Slik kjører du Android-spill og apper på Mac eller PC

Mobilapper og -spill har utviklet seg fra trivielle distraksjoner til en viktig del av vårt daglige liv. For 2017 forventes antall mobiltelefonbrukere å nå 4,77 milliarder kroner, og en stadig større andel mennesker som utgjør dette forbløffende store antallet bruker mer tid med favoritt-mobilappene sine enn med deres favoritt Mac- og PC-programvare.

pokemongo-pc

Det er fornuftig for selskaper å utvikle løsninger som vil krysse grensene for individuelle plattformer og operativsystemer. Microsoft presser ideen deres om universelle apper som kan kjøre på tvers av deres økosystem, men hva med Android? Tross alt når antallet globale Android-brukere stadig 2 milliarder.

Googles store plan for å bringe de 2,2 millioner appene som for øyeblikket finnes i Play Store til andre plattformer, dreier seg om Google Chrome. Selskapet har skapt et blomstrende økosystem støttet av utmerkede gratisverktøy som oppmuntrer vanlige mennesker og dyktige utviklere til å gjøre deres visjon til virkelighet og hevde sin plassering på toppen av det bestselgende diagrammet. Løsningen deres kalles ARC Welder, men flere andre alternativer er også tilgjengelige, hvorav to er forklart i denne artikkelen.

Navnet på denne Google Chrome-utvidelsen står for App Runtime for Chrome. Prosjektet ble lansert tilbake i september 2014, og formålet er å la brukerne kjøre Android-appene sine på ethvert operativsystem som støtter Google Chrome.

Bortsett fra det faktum at ARC Welder er et offisielt verktøy utgitt av Google, ligger hovedfordelen i enkelheten. Siden det egentlig bare er en utvidelse, vil den føles umiddelbart kjent for de fleste Google Chrome-brukere. Når appen er installert, kan den startes fra Apps-bokmerket, vanligvis på venstre side av bokmerkelinjen.

En av de største fordelene med ARC Welder er kompatibiliteten til å  kjøre Android-apper på Chromebook . Hvis du er en Chromebook-eier, vil du vite at det er vanskelig å finne apper som vanligvis kjører på PC eller MAC. Løsningen er å kjøre apk på Chromebook ved hjelp av ARC Welder.

Oppsett

 1. Gå til siden for Chrome Web Store på ARC Welder og klikk på knappen "Legg til i Chrome".
 2. Bekreft installasjonen av utvidelsen ved å klikke på “Legg til” -knappen.
 3. Åpne ARC Welder ved å klikke på ikonet i Chrome App-menyen.
 4. Velg katalogen der du vil at ARC Welder skal lagre applikasjonsdataposter.
 5. Legg til apk-filen til appen du vil prøve.

Den eneste delen av installasjonsprosedyren du sannsynligvis vil ha problemer med, er å skaffe apk-filen. For applikasjoner som allerede er installert på enheten din, er den enkleste måten å få tak i apk-filen ved å sikkerhetskopiere dem med en app som Titanium Backup. Du kan også se på nettet for å se om apk-filen ikke er tilgjengelig for nedlasting, men ved å gjøre det utsetter du deg potensielt for skyggefulle nettsteder fylt med skadelig programvare.

Begrensninger

Den største tekniske begrensningen er det faktum at ARC ikke lenger støttes på 32-biters x86-plattformer. De fleste Windows- og Mac-brukere burde være i orden, men Linux-brukere som kjører lette 32-biters distribusjoner på eldre maskinvare, vil ikke kunne kjøre ARC Welder på sine systemer.

Det er heller ingen måte å kjøre flere applikasjoner samtidig. Hver gang du kjører en app, må du velge om du vil at den skal vises i stående eller liggende modus. Selv om ARC Welder støtter Google Play Services, har ikke alle utviklere oppdatert applikasjonene sine for å støtte ARC Welder. Som et resultat støter du noen ganger på kjøretidsfeil eller plutselige krasj. Dette skjer vanligvis når du prøver å få tilgang til en funksjon som datamaskinen din ganske enkelt ikke har, for eksempel et akselerometer eller kamera.

Ytelsen er overraskende god, og mindre krevende spill kjører uten problemer selv på svakere maskinvare. Generelt sett bør enhver moderne datamaskin levere tilfredsstillende ytelse.

Android-emulatoren er en del av Android-programvareutviklingssettet (SDK), som inkluderer et omfattende sett med utviklingsverktøy, for eksempel en feilsøkingsprogram, biblioteker, en håndsettemulator basert på QEMU, dokumentasjon, eksempelkode og opplæringsprogrammer.

