Slik løser du Xbox One tilfeldig omstartproblem | Slår av tilfeldig

Selv om det ikke er så utbredt som Xbox One ikke vil slå på problemet, påvirker et tilfeldig omstartproblem (konsollen av seg selv) mange brukere gjennom årene. Hvis du har dette problemet på din egen Xbox One, må du identifisere årsaken til det for å fikse det. Denne artikkelen vil lede deg gjennom tingene du trenger å gjøre.

Årsaker til at Xbox One starter på nytt tilfeldig

Det er en rekke faktorer du må vurdere for å løse dette problemet. Hvis Xbox One-konsollen din slås av alene, og du ikke aner hvorfor, må en av tingene nedenfor være årsaken.

Konsollen blir for varm.

Xbox One-konsollen din kan starte på egenhånd hvis den blir overopphetet. Dette betyr ikke nødvendigvis at Xbox er skadet. Overoppheting kan oppstå hvis konsollen ikke får riktig ventilasjon.

Når konsollen din er i drift, spesielt når den prøver å lese en spillplate, kan den interne temperaturen nå et visst nivå som kan få systemet til å slå seg av. Dette er ikke en designfeil, men et sikkerhetstillegg for å forhindre at systemet skader seg selv. For mye varme kan forårsake permanent skade på delene inni. Xbox One er derfor designet for å slå seg av hvis den blir altfor varm.

Strømforsyningsenheten er dårlig.

En annen mulig årsak til dette problemet er en dårlig strømforsyningsenhet (PSU). Dette gjelder både den originale Xbox One og de nyere Xbox One S- og X-modellene. Den eldre Xbox One har en ekstern PSU, mens de nyere har intern strømforsyning. En strømforsyningsenhet kan bli skadet av strømstøt, elementer eller for tidlig slitasje.

Strømmodusinnstilling.

For å spare strøm har Xbox One en strømmodusinnstilling som lar deg stille en viss periode for å slå den av på egenhånd. Noen brukere kan oppleve at konsollen deres slås av alene på grunn av denne spesielle innstillingen.

Spillfeil krasjer systemet.

Noen alvorlige spillfeil kan tvinge en konsoll til å krasje til startskjermen eller starte konsollen på nytt tilfeldig. Hvis du la merke til at Xbox bare krasjer når du spiller et bestemt spill, kan det hende du har en spillfeil for hånden.

Konsollen har maskinvarefeil.

Noen uheldige brukere kan støte på en mer alvorlig årsak til dette problemet, og det er en maskinvarefeil eller feil. Det er hundrevis av komponenter inne i konsollen, og de er designet for å fungere innenfor en bestemt parameter. Hvis en komponent ikke fungerer som den skal, kan det påvirke hele systemet og forårsake at det krasjer fra tid til annen.

Maskinvareproblemer er vanligvis vanskelige å diagnostisere og krever at en tekniker fysisk undersøker konsollen. Hvis du er en uheldig bruker med en ødelagt Xbox, må du sende konsollen for reparasjon.

Feilsøking av Xbox One som starter på nytt tilfeldig

Nedenfor er de mulige løsningene som kan hjelpe deg med å løse dette problemet.

 1. Sjekk for overoppheting.

  Hvis årsaken til problemet er overoppheting, er det vanligvis en melding på skjermen som skal fortelle at konsollen får feil ventilasjon. Prøv å berøre konsollen for å se om den har blitt altfor varm til å berøre. Hvis det er varmt, må du slå det av med en gang for å la det avkjøles. La konsollen være av i minst en time før du slår den på igjen.

  MERKNAD : Konsollen kan føles varm rundt ventilasjonene, og dette er normalt. Systemet er designet for å blåse luft fra innsiden og ut for å holde interiøret kjølig. Forsikre deg om at det ikke er noe som blokkerer ventilasjonene for å unngå at varm luft siver inn igjen.

 2. Ventiler konsollen ordentlig.

  Overoppheting kan skje igjen hvis du ikke tar opp et mulig dårlig ventilasjonsproblem. Forsikre deg om at Xbox One er på et godt ventilert sted. Ikke plasser noe på toppen og la det være minst en tomme plass rundt sidene for å få luft til å sirkulere fritt.

  Så mye som mulig, plasser konsollen på et kjølig sted og borte fra kilder til direkte varme. Hvis du er i et varmt klima, kan du prøve å lede luft til konsollen med en vifte.

 3. Sjekk PSU.

  Hvis det ikke er noe overopphetingsproblem, er det neste feilsøkingstrinnet du kan se om PSU fungerer eller ikke. Lær hvordan du feilsøker PSU i dette innlegget.

 4. Endre innstillingene for strømmodus i konsollen.

  Forsikre deg om at du velger riktige innstillinger for strømmodus for konsollen. Vi foreslår at du slår av funksjonen som kan slå av systemet etter en angitt tidsramme. Dette er hvordan:

  - Slå på konsollen.

  -Trykk på Xbox-knappen for   å åpne guiden.

  -Velg System.

  -Velg Innstillinger.

  -Velg Generelt.

   -Velg Strømmodus og oppstart .

  -Under Alternativer , velg Slå av etter , og velg deretter Ikke slå av automatisk .

Få hjelp fra Microsoft.

Hvis Xbox One-konsollen din fortsetter å starte på nytt tilfeldig etter å ha gjort alle feilsøkingstrinnene ovenfor, må det være en maskinvarefeil som forårsaker det. Kontakt Microsoft og gi dem beskjed om at du trenger å sende inn konsollen for reparasjon.

Foreslåtte målinger:

 • Slik løser du en Xbox One-strømforsyning som ikke fungerer
 • Slik løser du Xbox One-kontrolleren ikke synkroniseres Vil ikke koble til
 • Slik løser du Xbox One Slow Game- eller appnedlastinger
 • Enkle trinn for å fikse Xbox One som ikke vil koble seg til live

Få hjelp fra oss.

Har du problemer med telefonen din? Kontakt oss gjerne ved hjelp av dette skjemaet. Vi prøver å hjelpe. Vi lager også videoer for de som ønsker å følge visuelle instruksjoner. Besøk vår GalaxyS2 Youtube-kanal for feilsøking.