Hva skal jeg gjøre hvis Galaxy S10 automatisk rotering ikke fungerer eller slutter å fungere | skjermen vil ikke rotere

Denne feilsøkingsartikkelen gir løsninger hvis Galaxy S10 automatisk rotering ikke fungerer eller har sluttet å fungere. Hvis du er en av de uheldige S10-brukerne med dette problemet, kan du lære hva du skal gjøre for å løse dette problemet.

Hva skal jeg gjøre hvis Galaxy S10 automatisk rotering ikke fungerer eller slutter å fungere | skjermen vil ikke rotere

Hvis S10 automatisk rotering ikke fungerer, eller hvis skjermen har sluttet å rotere på dette tidspunktet, må du feilsøke det. Følg våre feilsøkingstrinn nedenfor for å starte.

S10 automatisk rotering fungerer ikke rett nr. 1: Slå av Auto-rotering (gå tilbake til portrettmodus) og start på nytt

Med eldre Samsung Galaxy S-enheter tidligere kan automatisk rotasjonsfeil noen ganger skje oftere, men heldigvis er det et enkelt triks vi vet. Alt man trenger å gjøre når automatisk rotasjon av en eller annen grunn slutter å virke, er å slå av automatisk rotasjon og deretter utføre en myk tilbakestilling. Hvis du ikke har prøvd dette ennå, må du sørge for å gi det et skudd. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Slå av Auto-Rotate ved å trekke ned varslingslinjen fra toppen. Ordet “Portrett” skal være synlig.
 2. Trykk og hold inne av / på- og volum ned-knappene i minst 10 sekunder.
 3. Vent til telefonen starter på nytt før du slipper knappene.

Dette bør oppdatere systemet og tømme RAM. Som nevnt fungerer dette tidligere med eldre Samsung Galaxy-telefoner. Vi har ikke nok data for S10 hvis denne metoden er effektiv, men det er verdt å prøve.

S10 automatisk rotering vil ikke fungere reparasjon nr. 2: Tørk cachepartisjonen

Android bruker en systembuffer, som er lagret i cachepartisjonen, for å laste apper raskt. Noen ganger blir denne hurtigbufferen ødelagt under og etter en oppdatering, eller av andre grunner. Selv om dette kan høres ufarlig ut, kan en ødelagt cache til slutt forårsake ytelsesproblemer, så vel som en haug med andre mindre irritasjoner. For å sikre at telefonens systembuffer er fersk, kan du tørke cachepartisjonen. Dette vil tvinge telefonen til å slette gjeldende hurtigbuffer og erstatte den med en ny over tid.

Slik tørker du hurtigbufferpartisjonen på Galaxy S10:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'tørk cache-partisjon'.
 5. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 6. Trykk på Volum ned-tasten til 'ja' er uthevet, og trykk på av / på-knappen.
 7. Når tørk cache-partisjonen er fullført, blir “Start systemet på nytt nå” uthevet.

S10 automatisk rotering vil ikke fungere. # 3: Observer i sikker modus

En dårlig kodet app kan noen ganger treffe Play Store fra tid til annen. Når den er installert på en enhet, kan det føre til problemer som utviklere kanskje ikke kan forutse i tide. Dette kan føre til problemer på enkelte enheter. For å sjekke om du har problemer med en av tredjepartsappene dine, kjør telefonen til sikker modus. I denne modusen blokkeres alle tredjepartsapper slik at bare apper som fulgte med den opprinnelige programvaren, vil kjøre. Hvis automatisk rotering fungerer i sikker modus, kan du satse på at en tredjepartsapp har skylden.

Slik kjører du S10 til sikker modus:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold inne av / på-tasten forbi skjermbildet for modellnavn.
 3. Når “SAMSUNG” vises på skjermen, slipper du av / på-tasten.
 4. Rett etter at du slipper av / på-tasten, holder du nede Volum ned-tasten.
 5. Fortsett å holde volum ned-tasten til enheten er ferdig med å starte på nytt.
 6. Sikker modus vises nederst til venstre på skjermen.
 7. Slipp Volum ned-tasten når du ser Sikker modus.
 8. Se etter problemet.

Husk at sikker modus ikke forteller deg hvilken app som forårsaker dette problemet. Hvis du tror at en av tredjepartsappene dine har skylden, må du prøve å investere litt tid i å identifisere den. For å gjøre det, må du avinstallere apper hver for seg, starte på nytt til normal modus og se etter problemet etterpå. Hvis problemet ikke forsvinner etter at du har fjernet en app og observert telefonen, bør du gjenta syklusen og fortsette med neste app. Hvis du mistenker at en app du nylig har installert, begynner du først med den og ser en som skjer.

S10 automatisk rotering vil ikke fungere. # 4: Tilbakestill alle innstillinger

Dette løsningsalternativet ligner på tilbakestilling av fabrikken minus bryet med å slette brukerdata, apper og mer. Hvis Auto-rotate fremdeles er tilstede i dette øyeblikket, bør du gjøre denne løsningen for å se om du kan fikse programvarefeilen på denne måten. Dette er hvordan:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Generell ledelse.
 3. Trykk på Tilbakestill.
 4. Trykk på Tilbakestill alle innstillinger.
 5. Trykk på RESET SETTINGS-knappen.

