Slik løser du Google Pixel 2 XL Bluetooth-problemer: kobler fra bilhodeenheten

Hei og velkommen til dagens feilsøkingsartikkel for # GooglePixel2! Vi har fått stadig flere rapporter om Pixel 2 Bluetooth-problemer de siste dagene, så vi har besluttet å publisere en om dem. Vi inkluderer to tilfeller som eksempler i dette innlegget, men løsningene som er nevnt her, bør være gjeldende hvis du også har andre forhold.

Problem nr. 1: Slik løser du Bluetooth-problemer med Google Pixel 2 XL: Bluetooth-tilkobling kobler seg stadig fra til bilhodeenheten

Jeg har en 2010 Camaro og en Google Pixel 2 XL, og jeg har aldri hatt noen problemer med Bluetooth-tilkoblingen. I løpet av de siste fire dagene, når jeg er i telefonen, vil telefonen min plutselig gå fra Bluetooth, til håndsettet, og deretter tilbake til Bluetooth. Det har ikke vært en spesifikk tidsperiode når den bytter frem og tilbake, noen ganger er det 20 sekunder, noen ganger er det to minutter, andre ganger bytter den ikke tilbake. Når den bytter fra Bluetooth til håndsett, endres radioskjermen min, som vanligvis viser telefonnummeret til personen jeg snakker med, til ”tilkoblet piksel 2 ″, og når den bytter tilbake til Bluetooth, vises telefonnummeret igjen eller noen ganger vil det si ukjent. Jeg tror ikke jeg faktisk mister forbindelsen mellom bilen og telefonen. Jeg tror det som skjer er at telefonen bytter fra kringkasting via Bluetooth,til vanlig håndsettmodus. En gang for noen dager tilbake hadde jeg mistet Bluetooth-telefonsamtalen gjennom bilen, så jeg tok opp røret og begynte å snakke. Jeg var ferdig med telefonsamtalen, og så snart jeg var ferdig med telefonsamtalen, begynte telefonen å kringkaste musikken min igjen. Dette får meg til å tro at telefonen på en eller annen måte slutter å kringkaste Bluetooth-telefonsamtalen, men ikke tilkoblingen. Hva tror du??? Takk skal du ha!!!!

Løsning: Det er flere mulige årsaker til problemet ditt. Bluetooth-enheter støter ofte på sammenkoblingsproblemer eller inkompatibilitetsproblemer av en rekke årsaker, alt fra firmwarefeil, maskinvarekompatibilitet, Bluetooth-versjoner som ikke er synkroniserte, signalinterferens, blant andre.

Problem med inkompatibilitet

Hvis bilens hovedenhet ikke hadde fungert skikkelig med Google Pixel 2 XL Bluetooth siden den gang, er det mulig at det er et inkompatibilitetsproblem involvert. Inkompatibilitetsproblemer mellom nye enheter og hovedenheter oppstår vanligvis fordi de sistnevnte enhetene ikke er oppdaterte, eller maskinvaren deres er foreldet. Som smarttelefoner, utvikles også Bluetooth-versjoner. Men mens nyere smarttelefoner kjører de nyeste Bluetooth-versjonene (programvare og maskinvare), gjør ikke kjøretøyhodeenheter det. Dette kan vanligvis føre til problemer, da utdaterte Bluetooth-versjoner kanskje ikke fungerer ordentlig eller i det hele tatt når de er paret med nye enheter. Enhetsprodusenter anstrenger seg vanligvis for å sørge for at Bluetooth-funksjonaliteten deres kan fungere med eldre Bluetooth-enheter. Imidlertid kan det til tider fortsatt eksistere kompatibilitetsproblemer. For eksempel,nyere telefoner bruker nå Bluetooth Smart, og siden slike enheter bare kan brukes med andre Bluetooth Smart-enheter, er det tekniske begrensninger som forårsaker kompatibilitetsproblemer.

Hvis det er mulig, kan du grave litt om bilens Bluetooth-funksjon og se om den er kompatibel med Google Pixel 2 XL.

Deaktiver mulige kilder til interferens

Det er mulig at det er en annen enhet i bilen din eller i nærheten som forårsaker signalforstyrrelser mellom telefonen og hovedenheten. Prøv å eliminere mulige forstyrrelseskilder ved å sørge for at det ikke er noen andre Bluetooth-enheter i bilen eller i området. Du vil også sørge for at telefonen og hovedenheten er nær hverandre, og at det ikke er noe objekt mellom de to.

Signalforstyrrelser mellom Bluetooth-enheter er vanlig siden mange enheter kan bruke samme ulisensierte frekvens samtidig. Selv enheter som ikke sender, kan forstyrre Bluetooth-enheter. Noen av de overraskende kildene til forstyrrelser kan komme fra disse elementene:

 • Wifi
 • USB 3.0
 • Annet elektronisk utstyr som kan være i bilen din

For å se om det er eksterne forstyrrelseskilder, ta bilen din til et isolert sted og se hvordan Bluetooth fungerer med Pixel. Hvis du har andre enheter som bærbare datamaskiner, andre smarttelefoner eller annen elektronikk i bilen, må du sørge for å slå dem av.

