Forskjellen mellom Chromecast og Chromecast Ultra

Google oppfant Chromecast for å gjøre streaming av innhold til TV-en din mye mer effektiv og brukervennlig enn før. Koble en Chromecast til TV-ens HDMI-port, koble den til det trådløse nettverket, og deretter fra hvilken som helst enhet, bør du kunne "kaste" alt innholdet du ser på - dvs. på smarttelefonen, nettbrettet eller PCen - til din TVs store skjerm. Disse fungerer veldig bra med gamle TV-er som har HDMI-porter, men som ikke har noen Smart TV-funksjoner. Vil du se Netflix på din gamle TV? Trekk den opp på telefonen din, og bare "kast" den til skjermen.

Produkt Merke Navn Pris
Google Chromecast Ultra Sjekk pris

* Hvis du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. For mer informasjon, besøk vår side om personvernregler.

Det er en effektiv og brukervennlig teknologi; Imidlertid er en av ulempene ved det at den ikke støtter 4K-oppløsning. Det er bra for nå, men ettersom 4K-innhold blir lettere tilgjengelig, vil du ønske å kunne dra nytte av det. Derfor tilbyr Google et par forskjellige Chromecast-modeller for å støtte forskjellige oppløsninger.

Ikke sikker på hva som er forskjellen mellom Chromecast og Chromecast Ultra, de to hovedmodellene? Følg med nedenfor, der vi hjelper deg med å identifisere alle de store forskjellene mellom de to produktene.

La oss dykke rett inn i forskjellen mellom Chromecast og Chromecast Ultra

1) Chromecast

Den opprinnelige Chromecast er basismodellen som Google tilbyr. Som vi nevnte ovenfor, kobler du Chromecast til baksiden av TV-en, og kobler den til det trådløse nettverket. Derfra skal du kunne kaste nesten hva som helst fra telefonen til TV-en. Du kan til og med kaste ting fra nettbrettet eller datamaskinen din, hvis du valgte det. Chromecast støtter over to tusen forskjellige applikasjoner, inkludert alle de populære som Netflix, HBO Now, YouTube, YouTube TV og Hulu. Du kan se favoritt-TV-programmene dine, filmene eller bare laste opp en app som Pandora eller Spotify, og få Chromecasten din til å kjøre gjennom en spilleliste som den.

Den virkelig fine tingen om Chromecast er hvordan du kan oppgradere TV-en billig. Liker du ikke at TV-en din ikke har noen "smarte" evner? Du trenger ikke å gå ut og kjøpe en splitter ny Smart TV for å løse det problemet - en enkel, billig Chromecast vil få deg i gang med smarte funksjoner på kort tid!

Slik fungerer Chromecast generelt, men originalen har en stor ulempe: den kan bare støtte 1080p-avspilling. Det betyr at du ikke kommer til å kunne dra nytte av 2K eller 4K-innhold. Det gjør Chromecast billig, men begrenser deg også til innholdskvalitet som ikke er banebrytende.

Kjøp det nå: Amazon

2) Chromecast Ultra

2K og 4K streaming tar mye mer prosessorkraft enn 1080p avspilling. Derfor ser du ting som PlayStation 4 Pro og Xbox One X kommer inn til nesten dobbelt så mye som de tradisjonelle konsollmodellene. Google introduserte Chromecast Ultra som en måte for brukere å streame 2K- og 4K-innhold, men i likhet med de konsollmodellene kommer prisen nesten dobbelt så mye som kostnaden.

Det er nok å si at prisen er en ganske stor forskjell mellom de to produktene; Imidlertid gir det ene produktet deg mer verdi enn det andre, og det er Chromecast Ultra, noe som gjør TV-en din i stand til å spille det 4K-innholdet.

Det er verdt å merke seg at Chromecast Ultra kan bli dyrere. Hvis du har en gammel TV, vil du sannsynligvis ikke kunne se den 4K-oppløsningen uansett, ganske enkelt fordi TV-en din sannsynligvis ikke støtter den. For å dra full nytte av Chromecast Ultra trenger du en 4K-klar TV.

Og når det kommer til stykket, på det tidspunktet, kommer de fleste 4K-klare TV-ene ut av esken med noen ganske kraftige smarte funksjoner og robuste appbutikker, noe som gjør Ultra til en midtmann som du ikke trenger. Mange apper begynner til og med å kunne oppdage Smart TV-en din i nettverket ditt, slik at du kan "kaste" til den selv uten Chromecast.

Kjøp det nå: Amazon

Dommen om forskjellen mellom Chromecast og Chromecast Ultra

Som du kan se, er forskjellene mellom Chromecast og Chromecast Ultra ganske små. Forskjellen kommer ned til maksimal oppløsning som støttes; Imidlertid kan Utlra faktisk koste deg mye mer hvis du ikke allerede har en 4K-klar TV.

Har du en Chromecast eller Chromecast Ultra? Hva er din favoritt ting med det? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Produkt Merke Navn Pris
Google Chromecast Ultra Sjekk pris

* Hvis du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. For mer informasjon, besøk vår side om personvernregler.

Vi mottar salgskommisjon hvis du kjøper varer ved hjelp av koblingene våre. Lære mer.