Slik løser du Bluetooth-problemer på Samsung-enhet (Android 10)

Samsung-enheter kan støte på Bluetooth-problemer fra tid til annen, og heldigvis har de fleste av disse problemene en enkel løsning. I denne feilsøkingsartikkelen viser vi deg de potensielle løsningene du kan prøve hvis Samsung-telefonen eller nettbrettet ser ut til å ha problemer med å koble sammen eller koble til en annen Bluetooth-aktivert enhet.

Løsninger på Bluetooth-problemer for din Samsung-enhet

Bluetooth-problemer kan være forårsaket av en rekke faktorer på Samsung-enheten din. Lær hva du kan gjøre for å prøve å løse eventuelle problemer du har, ved å følge våre forslag nedenfor.

Slå Bluetooth-funksjonen på og av

Når du står overfor et Bluetooth-tilkoblingsproblem, er det aller første du vil gjøre, å sørge for at du slår på Bluetooth på enheten. Noen mennesker kan glemme å bare aktivere Bluetooth, det er grunnen til at en annen enhet ikke ser ut til å koble til.

Hvis du har sjekket positivt at Bluetooth har kjørt hele tiden, vil du bare slå den av og på igjen etter noen sekunder. Noen ganger er dette enkle trikset nok til å opprette en forbindelse, spesielt etter en ny programvareoppdatering.

Identifiser hvordan enhetene dine kobles til via Bluetooth

Det kan være flere måter å koble til enheter via Bluetooth på. Noen enheter kan kreve å angi en kode på enheten din, mens andre kan trenge at du berører telefonen fysisk til den andre enheten. Selv om aktivering av Bluetooth-tilkobling i de fleste Samsung-enheter er nesten universell eller den samme, kan det hende at andre tredjepartsenheter ikke er det. Noen kan kreve at du holder inne en knapp for å koble til en annen Bluetooth-enhet.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du kobler en ny Bluetooth-enhet til Samsung-telefonen eller nettbrettet, anbefaler vi at du konsulterer dokumentasjonen eller undersøker hvordan du gjør det.

Se etter kompatibilitet

Denne går med forslag nummer to. Det du må gjøre er å sikre at begge enhetene er kompatible når det gjelder Bluetooth-tilkobling. Når det gjelder Samsung Galaxy-enheter, kan alle vanligvis koble til de fleste Bluetooth-enheter, selv de som bruker eldre Bluetooth-versjoner. Siden Bluetooth-tilkobling eller sammenkobling nesten alltid er grei, kan inkompatibilitetsfaktoren være skyld i hvis du har problemer med å koble en annen enhet til Samsung-enheten din uansett hva du gjør.

Vi foreslår at du undersøker enheten du prøver å koble til Samsung for å se om det er kompatibilitetsproblemer involvert.

Løs Bluetooth-problemet ved å starte Samsung-enheten på nytt

En annen enkel løsning som du kan prøve når du støter på et Bluetooth-problem, er å starte Samsung-telefonen eller nettbrettet på nytt. Alle Samsung-enheter er designet for å bli startet på nytt hvis strømknappen holdes inne i omtrent 30 sekunder. Noen modeller kan bare kreve om 12 sekunder for å starte på nytt. Tving omstart er et anbefalt feilsøkingstrinn hvis enheten ikke klarer å starte på nytt normalt eller hvis den fortsetter å fryse.

Fjern Bluetooth-appbuffer og data

Som alle andre Android-apper, kan Samsungs Bluetooth-app oppføre seg feil på grunn av ødelagt appbuffer eller data. Vi foreslår at du feilsøker Bluetooth-appen ved å først slette Bluetooth-appens cache. Hvis det ikke vil endre noe, kan du fortsette og tømme dataene til Bluetooth-appen.

Lær hvordan du tømmer en appbuffer og data ved å sjekke dette innlegget.

Oppdater nettverksinnstillinger

Noen Bluetooth-parrings- eller tilkoblingsproblemer skyldes feil nettverksoppsett. For å sikre at Samsung-enheten din kjører bra, kan du oppdatere nettverksinnstillingene. Lær hvordan du tilbakestiller nettverksinnstillingene i dette innlegget.

Oppdater hurtigbufferpartisjonen

Noen ganger kan apper eller andre Android-funksjoner som Bluetooth oppføre seg feil på grunn av en ting: ødelagt systembuffer. Dette er en spesiell cache i en Samsung-enhet som holdes i en bestemt del eller partisjon av den interne lagringen. Noen ganger kan denne hurtigbufferen bli ødelagt etter en programvareoppdatering eller appinstallasjon, og føre til at andre apper eller operativsystemet slutter å fungere normalt.

For å sikre at systembufferen på enheten din er i toppform, kan du tømme systembufferen via gjenopprettingsmodus. Å gjøre en cache-partisjonstørking er det samme på tvers av Samsung-enheter, slik at du kan følge dette innlegget om hvordan du gjør det.

Tilbakestill appinnstillinger

Hvis Bluetooth-enheten din fremdeles ikke klarer å koble til Samsung-enheten din på dette tidspunktet, er det neste gode å gjøre for å sørge for at du tilbakestiller appinnstillinger. Når du har gjort denne typen tilbakestilling, vil det skje noen endringer på enheten din som vil tilbakestille preferansene dine for:

  • Deaktiverte apper
  • Varslingsbegrensninger for apper
  • Standardapper
  • Bakgrunnsdata begrensninger for apper
  • Tillatelsesbegrensninger

Tørk Samsung-enheten for å fikse Bluetooth-problemer (tilbakestilling av fabrikk)

Hvis ingen av løsningene ovenfor hjelper, må du tilbakestille fabrikken. Dette vil slette alle personlige data fra enheten og returnere alle programvareinnstillinger til standard. Selv om det ikke er en enkel løsning, vil programvaretilstanden til telefonen eller nettbrettet være som helt nytt, noe som kan frigjøre det fra eventuelle feil som kan være årsaken til Samsung Bluetooth-problemene du har.

Husk å lage en sikkerhetskopi av dataene dine før du tilbakestiller fabrikken.

Foreslåtte målinger:

  • Slik tilbakestiller du nettverksinnstillinger på en Samsung-enhet (Android 10)
  • Slik legger du til en kontakt for hurtigvalgnummer i Samsung (Android 10)
  • Slik løser du ikke Samsung-enheten (Android 10)
  • Slik løser du skjermen som slår seg av under samtaler i Samsung (Android 10)

Få hjelp fra oss

Har du problemer med telefonen din? Kontakt oss gjerne ved hjelp av dette skjemaet. Vi prøver å hjelpe. Vi lager også videoer for de som ønsker å følge visuelle instruksjoner. Besøk vår GalaxyS2 Youtube-kanal for feilsøking.