Hva skal jeg gjøre hvis du har problemer etter oppdatering av Galaxy Note9 til Android P (Android 9 Pie)

Ettersom nyere Galaxy-enheter som Note9 mottar Android 9 Pie-oppdatering, forventes det at mange brukere kan kontakte oss for støtte for noen problemer. Nedenfor er feilsøkingstrinnene du kan prøve å løse eventuelle problemer du måtte støte på.

Problem: Hva skal jeg gjøre hvis du har problemer etter at du har oppdatert Galaxy Note9 til Android P (Android 9 Pie)

Jeg trenger litt hjelp med Samsung Note 9. Helt siden den nye oppdateringen (jeg tror det var omtrent 4-5 dager siden) har jeg noen veldig irriterende problemer med telefonen min. Samlet sett elsker jeg virkelig utseendet på alt etter oppdateringen, men dette er nesten deal breakers. For det første, hver gang jeg ser på en YouTube-video, minimerer videoen seg selv til startskjermen - flere ganger. For mange ganger, dit jeg bare gir opp og lukker appen helt. Det gjør det også mens du ser på Netflix. Det ser ut som skjermen prøver å gjøre seg om til portrettmodus.

Det andre er når jeg bruker tastaturet, lukker det seg gjentatte ganger. Det har gjort det to ganger siden jeg startet denne meldingen. Det jeg legger merke til - er at alle disse problemene er relatert ... avsluttende / minimering. Fordi de hver skjer på samme tid ... en gang i minuttet. Enten på YouTube eller Netflix med skjermen, og / eller når jeg bruker tastaturet. Hvert 60 sekund skjer det. Jeg hadde ingen problemer som dette før oppdateringen. Akkurat mens jeg skrev denne meldingen, har tastaturet mitt lukket seg 4 ganger - så langt. Det er utenfor frustrerende. Vennligst hjelp!

Løsning : Selv om det er ganske spennende å oppleve de nye funksjonene og de kosmetiske endringene i nye Android-versjoner, kan det også være en potensiell kilde til skuffelser og frustrasjoner. Det er fordi tidlige versjoner av Android pleier å være ustabile og buggy. Dette skjer til tross for at utviklere gjør så godt de kan for å eliminere feil. Overtid skjønt, Android-versjoner blir mer stabile ettersom feil adresseres med oppdateringer. På dette tidspunktet er dette feilsøkingstrinnene du kan gjøre for å prøve å minimere problemer med programvaren.

Oppdater systemet . Å sørge for at du starter enheten på nytt kan noen ganger være en enkel måte å fikse feil på. Forsikre deg om at du simulerer effekten av et batteritrekk for å tømme systemet riktig. Slik gjøres det:

 1. Trykk og hold nede Power + Volume Down-knappene i omtrent 10 sekunder eller til enheten slår på. La flere sekunder før skjermbildet Maintenance Boot Mode vises.
 2. Velg Normal oppstart fra skjermbildet Maintenance Boot Mode. Du kan bruke volumknappene til å bla gjennom de tilgjengelige alternativene og nedre venstre knapp (under volumknappene) for å velge. Vent i opptil 90 sekunder til tilbakestillingen er fullført.

Hvis det ikke løser problemet, så fortsett og gjør resten av forslagene nedenfor.

Tøm hurtigbufferpartisjon . Android bruker en systembuffer, som er lagret i cachepartisjonen, for å laste apper raskt. Noen ganger blir denne hurtigbufferen ødelagt under og etter en oppdatering, eller av andre grunner. Selv om dette kan høres ufarlig ut, kan en ødelagt cache til slutt forårsake ytelsesproblemer, så vel som en haug med andre mindre irritasjoner. For å sikre at telefonens systembuffer er fersk, kan du tørke cachepartisjonen. Dette vil tvinge telefonen til å slette gjeldende hurtigbuffer og erstatte den med en ny over tid.

Slik tørker du hurtigbufferpartisjonen på Note9:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 3. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 4. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'tørk cache-partisjon'.
 5. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 6. Trykk på Volum ned-tasten til 'ja' er uthevet, og trykk på av / på-knappen.
 7. Når tørk cache-partisjonen er fullført, blir “Start systemet på nytt nå” uthevet.
 8. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Installer appoppdateringer.  Å holde apper oppdatert er en annen god måte å redusere sjansene for problemer etter en oppdatering. Ikke alle utviklere eller utgivere har ressurser til å holde produktene oppdatert hele tiden. Dette etterlater noen apper inkompatible eller buggy når en ny Android-versjon kommer. Husk å sjekke Google Play Store for oppdateringer til appene dine. Som standard bør operativsystemet automatisk laste ned og installere apper for deg, men hvis du endrer dette, må du sørge for at du besøker Google Play Store-appen manuelt for dem.