S10 automatisk rotering vil ikke fungere reparasjon nr. 5: Kalibrer sensorer

Automatisk rotering fungerer ved å bruke tilgjengelige sensorer for å oppdage retningen på skjermen. Mens Samsung-sensorer er blant de beste i verden, er de ikke perfekte. Noen av dem kan støte på feil som igjen kan påvirke andre funksjoner. Samsung Galaxy-enheter som S10 har ikke lett tilgjengelige kalibreringsverktøy. Hvis de fungerer, kan du prøve å bruke tredjepartsapper som GPS Status & Toolbox for å se statusen til vanlige sensorer som GPS, akselerator og kompass.

S10 automatisk rotering vil ikke fungere reparasjon # 6: Tilbakestill innstillinger til standardinnstillinger (hard reset)

Hvis din S10 automatisk rotering ikke fungerer på dette tidspunktet, er det neste du vil gjøre å tilbakestille S10 fra fabrikken. Hvis årsaken til problemet er programvare, kan det hjelpe å tørke enheten med tilbakestilling av fabrikken. Slik gjør du det:

Nedenfor er de to måtene å tilbakestille S10 fra fabrikken:

Metode 1: Slik tilbakestiller du hardt på Samsung Galaxy S10 via Innstillinger-menyen

Dette er den enkleste måten å tørke av Galaxy S10. alt du trenger å gjøre er å gå under Innstillinger-menyen og følge trinnene nedenfor. Vi anbefaler denne metoden hvis du ikke har problemer med å gå under Innstillinger.

 1. Lag en sikkerhetskopi av dine personlige data og fjern Google-kontoen din.
 2. Åpne Innstillinger-appen.
 3. Bla til og trykk på Generell ledelse.
 4. Trykk på Tilbakestill.
 5. Velg Tilbakestill fabrikkdata fra de gitte alternativene.
 6. Les informasjonen, og trykk deretter på Tilbakestill for å fortsette.
 7. Trykk på Slett alt for å bekrefte handlingen.

Metode 2: Slik tilbakestiller du hardt på Samsung Galaxy S10 ved hjelp av maskinvareknapper

Hvis saken din er at telefonen ikke starter opp, eller den starter, men Innstillinger-menyen er utilgjengelig, kan denne metoden være nyttig. Først må du starte enheten til gjenopprettingsmodus. Når du har fått tilgang til Gjenoppretting, er det på tide at du begynner med riktig tilbakestillingsprosedyre. Det kan ta noen forsøk før du får tilgang til Recovery, så vær tålmodig og bare prøv igjen.

 1. Hvis det er mulig, kan du lage en sikkerhetskopi av dine personlige data på forhånd. Hvis problemet ditt forhindrer deg i å gjøre det, er det bare å hoppe over dette trinnet.
 2. Du vil også sørge for at du fjerner Google-kontoen din. Hvis problemet ditt forhindrer deg i å gjøre det, er det bare å hoppe over dette trinnet.
 3. Slå av enheten. Dette er viktig. Hvis du ikke kan slå den av, vil du aldri kunne starte opp i gjenopprettingsmodus. Hvis du ikke klarer å slå av enheten regelmessig via strømknappen, må du vente til telefonens batteri er tømt. Lad deretter telefonen i 30 minutter før du starter opp i gjenopprettingsmodus.
 4. Trykk og hold inne Volum opp-knappen og Bixby-knappen samtidig.
 5. Mens du fremdeles holder nede Volum opp og Bixby-tastene, holder du inne av / på-knappen.
 6. Gjenopprettingsskjermmenyen vises nå. Når du ser dette, slipper du knappene.
 7. Bruk Volum ned-knappen til du markerer 'Tørk data / tilbakestilling av fabrikken'.
 8. Trykk på av / på-knappen for å velge 'Wipe data / factory reset.'
 9. Bruk Volum ned for å markere Ja.
 10. Trykk på av / på-knappen for å bekrefte tilbakestilling av fabrikken.

S10 automatisk rotering fungerer ikke rett nr. 7: Installer tredjepartsapp

Selv om vi tviler på om dette i det hele tatt vil hjelpe, kan du kjøpe litt tid ved å tvinge automatisk rotering til å fungere midlertidig ved å bruke noen tredjepartsapper. I Play-butikken kan du prøve å bruke Rotation Control-appen til å manuelt kontrollere automatisk rotering og få den til å fungere som normalt. Dette er imidlertid ikke en permanent løsning, og du skal ikke bruke noen app i det hele tatt for å tvinge automatisk rotering til å fungere. Uansett er det en god måte å forsinke å gjøre det uunngåelige å sende enheten til Samsung.

S10 automatisk rotering vil ikke fungere. # 8: Få Samsung-hjelp

Dette er det mest sannsynlige alternativet for deg hvis tilbakestilling av fabrikken ikke løser problemet. Det kan være et maskinvareproblem som forårsaker problemet, så du må reparere telefonen for å holde den i orden igjen. Besøk ditt lokale Samsung servicesenter for å se hva alternativene deres er for deg.