Oppdater bilens Bluetooth-system

Noen hovedenheter kan tillate oppdatering av firmware. Se i bilens manual og se om det er en måte for deg å installere en oppdatering for Bluetooth. Alternativt kan du kontakte bilforhandleren for å se om de kan gjøre det for deg. Igjen, ikke alle hovedenheter har oppdateringsmuligheter, så husk å prøve å oppdatere din. Forhåpentligvis vil en oppdatert Bluetooth-versjon eliminere det som forårsaker problemet.

Glem alle Bluetooth-tilkoblinger

Et annet feilsøkingstrinn du kan prøve er å fjerne alle sammenkoblinger eller Bluetooth-tilkoblinger i både hovedenheten og telefonen. Se håndboken din om hvordan du gjør dette på bilens hovedenhet.

For å glemme Bluetooth-tilkoblinger på Pixel 2:

 1. Sveip opp for å se apper.
 2. Trykk på Innstillinger.
 3. Trykk på Tilkoblede enheter.
 4. Trykk på Bluetooth.
 5. Trykk på Alternativer-ikonet ved siden av enheten du vil koble fra.
 6. Trykk på Glem.

Tilbakestill nettverksinnstillinger

Vi tror ikke dette har noe å gjøre med Pixel-enheten din, men noen brukere klarte å få enheten til å fungere ved å tømme nettverksinnstillingene. Hvis du ikke har prøvd det ennå, er det du trenger å gjøre:

 1. Trykk på pilikonet opp fra startskjermen for å vise alle appene.
 2. Gå til Innstillinger-appikonet.
 3. Trykk på System About-ikonet.
 4. Trykk på Tilbakestill alternativ-ikonet.
 5. Velg mellom følgende:
  • Tilbakestill Wi-Fi, mobil og Bluetooth
  • Tilbakestill appinnstillinger
  • Slett alle data (tilbakestilling av fabrikken)
 6. Trykk på TILBAKESTILL INNSTILLINGER. Hvis du blir bedt om det, angir du PIN-kode, passord eller mønster.
 7. Trykk på NULLSTILL INNSTILLINGER for å bekrefte.

Kontakt bilforhandleren

Det er bare så mye du kan gjøre på slutten når det gjelder Bluetooth-problemer, spesielt siden 99% av tiden, er problemet kompatibilitetsrelatert. Sørg for å besøke bilforhandleren for å vite om det er noe de kan gjøre for å hjelpe. Husk at Chevrolet ikke er produsenten av hovedenheten i bilen din, så de må kanskje anbefale deg å kontakte et annet selskap for å få hjelp.

Problem nr.2: Google Pixel 2 XL vil ikke oppdage noen Bluetooth-enhet

Hallo. Jeg eier en Google Pixel 2 XL. I det siste har jeg hatt problemer med å koble Bluetooth til enheter som hodetelefoner, biler, høyttalere osv. Første gang dette skjedde valgte jeg enheten jeg ønsket å koble til, men den koblet seg øyeblikkelig fra. Jeg prøvde flere forslag for å få det til å fungere som å slå Bluetooth av og på, sette den i sikker modus, tømme Bluetooth-cache og data, sette den i gjenopprettingsmodus og tømme cachepartisjonen osv. Og den begynte endelig å fungere igjen. Imidlertid stoppet det nå, men nå når Bluetooth prøver å skanne etter en annen enhet, er det ingen enheter oppført. Telefonen min kan ikke oppdage andre Bluetooth-enheter og kan ikke fungere. Jeg har prøvd å gjenta det jeg gjorde første gang da jeg hadde problemer med Bluetooth, men ingenting fungerte.

Løsning: Det kan være et problem med telefonens Bluetooth-funksjonalitet. Vi foreslår at du returnerer telefonens programvareinformasjon til standardinnstillingene og ser hva som skjer etterpå. Sørg for å lage en sikkerhetskopi av filene dine før du tørker av telefonen.

Slik tilbakestiller du Google Pixel 2 XL fra fabrikken:

 1. Forsikre deg om at telefonen er slått av.
 2. Trykk og hold inne av / på- og volum ned-knappene til opplastingsmodus vises, og slipp deretter. Det er representert av et Android-botbilde med Start-etiketten på toppen.
 3. Trykk på Volum ned-knappen for å velge gjenopprettingsmodus, og trykk deretter på av / på-knappen for å bekrefte valget. Etter å ha gjort det, vil telefonen blinke Google-startskjermen et øyeblikk og deretter starte på nytt i gjenopprettingsmodus.
 4. Når du ser Android-botbildet med et utropstegn inne i en rød trekant med Ingen kommando-etikett under, trykker du på og holder inne av / på-knappen.
 5. Trykk på Volum opp-knappen en gang, og slipp deretter av / på-knappen.
 6. Bruk volumknappen for å velge Tørk av data / tilbakestill alternativet fra Android Recovery-skjermen.
 7. Velg Ja for å bekrefte.
 8. Vent til tilbakestillingsprosessen til fabrikkstandard er ferdig.
 9. Velg Start systemet på nytt nå.

Nå som telefonen din er tilbakestilt, må du sjekke hvordan Bluetooth fungerer før du legger til noen app i systemet. Hvis det fungerer bra, vet du at problemet mest sannsynlig skyldes en app eller programvarefeil.

Hvis Bluetooth ikke fungerer rett etter tilbakestilling av fabrikken, betyr det at du har et maskinvareproblem. Ring Google slik at de kan reparere eller bytte ut telefonen.