Se etter dårlig app. Noen ganger kan en dårlig tredjepartsapp forårsake et problem på grunn av ovennevnte årsaker. Hvis du nylig har installert en app, kan du prøve å se om å slette den vil løse problemene. Hvis ikke, fortsett og sjekk om det er en annen som kan skyldes. For å gjøre det, vil du starte telefonen i sikker modus. I denne modusen blir alle tredjepartsappene suspendert og vil ikke lenger kunne kjøres. Hvis problemene ikke oppstår mens Note9 er i sikker modus, kan du satse på at en tredjepartsapp har skylden. Slik kjører du Note9 til sikker modus:

 1. Slå av enheten.
 2. Trykk og hold inne av / på-tasten forbi skjermbildet for modellnavn.
 3. Når “SAMSUNG” vises på skjermen, slipper du av / på-tasten.
 4. Rett etter at du slipper av / på-tasten, holder du nede Volum ned-tasten.
 5. Fortsett å holde volum ned-tasten til enheten er ferdig med å starte på nytt.
 6. Sikker modus vises nederst til venstre på skjermen.
 7. Slipp Volum ned-tasten når du ser Sikker modus.

Ikke glem: sikker modus blokkerer tredjepartsapper. Hvis ingen av problemene du nevner er til stede, er det en indikator på et tredjeparts appproblem. Alle apper du la til etter opprinnelig konfigurering av telefonen, anses som tredjepart, selv om de er produkter fra Google eller Samsung. Prøv å faktorere dem i feilsøking.

Nå, hvis du mistenker at en tredjepartsapp har skylden etter å ha gjort prosedyren for sikker modus, bør du fortsette og begrense de mistenkte appene. Dette er hvordan:

 1. Start opp i sikker modus.
 2. Se etter problemet.
 3. Når du har bekreftet at en tredjepartsapp har skylden, kan du begynne å avinstallere apper individuelt. Vi foreslår at du begynner med de siste du la til.
 4. Etter at du har avinstallert en app, må du starte telefonen på nytt til normal modus og se etter problemet.
 5. Hvis din Note9 fremdeles er problematisk, gjenta trinn 1-4.

Tilbakestill alle innstillinger. Denne prosedyren er atskilt fra den forrige, da den dekker alle innstillinger på Android-enheten din og ikke bare appene. Følg trinnene nedenfor for å gjøre dette:

 1. Fra startskjermbildet sveiper du opp på et tomt sted for å åpne appbrettet.
 2. Trykk på Generell styring> Tilbakestill innstillinger.
 3. Trykk på Tilbakestill innstillinger.
 4. Hvis du har konfigurert en PIN-kode, skriver du den inn.
 5. Trykk på Tilbakestill innstillinger. Når du er ferdig, vises et bekreftelsesvindu.

Fabrikkinnstilling. Det meste du kan gjøre i dette tilfellet er å tørke telefonen og sette den tilbake i fabrikkstatus. Fabrikkinnstilling vil slette dine personlige data som bilder, videoer, kontakter, dokumenter osv. Sikkerhetskopier dem hvis du ikke vil miste dem etter tilbakestillingen.

Fabrikkinnstilling betyr ikke at Android-versjonen på telefonen din blir returnert til den forrige versjonen. Denne prosedyren vil bare tørke telefonen og tilbakestille alle innstillingene til fabrikkstatusen for Android 9 Pie. Alle tilpasninger vil bli slettet, og alt vil være som om programvaren nettopp har blitt lansert. Dette er vanligvis en effektiv måte å fikse programvarefeil etter en oppdatering. Slik gjør du det:

 1. Lag en sikkerhetskopi av dataene dine.
 2. Slå av enheten.
 3. Trykk og hold Volum opp-tasten og Bixby-tasten, og trykk deretter på og hold inne av / på-tasten.
 4. Når den grønne Android-logoen vises, slipper du alle tastene ('Installere systemoppdatering' vises i omtrent 30 - 60 sekunder før du viser alternativene for Android-systemgjenoppretting).
 5. Trykk på Volum ned-tasten flere ganger for å markere 'wipe data / factory reset'.
 6. Trykk på av / på-knappen for å velge.
 7. Trykk på Volum ned-tasten til 'Ja - slett alle brukerdata' er uthevet.
 8. Trykk på av / på-knappen for å velge og starte master reset.
 9. Når hovedtilbakestillingen er fullført, er 'Start systemet på nytt nå' uthevet.
 10. Trykk på av / på-knappen for å starte enheten på nytt.

Vent på Android 9 Pie-oppdateringer. Android utvikler seg kontinuerlig, så feil og reparasjoner er normale. Nyere Android-versjoner pleier å være problematiske fordi det er mange forskjellige måter en sofistikert programvare som Android kan gå dårlig. Når et operativsystem modnes, frigjøres rettelser for kjente kodefeil som gjør det mer stabilt. Hvis ingenting endres etter å ha gjort alle forslagene våre ovenfor, kan du vurdere å vente på nyere oppdateringer de neste ukene.