Virkelig løsning for gruppemeldinger som ikke fungerer på Galaxy S10 | feilsøke sms-problemer på Galaxy S10

Et av de vanligste problemene i alle Android-enheter er sms-problemer. I denne feilsøkingsartikkelen håndterer vi et sms-problem på Galaxy S10: gruppemeldinger fungerer ikke. Hvis du har problemer med å motta eller sende gruppemelding på S10, kan du lære hvordan du løser det nedenfor.

Virkelig løsning for gruppemeldinger som ikke fungerer på Galaxy S10

Hvis du lurer på hvordan du løser gruppemeldinger som ikke fungerer på Galaxy S10, følger du feilsøkingstrinnene nedenfor.

Gruppemeldinger fungerer ikke rett nr. 1: Start meldingsappen på nytt

Gruppemeldinger er en annen form for teksting, så feilsøkingstrinnene du må gjøre er generelt lik når du har problemer med vanlige tekster. Det første effektive trinnet når du feilsøker tekstproblemer, er å tvinge avslutte meldingsappen du bruker. Det er to måter å gjøre dette på.

Metode 1: Lukk en app ved hjelp av nylige apper-tasten

 1. Trykk på skjermtasten Nylig apper på skjermen (den med tre loddrette linjer til venstre for Hjem-knappen).
 2. Når skjermbildet Nylige apper vises, sveiper du mot venstre eller høyre for å se etter appen. Det burde være her hvis du klarte å kjøre det tidligere.
 3. Sveip deretter opp på appen for å lukke den. Dette bør tvinge lukke det. Hvis den ikke er der, klikker du bare på Lukk alle-appen for også å starte alle appene på nytt.

Metode 2: Lukk en app ved hjelp av App Info-menyen

En annen måte å tvinge lukking av en app på er å gå inn i appens innstillinger selv. Det er en lengre vei sammenlignet med den første metoden ovenfor, men den er like effektiv. Du vil bruke denne metoden hvis du planlegger å gjøre annen feilsøking for nevnte app, for eksempel å tømme hurtigbufferen eller dataene. Slik gjør du det:

 1. Åpne Innstillinger-appen.
 2. Trykk på Apper.
 3. Trykk på ikonet Flere innstillinger (trepunktsikon, øverst til høyre).
 4. Trykk på Vis systemapper.
 5. Finn og trykk på appen.
 6. Trykk på Force Stop.

Gruppemeldinger fungerer ikke rett nr. 2: Utfør en myk tilbakestilling

Skulle det ikke hjelpe å tvinge lukking eller omstart av meldingsappen, bør du følge den opp med en myk tilbakestilling. Dette er i utgangspunktet en omstart med sikte på å rydde systemet ved å simulere effekten av et batteridrift. For å gjøre det, trykk og hold inne av / på- og volum ned-knappene i omtrent 10 sekunder. Når telefonen har startet på nytt, slipper du knappene. Dette er vanligvis effektivt for å fjerne feil som ble utviklet når et system er i gang en stund. Vi foreslår at du starter S10 på nytt med denne metoden minst en gang i uken for å redusere sjansene for feil.

For noen Galaxy S10 kan det være en litt annen måte å komme til samme metode. Dette er hvordan:

 1. Trykk og hold nede Power + Volume Down-knappene i omtrent 10 sekunder eller til enheten slår på. La flere sekunder før skjermbildet Maintenance Boot Mode vises.
 2. Velg Normal oppstart fra skjermbildet Maintenance Boot Mode. Du kan bruke volumknappene til å bla gjennom de tilgjengelige alternativene og nedre venstre knapp (under volumknappene) for å velge. Vent i opptil 90 sekunder til tilbakestillingen er fullført.

Gruppemeldinger fungerer ikke fix # 3: Tøm cache for meldingsapp

Slette hurtigbufferen er en av de direkte måtene å feilsøke en problemapp på. Det er vanligvis effektivt for å fikse mindre feil forårsaket av utdatert cache eller midlertidige filer. Det kan gjøres trygt uten å miste noe brukerrelatert innhold i appen. Slik gjør du det:

 1. Gå til startskjermen.
 2. Trykk på Apps-ikonet.
 3. Åpne Innstillinger-appen.
 4. Trykk på Apper.
 5. Hvis du leter etter et system eller en standardapp, trykker du på Flere innstillinger øverst til høyre (trepunktsikon).
 6. Velg Vis systemapper.
 7. Finn og trykk på den aktuelle appen.
 8. Trykk på Lagring.
 9. Trykk på Fjern hurtigbuffer-knappen.
 10. Start enheten på nytt og se etter problemet.

