Slik løser du PS4 Wifi-problemet ikke fungerer Vil ikke koble til

Seriøse spillere kobler bare PS4-en via kabel, men hvis du er sikker på at din online opplevelse ikke blir påvirket av et trådløst oppsett, så er wifi et praktisk alternativ. Wifi-oppsett er imidlertid mer utsatt for problemer sammenlignet med en kablet tilkobling. Hvis PS4 wifi ikke fungerer av en eller annen grunn, og du ikke aner hva du skal gjøre, har du kommet til riktig nettsted. Denne feilsøkingsveiledningen viser deg hvordan du løser ethvert wifi-problem du har på konsollen.

Vanlige årsaker til at wifi ikke fungerer på PS4

Wifi kan slutte å fungere på PS4 av flere årsaker. I mange tilfeller er wifi-problemer midlertidige og forsvinner vanligvis alene. Dette betyr at de fleste av trådløse tilkoblingsproblemer kan løses av en bruker. I noen tilfeller kan wifi-problemer imidlertid vedvare etter at grunnleggende feilsøking er utført. Nedenfor er de vanligste årsakene til wifi-problemer på PS4.

Tilfeldig PS4-feil.

Oppstartsfeil eller midlertidige nettverksfeil kan utvikles på grunn av mange faktorer. Hvis PS4 wifi ikke fungerer, må du sørge for at du starter konsollen på nytt. Dette fjerner feil og oppdaterer systemet generelt. PS4 kan dra nytte av en omstart på mange måter, så det er en må-gjøre i denne situasjonen.

Prøv å starte konsollen på kontrolleren først. Du kan også trykke og holde inne strømknappen foran konsollen. Alternativt kan du koble PS4 fra stikkontakten eller strømstikket og vente i omtrent 1 minutt før du slår den på igjen.

Nettverks- eller ruterproblem.

Ikke alle wifi-problemer er forårsaket av feil i konsollen. Noen skyldes wifi-nettverket du bruker, eller av modem eller ruter. Akkurat som konsollen din, kan alle nettverksenheter også utvikle en feil.

Signalforstyrrelser.

I motsetning til en kablet tilkobling kan wifi-signal påvirkes av mange ting. Hvis ruteren din er langt, kan PS4 bare få svak wifi-tilkobling, som igjen kan påvirke internettytelsen. Wifi kan også lide av andre kilder til signalforstyrrelser fra andre trådløse enheter. Tykke vegger, glass eller metall kan også forringe wifi-signalet.

PlayStation Network-utgave.

For å kunne spille online, må konsollen din koble til en serverkjede i et nettverk. En av serverne i kjeden er Sonys PlayStation-nettverk. Selv om wifi hjemme fungerer bra, men PS-nettverk ikke, kan det se ut som om internettforbindelsen din ikke fungerer som den skal. For uinnvidde kan situasjonen se ut som om wifi-tilkoblingen deres er skylden.

Konsollprogramvareproblem.

En utdatert programvare kan utvikle feil. Hvis du ikke oppdaterer konsollen, er det mulig at programvaren kan ha oppstått en nettverksfeil på grunn av dårlig koding eller ødelagt programvare.

PS4 maskinvarefeil.

I noen sjeldne tilfeller kan maskinvarefeil være skylden. PS4-en din bruker en radiobrikke for at wifi skal fungere. Hvis denne brikken er skadet av en eller annen grunn, kan resten av systemet fungere, men wifi kan slutte å fungere. Andre maskinvareproblemer kan påvirke nettverksfunksjonaliteten, så som wifi.

Feilsøking av PS4 wifi-problemer

Hvis PS4 ikke kan koble til wifi, følger du trinnene nedenfor for å håndtere det.

 1. Start konsollen på nytt.

  Mindre tilkoblingsproblemer kan løses ved å starte PS4 på nytt. Start konsollen på nytt ved å gjøre det på kontrolleren din først. Alternativt kan du prøve å trykke og holde inne strømknappen foran for å starte systemet på nytt. 

  Hvis den ikke svarer, trekker du den ut av stikkontakten eller strømuttaket og venter i ca. 1 minutt før du slår den på igjen.

 2. Sjekk wifi-tilkobling ved hjelp av en annen trådløs enhet.

  Kan en annen trådløs enhet koble til wifi? Hvis du ikke er sikker, bruk en smarttelefon eller en bærbar datamaskin for å sjekke. Hvis wifi fungerer normalt, fortsett til neste trinn nedenfor.

  Hvis en annen trådløs enhet heller ikke kan koble til internett ved hjelp av wifi, må du feilsøke wifi-nettverket i stedet.

 3. Slå på ruteren.

  En av grunnleggende feilsøkingstrinn i denne situasjonen er å sikre at du starter modemet og / eller ruteren på nytt. Koble modemet / ruteren fra stikkontakten og vent i 30 sekunder. Deretter slår du på ruteren igjen og kobler PS4 til nettverket ved hjelp av "Enkel" innstillinger. Sørg for å vente til ruteren starter på nytt før du prøver å sette opp.

 4. Se etter problemer med PlayStation Network-serveren.

  Hvis du har problemer med å koble til en spillserver, ikke kan spille flerspiller eller bruke PlayStation online-tjenester, må du kontrollere PSN-statusen.

 5. Se etter PS4-programvareoppdatering.

  Noen problemer med nettverkstilkoblingen skyldes utdatert programvare. Systemet kan støte på en feil som skyldes at konsollen kjører en gammel programvareversjon. Du kan manuelt se etter programvareoppdatering ved å gå til Hjem-skjermen> Innstillinger> Systemprogramvareoppdatering .

 6. Initialiser konsollen.

  Hvis ingen av løsningene har hjulpet så langt, kan du prøve å sette programvareinnstillingene tilbake til standardinnstillingene for å løse problemet. Gå til Innstillinger> Initialisering> Initialiser PS4 for å gjøre denne løsningen.

 7. Reparasjon: Få hjelp fra Sony servicesenter.

  Hvis PS4 fortsatt ikke klarer å koble til etter initialisering, må det være en dypere årsak til problemet. Du vil kontakte Sony for å få hjelp hvis ingenting i denne guiden endrer noe. Problemet er sannsynligvis forårsaket av dårlig maskinvare, så en reparasjon kan være nødvendig.

LØSNING : bruk kablet oppsett

Hvis du har problemer med å koble til trådløst, kan du fortsette å bruke konsollen ved å sette den opp med en Ethernet-kabel. Flytt PS4 nær ruteren din og koble den med ledning. Du må kanskje kjøpe Ethernet-kabelen hvis du ikke har den hendig.

Foreslåtte målinger:

 • Enkle måter å fikse problemet med blinkende blått lys på PS4 | Ingen makt
 • Enkel løsning for Xbox One-kontrolleren slås ikke på Ingen makt
 • Enkle trinn for å se eller streame Netflix på Xbox One
 • Enkle måter å starte på nytt (starte på nytt) eller slå av en Xbox One

Få hjelp fra oss

Har du problemer med telefonen din? Kontakt oss gjerne ved hjelp av dette skjemaet. Vi prøver å hjelpe. Vi lager også videoer for de som ønsker å følge visuelle instruksjoner. Besøk vår GalaxyS2 Youtube-kanal for feilsøking.