Hva du skal gjøre hvis du har glemt sikkerhetskopipassordet for Galaxy S5-fingeravtrykk, andre problemer

S5 fingeravtrykkskanner

Å være låst utenfor din egen telefon er en av de mest frustrerende tingene som en # GalaxyS5-bruker kan oppleve. Hvis du leser dette, er det sannsynligvis fordi du leter etter en måte å låse opp telefonen igjen. Det første emnet i dette innlegget er viet til å løse dette problemet. Vi håper at dette vil være til hjelp for deg.

 1. Hva du skal gjøre hvis du glemte passordet ditt for sikkerhetskopi for Galaxy S5-fingeravtrykk
 2. Galaxy S6 sender ikke tekstmeldinger riktig
 3. Galaxy S5 har problemer med å sende og motta SMS og MMS
 4. Galaxy S5-kameraet fokuserer ikke selv etter feilsøking av programvare
 5. Galaxy S5-kamera tar uskarpe bilder
 6. Galaxy S5-skjermrotasjon sluttet å fungere etter Android 6.0.1-oppdatering

Hvis du leter etter løsninger på ditt eget #Android-problem, kan du kontakte oss ved å bruke lenken nederst på denne siden, eller du kan installere vår gratis app fra Google Play Store.

Når du beskriver problemet ditt, vær så detaljert som mulig, slik at vi enkelt kan finne en relevant løsning. Hvis du kan, vennligst ta med de nøyaktige feilmeldingene du får for å gi oss en ide om hvor du skal begynne. Hvis du allerede har prøvd noen feilsøkingstrinn før du har sendt oss en e-post, må du huske å nevne dem slik at vi kan hoppe over dem i svarene våre.


Problem nr. 1: Hva du skal gjøre hvis du glemte passordet ditt for sikkerhetskopien til Galaxy S5-fingeravtrykk

Hei, jeg skriver til deg på vegne av broren min som for tiden er i Japan og vil være utenlands i ytterligere 7 uker. Vennligst finn e-posten hans nedenfor med telefonproblemene:

Hallo. Jeg er for tiden i Japan. I går kveld da jeg tok Samsung Galaxy S5 mini (nylig oppgradert til Android 5.1) ut av lommen min, og jeg trykket på av / på-knappen for å åpne låseskjermen, la jeg merke til fingeravtrykkssensoren, som er den vanlige måten jeg låser opp telefonen min, hadde forsvunnet.

De eneste alternativene jeg får er “Angi passord” eller “Nødanrop”. Når jeg skriver inn passordet, får jeg beskjeden “Feil backuppassord” - selv om jeg vet at det er riktig, og har gjentatte ganger tilbakestilt det eksternt via nettbrettet mitt ved hjelp av Android Enhetsbehandling.

Når jeg får passordet "feil" fem ganger, får jeg beskjeden "Kan ikke bekrefte fingeravtrykket ditt fem ganger. Prøv igjen om 30 sekunder ”. Så, etter 15 forsøk, står det "Kan ikke låse opp skjermen - Kan ikke bekrefte fingeravtrykket ditt 15 ganger. Hvis du ikke lykkes 5 ganger til, kan du låse opp enheten med sikkerhetskopien din. Prøv igjen om 30 sekunder ”. Denne prosessen fortsetter så uendelig, og jeg får aldri en alternativ metode, for eksempel "Lås opp via Google", som vanligvis er synlig på låseskjermen min.

Jeg lurte på om du kunne hjelpe meg. Er dette et kjent problem med Samsung Galaxy S5 mini? Ville det at jeg oppgraderte fra Android 4.5 til Android 5.1 for en uke siden, ha noe med det å gjøre? Er det noen måte du kan finne ut av Samsung?

Å ta ut batteriet i lang tid og sette inn igjen hjelper ikke. Det hjelper ikke å fjerne 2degrees SIM-kortet og sette inn det igjen.

Å prøve i flymodus og ikke hjelper ikke.

Takk, og jeg håper du kan hjelpe! Telefonen min er kameraet jeg bruker på denne ferien, så det ville være flott å få den tilbake.

