Ting å gjøre når Galaxy S6 fikk vannskader, vil ikke slå seg på etter varmeeksponering

Hei Android-fellesskap! Vårt GalaxyS6-innlegg for denne dagen svarer på to alvorlige problemer: vannskader og varmeeksponering. Vi håper du vil finne dette materialet informativt.

Hvis du leter etter løsninger på ditt eget #Android-problem, kan du kontakte oss ved å bruke lenken nederst på denne siden.

Når du beskriver problemet ditt, vær så detaljert som mulig, slik at vi enkelt kan finne en relevant løsning. Hvis du kan, vennligst ta med de nøyaktige feilmeldingene du får for å gi oss en ide om hvor du skal begynne. Hvis du allerede har prøvd noen feilsøkingstrinn før du har sendt oss en e-post, må du huske å nevne dem slik at vi kan hoppe over dem i svarene våre.

Nedenfor er spesifikke emner vi tar med deg i dag:

Problem 1: Ting å gjøre når Galaxy S6 fikk vannskader

Kjære Droid-fyr, jeg gikk på løp med Samsung S6-kanten i den løpende korte lommen, jeg hadde en plastkoffert på. Mens jeg var på løp, begynte det plutselig å komme ned. Jeg var gjennomvåt (som om jeg hadde hoppet ut i et basseng). Da jeg fant ly, dro jeg telefonen ut, og den fungerte bra. Jeg kom hjem og da skjønte jeg at volumet mitt fra mobilhøyttaleren ikke fungerte. Jeg slo av mobilen og så på igjen. Til min overraskelse virket volumet igjen. Imidlertid brukte jeg mobilen senere på kvelden, og nå flimrer skjermen og mange linjer løper gjennom skjermen. Jeg tror det har litt vannskader. Så jeg har for tiden mobilen nedsenket i en lufttett pose med ris. Hvis dette ikke fungerer ... hva skal jeg gjøre? å og i tillegg til dette .. frontkameraet har litt fuktighet i seg ... så når frontkameraet er på ..bildet ser overskyet ut. Takk for din tid Vennlig hilsen. - Yannick

PS Hvordan finner jeg ut hvilken Android-versjon mobilen min er? - Yannick Pakeeree

Løsning: Hei Yannick. Som du kanskje visste nå, er en Galaxy S6 ikke vanntett eller til og med vanntett i det hele tatt. Det er ikke uvanlig at den ikke fungerer ordentlig selv når de indre delene utsettes for en liten bit fuktighet. Hvis telefonen din fungerte normalt før du ble våt, er det trygt å si at vannet må ha kortsluttet en komponent / komponenter. Det beste du kan gjøre er å la en tekniker ta fra hverandre telefonen slik at interne komponenter og / hovedkort kan tørkes profesjonelt. Selvfølgelig vil du også la en tekniker sjekke hele systemet for andre avvik som kan komme fra vannskader. Hvis du ikke har solid kunnskap om elektronikk og spesielt Samsung-enheter, kan du gå glipp av annen maskinvarefeil.

Når det gjelder grunnleggende redning av en våt telefon, er det de tingene enhver bruker kan gjøre på hans / hennes side:

Forsikre deg om at du tar den ut av vann ASAP

En ikke-vanntett elektronikk som S6 har vanligvis ikke mye tid til å beskytte seg mot lekkasjer. Generelt anbefales det alltid å stoppe potensielt vann som lekker inn i maskinvaren innen 30 sekunder etter eksponering. Vi vet ikke hvor lenge telefonen din ble utsatt for vann eller fuktighet, men vi vet med sikkerhet at nok vann hadde sivet inn til at høyttaleren og skjermen ble dårlig.

Ta ut batteriet

Det kan være katastrofalt å etterlate strømkilden eller batteriet i den våte telefonen. Hvis du utsetter batteriet for vann, kan det skade det. Imidlertid kan en telefon som er utsatt for vann føre til mer alvorlig, permanent maskinvarefeil. Vi vet at batteripakken til Galaxy S6 ikke kan fjernes enkelt, så det kan ha bidratt til, hvis det ikke var hovedårsaken til problemet.

Ta av deksler og eksterne kontakter

Dette er for å forberede enheten for den eventuelle tørkeprosessen. Du vil ikke la litt liten fuktighet fortsatt være i hullene eller spaltene på telefonen etter at du har tørket de interne komponentene.

Husk at å ta telefonen fra hverandre vil ugyldiggjøre produsentens garanti. Det betyr at Samsung kanskje ikke godtar enheten for reparasjon senere, selv om du får dem til å fikse det. Hvis du ikke har noe valg, kan du gå videre og åpne telefonen for å forberede den for tørking. Sørg for å skille hovedkortet fra andre flyttbare gjenstander som batteri, skjerm osv. Du vil også koble fra flexkablene slik at du kan tørke dem sammen med resten av de frakoblede delene.

Tørk enheten så grundig som mulig

Vi antar at du ikke har verktøyene som brukes av profesjonelle til å tørke våt elektronikk, så det å tørke enheten på egen hånd krever litt innsats og tid. Først vil du fjerne vann fra hver del ved å riste forsiktig på hver komponent. Du vil også tørke hver del med en ren myk klut eller papirhåndkle for å fjerne så mye vann som mulig. Når det gjelder enhetens linse eller skjerm, kan du prøve å bruke en myk klut eller mikrofiberklut for å unngå å skrape dem.

