Hvordan fikse Apple TV Remote fungerer ikke

Apple TV er en av de populære hjemmeunderholdningsenhetene som finnes i en stue. Dette er en kompakt digital mediaspiller som kan koble til forskjellige streamingkilder via Wi-Fi og streame innholdet til en TV med en HDMI-port. Forbrukere kan kontrollere hvilket innhold de kan se på TV-en ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen.

Fjernkontrollen som er inkludert i hver pakke med Apple TV, er ganske solid og er av beste kvalitet, men det er tilfeller når den ikke fungerer ordentlig. Dette er det vi skal ta for oss i dag.

Hvordan fikse Apple TV Remote fungerer ikke

Lad fjernkontrollen

Den vanligste årsaken til at en fjernkontroll ikke fungerer, er fordi batteriene har gått tom. Lad Apple TV-fjernkontrollen din i minst 30 minutter ved å bruke Lightning til USB-kabelen som er koblet til en vegglader. Når dette er gjort, sjekk om det nå fungerer.

Forsikre deg om at det ikke er noen hindring mellom Apple TV og Remote

Fjernkontrollen bruker en IR-teknologi som er avhengig av direkte siktelinje. Dette betyr at hvis det er noen hindringer mellom stien til fjernkontrollen og Apple TV, vil det ikke være mulig kommunikasjon.

Tilbakestill fjernkontrollen og Apple TV-tilkoblingen

Noen ganger kan problemet skyldes en ødelagt kobling mellom Apple TV og fjernkontrollen. For å sjekke om dette er årsaken til problemet, må du tilbakestille tilkoblingen til begge enhetene.

  • Koble Apple TV fra strømmen. Vent i minst seks sekunder, og koble den deretter til igjen
  • Prøv fjernkontrollen igjen
  • Hvis du bruker Siri Remote, kan du tilbakestille den ved å trykke på Menu og Volum opp-knappene samtidig. Denne handlingen tilbakestiller fjernkontrollen og setter den tilbake i paringsmodus.

Koble fjernkontrollen og Apple TV igjen

Hvis du bruker Siri-fjernkontrollen

  • Pek fjernkontrollen omtrent tre inches unna Apple TV
  • Trykk og hold inne fjernkontrollens meny- og volum opp-knapper i fem sekunder
  • Hvis du blir bedt om det, plasserer du fjernkontrollen din på Apple TV for å fullføre sammenkoblingen

Hvis du bruker fjernkontrollen i aluminium eller hvit

  • På både fjernkontrollen holder du nede både Menu- og Right-knappene i seks sekunder
  • På TV-skjermen, se etter et koblingssymbol rett over ikonet for fjernkontrollen
  • Når du trykker på Apple TV-fjernkontrollen, må du kontrollere lysresponsen på Apple TV-enheten. Hvis den blinker tre ganger etter hverandre, betyr det at du allerede har paret fjernkontrollen til TV-en med en annen fjernkontroll.

Bruk Apple Tv Remote App på iPhone, iPad eller iPod

Hvis du eier en enhet som kjører på minst iOS 12 og eier Apple TV 4. generasjon, kan du prøve å laste ned Remote-appen fra App Store og deretter sjekke om den fungerer. Hvis det gjør det, har du nettopp isolert problemet som ser ut til å være med selve fjernkontrollen. Du bør kontakte Apple Support for videre feilsøking av fjernkontrollen, eller hvis du har modellen med et utskiftbart batteri, foreslår jeg at du gjør det.