Hvordan fikse problemer med forsinkelse og sakte ytelse på en Galaxy S5, andre ikke-relaterte problemer

s5

Hei alle sammen! Her er andre # GalaxyS5-problemer sendt inn av noen brukere de siste dagene. Ikke glem å også besøke denne siden for flere S5 feilsøkingstips og løsninger.

 1. Galaxy S5-skjermen har gulgrønn fargetone og reagerer ikke
 2. Galaxy S5 fortsetter å si at den er i roaming-modus
 3. Hvordan fikse problemer med forsinkelse og sakte ytelse på en Galaxy S5
 4. Galaxy S5 vil ikke koble til Wi-Fi hjemme
 5. Galaxy S5 vil ikke slå seg på etter lading
 6. Galaxy S5-kameraet vil ikke fokusere ordentlig

Hvis du leter etter løsninger på ditt eget #Android-problem, kan du kontakte oss ved å bruke lenken nederst på denne siden, eller du kan installere vår gratis app fra Google Play Store.

Når du beskriver problemet ditt, vær så detaljert som mulig, slik at vi enkelt kan finne en relevant løsning. Hvis du kan, vennligst ta med de nøyaktige feilmeldingene du får for å gi oss en ide om hvor du skal begynne. Hvis du allerede har prøvd noen feilsøkingstrinn før du har sendt oss en e-post, må du huske å nevne dem slik at vi kan hoppe over dem i svarene våre.


Problem nr. 1: Galaxy S5-skjermen har gulgrønn fargetone og reagerer ikke

Jeg våknet her om dagen, og telefonen min fungerte bra.

Jeg koblet den til for å lade (fabrikklader), og tok raskt telefonen min for å dra ut av døren. Bare for å innse at det ikke lades? Siden telefonen fremdeles var svart.

Senere kunne jeg høre varslene mine, men skjermen var fortsatt svart.

Fjernet batteriet, og jeg fikk skjermsynlighet igjen. MEN skjermen min hadde en liten gulgrønn fargetone, og den var svakere enn vanlig, OG skjermen svarer HELT ikke.

Skjermen nedtonet og gulnet enda mer, til det er knapt synlig.

Av / på-knappen slår ikke av telefonen, bare tar ut batteriet.

Jeg prøvde en myk tilbakestilling som beskrevet på nettstedet (fjerning av batteri, hold av / på-knappen nede i ett minutt, og bytt deretter ut batteri), og lysstyrken kom litt tilbake, men skjermen svarte fortsatt og hadde en merkelig fargetone på den.

Jeg prøvde å starte Android System Recovery-modus for å tørke Cache Partition og starte på nytt, men skjermen var nesten svart og veldig vanskelig å se, men etter å ha tatt ut batteriet og byttet ut flere ganger, fikk jeg endelig lysstyrke igjen, fulgte trinnene for å tørke cache og starte på nytt og har fortsatt svar når jeg berører skjermen.

Og ble møtt av samme tekst, Whatsapp og Gmail-varsler som jeg har sett de siste to dagene. Sammen med feilmeldingen "Kan ikke lastes ned" (selv om jeg lurer på om det er fordi jeg fjernet både SIM-kort og SD-kort for det ovennevnte?)

Jeg kan bruke S Voice og funksjonstastene, volumknappene og det er det.

Jeg er helt tapt!

Hjelp! - Aleashia

Løsning: Hei Aleashia. Ble telefonen din falt eller ble våt før skjermproblemet oppstod? Hvis noen av disse to skjedde, er det stor sannsynlighet for at skjermenheten ble skadet. Det er ingen programvareproblemer som vi er klar over som kan forårsake problemet du beskrev her, det er derfor feilsøking du har prøvd ikke endret noe. Noen ganger kan eksponering for direkte sollys over lengre tid eller varmekilder også forårsake skade på maskinvarekomponenter. For å løse problemet må du ringe Samsung for reparasjon eller få enheten diagnostisert og reparert av en kvalifisert tekniker.