Når du allerede har tørket hver komponent (inkludert saken, avtakbar ekstern lagringsenhet og SIM-kort), bruk en håndsuger for å hente gjenværende fuktighet fra hovedkortet og andre kretser. Vær ekstra forsiktig når du bruker en støvsuger eller håndsuger til dette formålet, ettersom å holde enheten for nært kan generere statisk elektrisitet som kan skade den.

Hvis du ikke har et bærbart vakuum å bruke, kan du bruke "tørrbløting" -teknikk. Dette gjøres ved å bruke materialer med høy affinitet for å absorbere fuktighet som ris eller kiselgel. Bare legg de demonterte delene i en pose med ris i minst 24 timer, og sørg for å snu dem annenhver time. Hvis du bruker silikagel, legg delene og gelen i en forseglet pose i like lang tid.

En annen tørketeknikk du kan gjøre er å plassere de demonterte delene i nærheten av en varmekilde, som baksiden av en strøm på TV. Forsikre deg om at du ikke legger telefonen direkte over en varm enhet eller direkte varme som ild, hårføner eller ovn for å unngå å skade komponenter. Vanligvis fordamper vannet i løpet av få timer, så det kan skynde prosessen å plassere enheten nær en mild varmekilde.

La en profesjonell sjekke enheten din

Husk at trinnene ovenfor er ment å forhindre at maskinvareskader oppstår, og vil ikke fikse noen eksisterende skadet komponent. Hvis telefonen din fortsetter å vise problemer etter å ha gjort alle trinnene ovenfor, kan du la noen som reparerer for å tjene penger sjekke telefonen din.

Problem 2: Galaxy S7 vil ikke starte normalt etter å ha blitt utsatt for varme omgivelser

For 2 dager siden var det over 100 grader der jeg bor, noe som er veldig uvanlig. Telefonen min sa at den ble slått av og ikke ville lade eller slå på igjen før den hadde avkjølt. Etter noen timer var det fortsatt ikke på, selv om det ikke var varmt. Da jeg prøvde å lade den, ville ikke ladelampen lyse, og den ville bli varm. Nå når jeg prøver å lade, lader den ikke, men det er ikke varmt lenger.

Jeg prøvde strøm / volum ned, men når jeg velger et alternativ, skjer ingenting. Selv om ladelampen ikke lyser, tror jeg at den må lade noen fordi ellers ville telefonen min være død nå. Vennligst hjelp! - HjelpCali

Løsning: Hei HelpinCali. I likhet med vannskader kan det føre til problemer når du utsetter telefonen for direkte eller omgivende varme. Vi vet at du ikke gjorde dette med vilje, men så mye som mulig, vil du holde telefonen i normal romtemperatur. Det som den tåler mest når det gjelder omgivelsestemperatur, er 95 grader Fahrenheit. Utover det er det en sjanse for at batteriets kjemi kan endres og føre til problemer. Telefonens kretsløp og hovedkort kan også bli påvirket, noe som kan føre til at andre komponenter ikke fungerer.

Hvis telefonen fortsatt slås på fordi skjermen lyser, kan du fremdeles løse problemet ved å starte enheten på nytt til andre moduser. Nedenfor er de forskjellige maskinvarekombinasjonene du kan prøve, samt oppfølgingstrinn for hver av dem:

Start i gjenopprettingsmodus

 1. Lad telefonen i minst 30 minutter.
 2. Trykk og hold nede Hjem og Volum opp-tastene, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når Samsung Galaxy-logoen vises på skjermen, slipper du av / på-tasten, men fortsetter å holde inne Hjem- og volum opp-tastene.
 4. Når Android-logoen vises, kan du slippe begge tastene og la telefonen være i omtrent 30 til 60 sekunder.
 5. Du kan enten tørke cachepartisjonen eller tilbakestille fabrikken når du er i denne modusen.

Start i nedlastingsmodus

 1. Lad telefonen i minst 30 minutter.
 2. Trykk og hold nede Hjem- og volum NED-tastene, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når Samsung Galaxy-logoen vises på skjermen, slipper du av / på-tasten, men fortsetter å holde nede hjemme- og volumtastene.
 4. Vent til nedlastingsskjermbildet vises.
 5. Hvis du kan starte telefonen i nedlastingsmodus, men ikke i andre moduser, betyr det at den eneste veien ut kan være å blinke en lager eller tilpasset fastvare.
 6. Bruk Google til å se etter en guide om hvordan du gjør det.

Start opp i sikker modus

 1. Lad telefonen i minst 30 minutter.
 2. Trykk og hold inne av / på-knappen.
 3. Når Samsung Galaxy-logoen vises, slipper du av / på-tasten og holder umiddelbart nede Volum ned-knappen.
 4. Fortsett å holde knappen til telefonen er ferdig på nytt.
 5. Når du ser teksten "Sikker modus" nederst til venstre på skjermen, slipper du Volum ned-knappen.
 6. Den eneste forskjellen i sikker modus fra normal modus er at førstnevnte hindrer tredjepartsapper i å kjøre. Hvis du kan starte telefonen i sikker modus, men ikke i normal modus, må du avinstallere alle appene til problemet (som hindrer deg i å starte opp normalt) er eliminert.

Hvis telefonen din fremdeles ikke starter opp normalt, eller hvis du ikke kan starte opp til noen av de ovennevnte alternative modusene, kan det være et maskinvareproblem som forårsaker det. Årsakene til et problem som dette inkluderer et dårlig batteri, en feilaktig strømstyrings-IC eller et ukjent hovedkortfeil. Kontakt Samsung eller ta telefonen til en uavhengig tjeneste slik at maskinvaren kan kontrolleres.