Amazon Fire TV Cube vs Roku Ultra Best Streaming Devices 2020

Å velge den beste streaming-enheten i 2018 er langt fra enkelt. Med flere selskaper som konkurrerer om ledningskutterens oppmerksomhet og lommebøker, kan man lett føle seg litt tapt når man sammenligner funksjoner og spesifikasjoner. Men uansett hvordan du ser ut, vil to streaming-enheter garantert fange oppmerksomheten din: den futuristiske Amazon Fire TV Cube vs Roku Ultra. Men hvilken bør du kjøpe? Vel, det avhenger av dine behov og prioriteringer, og vi har satt sammen denne konsise sammenligningen for å hjelpe deg med å bestemme selv.

Produkt Merke Navn Pris
Roku Roku Ultra Sjekk pris på Amazon
Amazon Fire TV Cube Sjekk pris på Amazon

* Hvis du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. For mer informasjon, besøk vår side om personvernregler.

Amazon Fire TV Cube vs Roku Ultra Best Streaming Devices Comparison

Roku Ultra vs Fire TV

Amazon Fire TV Cube vs Roku Ultra Hardware

Amazon Fire TV Cube ser ut som en alternativ versjon av Amazon Echo smarthøyttaler fra et univers der alle linjene er helt rette, og alle vinkler er rette vinkler. Akkurat som Amazon Echo smarte høyttalere, er Amazon Fire TV Cube fullpakket med moderne teknologi, inkludert stemmegjenkjenning fra langt felt, åtte mikrofoner og stråleforming, for å gjøre fysiske kontrollknapper unødvendige.

Roku Ultra har et langt mindre spennende utseende, og ser ut som en stream-med-spiller. Men utseendet kan bedra, og Roku Ultra vinner maskinvarekampen. Hvorfor? På grunn av det store utvalget av tilkoblingsmuligheter.

For det første har Roku Ultra en dedikert Ethernet-port, mens Amazon Fire TV Cube kommer med en adapter. Begge streaming-enhetene kan selvfølgelig koble seg til internett trådløst via Wi-Fi, men vi anser en stabil kablet forbindelse som viktig for streaming av innhold i 4K med HDR. I tillegg har Roku Ultra en optisk port for lyd, et microSD-kortspor for rimelig ekstern lagring og en USB Type-A-port for flash-stasjonene dine.

Roku Ultra kommer også med en skikkelig fjernkontroll. Fjernkontrollen har til og med en 3,5 mm hodetelefonkontakt for privat lytting, noe som utgjør det faktum at selve streaming-enheten mangler Bluetooth-tilkobling. Amazon Fire TV Cube kommer med en ganske enkel fjernkontroll med bare noen få knapper. Tross alt vil Amazon at du skal kontrollere streamingenheten med stemmen din, ikke fingrene.

Inne i Amazon Fire TV Cube er Amlogic S905Z, som er et mediefokusert system på chip (SoC) med VP9-maskinvaredekoding, HDR og støtte for 4K-videoavspilling med 60 bilder per sekund. Den samme SoC brukes også i tredje generasjon Amazon Fire TV. Roku Ultra er drevet av den pålitelige ARM Cortex A53, som brukes i flere forskjellige streaming-enheter og nettbrett, inkludert Amazon Fire HD 8. Begge enhetene er kraftige nok til sitt tiltenkte formål.

Kjøp det nå: her

Roku Ultra vs Fire TV

Amazon Fire TV Cube vs Roku Ultra Software

Roku Ultra har vunnet maskinvarekampen, men Amazon Fire TV Cube utsletter den når det gjelder programvaresiden av ting. Årsaken til tapet er Roku OS, som føles datert og er et mye mer begrenset streaming-kjøretøy enn Fire OS, med det polerte brukergrensesnittet og fantastisk støtte for apper. Det eneste vi ikke liker med Fire OS er det faktum at det er fulle av irriterende annonser, men slik er det med Amazon.

Du bør huske på at Roku Ultra bare er en streaming-enhet, mens Amazon Fire TV Cube gjør alt Alexa kan gjøre, inkludert smart hjemmekontroll, trinn-for-trinn-matlaging, stemmesøk, varsler og mer. Du får tilgang til over 500.000 filmer og TV-episoder fra Netflix, Prime Video, Hulu, HBO, SHOWTIME, NBC og andre kilder. Takket være innebygde Silk- og Firefox-nettlesere er det mulig å bla gjennom YouTube, Facebook, Reddit og andre nettsteder.

Roku Ultra leveres også med innhold, og gir deg tilgang til over 500.000 filmer og TV-episoder over 5000+ betalte eller gratis kanaler, inkludert Netflix, Amazon Video, Hulu, VUDU, Sling TV og PBS KIDS. Du kan til og med surfe på nettet ved hjelp av POPRISM-tekstbasert nettleser, men opplevelsen kommer ikke engang i nærheten av nettleserne som er tilgjengelige for brukerne av Amazon Fire TV Cube.

Kjøp det nå: her

Amazon Fire TV Cube vs Roku Ultra Price

Amazon Fire TV Cube og Roku Ultra er noen få dollar fra hverandre, med Roku Ultra som er rimeligere. Begge streaming-enhetene kommer med en fjernkontroll, men den som følger med Roku Ultra kan gjøre mye mer enn den som følger med Amazon Fire TV Cube. Når det er sagt, er Amazon-streamingenheten fullpakket med så mange interessante funksjoner - for ikke å nevne den elegante designen - at den høyere prislappen føles helt berettiget.

Roku Ultra vs Fire TV Best Streaming Devices Comparison Verdict

Å velge mellom Amazon Fire TV Cube og Roku Ultra kommer ned på to hovedting: innhold og kontroller. Fordi Roku Ultra er upartisk og ikke favoriserer Amazon eller iTunes, er det flott for folk som ønsker å holde alternativene åpne og nyte et sunt utvalg av 4K-innhold. Amazon Fire TV Cube er perfekt for brukere av Amazon Channels som vil ha den beste Prime Video-opplevelsen de kan få. Det lar deg også styre TV-en din med tale, men det er mange situasjoner når en fullverdig fjernkontroll som den som følger med Roku Ultra, er nyttig.

Produkt Merke Navn Pris
Roku Roku Ultra Sjekk pris på Amazon
Amazon Fire TV Cube Sjekk pris på Amazon

* Hvis du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. For mer informasjon, besøk vår side om personvernregler.

Vi mottar salgskommisjon hvis du kjøper varer ved hjelp av koblingene våre. Lære mer.