Hvis S5 fremdeles dekkes av produsentgaranti, anbefaler vi at du ringer Samsung først. Ellers kan enhver tredjepartstekniker ta en titt på det og muligens reparere det problemet er.

Problem nr.2: Galaxy S5 fortsetter å si at den er i roaming-modus

Mobildataene mine sluttet plutselig å fungere. S5-en min jobbet hele tiden, og jeg kjøpte en ny telefon, S5 Neo, og testet SIM-kortet til S5 Neo. Mobildata fungerte på den nye telefonen. Jeg satte opp den nye telefonen og valgte Australia-innstillinger, selv om jeg er i Storbritannia fordi jeg skal sende telefonen til Australia.

Når jeg setter tilbake SIM-en på min gamle S5, fungerer ikke mobildataene mine lenger, og det gir meg feil “Data Roaming. Du har mistet tilkoblingen ... ”

Det virker som om telefonen min S5 nå tenker at jeg er på roaming og ikke i Storbritannia når jeg faktisk er i Storbritannia. Jeg får bare denne feilen når jeg er utenfor Storbritannia der nettverket mitt er basert, og det krever at jeg merker av i roamingfeltet.

Jeg sjekket alt, APN osv., Og de er alle korrekte. Jeg ringte kundeservice og deres råd er å tilbakestille telefonen til fabrikkstandard. Jeg vil ikke gjøre det, så hvis du kan hjelpe, vil det bli satt stor pris på.

Du kan svare på facebooksiden min. Jeg likte allerede siden din også :)

Takk. - Bing

Løsning: Hei Bing. Hvis du satte inn SIM-kortet ditt (i den nye telefonen) mens du konfigurerte det, kan situasjonen ha sendt en forespørsel til din trådløse operatør om at du ikke er i Storbritannia fordi telefonens system sier Australia. Det første du må gjøre er å sikre at en slik forespørsel blir kansellert. Ring operatøren din igjen og sjekk om systemet deres viser at kontoen din ikke har roamingstatus. Dette vil forhindre potensielle overbelastninger og løse problemet enkelt. Dette vil også forhindre deg i å tilbakestille fabrikken.

Problem nr.3: Hvordan fikse problemer med forsinkelse og sakte ytelse på en Galaxy S5

Ingen nye apper, og jeg kjører en ganske ren telefon - ingen spill, minimale medier, aldri flere ting som kjører samtidig. Nylig har telefonen kjørt veldig sakte - tastaturet henger når jeg skriver noe (spesielt i tekstmeldinger), det er forsinkelser mellom skjermene, og alt er bare tregt.

Jeg har tørket cachepartisjonen, slettet ikke-viktige apper og ryddet ut bilder og nedlastinger. Jeg holder ikke musikk eller videoer på telefonen min, alt er i skyen. Jeg brukte Swiftkey, men ble kvitt den - jeg trodde det kan være problemet, men det opprinnelige tastaturet er like tregt. Jeg er ikke sikker på hva mer jeg kan gjøre, lagre en hard tilbakestilling, noe jeg er motvillig til å gjøre på grunn av noen telefonsvarer jeg ikke vil miste. Jeg er åpen for alle råd du kan gi. Tusen takk. - Jenn

Løsning: Hei Jenn. Langsom / ustabil ytelse kan være en indikasjon på et programvare- eller maskinvareproblem. For å vite hvilken av disse to som er problemet, må du først prøve å feilsøke programvaren. Hvis problemet vedvarer etter å ha gjort alt du kan gjøre når det gjelder feilsøking av programvare, kan du anta at en maskinvarefeil har skylden.

Det er godt å vite at du har prøvd å tørke cachepartisjonen, men et annet feilsøkingstrinn du kan prøve er å starte telefonen på nytt i sikker modus. Hvis en tredjepartsapp skaper en konflikt med andre apper eller operativsystemet, er det et godt alternativ å starte S5 i sikker modus.