Gruppemeldinger fungerer ikke løst nr. 4: Slett meldingsappdata

Skulle ingenting skje etter at du har tømt appens cache, er det neste gode du kan gjøre å fjerne appens data. I motsetning til den forrige prosedyren, kan denne slette viktig informasjon eller data i appen. Hvis du for eksempel prøver å løse et problem med en meldingsapp, vil alle meldingene dine slettes hvis du sletter dataene. For spill kan du gjøre dette hvis du gjør dette. Hvis du ikke vil miste viktige ting, må du sørge for å sikkerhetskopiere dem på forhånd.

 1. Gå til startskjermen.
 2. Trykk på Apps-ikonet.
 3. Åpne Innstillinger-appen.
 4. Trykk på Apper.
 5. Hvis du leter etter et system eller en standardapp, trykker du på Flere innstillinger øverst til høyre (trepunktsikon).
 6. Velg Vis systemapper.
 7. Finn og trykk på den aktuelle appen.
 8. Trykk på Lagring.
 9. Trykk på Fjern data-knappen.
 10. Start enheten på nytt og se etter problemet.

Gruppemeldinger fungerer ikke løst nr. 5: Bekreft at gruppemeldinger er aktivert på kontoen

Gruppemeldinger er vanligvis en standardtjeneste hvis du har mobildatabonnement, men i tilfelle dette ikke stemmer med din spesifikke operatør, foreslår vi at du kontakter dem på dette tidspunktet. Det du vil gjøre er å bekrefte dem hvis kontoen din har lov til å sende og motta gruppemeldinger. Hvis du nylig kunne bruke gruppemeldinger uten problemer, og tjenesten stoppet brått av en eller annen grunn, er det ingen grunn til at du kontakter nettoperatøren din.

Gruppemeldinger fungerer ikke løst nr. 6: Slå mobildata av og på

Gruppemeldinger krever mobildata eller mobildata for å fungere. I noen tilfeller tidligere var noen Android-brukere i stand til å fikse problemet med gruppemeldinger som ikke fungerer ved å bare slå av mobildata i noen øyeblikk før de slår den på igjen. Sørg for å gjøre dette og se om det fungerer på saken din.

Gruppemeldinger fungerer ikke fix # 7: Tilbakestill nettverksinnstillinger

Som alle andre nettverksproblemer, kan dette problemet løses ved å tilbakestille nettverksinnstillingene på enheten. En feil i telefonens nettverkskonfigurasjon kan også forårsake problemet. Sørg for å inkludere tilbakestillte nettverksinnstillinger i listen over feilsøking for å holde nettverksinnstillingene i toppform. Slik gjør du det:

 1. Fra startskjermbildet sveiper du opp på et tomt sted for å åpne appbrettet.
 2. Trykk på Generell styring> Tilbakestill> Tilbakestill nettverksinnstillinger.
 3. Trykk på Tilbakestill innstillinger.
 4. Hvis du har konfigurert en PIN-kode, skriver du den inn.
 5. Trykk på Tilbakestill innstillinger. Når du er ferdig, vises et bekreftelsesvindu.

Gruppemeldinger fungerer ikke fix # 8: Tørk cachepartisjonen

Android bruker en systembuffer, som er lagret i cachepartisjonen, for å laste apper raskt. Noen ganger blir denne hurtigbufferen ødelagt under og etter en oppdatering, eller av andre grunner. Selv om dette kan høres ufarlig ut, kan en ødelagt cache til slutt forårsake ytelsesproblemer, så vel som en haug med andre mindre irritasjoner. For å sikre at telefonens systembuffer er fersk, kan du tørke cachepartisjonen. Dette vil tvinge telefonen til å slette gjeldende hurtigbuffer og erstatte den med en ny over tid.

Slik tørker du hurtigbufferpartisjonen på Galaxy S10:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'tørk cache-partisjon'.
 5. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 6. Trykk på Volum ned-tasten til 'ja' er uthevet, og trykk på av / på-knappen.
 7. Når tørk cache-partisjonen er fullført, blir “Start systemet på nytt nå” uthevet.

Gruppemeldinger fungerer ikke løst nr. 9: Se etter dårlig tredjepartsapp

Hvis du bruker standardmeldingsappen, eller den som fulgte med operativsystemet, kan du også sjekke om det er en tredjepartsapp som blokkerer gruppemeldinger. Du kan gjøre det ved å starte telefonen i sikker modus. Når du er i sikker modus, blokkeres alle tredjepartsapper. Hvis gruppemeldinger bare fungerer i sikker modus, betyr det at en av appene er årsaken til problemet. For å sjekke om det er tilfelle, start telefonen på nytt i sikker modus. Slik gjør du det:

 1. Trykk og hold nede strømknappen til vinduet Slå av vises, og slipp deretter.
 2. Trykk og hold på Slå av til ledeteksten i sikker modus vises, og slipp den deretter
 3. For å bekrefte, trykk på Sikker modus.
 4. Prosessen kan ta opptil 30 sekunder å fullføre.
 5. Ved omstart vises "Sikker modus" nederst til venstre på startskjermen.