Vær oppmerksom på at broren min er fra New Zealand. Og vi tror at programvareoppdateringen som telefonen gjorde (som den gjorde automatisk) har oppdatert som en Japan-versjon ikke New Zealand. Min bror har ikke prøvd en tilbakestilling av fabrikken ennå. -  Amelia

Løsning: Hei Amelia. Hvis broren din fremdeles var i stand til å bruke telefonen dager etter oppdatering til Android 5.1, har den nye OS-versjonen ingenting å gjøre med det aktuelle problemet. Samsungs fingeravtrykkssensor fungerer ikke 100% hele tiden. Noen ganger kan til og med et lite flekk på skjermen eller på fingeren føre til feillesing. Etter flere forsøk med mislykkede pålogginger, vanligvis fem, vil enheten be deg om å oppgi sikkerhetskopipassordet.

Det er to ting som broren din kan prøve å få tilgang til telefonen sin igjen. Den første er ved å tvinge telefonen til å be om den registrerte Google-kontoen. Dette kan gjøres ved å skrive inn feil passord 20 ganger. Når popup-vinduet viser at du ber om Google-kontoen, må du sørge for at han oppgir riktig legitimasjon. Husk at en Google-konto ikke trenger å være en Gmail-konto. Det kan være en tredjeparts e-post med et eget passord. Broren din burde vite dette. Hvis han skriver inn riktig legitimasjon, blir enheten låst opp og vil be ham om å oppgi et annet passord.

Hvis han er uheldig og også glemmer legitimasjonen til Google-kontoen, er hans eneste vei ut ved å utføre en tilbakestilling av fabrikken. Det er ingen annen måte enn dette. Som navnet antyder, blir enheten gjenopprettet til fabrikkstatus, noe som betyr at alt blir slettet fra enhetens interne lagring. Her er trinnene hvordan du gjør det:

 • Slå av enheten.
 • Trykk og hold på følgende tre knapper samtidig: Volum opp-tast, Hjem-tast og Av / på-knapp.
 • Når telefonen vibrerer, slipper du av / på-tasten, men fortsetter å holde nede Volum opp-tasten og Hjem-tasten.
 • Når skjermbildet for Android-systemgjenoppretting vises, slipper du Volum opp og Hjem-tastene.
 • Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'tørk data / tilbakestilling av fabrikken'.
 • Trykk på av / på-knappen for å velge.
 • Trykk på Volum ned-tasten til 'Ja - slett alle brukerdata' er uthevet.
 • Trykk på av / på-knappen for å velge og starte master reset.
 • Når hovedtilbakestillingen er fullført, er 'Start systemet på nytt nå' uthevet.
 • Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Problem nr.2: Galaxy S6 sender ikke tekstmeldinger riktig

SMS-meldinger sendt fra lagermeldingsappen sendes ikke riktig. Det vil stå "Kunne ikke sende. Kunne ikke sende meldingen til John Doe. Prøv igjen?" etter en stund. Noen ganger blir disse "mislykkede" meldingene mottatt av den andre personen, men ikke ofte. I tillegg kan jeg ikke motta de fleste tekstmeldinger, selv om de av og til kommer gjennom, og ikke alltid i tide. Dette er et nytt problem som jeg ikke har opplevd før. Faktisk for første halvdel av dagen sendte meldingene bra. Men i andre halvdel av dagen sluttet de å jobbe.

Jeg har prøvd å bruke Google Hangouts-appen, og det samme problemet oppstår. Jeg kan motta og sende samtaler uten problemer, så jeg tror ikke det er et nettverksproblem. Jeg har prøvd å slå på / av flymodus, starte telefonen på nytt og ta ut batteriet / SIM / SD-kortene. Ingenting har løst problemet. Jeg har ingen problemer med å sende meldinger via Wi-Fi. Det er bare tekstmeldinger som nekter å sende riktig. Annet enn å prøve å tilbakestille fabrikken, er det noen tips / ideer om det potensielle problemet? - Zach

Løsning: Hei Zach. Løsningene du har prøvd så langt, virker kanskje ikke fordi årsaken ikke er telefonrelatert. Et problem som dette bør henvises til din trådløse operatør i stedet for til tredjeparter som oss. Å ha en fungerende stemmetjeneste betyr ikke nødvendigvis at alt fungerer bra på nettverkssiden.

