Feilsøk problemer med Samsung Galaxy Note 5, ikke lading og langsom lading

Samsung Galaxy Note 5 (# GalaxyNote5 # Note5) problemer med sakte og ikke lading skyldes ofte feil på maskinvare og / eller tilbehør. Vi kan virkelig ikke klandre eiere for umiddelbart å tro at ladere er ødelagte når telefonen sluttet å lade. Faktisk anbefaler vi teknikere å sjekke tilbehøret først før du prøver å feilsøke telefonen.

Galaxy-Note-5-problemer med langsom lading

Basert på klager fra våre lesere, er det en ting som ofte blir utelatt når det gjelder ladingsproblemer - fastvaren. Det spiller en stor rolle i lading av telefonen, fordi uten den lar ikke enheten strømmen passere. Det er også ansvarlig for å vise riktig batteriprosent, samt hvor mye tid som er igjen før batteriet er fulladet.

I dette innlegget vil jeg veilede deg om hvordan du feilsøker ikke lading og langsom lading på din note 5. Det er formålet med deg å vite hva problemet egentlig er, og når du har tilstrekkelig informasjon, kan du deretter utvikle en prosedyre for hvordan du fiks det. Du bør imidlertid vite at det ikke er noen garanti for at du kan løse problemet alene. Det er alltid problemer som trenger ekspertise fra teknikere, spesielt maskinvarerelaterte problemer. Men allikevel vil ikke innsatsen bli bortkastet, ettersom du vil være i stand til å forklare i detalj hva problemet er for teknikeren.

Problemer

Bare for å gi deg en ide om hvordan disse problemene oppstår, her er et par klager sendt av våre lesere som søkte om hjelp:

Hei droid fyr! Jeg håper virkelig du kan hjelpe meg med problemet mitt. Jeg har Galaxy Note 5 jeg kjøpte i november i fjor. Siden jeg kjøpte den, fungerte alt til sent da jeg la merke til at enheten ikke vil lade i det hele tatt. Det stemmer, når jeg kobler det til, vil det bare ikke lade seg. Når jeg kommer hjem fra jobb, setter jeg telefonen umiddelbart på ladning selv om den vanligvis har omtrent 30 til 40% batteri igjen. Det har blitt min vane bare å sørge for at telefonen er klar for hele dagen når jeg våkner om morgenen. En dag våknet jeg da jeg bare hadde 27% batteri, så jeg visste at det ikke lades. Da jeg koblet den til igjen, lades den igjen, men i går nektet den å lade, og i dag har den bare 21% batteri igjen, og den lades fortsatt ikke. Hva burde jeg gjøre?

Min note 5 er bare noen få måneder gammel, og for bare noen få dager siden fikk den en oppdatering. Jeg lastet selvfølgelig ned den, men etter det begynte den å lade seg veldig sakte. Før oppdateringen vil batteriet lades om et par timer hvis det hurtiglades omtrent en time eller mindre, avhengig av hvor mye batteri som er igjen. Nå vil det ta mer enn 3 timer å nå 60%, og selv om jeg lot den stå i flere timer, fullførte den ikke ladingen. Hva skjer med telefonen min? Er det noe jeg kan gjøre for å fikse dette?

Mulige årsaker

Basert på rapporter og vitnesbyrd fra eiere som har opplevd denne typen problemer, er det mulige årsaker:

 • Skadet strømadapter
 • Ødelagt USB-kabel
 • Løs USB- / verktøyport
 • Korrupte cacher og data på grunn av firmwareoppdatering
 • For mange apper som kjører i bakgrunnen
 • Alvorlig maskinvareproblem på grunn av væske eller fysisk skade

Feilsøk problemer med Samsung Galaxy Note 5, ikke lading og langsom lading

I denne typen problemer, siden vi ikke vet hva skyldige er, er det bedre å utelukke den ene muligheten etter den andre. Vi må imidlertid begynne med muligheter som lett kan utelukkes uten mye bry, og mens vi oppfordrer deg til å feilsøke, husk at det er teknikerens jobb å løse mer alvorlige problemer. Så alt vi trenger å gjøre er å finne ut hva problemet er og se om vi kan fikse det, hvis vi ikke kan, og deretter sende telefonen inn for reparasjon.