Med det kan utviklere teste appene og spillene sine direkte på datamaskinene sine. Fordi det ville være nesten umulig for en enkelt utvikler å ha tilgang til til og med en liten brøkdel av Android-enheter, støtter emulatoren Android-telefoner, nettbrett, Android Wear og Android TV.

Tastaturet kan styres med en mus og et tastatur eller ved hjelp av virtuelle maskinvareknapper, berøringsskjerm, retningsputer (D-pads), styrekuler, hjul og forskjellige sensorer. Miljøet der apper kjøres på emulatoren er et fullstendig Android-operativsystem slik du kjenner det fra smarttelefonen eller nettbrettet. Alt som appen kan gjøre på smarttelefonen din kan gjøres inne i emulatoren, med unntak av virtuell støtte for Wi-Fi, Bluetooth, NFC, SD-kort, hodetelefoner og USB.

Oppsett

 1. Last ned SDK-pakken fra Googles offisielle nettsted.
 2. Installer det akkurat som du ville gjort med et annet program.
 3. Bruk AVD Manager (Verktøy> Android> AVD Manager) til å lage en simulert virtuell enhet som skal kjøres i Android-emulatoren.
  • Hvis du ikke vil lage en helt ny, er det greit å bruke et av de forhåndskonfigurerte alternativene.
 4. Kjør emulatoren med den virtuelle enheten du har opprettet eller valgt i forrige trinn.
 5. Gå til android-sdk / tools-katalogen i ledeteksten og skriv deretter:
  • adb installer filnavn.apk (Windows)
  • ./adb installer filnavn.apk (Linux eller Mac)
  • Dette laster og installerer apk-filen på den virtuelle enheten.

Begrensninger

Den ene store begrensningen er fraværet av Play Store. Dette tvinger deg til å hoppe gjennom noen ringer og gjør denne metoden uegnet til daglig bruk.

Støttet av Intel, Samsung, Qualcomm, AMD, BlueStacks App Player er en drøm-virkelighet-løsning for alle ivrige Android-spillere som på et tidspunkt har lurt på hvordan det ville være å spille alle favorittspillene sine på PC eller Mac. BlueStacks “Layercake” -teknologi gjør at selv de mest grafikkintensive spillene kan kjøre problemfritt i fullskjerm. Programvaren oversetter mus- og tastaturkommandoer for å gi en problemfri opplevelse.

Fra det øyeblikket du besøker det offisielle nettstedet, forstår du umiddelbart at BlueStacks handler om spill. Et team av redaktører velger favorittspillene sine hver uke for å gi brukerne en jevn strøm av nye ting å prøve ut. Men du kan også installere din favoritt Android-meldingsapp med samme letthet som du kan favorittspillene dine.

I stedet for å etterligne hele operativsystemet, fungerer BlueStacks mer som et spesielt kompatibilitetslag som kobler apper til din PC eller Mac. Nye apper oppfører seg mye som innfødte applikasjoner, som hver har sitt eget skrivebordsikon. Dette gjør programvaren egnet selv for tilfeldige brukere, som ellers ville bli avskrekket av den tekniske kompleksiteten til Android-emulatoren fra Google eller de begrensede mulighetene til ARC-sveiseren.

Hvis du er opptatt av Pokemon-fenomenet, kan du spille Pokemon Go på PC ved hjelp av BlueStacks, og selvfølgelig de fleste andre populære spill også.

Oppsett

 1. Last ned BlueStacks fra det offisielle nettstedet.
 2. Installer BlueStacks og kjør det.
 3. Velg hvilken app du vil installere fra hjemmesiden til BlueStacks.
 4. Start den installerte appen.

Begrensninger

BlueStacks er en godt optimalisert programvare som kan kjøre de fleste spill uten problemer. For en så dyktig applikasjon er maskinvarekravene ikke dårlige i det hele tatt, og du trenger definitivt ikke å eie en avansert spill-PC bare for å spille Angry Birds. Når det er sagt, vil dårlig skrevet eller optimaliserte Android-apper som vil fungere dårlig selv på smarttelefoner og nettbrett, prestere så mye dårligere når de kjøres med BlueStacks.

Hver metode for å kjøre Android-spill og apper på Mac eller PC som er beskrevet i denne artikkelen, er egnet for en litt annen type brukere. ARC Welder er perfekt hvis du bare vil prøve Android-apper på PC eller Mac uten å kaste bort tid på konfigurasjon. Men hvis du har litt tid til overs, gjør den offisielle Android-emulatoren alt du noen gang kan trenge. Det er også et flott første skritt inn i en verden av Android-utvikling. Sist, men ikke minst, er BlueStacks perfekt for Android-spillere som vil ta favorittspillene sine fra rammen til små smarttelefonskjermer.

Vi mottar salgskommisjon hvis du kjøper varer ved hjelp av koblingene våre. Lære mer.