Samtaler og SMS håndteres av separate servere i nettverket ditt. Ethvert problem med nettverkets SMS-meldingssenter betyr ikke nødvendigvis at taletjeneste også blir degradert. Meldingssentre er datamaskiner og de kan bli utsatt for vedlikehold eller avbrudd. Sørg for at du snakker med transportøren din om problemet, slik at de kan gi deg direkte hjelp.

Problem nr.3: Galaxy S5 har problemer med å sende og motta SMS og MMS

har hatt telefonen min i over et år nå .. og den siste måneden har jeg hatt problemer med noen, ikke alle, men noen av meldingene mine (både SMS og MMS) som forsinker sending .. eller til og med ikke sender i det hele tatt. Det startet for noen måneder siden og prøvde å sende MMS. Bildet satt i meldingen bare snurret, ikke faktisk sendt, jeg prøvde å til og med sende en push-melding, (bare en tekst) rett etter for å se om den bare ble hengt opp. Noen ganger ville det fungere, noen ganger ville det ikke. Nå skjer det hele tiden. Jeg trodde det var fordi den nye oppgraderingen ikke ble lastet ned på telefonen min. Derfor tok jeg det endelig inn i Best Buy, og de ble oppgradert manuelt til 5.1. Det fortsatte å skje. Jeg nevnte det til Best Buy mens jeg var der, og de sa at det hadde å gjøre med Network og å snakke med ATT om det. Jeg snakket med ATT og de byttet ut SIM-kortet mitt,tenker at ville løse problemet. Det har den ikke.

Enhver hjelp vil bli satt stor pris på. - Alisha

Løsning: Hei Alisha. Siden du allerede har snakket med operatøren din om problemet, må årsaken til problemet være i telefonen din. Feilsøkingstrinnene du kan prøve inkluderer å tørke cachepartisjonen, slette meldingsappens cache og data og tilbakestille fabrikken. Sørg for at du dem i denne rekkefølgen.

En systembuffer er et sett med filer som er opprettet av enheten for å laste apper raskere og jevnere etter at de ble installert. Hvis du sletter hurtigbufferen, tvinges systemet til å opprette nye som fungerer. Slik tørker du hurtigbufferpartisjonen på telefonen:

 • Slå av enheten.
 • Trykk og hold på følgende tre knapper samtidig: Volum opp-tast, Hjem-tast og Av / på-knapp.
 • Når telefonen vibrerer, slipper du av / på-tasten, men fortsetter å holde nede Volum opp-tasten og Hjem-tasten.
 • Når skjermbildet for Android-systemgjenoppretting vises, slipper du Volum opp og Hjem-tastene.
 • Trykk på Volum ned-tasten for å markere 'tørk cache-partisjon.'
 • Trykk på av / på-knappen for å velge.
 • Når tørk cache-partisjonen er fullført, blir 'Start systemet på nytt' uthevet.
 • Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Hvis tekstfeilene dine fortsetter etter å ha tørket cachen, er din neste potensielle løsning å slette meldingsappens cache og data. Dette er hvordan:

 • Gå til Innstillinger.
 • Fortsett til applikasjoner.
 • Velg Administrer applikasjoner.
 • Trykk på Alle-fanen.
 • Se etter Messaging-appen og trykk på den.
 • Derfra vil du se knappene Clear Cache og Clear Data.

Hvis begge disse prosedyrene ikke fungerer, ikke nøl med å tilbakestille fabrikken (trinnene dekket ovenfor).

Problem nr.4: Galaxy S5-kameraet fokuserer ikke selv etter feilsøking av programvare

Telefonkameraet mitt sluttet å fokusere ordentlig for et par uker siden, og det vil ikke fokusere på noe lenger enn en fot unna. Jeg har sjekket på nettet, og nesten alle av dem sier for å tømme kameraets cache og data, noe jeg har gjort, men det fungerer fortsatt ikke.

Jeg har også prøvd å sette telefonen i sikker modus i tilfelle det er et tredjepartsprogram som påvirker kameraet mitt, men selv i sikker modus vil det ikke fokusere. Det er ingen film på kameralinsen, og jeg har prøvd å rense den også.

Nå føler jeg at det er mer et problem med kameraet enn programvaren, så ville det eneste alternativet nå være å få det sett på og kanskje kameraet byttes ut?