Trinn 1: Prøv å lade telefonen mens den er slått av

Denne prosedyren gjelder både problemer med ikke lading og sakte lading. Det vil også gi deg en ide om det er et fastvareproblem eller et maskinvareproblem.

Hvis telefonen lades fint når den er slått av, er det sannsynligvis et fastvareproblem, men det er også mulig at det bare er for mange apper som kjører i bakgrunnen. I dette tilfellet trenger du ikke å bekymre deg så mye som problemet alltid kan løses.

På den annen side, hvis enheten ikke lades selv om den er slått av, er det en sjanse for at det er et maskinvareproblem, men det betyr ikke at du ikke feilsøker videre. Hvem vet, det kan bare være et systemkrasjproblem. Det stemmer, hvis firmwaren krasjer, vil ikke enheten kunne lade.

LES : Galaxy Note 5 lades ikke riktig, andre problemer med batteristrøm

Trinn 2: Gjør prosedyren for tvungen omstart uansett utfallet av det første trinnet

Enten telefonen lades eller ikke når den er slått av, anbefales det at du gjør prosedyren for tvungen omstart. Det tilsvarer batterikoblingen for Galaxy-modeller med avtagbare batterier.

Hvis telefonen lades langsomt selv om den var slått av, er det en sjanse for at det bare er et fastvareproblem, og mens den vanlige omstarten ofte kan fikse det, oppdaterer Tvungen omstart alt.

I tilfelle ikke lading, som jeg nevnte i det første trinnet, er det en sjanse for at fastvaren nettopp krasjet, og siden den spiller en stor rolle i ladeprosessen, kan ikke maskinvaren la strømmen gå gjennom når fastvaren ikke svarer . For å løse dette problemet er tvungen omstart nødvendig, og her gjør du det ...

Trykk og hold Volum ned og Av / på-tastene sammen i 10 til 15 sekunder. Hvis det bare var et mindre fastvare- og / eller maskinvareproblem, bør enheten starte på nytt naturlig etter å ha gjort det.

RELATERT POST : Samsung Galaxy Note 5 ladeproblemer og strømproblemer etter Android 6 Marshmallow-oppdatering

Trinn 3: Undersøk strømadapteren, og prøv en annen om nødvendig

Det er logisk nok å anta at laderen er synderen når Note 5 ikke lades. Så, etter å ha gjort de to første trinnene, er det på tide at du tar hensyn til det.

Det første du må gjøre er å inspisere det fysisk. Se inn i porten for å se om det er en pin som er bøyd eller feiljustert. Du kan alltid bruke en tannpirker for å rette ut feiljusterte pinner. Hvis det ser bra ut, kan du prøve å lukte etter rester av brente elektroniske komponenter. Du kan fortelle umiddelbart om noe brent fra innsiden.

Forutsatt at strømadapteren ikke gir noen form for problemer, kan det bare ha blitt ødelagt, og siden du ikke kan teste den, er alt du trenger å gjøre å låne eller kjøpe en ny strømadapter. Hvis telefonen lades med den nye, er det bekreftet at den originale er skadet.

Du kan også prøve å sjekke USB-kabelen hvis den er ødelagt, og sjekke begge ender hvis noen av pinnene er bøyd. Du kan kjøpe en ledning separat eller kjøpe hele ladesettet.

LES OGSÅ : Galaxy Note 5 batteriprosent endres tilfeldig, andre problemer med strømladning

Trinn 4: Prøv å starte i sikker modus for å se om telefonen koster bra

Etter å ha inspisert både strømadapteren og USB-kabelen fysisk, og du ikke har funnet noe uvanlig, er det på tide at du går etter apper og tjenester fra tredjeparter som kjører i bakgrunnen.