Ikke glem: sikker modus blokkerer tredjepartsapper, men den forteller deg ikke hvilken av dem som er den virkelige årsaken. Hvis du tror at det er en useriøs tredjepartsapp i systemet, må du identifisere den. Her er hva du trenger å gjøre nøyaktig:

 1. Start opp i sikker modus.
 2. Se etter problemet.
 3. Når du har bekreftet at en tredjepartsapp har skylden, kan du begynne å avinstallere apper individuelt. Vi foreslår at du begynner med de siste du la til.
 4. Etter at du har avinstallert en app, må du starte telefonen på nytt til normal modus og se etter problemet.
 5. Hvis S10 fortsatt er problematisk, gjenta trinn 1-4.

Gruppemeldinger fungerer ikke løst nr. 10: Tilbakestill programvareinnstillingene til standardinnstillingene (tilbakestilling av fabrikken)

Hvis det er en programvarefeil som forårsaker problemet, kan du også tørke telefonen ved å tilbakestille fabrikken. Dette er litt drastisk, men det er et effektivt middel å vite om årsaken ligger i programvaren. Nedenfor er de to måtene å tilbakestille S10 fra fabrikken:

Metode 1: Slik tilbakestiller du hardt på Samsung Galaxy S10 via Innstillinger-menyen

Dette er den enkleste måten å tørke av Galaxy S10. alt du trenger å gjøre er å gå under Innstillinger-menyen og følge trinnene nedenfor. Vi anbefaler denne metoden hvis du ikke har problemer med å gå under Innstillinger.

 1. Lag en sikkerhetskopi av dine personlige data og fjern Google-kontoen din.
 2. Åpne Innstillinger-appen.
 3. Bla til og trykk på Generell ledelse.
 4. Trykk på Tilbakestill.
 5. Velg Tilbakestill fabrikkdata fra de gitte alternativene.
 6. Les informasjonen, og trykk deretter på Tilbakestill for å fortsette.
 7. Trykk på Slett alt for å bekrefte handlingen.

Metode 2: Slik tilbakestiller du hardt på Samsung Galaxy S10 ved hjelp av maskinvareknapper

Hvis saken din er at telefonen ikke starter opp, eller den starter, men Innstillinger-menyen er utilgjengelig, kan denne metoden være nyttig. Først må du starte enheten til gjenopprettingsmodus. Når du har fått tilgang til Gjenoppretting, er det på tide at du begynner med riktig tilbakestillingsprosedyre. Det kan ta noen forsøk før du får tilgang til Recovery, så vær tålmodig og bare prøv igjen.

 1. Hvis det er mulig, kan du lage en sikkerhetskopi av dine personlige data på forhånd. Hvis problemet ditt forhindrer deg i å gjøre det, er det bare å hoppe over dette trinnet.
 2. Du vil også sørge for at du fjerner Google-kontoen din. Hvis problemet ditt forhindrer deg i å gjøre det, er det bare å hoppe over dette trinnet.
 3. Slå av enheten. Dette er viktig. Hvis du ikke kan slå den av, vil du aldri kunne starte opp i gjenopprettingsmodus. Hvis du ikke klarer å slå av enheten regelmessig via strømknappen, må du vente til telefonens batteri er tømt. Lad deretter telefonen i 30 minutter før du starter opp i gjenopprettingsmodus.
 4. Trykk og hold inne Volum opp-knappen og Bixby-knappen samtidig.
 5. Mens du fremdeles holder nede Volum opp og Bixby-tastene, holder du inne av / på-knappen.
 6. Gjenopprettingsskjermmenyen vises nå. Når du ser dette, slipper du knappene.
 7. Bruk Volum ned-knappen til du markerer 'Tørk data / tilbakestilling av fabrikken'.
 8. Trykk på av / på-knappen for å velge 'Wipe data / factory reset.'
 9. Bruk Volum ned for å markere Ja.
 10. Trykk på av / på-knappen for å bekrefte tilbakestilling av fabrikken.

Gruppemeldinger fungerer ikke rett nr. 11: Kontakt nettverksoperatøren

Fabrikkinnstilling er det siste feilsøkingstrinnet du kan gjøre på enheten. Hvis det ikke hjelper i det hele tatt, og gruppemeldinger fortsatt ikke fungerer etter å ha gjort det, kan problemet komme utenfor enheten. Det kan være noe eksternt, som et problem med kontoen din eller med nettverket. Snakk med nettoperatøren for å få hjelp.