Galaxy S9 bytter automatisk til mobildata når wifi er av, vil ikke koble til ett wifi-nettverk

En av de minst kjente funksjonene til Samsung Galaxy-enheter kalles Smart network switching. Vi tror at dette er grunnen til at en av våre lesere har et "problem" akkurat nå. Smart nettverkssvitsj er i utgangspunktet en funksjon som lar en # GalaxyS9 bruke mobildata når wifi har blitt koblet fra eller utenfor rekkevidde. Hvis du er en av dem som mener at denne oppførselen på S9 ikke skal skje, foreslår vi at du tar en titt på forslagene våre nedenfor.

Problem nr. 1: Galaxy S9 bytter automatisk til mobildata når wifi er utenfor eller utenfor rekkevidde

Jeg har den nydelige nye Samsung S9 (ikke pluss) på O2-nettverket. Jeg har opplevd et problem når det går fra å være koblet til Wifi og deretter plukke opp mobildata. Jeg har hatt telefonen i 3 uker nå, og jeg er på mitt andre håndsett - som gjør akkurat det samme. Jeg hadde på den gamle telefonen en oppdatering av nettverksinnstillinger, nytt sim-kort og deretter et nytt håndsett. Nytt håndsett - gammelt simkort som ble byttet ut for 2 uker siden. Hvis jeg setter den i flymodus igjen - er det greit - men jeg må gjøre dette hver gang jeg går bort fra wifi. noen tanker? Jeg tror det er et programvareproblem, men har den nyeste programvareoppdateringen installert. Jeg kan ikke tro at jeg er den eneste personen i hele verden som har dette problemet på to håndsett? Eventuelle tanker du har om dette vil bli satt stor pris på. Ellers skal jeg tilbake til O2 for å se hva de sier. Takk.- Louise Umbers

Løsning: Hei Louise. Problemet skyldes sannsynligvis en programvarefeil som er isolert fra operatørens fastvarebygging. Helt ærlig har vi ikke opplevd dette problemet på S8 eller S9 før. Vi mottok heller ingen rapporter fra andre medlemmer angående dette problemet, så vi kan ikke si at det er en gjennomgripende. Hvis du gjør et raskt Google-søk om dette problemet, er det ingen omtale av nøyaktig eller lignende situasjon i det hele tatt, så dette kan være isolert for operatøren din. At problemet fortsetter å oppstå selv på det nye håndsettet, er et åpenbart tegn på at problemet bare kan skje for brukere på O2-nettverket.

Smart nettverksbytte

Samsung Galaxy-enheter har en funksjon som kalles Smart-nettverksbytte, slik at de automatisk kan bruke mobildata når wifi er frakoblet eller utenfor rekkevidde. Hvis du aktiverte denne funksjonen, kan dette være grunnen til at S9 oppfører seg slik den er akkurat nå. I utgangspunktet ble Smart nettverksbryter opprettet for å redde en bruker fra bryet med å manuelt slå på mobildata når wifi ikke er tilgjengelig. Hvis du ikke vil at dette skal skje, er det bare å slå av smart nettverksbryter. Dette er hvordan:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Tilkoblinger.
 3. Trykk og hold inne Wi-Fi.
 4. Trykk på AVANSERT.
 5. Sjekk hva som er statusen til Smart nettverkssvitsj. Det skal ikke være på hvis mobildata er av. Hvis du vil slå på Smart-nettverksbryteren, må du først slå på mobildata. Ellers er det bare å la Smart-nettverksbryteren stå i sin nåværende posisjon.

Muligens ikke et Android-problem

Hvis årsaken til bekymringen din ikke er funksjonen for bytte av smart nettverk, er det sannsynligvis en feil. Feil er nesten alltid ikke enkle å feilsøke, så mange prøve-og-feil-prosesser må gjøres for å identifisere hvor de kommer fra. Vi jobber imidlertid ikke for operatøren din, så vi har ikke dataene for å konkludere om denne feilen er så gjennomgripende som den ser ut for deg. Det meste vi kan gjøre akkurat nå er å overvåke problemet og se om det også skjer med andre enheter fra andre nettverk. Hvis det skjer, kan det hende vi har en operativsystemfeil.

Kontakt transportøren din

I mellomtiden vil vi at du skal fortsette løsningen for å slå flymodus av og på. Vi foreslår også at du forteller operatøren din om problemet, slik at de kan fortsette å finne løsninger for deg. Du kan fortelle dem at det ikke er noen andre som opplever dette problemet, så det er mest sannsynlig en firmware-feil fra operatøren og ikke et generelt Android-problem.

Problem nr.2: Galaxy S9 kobles ikke bare til en wifi

God morgen fra Hellas! Jeg har et problem med Samsung S9. Det kan ikke koble til WIFI hjemme. Det pleide å koble til, det kobles til annenhver wifi, alle andre enheter kobles uten problemer til hjemmet WIFI, men ikke smarttelefonen min lenger. Den kobles til i noen sekunder, og kobler deretter fra og forblir “lagret og sikret”. hvis jeg kobler den til igjen, vil den fortsette å virke i noen sekunder og deretter igjen den samme. Det gjør det bare på Wifi hjemme. Jeg vil sette pris på enhver form for hjelp, siden denne tingen gjør meg nøtt. Tusen takk! - Kostis Gogios

Løsning: Hei Kostis. Det er en rekke mulige årsaker til at dette problemet skjer, så la oss diskutere hver av de mulige løsningene du kan prøve.