Start Galaxy Note 5 i sikker modus for å deaktivere dem alle midlertidig. Denne prosedyren er veldig effektiv hvis telefonen tømmer batteriet i stedet for å lade når det er koblet til og sakte ladeproblemer. Følg disse trinnene for å starte opp i sikker modus:

 1. Slå AV Galaxy S6.
 2. Trykk og hold inne av / på- tasten.
 3. Når 'Samsung Galaxy S6 Edge' vises, slipper du umiddelbart av / på-tasten og holder deretter nede Volum ned- knappen.
 4. Fortsett å holde volum ned- knappen til telefonen er ferdig med omstart.
 5. Når du ser Sikker modus nederst til venstre på skjermen, slipper du knappen.

Hvis Notat 5 koster fint i sikker modus, har problemet noe å gjøre med tredjepartsapper. Kanskje det er for mange av dem som kjører i bakgrunnen, ellers kan noen av dem ha blitt useriøse og fortsetter å krasje. Dette er veldig mulig hvis du nettopp har oppdatert firmware. Fortsett til neste trinn for å fikse det.

RELATERT POST : Galaxy Note 5 lades ikke og slås ikke på

Trinn 5: Prøv å tørke av systembufferen og deretter tilbakestille master

For fastvarerelaterte ladingsproblemer, anbefales det alltid å slette systembufferen først. Korrupte cacher kan også påvirke maskinvaren og kan hindre lading. Det har vært så mange rapporter som tørker hurtigbufferdelens faste strøm og laderelaterte problemer. Derfor er det verdt å gjøre det, og her er hvordan ...

 1. Slå AV Galaxy Note 5.
 2. Trykk og hold på følgende tre knapper samtidig: Volum opp- tast, Hjem-tast og Av / på-knapp .
 3. Når telefonen vibrerer, slipper du av / på-tasten, men fortsetter å holde nede Volum opp- tasten og Hjem- tasten.
 4. Når skjermbildet for Android-systemgjenoppretting vises, slipper du Volum opp og Hjem- tastene.
 5. Trykk på Volum ned-tasten for å markere 'tørk cache-partisjon.'
 6. Trykk på av / på- knappen for å velge.
 7. Når tørkecachepartisjonen er fullført, er 'Start systemet på nytt' uthevet.
 8. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Til slutt, hvis problemet var igjen etter at du har slettet systembufferen, har du ikke noe annet alternativ enn å utføre hovedtilbakestillingen. Jeg forstår bryet med å sikkerhetskopiere filene dine, men du har ikke noe annet valg på dette tidspunktet. Tilbakestillingen vil utelukke muligheten for at det er et fastvareproblem, så her er hva du trenger å gjøre ...

 1. Fjern Google-kontoen din og koble fra skjermlåsene for å forsikre deg om at du ikke vil utløse Factory Reset Protection (FRP) .
 2. Slå av Samsung Galaxy Note 5.
 3. Trykk og hold nede Volum opp , Hjem og Av / på- tastene sammen.
 4. Når enheten slås på og viser 'Power on logo' , slipper du alle tastene, og Android-ikonet vises på skjermen.
 5. Vent til Android Recovery Screen vises etter omtrent 30 sekunder.
 6. Bruk Volum ned-tasten til å markere alternativet, 'tørk data / tilbakestilling av fabrikken' og trykk på av / på-knappen for å velge det.
 7. Trykk Vol Vol Down-knappen igjen til alternativet 'Yes - delete all user data' er uthevet, og trykk deretter på av / på-knappen for å velge det.
 8. Etter at tilbakestillingen er fullført, merker du 'Start systemet på nytt nå' og trykker på av / på-tasten for å starte telefonen på nytt.

LES : Hvordan omgå Factory Reset Protection (FRP) på Samsung Galaxy Note 5 [Steg-for-trinn-guide]

Trinn 6: Søk hjelp fra en tekniker

Hvis du har gjort alt i dette innlegget, og problemet er igjen, er det på tide at du sender enheten for reparasjon. I det minste vet du at problemet er på maskinvaren, og du kan forklare alt du gjorde for teknikeren. Ikke bekymre deg, problemer med langsom lading er ofte mindre, og de kan lett løses, og så lenge enheten ikke har påført væske og fysiske skader, kan du fikse den under garantien.

Jeg håper at dette innlegget kan hjelpe deg.