Hva gjør hvis Galaxy S9 fortsetter å bli overopphetet (fikse for problemer med overoppheting)

Selv om det ikke er så vanlig som mange av dere tror, ​​er overoppheting et faktum for mange smarttelefoner, inkludert flaggskipsenheter som Samsung Galaxy S9. I denne korte opplæringen gir vi deg hele settet med feilsøkingstrinn som skal utføres når du håndterer problemer med overoppheting på Galaxy S9.

Problem: Hva gjør hvis Galaxy S9 fortsetter å overopphetes (problemet med overoppheting)

Jeg kjøpte en Samsung S9 i 10/2017 fra Sprint. Telefonen fungerte bra til ca 4/2018. På den tiden la jeg merke til at telefonen ble varm. Da jeg var uvitende om slike ting, la jeg det i lommen eller vesken sammen med det varme været. Etter hvert som problemet gikk, ble problemet verre. Det var nå oppvarmet til overoppheting. Jeg er 72 år gammel. Jeg ser ikke filmer eller spiller kompliserte spill på telefonen min. Jeg bruker sjelden telefonen til å ringe. Jeg tar bilder og videoer. Dette er de viktigste bruksområdene for telefonen. Jeg bruker også GPS. Da været varmet begynte jeg å gå på utendørsarrangementer, ta bilder og videoer. Telefonen gikk fra overoppheting til å være VARM. Når det ble VARMT, ville jeg bare slutte å bruke det. 9/2018 Jeg var aktiv og tok bilder og videoer på et utendørs arrangement. Telefonen ble så VARMT at jeg måtte slutte å bruke den.Omtrent halvveis gjennom dagen ble telefonen veldig varm og jeg fikk en overopphetingsmelding. Jeg slo umiddelbart av telefonen. Det var solrikt, men ikke varmt ute. Jeg beskyttet telefonen mot solen og lot den sitte. Etter at det var avkjølt, kom det på igjen, men begynte å bli overopphetet så snart jeg begynte å ta bilder igjen, men fikk ingen feilmelding.

Jeg innså at noe ikke stemte, så da jeg kom hjem ringte jeg Samsung. Etter å ha fortalt dem hva som skjedde, hadde teknologien egentlig ingen forslag. Neste festival tok jeg mange bilder og videoer. Telefonen ble så varm at jeg måtte holde den på kanten for å bruke den. Jeg fikk ingen feilmelding, så jeg slo den av. Festivalen var i et område som jeg ikke kjente, så jeg slo på telefonen igjen. Min kone vet ikke hvordan jeg skal bruke telefonen min og hadde ikke lesebriller, så jeg gjorde det jeg alltid gjorde, jeg la telefonen på låret mitt slik at jeg kunne se GPS.

Mens jeg kjørte la jeg merke til at det ble varmt, så jeg flyttet telefonen rundt på låret. Da jeg kom til et område som jeg kjente igjen, slo jeg av telefonen. Dagen etter kjente jeg en brennende følelse på låret. Mens jeg kledde meg, la jeg merke til et dypt rødt område på låret mitt der telefonen hadde vært. Det var veldig mye som en solforbrenning. Jeg hadde hatt det.

Jeg dro til Sprint for å se om de kunne hjelpe meg. Lederen ventet på meg, og da han tok av beskyttelsesdekselet, ble øynene skikkelig store, han så på meg og sa ”du er virkelig heldig. Telefonen var deformert og hovent. Saken var i ferd med å skilles. Ettersom Samsung så ut til å være dum med dette problemet, visste jeg at jeg aldri ville stole på telefonen igjen, og så bestilte jeg en Note9.

Løsning: Overoppheting kan skje av flere årsaker. I de fleste tilfeller er det også et tegn på et dypere problem. Hvis problemet ikke løses, kan det hende at telefonen blir varm eller overopphetet. Det beste du kan gjøre i dette tilfellet er å identifisere hovedårsaken til overoppheting. Det er en rekke feilsøkingstrinn du kan gjøre for å oppnå dette målet.

Løs overoppheting ved å oppdatere systembufferen

Noen former for overoppheting er direkte eller indirekte resultat av ødelagt systembuffer. Dette kan skje etter en oppdatering eller appinstallasjon. For å sikre at Galaxy S9-systembufferen er i god form, vil du fjerne den nåværende. Dette vil tvinge enheten til å bygge en ny hurtigbuffer når du fortsetter å bruke den. Følg trinnene nedenfor for å tømme denne hurtigbufferen:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'tørk cache-partisjon'.
 5. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 6. Trykk på Volum ned-tasten til 'ja' er uthevet, og trykk på av / på-knappen.
 7. Når tørk cache-partisjonen er fullført, blir “Start systemet på nytt nå” uthevet.
 8. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Løs overoppheting ved å installere oppdateringer

En minst kjent måte å fikse overoppheting på er å installere oppdateringer. Noen former for overoppheting er forårsaket av dårlig koding i en app eller en ineffektiv programmering på programvarenivå. For å redusere sjansene for overoppheting fra disse situasjonene, vil du regelmessig se etter oppdateringer når de blir tilgjengelige. Sørg for å sjekke appoppdateringer regelmessig i Google Play Store hvis du endrer standardadferd for automatisk å laste ned og installere oppdateringer. Hvis du har apper tatt utenfor Play-butikken, er det ditt ansvar å regelmessig se etter oppdateringer for dem også.

