningen. Selv om denne prosessoren for tiden er sett på slike som Samsung Galaxy S20.

Nokia 10 kan ha 5G

Mens det i stor grad ble antatt at Nokia 10 vil være den første 5G-telefonen fra selskapet, presenterte selskapet Nokia 8.3 5G som kjørte på Snapdragon 765 SoC, som er et mellomstore 5G-kompatibelt brikkesett.

Rask trådløs lading forblir

Nokia introduserte 10W Qi-basert rask trådløs lading på Nokia 9 Pureview, og teknologien kan bare bli bedre med etterfølgeren. Batterikapasiteten kan trolig øke til 3500 mAh sammenlignet med 3 320 mAh på flaggskipet i 2019. Andre funksjoner som USB Power Delivery 2.0 sammen med Quick Charge 3.0 og 18 W hurtig kablet lading er aspekter som ikke trenger å endres med Nokia 10.

Hva vil Nokia kalle det?

Dette er et område som har forårsaket mye forvirring for fansen. Med dette i bakhodet, bør vi sannsynligvis bli vant til ideen om å kalle dette Nokia 9.2 / Nokia 10.

Nokia 10-pris

Nokia 9 Pureview ble lansert til rundt $ 699 i regionene den var tilgjengelig. Ting kan være vesentlig forskjellige med Nokia 10, spesielt hvis rykter om smarttelefonen med 5G oppnås. Dette bør presse prisene på telefonen utover $ 1000, noe som vil bringe den i tråd med andre flaggskip i markedet. På den annen side, hvis Nokia bestemmer seg for å spille det trygt og hoppe over 5G, kan $ 699 beholdes med Nokia 10.

Bør du være spent?

Enhver ny smarttelefon som introduserer ny teknologi til verden, vil garantert være spennende. Imidlertid har Nokia vært noe begrenset med sine markeder, med ikke stort fokus på USA. Mens vi hvert år håper at ting vil være annerledes, kan kundene bare kjøpe ulåste Nokia-flaggskip i USA per nå.

  1. Vil Nokia 10 tilby vannmotstand?

    Mest sannsynlig ja. Med tanke på at Nokia 9 Pureview kom med en vanntett kropp (IP67), er det lite sannsynlig at Nokia eller HMD Global vil endre det med Nokia 10.

  2. Når lanseres Nokia 10?

    Det er ikke noe definitivt svar på dette akkurat nå, men det er sannsynlig at Nokia 10 vil bli offisiell i midten av 2020 eller 3. kvartal.

  3. Vil Nokia 10 ha fem bakkameraer?

    Gitt at dette var en av de mest omtalte funksjonene til Nokia 9 Pureview, forventer vi å se det samme oppsettet på Nokia 10.