Også kjent som diagnostisk modus, forhindrer sikker modus tredjepartsapper og -tjenester fra å kjøre. Hvis problemet ikke oppstår mens sikker modus er aktivert, er det en anelse om at en av appene dine er synderen. Hvis du ikke har prøvd å gjøre det tidligere, følger du bare disse trinnene:

 • Slå av enheten.
 • Trykk og hold inne av / på-tasten.
 • Når 'Samsung Galaxy S5' vises på skjermen, slipper du av / på-tasten.
 • Rett etter at du slipper av / på-tasten, holder du nede Volum ned-tasten.
 • Fortsett å holde volum ned-tasten til enheten er ferdig med å starte på nytt.
 • Sikker modus vises nederst til venstre på skjermen.
 • Slipp Volum ned-tasten når du ser Sikker modus.

Hvis du fortsetter å bli utsatt for teksting selv når sikkermodus er på, gjør neste logiske feilsøkingstrinn en hovedtilbakestilling. Dette er hvordan:

 • Slå av Galaxy S5.
 • Trykk og hold Volum opp-knappen, Hjem-knappen og Av / på-knappen sammen til du ser Android på skjermen.
 • Bruk Volum ned for å markere slettingsdata / tilbakestillingsalternativ og trykk på av / på-knappen for å velge det.
 • Bruk Volum ned igjen for å markere Ja - slett alle brukerdata og trykk på Strøm for å velge den.
 • Bruk av / på-knappen for å velge Start systemet på nytt nå.
 • Når S5 starter på nytt, skal den tørkes helt og klar til å settes opp igjen.

Når du har tilbakestilt telefonen helt, kan du prøve å replikere problemet igjen. Forsikre deg om at du ikke installerer noen app før du tester hvordan teksting fungerer. Hvis telefonen fortsetter å vise problemer med forsinkelse og / eller treg ytelse, kan du anta at en maskinvarefeil forårsaker dem. En reparasjon kan løse problemet eller ikke, avhengig av hvilken komponent som ikke fungerer som den skal.

Problem nr.4: Galaxy S5 vil ikke koble til Wi-Fi hjemme

Hallo. Jeg har hatt problemer med Wi-Fi-tilkobling med S4 siden begynnelsen av tiden, men det har ikke vært uutholdelig før nylig etter oppgradering av internettmodemet mitt. 

Så modemet mitt har en sikret wi-fi (ellers HJEMMET mitt) og et åpent xfinity-hotspot. Tilkoblingsstyrken er lik på begge, men av en eller annen grunn foretrekker telefonen min den åpne xfinity fremfor Home wifi. Problemet er at den åpne xfinity ikke ser ut til å fungere riktig på telefonen min - nettsider lastes ikke inn og tidsavbrudd for tilkobling. Jeg har prøvd å "glemme" denne åpne wi-fi, men den fortsetter å koble til. Hvordan kan jeg stille telefonen min til å være låst på HOME-wi-fi? Takk for hjelpen. - Kirby

Løsning: Hei Kirby. Først og fremst må du sørge for at du sletter telefonens systembuffer. Midlertidig informasjon og logger som systemet trenger for å laste inn apper, lagres i cachepartisjonen. Å sørge for at hurtigbufferpartisjonen er oppdatert, kan løse problemet enkelt. Slik gjør du:

 • Slå av telefonen.
 • Trykk og hold følgende knapper sammen: Strøm, Volum opp og Hjem.
 • Slipp knappene når menyen for Android-systemgjenoppretting vises.
 • Bruk volumknappene til å navigere til alternativet Tørk cache-partisjon.
 • Trykk på av / på-knappen for å bekrefte valget.
 • Velg Start systemet på nytt nå etter å ha slettet hurtigbufferen. Vent til telefonen starter på nytt.

Etter å ha tørket cachen, kan du prøve å observere hvordan telefonen din oppfører seg når du prøver å koble til Wi-Fi igjen. Hvis det samme skjer, bør du vurdere å tilbakestille fabrikken.