Jeg har hatt det i ca 2 år nå, så garantien er ikke lenger gyldig, så jeg vil i det minste ha på seg alle mulige alternativer før jeg vurderer å få det sett på. - Jessica

Løsning: Hei Jessica. Det er bare så mye du kan gjøre når det gjelder feilsøking av programvare. Det meste du kan gjøre i dette tilfellet er å tilbakestille fabrikken for å se forskjellen. Hvis det ikke vil forandre noe, er det trygt å si at kameraets maskinvare kanskje har skylden.

Problem nr.5: Galaxy S5-kamera tar uskarpe bilder

Det bakre kameraet på Samsung Galaxy S5 hadde nylig begynt å ta uskarpe bilder, men den fremre / selfie-en er ok. Jeg har prøvd å rydde kameraets cache, jeg har også prøvd å tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene. Jeg har renset kameralinsen med bomullsull og metylert sprit, men ingenting av det fungerte. Den eneste gangen det tar helt klare bilder ved hjelp av det bakre kameraet, er når jeg trykker på enten øverst til venstre eller øverst til høyre på telefonen et par ganger. Men når jeg lukker kamera-appen og starter den på nytt, kommer uskarpheten igjen. Kan dette være et maskinvarerelatert problem som påvirker bakkameraet mitt? Vennligst hjelp. - Godwin

Løsning: Hei Godwin. Som vi har sagt til Jessica ovenfor, er ikke feilsøking av programvare svaret på alt. Etter å ha gjort alle mulige løsninger en gjennomsnittlig bruker kan gjøre, tror vi også at det er maskinvareproblem. Kameraenheten er en delikat komponent med noen få bevegelige deler, slik at den kan lide av daglig slitasje. Det er umulig å fortelle nøyaktig hva som kan være galt med maskinvaren uten å ta ut selve brikken fysisk. Det eneste du kan gjøre på dette tidspunktet er å enten reparere eller bare bytte ut telefonen.

Problem nr.6: Galaxy S5-skjermrotasjon sluttet å fungere etter Android 6.0.1-oppdatering

Halvannen uke etter at jeg hadde installert Android 6.0.1 på OTA av Sprint, sluttet skjermrotasjonen å fungere. Telefonen ble ikke tapt eller fysisk skadet. Jeg tok en landskapsvideo, la telefonen i lomma, kjørte hjem og gikk for å se den; da jeg snudde telefonen for liggende retning, klarte ikke skjermen å rotere. Jeg åpnet sensormenyen (* # 0 * #) og gyro-testen mislyktes.

I tillegg ser ikke verdiene til akselerometeret ut til å endre seg. Jeg tørket partisjonsbufferen, startet opp i sikker modus og tilbakestill enheten. Ingen forandringer.

Jeg har en app for å tvinge retningen når jeg vil ha den, og siden den ikke roterer kameraet, kan jeg bare rotere bilder og videoer etter at jeg har tatt dem, men det er en plage. Enhver hjelp vil bli verdsatt. Takk skal du ha! - Steve

Løsning: Hei Steve. Det er første gang vi har hørt om Android Marshmallow som har ødelagt en S6-skjermrotasjon, så vel som noen av sensorene. Hvis tilbakestilling av fabrikken ikke løste problemet, kan du vurdere å blinke en lager Android Lollipop ROM manuelt. Dette vil sette telefonen i fare, men det er egentlig den eneste veien å gå med mindre du kan bytte ut enheten.


Gi oss beskjed hvis du er en av brukerne som støter på et problem med enheten din. Vi tilbyr løsninger for Android-relaterte problemer gratis, så hvis du har et problem med Android-enheten din, bare fyll ut det korte spørreskjemaet i denne lenken,  og vi vil prøve å publisere svarene våre i de neste innleggene. Vi kan ikke garantere rask respons, så hvis problemet ditt er følsomt i tid, kan du finne en annen måte å løse problemet på. 

Hvis du synes dette innlegget er nyttig, kan du hjelpe oss ved å spre ordet til vennene dine. GalaxyS2 har også sosialt nettverk, så det kan være lurt å samhandle med samfunnet vårt på våre Facebook- og Google+ sider.