Og selvfølgelig er en annen viktig ting å sjekke system- eller Android-oppdateringer. Slike oppdateringer sendes vanligvis gjennom operatørens nettverk og kan lastes ned over-the-air (OTA). OTA-oppdateringer må installeres når de blir tilgjengelige, da de ikke bare gir kosmetiske endringer, men også rettelser til kjente feil.

Android-telefoner er ikke dedikerte kameraer

Mens smarttelefoner er utstyrt med kameraer, er de ikke primært designet for å brukes over lang tid. Å ta videoer av høy kvalitet er en veldig krevende jobb for en smarttelefon, selv for toppnivåer som Samsung Galaxy S9. Hvis du gjør det i betydelig tid, kan det å lage HD-videoer føre til overoppheting og alvorlig batteritap. Sørg for å la telefonen avkjøles etter å ha tatt videoer i 15 minutter for å forhindre at temperaturen på enheten din når et kritisk nivå.

Husk at jo mer batteriet utsettes for høy varme, desto raskere brytes det ned både på kort og lang sikt.

Se etter dårlige apper

En av hovedårsakene til overoppheting er apper. Vi tror det kan være en nedlastet eller tredjepartsapp som får enheten til å bli overopphetet. For å sjekke, kan du prøve å starte telefonen i sikker modus. Hvis du gjør det, blokkeres tredjepartsapper fra å kjøre. Slik starter du telefonen på nytt i sikker modus:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold inne av / på-tasten forbi skjermbildet for modellnavn.
 3. Når “SAMSUNG” vises på skjermen, slipper du av / på-tasten.
 4. Rett etter at du slipper av / på-tasten, holder du nede Volum ned-tasten.
 5. Fortsett å holde volum ned-tasten til enheten er ferdig med å starte på nytt.
 6. Sikker modus vises nederst til venstre på skjermen.
 7. Slipp Volum ned-tasten når du ser Sikker modus.

Nå som telefonen er satt i sikkermodus, er det neste du vil gjøre å replikere problemet ved å gjøre de samme eksakte aktivitetene under de samme eksakte forholdene. Hvis enheten ikke overopphetes mens den kjører i sikker modus, er det et tydelig tegn på at en dårlig app har skylden.

For å identifisere hvilke av appene dine som forårsaker problemer, bør du starte telefonen tilbake i sikker modus og følge disse trinnene:

 1. Start opp i sikker modus.
 2. Se etter problemet.
 3. Når du har bekreftet at en tredjepartsapp har skylden, kan du begynne å avinstallere apper individuelt. Vi foreslår at du begynner med de siste du la til.
 4. Etter at du har avinstallert en app, må du starte telefonen på nytt til normal modus og se etter problemet.
 5. Hvis S9 fortsatt er problematisk, gjenta trinn 1-4.

Tilbakestill appinnstillinger

Tilbakestilling av appinnstillinger overses ofte i mange feilsøkingsartikler om Android, men når det gjelder et problem som ditt, kan det hjelpe mye. Det er mulig at en eller noen av standardappene dine ikke er riktig angitt, noe som får denne feilen til å oppstå. Fordi det ikke er noen måte å vite om dette gjetningen er sant, må du bare sørge for at alle standardapper er slått på. Slik gjør du det:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Apper.
 3. Trykk på Flere innstillinger øverst til høyre (trepunktsikon).
 4. Velg Tilbakestill appinnstillinger.
 5. Start S9 på nytt og se etter problemet.

Kalibrer batteriet

Noen ganger kan Android miste oversikten over de faktiske batterinivåene. Hvis dette skjer, kan enheten slå seg av for tidlig eller overopphetes. Gjør følgende for å kalibrere operativsystemet slik at det får nøyaktige avlesninger på batterinivå:

 1. Tøm batteriet helt. Dette betyr at du bruker enheten til den slås av av seg selv og batterinivået leser 0%.
 2. Lad telefonen til den når 100%. Sørg for å bruke originalt ladeutstyr til enheten din og la den lade seg opp helt. Ikke koble fra enheten i minst to timer til, og bruk den heller ikke mens du lader den.
 3. Etter at tiden har gått, kobler du fra enheten.
 4. Start enheten på nytt.
 5. Bruk telefonen til den går helt tom for strøm igjen.
 6. Gjenta trinn 1-5.

Tørk av telefonen (tilbakestill fabrikken)

Fabrikkinnstilling er et nødvendig feilsøkingstrinn for enhver overopphetingssituasjon. Ved å tilbakestille alle programvareinnstillinger til kjent fabrikktilstand, kan du vite om problemet ligger på programvaresiden eller ikke. Vi vet med sikkerhet at programvare fra fabrikken ikke har overopphetingsproblemer. Hvis det er en programvarefeil bak problemene, vil tilbakestilling av fabrikken mest sannsynlig hjelpe. Slik tilbakestiller du telefonen:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'wipe data / factory reset'.
 5. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 6. Trykk på Volum ned-tasten til 'Ja - slett alle brukerdata' er uthevet.
 7. Trykk på av / på-knappen for å velge og starte master reset.
 8. Når hovedtilbakestillingen er fullført, er 'Start systemet på nytt nå' uthevet.
 9. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.
 10. La telefonen gå i 24 timer uten å legge til noen apper.

Maskinvarefeil

Hvis ingen av programvareløsningene ovenfor hjelper i det hele tatt, kan du anta at dårlig maskinvare er synderen. Det kan være et batteri som ikke fungerer, eller et ødelagt hovedkort. Det er en god ide å la Samsung sjekke maskinvaren, slik at du får ekspertråd om hva du skal gjøre. Vanligvis, i dette tilfellet, vil reparasjon mest sannsynlig utføres.