Problem nr.5: Galaxy S5 slår seg ikke på etter lading

Hei. Telefonen min døde av tappet strøm. Så jeg la telefonen min på ladning til den var 100%, og da jeg slo på telefonen, dukket det opp en morsom skjerm som sa noe som "Android-programvareoppdatering 11/12", og skjermen ble svart.

Jeg prøvde bokstavelig talt alt fra å lese andres problemer og løsningene dine, til og med en tilbakestilling av fabrikken som ikke en gang ønsket å fungere. Så jeg har en skjerm av død og en telefon av død.

Telefonen fikk ingen vannskader eller falt eller noe slikt, den sluttet bare å fungere.

Hjelp så snart som mulig. Jeg trenger telefonen min for arbeidsrelaterte problemer, og jeg har ikke råd til å være frakoblet. Og siden det er søndag, vil det ikke være et åpent sted som kan hjelpe meg.

Vennlig hilsen. - Anél

Løsning: Hei Anél. Så mye som vi vil hjelpe deg, er vår støtte for denne typen problemer veldig begrenset, spesielt at telefonen ikke engang slås på. Det meste du kan gjøre er å prøve å starte den i andre moduser (som sikker modus, gjenopprettingsmodus, nedlastingsmodus), slik at du vet om den fortsatt er lydhør. Ellers må du sjekke batteriet eller maskinvaren.

Problem nr.6: Galaxy S5-kameraet fokuserer ikke riktig

Kameraet mitt veksler mellom å ikke kunne fokusere på ting som er langt borte og ikke å kunne fokusere på ting som er i nærheten. Det er det ene eller det andre. Bare noen ganger, i en kort periode, vil det fokusere på ting fra begge avstander. Jeg har allerede prøvd å rydde kameradata og cachr, og det fungerte ikke. Og jeg har satt den i sikker modus for å se om det var fra en app, men problemet vedvarte fortsatt. Det eneste jeg ikke har gjort er å tilbakestille hele telefonen, som jeg ikke har gjort fordi jeg håpet det er et annet alternativ eller en måte å fikse det på, som å tilbakestille det irriterende. Dette problemet hadde vært av og på helt siden jeg hadde denne telefonen, i to måneder, og det er veldig upraktisk. - Lizzy

Løsning: Hei Lizzy. Galaxy S5s kamerafokuseringsmekanisme er implementert av en kombinasjon av både maskinvare- og programvareprosesser. Fordi det ikke er noen nøyaktig måte å vite nøyaktig hva som kan være galt, er den generelle tommelfingerregelen å gjøre feilsøking av programvare først. Hvis problemet ikke blir løst ved grunnleggende feilsøking av programvare, kan du anta at kameraets maskinvare er problematisk. Sørg for å tørke cachepartisjonen, starte telefonen i sikker modus og foreta en tilbakestilling av fabrikken.

Hvis du tror problemet er maskinvarerelatert, kan du kontakte Samsung eller operatøren din for å få en erstatning.

Samsung innrømmet tidligere at et svært begrenset antall tidlige S5-er hadde kameraproblemer, selv om de allerede hadde adressert problemet. Det er fortsatt verdt å ringe dem for å se om det er noe de kan gjøre med enheten din spesielt.


Gi oss beskjed hvis du er en av brukerne som støter på et problem med enheten din. Vi tilbyr løsninger for Android-relaterte problemer gratis, så hvis du har et problem med Android-enheten din, bare fyll ut det korte spørreskjemaet i denne lenken,  og vi vil prøve å publisere svarene våre i de neste innleggene. Vi kan ikke garantere rask respons, så hvis problemet ditt er følsomt i tid, kan du finne en annen måte å løse problemet på. 

Hvis du synes dette innlegget er nyttig, kan du hjelpe oss ved å spre ordet til vennene dine. GalaxyS2 har også sosialt nettverk, så det kan være lurt å samhandle med samfunnet vårt på våre Facebook- og Google+ sider.