Oppdater hurtigbufferpartisjonen

En av de vanligste årsakene til mindre irritasjoner og feil i Android er en ødelagt systembuffer. Denne typen hurtigbuffer brukes av Android for å laste apper raskt, men noen ganger kan den bli ødelagt. For å sikre at systembufferen er i toppform, må du sørge for å tømme hurtigbufferpartisjonen der den er lagret. Dette er hvordan:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når Android-logoen vises, slipper du alle tre tastene.
 4. En melding om å installere systemoppdatering vil vises i 30-60 sekunder før menyalternativene for Android-systemgjenoppretting vises.
 5. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere tørk cache-partisjonen.
 6. Trykk på av / på-tasten for å velge.
 7. Trykk på Volum ned-tasten for å markere ja, dem og trykk på av / på-knappen for å velge.
 8. Når tørk cache-partisjonen er fullført, blir Reboot-systemet nå uthevet.
 9. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Glem nettverket

En av de enkleste måtene å fikse et wifi-problem på er å koble fra det først, og deretter koble det tilbake igjen. Vi kaller denne prosessen i Android for å glemme nettverket. Hvis du ikke har prøvd det ennå, følg disse trinnene nedenfor:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Tilkoblinger.
 3. Trykk på Wi-Fi.
 4. Trykk og hold inne navnet på hjemmets wifi.
 5. Trykk på Glem nettverk fra boksen som kommer opp.
 6. Etter noen øyeblikk, koble deg til wifi og se om alt fungerer som det skal.

Tilbakestill nettverksinnstillinger

Noen ganger er en fullstendig tilbakestilling av nettverket nødvendig for å fikse wifi-problemer. Hvis problemet fortsatt er så langt, må du huske å tilbakestille S9s nettverksinnstillinger ved å gjøre trinnene nedenfor:

  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Generell ledelse.
  3. Trykk på Tilbakestill.
  4. Trykk på Tilbakestill nettverksinnstillinger.
  5. Trykk på RESET SETTINGS-knappen.
  6. Start S9 på nytt og se etter problemet.

Sikkerhetsmodus

Rogue-apper kan noen ganger føre til problemer, inkludert de som påvirker wifi-nettverksfunksjonene. For å sjekke om en av tredjepartsappene dine kan skyldes, må du starte enheten i sikker modus. I denne modusen vil alle tredjepartsapper blokkeres, så hvis wifi fungerer normalt, er det en bekreftelse på at du har et appproblem.

Slik starter du telefonen i sikker modus:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold inne av / på-tasten forbi modellnavnskjermen som vises på skjermen.
 3. Når SAMSUNG vises på skjermen, slipper du av / på-tasten.
 4. Rett etter at du slipper av / på-tasten, holder du nede Volum ned-tasten.
 5. Fortsett å holde volum ned-tasten til enheten er ferdig med å starte på nytt.
 6. Når sikkermodus vises nederst til venstre på skjermen, slipper du volum ned-tasten.
 7. Se etter problemet.

Husk at sikker modus er et verktøy som skal hjelpe deg å vite om en av appene du har lagt til, er problematisk. Hvis du tror at det er tilfelle, bør du prøve og feile for å finne ut hva appen er. I utgangspunktet er alt du trenger å gjøre å avinstallere apper enkeltvis og se etter problemet. Nedenfor er de spesifikke trinnene du kan prøve:

 1. Start S9 til sikker modus.
 2. Observer telefonen og se om wifi fungerer normalt eller ikke.
 3. Hvis wifi fungerer som det skal, vil du fortsette og avinstallere en app.
 4. Start telefonen på nytt til normal modus.
 5. Se etter problemet.
 6. Hvis problemet kommer tilbake, gjenta trinn 1-5.

Fortsett å gjøre den samme syklusen til du har identifisert den problematiske appen.

Tilbakestill innstillinger

Et annet alternativ du kan prøve i denne situasjonen, er å tilbakestille alle innstillinger til standardinnstillingene uten å tørke telefonen, som ved tilbakestilling av fabrikken. Forhåpentligvis, ved å tilbakestille alle programvareinnstillinger på enheten din, vil du også utslette en ukjent feil som forårsaker wifi-problemet ditt.

Slik tilbakestiller du innstillingene til S9:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Generell ledelse.
 3. Trykk på Tilbakestill.
 4. Trykk på Tilbakestill innstillinger.
 5. Trykk på RESET SETTINGS-knappen.
 6. Start S9 på nytt og se etter problemet.

Fabrikkinnstilling

Til slutt, hvis problemet fortsatt er der etter å ha gjort alle forslagene ovenfor, må du sørge for å tørke telefonen ren ved å tilbakestille alle innstillingene til standardinnstillingene. Fabrikkinnstilling sletter også dine personlige data, så sørg for å sikkerhetskopiere dem før du prøver dette løsningsalternativet.

Slik tilbakestiller du S9 til fabrikken:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'wipe data / factory reset'.
 5. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 6. Trykk på Volum ned-tasten til 'Ja - slett alle brukerdata' er uthevet.
 7. Trykk på av / på-knappen for å velge og starte master reset.
 8. Når hovedtilbakestillingen er fullført, er 'Start systemet på nytt nå' uthevet.
 9. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.