3 Samsung Galaxy S4 microSD-kortproblemer og hvordan du løser dem

Galaxy S4 MicroSD-kort

Samsung Galaxy S4 har et microSD-kortspor som støtter opptil 64 gigabyte med data. Det er mer enn nok til å imøtekomme hundrevis av multimediefiler. Faktum er at mange eiere bruker telefonen som sine eksterne lagringsstasjoner. Men hva om microSD-kortet plutselig mislykkes?

Vi fikk hundrevis av e-poster relatert til microSD-kortet til S4, og vi var i stand til å komme med tre vanligste problemer.

Problemer med montering / demontering

Her er et par e-postmeldinger fra leserne våre som forklarer godt hvordan disse problemene skjer:

Monteringsproblem 

Hei, jeg vil bare spørre hvorfor Galaxy S4 ikke kan montere microSD-kortet ordentlig. Selv om jeg ikke egentlig er en teknisk person, vet jeg hvordan jeg skal sette kortet riktig inn i telefonen min. Jeg er ganske sikker på at problemet ikke handler om hvordan jeg satte inn kortet, men hvordan enheten monterer det. Telefonen min kunne ikke bare finne den. Hjelp meg vær så snill.

Demontere problemet 

Jeg vet at feilmontering av microSD-kortet til slutt kan føre til korrupsjon av data, det er derfor jeg alltid tar noen sekunder på å demontere kortet riktig fra telefonen min. Problemet er at telefonen ikke kunne demontere den. Hva er problemet? Hjelp meg med å løse problemet.

Mulige årsaker 

 • Midlertidig telefonproblem.
 • Enheten støtter ikke microSD-kortet.
 • Enten microSD-kortet eller sporet ble skadet.
 • Kortet er ødelagt eller har ikke blitt riktig formatert.
 • En applikasjon bruker microSD-kortet.

Løsninger 

Løsning 1: For å eliminere muligheten for at det bare er et midlertidig telefonproblem, ber vi deg om å starte telefonen på nytt eller mykt tilbakestille. Ta ut batteriet i 30 sekunder, og start deretter telefonen normalt, og prøv deretter å se om microSD-kortet kan monteres / demonteres.

Løsning 2: Sjekk spesifikasjonen til microSD-kortet og sammenlign den med spesifikasjonene som støttes av telefonen. Flertallet av kortene som er tilgjengelige i dag, støttes av Galaxy S4, men det er merker som bare ikke vil fungere med det.

Løsning 3: Kontroller kontakten på microSD-kortet og pass på at det ikke er korrodert, dyttet inn eller mangler. Sjekk deretter microSD-kortsporet for å se om alt ser bra ut.

Løsning 4: Kanskje kortet er ødelagt eller ikke har blitt riktig formatert. La datamaskinen lese kortet og sikkerhetskopiere så mye data som mulig, og formater det deretter. Se om telefonen oppdager det nå.

Løsning 5: For tilfeller der telefonen nekter å demontere microSD-kortet, kan en tredjepartsapp forårsake problemet. En enkel omstart kan løse problemet, eller hvis du vet hvilken app som bruker den, kan du tvinge lukke appen for å demontere kortet riktig.

Innhold ikke funnet

Følgende er meldingen fra en av våre lesere som opplever dette spesifikke problemet.

Hei TDG,   

Min Galaxy S4-telefon kan oppdage og montere microSD-kortet riktig, men jeg ser ikke ut til å finne innholdet. Er det en måte å fikse dette på?

Mulige årsaker 

 • Midlertidig telefonproblem.
 • Innholdet ble utilsiktet slettet.
 • MicroSD-kortet / sporet ble skadet.
 • Innhold støttes ikke av telefonen.
 • Innholdet er ødelagt.
 • Innholdet er beskyttet av DRM (Digital Rights Management).

Løsninger 

Løsning 1: Nullstill telefonen din før du gjør noe annet. Hvis problemet var midlertidig, vil denne prosedyren løse det.

Løsning 2: Forsikre deg om at innholdet du prøver å få tilgang til er lagret på microSD-kortet ditt. Det er tider når du utilsiktet slettet innholdet, men forventer at det fortsatt er der.

Løsning 3: Kontroller at microSD-kortet eller sporet ikke er skadet. Se den tredje løsningen i det første problemet for å vite hvordan du gjør dette.

Løsning 4: Forsikre deg om at filen du prøver å få tilgang til, har en filtype som støttes av telefonen. Filer som ikke støttes er ofte ikke synlige.

Løsning 5: Forsikre deg om at innholdet du prøver å få tilgang til ikke er ødelagt. Data som er korrupte er kanskje ikke synlige.

Løsning 6: Det er ikke sikkert at du får tilgang til DRM-filer (Digital Rights Management) med andre apper. Forsikre deg om at innholdet du prøver å få tilgang til ikke er DRM-begrenset.

Kan ikke formatere

Andre eiere klaget over ikke å kunne formatere microSD-kortet ved hjelp av telefonen. Selv om problemet ikke er så vanlig som de to første problemene, er det enkelt å fikse det.

Mulige årsaker 

 • Tredjepartsapp bruker problemet.
 • MicroSD-kortet støttes ikke av telefonen.
 • MicroSD-kortet er skrivebeskyttet.
 • Kortet ble skadet.

Løsninger

Løsning 1: Start telefonen på nytt for å sikre at appen som for øyeblikket bruker microSD-kortet, blir stoppet. Oftere enn ikke, er dette problemet forårsaket av en app som får tilgang til dataene fra microSD-kortet. Hvis en omstart ikke løser problemet, kan du prøve å starte telefonen i sikkermodus.

Løsning 2: Forsikre deg om at microSD-kortet du bruker støttes av S4.

Løsning 3 : Hvis kortet ble brukt i en tidligere enhet, er det mulig at kortet kan være skrivebeskyttet. Et skrivebeskyttet kort kan ikke formateres. For å fjerne skrivebeskyttelsen, må du installere kortet i den originale enheten og fjerne skrivebeskyttelsen. Hvis den opprinnelige enheten ikke er tilgjengelig, må du bruke et annet kort i denne enheten.

Løsning 4: Forsikre deg om at microSD-kortet ikke er skadet. Ellers kjøp en ny.

Fortell oss telefonproblemene dine

Løsningene vi ga her er basert på rapporter og vitnesbyrd fra eiere som har opplevd disse problemene. Jeg spør også XDA-utviklervennene mine om noen av problemene. Nå hvis du har andre problemer eller spørsmål med smarttelefonen du vil ha svar på, ikke nøl med å sende oss e-post på [email protected]

Vi garanterer ikke svar på alle e-postmeldinger fordi vi mottar hundrevis av dem daglig, men vær sikker på at e-postmeldingene dine vil bli lest av meg. Men jeg ber deg oppgi så mange detaljer som mulig, slik at jeg enkelt kan finne referanser og sammenligne problemene dine med rapporter fra andre eiere. Hvis problemet ditt er like vanlig som andre, kan det allerede være løsninger som eksisterer, og jeg vil sikkert peke deg på dem. Skjermbilder hjelper ofte, så legg ved et hvis du kan.